Muusikoiden.net
25.10.2020
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Podcastit
1
Rojekti
11.07.2017 22:16:08 (muokattu 11.07.2017 22:16:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kuuntelen podcasteja Spotifylla töissä. Taidanpa tähän heittää muutamat, jotka nyt on tullut kuunneltua.
 
Tällä hetkellä kuuntelen (nämä ovat englanninkielisiä):
 
ADVENTURE ZONE
Äijäporukka pelaa D&D:tä. DM eli pelin vetäjä vetää podcastia. Aivan hillitöntä komediaa, samalla kuitenkin tarinassa on jotain deeppiä. Vakavuus-komedia on ehkä samaa luokkaa Rick and Mortyn kanssa. Äijiä on 5, heillä on omat hahmonsa, ääninäyttelevät, vetävät välillä aivan läskiksi, ja nauraa saa paljon. Mikä hauskinta, laadukasta kuunneltavaa löytyy useiden vuosien ajalta ~1h/vko tahdilla, eli itsellä on vielä paljon kuunneltavaa. Tätä kuunnellessa alkoi myös tuo D&D avautua uudella tavalla, aika pirun mielenkiintoinen konsepti - tuollaista olisi hauska pelata jollain hyvällä porukalla?
 
Muita:
 
SKEPTICS GUIDE TO THE UNIVERSE
Taasen skeptikkoporukka käy läpi skepsismin POVista tiedettä, tiedemaailmaa, huuhaajuttuja, yms. Käyvät läpi ajankohtaisia aiheita hyvin mielenkiintoisilla ja kansantajuisilla tavoilla. Henkilöitä on 4 vai peräti 5, tyyli on omintakeinen, hauska, ei liian turruttava, jne. Materiaalia on järkyttävästi, eli pohjaton meri jos lähtee kuuntelemaan.
 
BLACK TAPES
Viihdyttävä kauhu-jännitys-draama-"podcast-seikkailu". Konsepti on mielenkiintoinen ja erilaisia vastaavia on useita. Kertoo käytännössä toimittajasta, joka alkoi tekemään podcastia yliluonnollisia ilmiöitä metsästävistä ihmisistä, mutta "podcastin teko muuttui jakso toisensa jälkeen totisemmaksi" ja tarinan edetessä aukeutuu mielenkiintoinen ja pitkä vyyhti kauhua tjs. Jäi valitettavasti kesken, viimeisin jakso helmikuussa ja tarina löi liinat kiinni. Hyvin viihdyttävä silti.
 
TANIS
Sama tekijä kuin edellisessä, mutta eri henkilö juontamassa. Samantyyppinen stoori, paitsi että toimittaja tutkii "muinaista tanis-myyttiä". En ole aihetta googlannut, mutta pitkä historia kauhua ja yliluonnollista touhua. Myytti on varsin mielenkiintoinen ja tarinan kerronta viihdyttävää.
 
RABBITS
Samat tyypit kuin edellisissä. Käynnissä on jonkinlainen "peli", jota toimittaja tutkii. Deep web, kultit, jne. Varsin viihdyttävää matskua. Vähän myös kauhua, yliluonnollista, jne.
 
SCIENCE VS
Lyhyitä jaksoja, joissa tarkastellaan kriittisesti (skepsismiä muistuttaen) ja tieteellisesti erinäisiä ajan ilmiöitä. Vauhdikas, nopea spurtti aiheesta, jaksot ovat jotain alle puolta tuntia.
 
ANXIOUS MACHINE
Helvetin hyvää henkilökerrontaa, haastattelua, elämänmakuista juttujen läpikäyntiä. Juontajan ääni ja koko podcast on ASMR-matskua. Suosittelen lämpimästi.
 
WSF THE FUTURE OF EVERYTHING
Tiede-kamaa, käydään läpi tulevaisuuden tekniikoita, sellaista perus scifi-herkuttelua mutta lähitulevaisuussa pyöritään. Opettavainen, mielenkiintoinen.
 
cerulean
11.07.2017 23:16:41 (muokattu 11.07.2017 23:21:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Podcasteista viime vuosina innostuneena, lisätäänpä muutama oma suosikki.
 
Joe Rogan Experience:
Vieraat ja puheenaiheet vaihtelevat metsästyksestä vapaaotteluun ja vaikkapa ravinnosta maailmanhistoriaan. Aihe vapaa ja keskustelu rönsyileekin usein. Esim. James Hetfieldin jaksossa puhutaan puolisen tuntia mehiläisten kasvatuksesta. Vahva suositus.
 
Let There Be Talk:
Dean Delrayn isännöimä podcasti, jossa vieraat pääosin musiikin ja stand-upin maailmasta.
 
Talk Is Jericho:
Chris Jerichon podcast, vieraina paljon show-painin kanssa tekemisissä olevia ihmisiä sekä muusikoita. Show-paini ei kyllä aiheena kiinnosta pätkääkään, joten hyvin valikoidusti tulee kuunneltua.
 
Eddie Trunk Podcast:
Oikeastaan pelkästään musiikkiin keskittyvä podcast. Vieraat pääsääntöisesti raskaamman musiikin tai rokin edustajia.
 
WTF podcast:
Marc Maronin vetämä podcast, jossa vieraat pääsääntöisest stand-upin, musiikin tai elokuvien maailmasta. Keskustelu usein hieman liian kaavamaista, joten hyvin valikoidusti tulee kuunneltua näitä jaksoja.
 
The Tim Ferriss Show:
Viimeisin tuttavuus. Paljon mielenkiintoisia vieraita monilta eri aloilta. Monet vieraat myös varsin nimekkäitä kuten Arnold Schwarzernegger tai vaikkapa Robert Rodriquez.
 
After Ruth left me, I've been ruthless
kk80
12.07.2017 08:51:53 (muokattu 12.07.2017 08:53:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivan mahtava formaatti esim. lenkillä. Omat tilaukseni koostuvat lähinnä TWIT:n IT -podcasteista. Satunnaisesti tulee kuunneltua muutama jakso jotain leffajorinaa... Puhujainkulman alasajon jälkeen suomalaiselle hyvin toimitetulle teknologia podcastille olisi kyllä tilausta.
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
varpio
12.07.2017 14:19:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joe Rogan ja Drunken Peasants on hyviä. Ja sitten joskus StarTalk mutta harvemmin tulee sitä kuunneltua.
 
Don't quote me boy, cuz I ain't said shit. (Eric "Eazy-E" Wright)
tomaattiorava
14.07.2017 19:01:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä formaatti on.
En tie ovatko trailer park boysin castit nykyään maksullisia kun ei enää löydy, niitä kuunteli ihan mielellään.
Samoin Joe Roganin setit ovat useimmiten varsin asiallista kuunneltavaa, vieraasta riippuen. Jotenkin näyttäis siltä että aina kun on naispuolinen vieras niin juttu on aika pitkälti täyttä liirumia ja isännän tunnettu kriittinen ajattelu jotenkin loistaa poissaolollaan. JRE:n kiistaton vahvuus on siinä täysin vapaassa keskustelussa, juttua tulee aiheesta kun aiheesta.
Bill Burrin podcasteja myös tuli kuunneltua mutta jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Vituttaa kun kolmannes showsta on mainosten lukua eikä kaverilla nyt näytä riittävän puheenaiheet kahteen podcastiin viikossa vaikka onkin mielestäni stand-upin saralla alan ykkösmies tällä hetkellä. Nykyisin lähinnä jauhaa tuoreesta tyttärestään ja rumpujen soitosta.
 
Aryokal
01.11.2017 13:17:36 (muokattu 01.11.2017 13:23:38)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin mainostaa omaa Ruokola Toiseen -podcastia täällä - oikea nimi on Ruokola + se potenssimerkki toiseen, mutta tää ei sitä hyväksynyt näköjään.
 
Anyway, nyt teen kolmatta "kautta" jaksoja, eli vähän päälle kolmenkymmenen jakson ollaan. Vieraina paljon musiikin parista porukkaa, myös vähän stand-up -koomikoita sekä vähän muitakin luovien alojen ihmisiä.
 
Osoitteesta http://ruokola2.com löytyy kaikki jaksot. Löytyy myös FB:stä, www.facebook.com/Ruokola2
 
Toinen suomalainen podcast mitä voi lämpimästi suositella on Boss Level:
 
http://www.bosslevelpodcast.com/
 
Arkka
01.11.2017 14:32:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Waking Up with Sam Harris
https://soundcloud.com/samharrisorg
https://www.youtube.com/user/samharrisorg
 
Politiikka-, filosofia-, tekoäly- jne. aiheisia keskusteluja. Jakson laatu on aina ihan vieraasta kiinni. Välillä tosi hyviä vieraita. Suosittelen esim. jaksoa #71 jos kiinnostaa millasilla keinoilla käyttäjää pidetään Twitterissä, Fabossa jne. Tekoälyjaksoista oon tykännyt myös lähes kautta linjan.
 
The Doug Stanhope Podcast
https://www.youtube.com/channel/UCjofMaVOmBN3nAm7_mwsGWA
 
Edellisen vastakohta. Legendaarisen koomikon kasuaaliakin kasuaalimpi podcast, jonka aikana herra itse usein ryyppää siihen tahtiin, että loppupuolella on jo aika hyvissä. Tätä kuuntelen aina itseinhon syövereissä krapulassa ja jollain tapaa se auttaa nauramaan omallekin elämälleni.
 
Joe Roganin podcastia tulee kans välillä seurattua.
 
-Q-
04.11.2017 19:58:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No Guitar Is Safe
Kitaristeille ja kitaristeista kiinnostuneille mannaa. Jude Gold, pitkän linjan Guitar Player -lehden toimittaja ja erinomainen soittaja itsekkin hengaa, soittaa ja jututtaa eturivin kitaristeja
 
The Double Stop
Brian Sword haastattelee enimmäkseen hahmoja levyjen takana, tuottajia ja äänittäjiä sekä jonkin verran muusikoita. Nämä on ikävä kyllä puhelin- tai skypehommia ja äänenlaadussa olisi paikoin parannettavaa.
 
Nori Eka
04.11.2017 20:18:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Song Exploder http://songexploder.net/
 
Artistit kertovat taustoja miten kappaleet synty / on tehty
 
Tiny Desk live http://www.npr.org/series/tiny-desk-concerts/
 
Toimistossa äänitettyjä&kuvattuja livevetoja.
 
Seriously http://www.bbc.co.uk/programmes/p02pc9qx
 
Juttuja vähän vaikka ja mistä. Hyviä musajaksoja kuten artistit kehumassa Miles Davisia, speciaali räpistä joka esittelee mm. Islantilaista hiphoppia.
 
Sodajerker on songwriting https://www.sodajerker.com/podcast/
 
Tuottajien ja artistien haastatteluja.
 
juuso a
06.11.2017 14:21:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cerulean: Joe Rogan Experience
 
WTF podcast

 
Näitä oon kuunnellut/katsellut melko säännöllisesti viimeisen vuoden ajan. Tähän voisi vielä lisätä Norm Macdonaldin ja Kevin Pollakin omat viritelmät. Norm tosin ei ihan niin aktiivisesti tee ohjelmaa mitä Pollak.
 
Henri Henri Olavi
06.11.2017 16:58:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maailmanpuu Podcast:
 
http://www.maailmanpuu.com
 
Radio Wyrd:
 
http://www.radiowyrd.fi/lahetykset.html
 
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Muovinen
22.11.2017 07:57:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Unstoppable Recording Machine raskaamman musan äänityksestä kiinnostuneille. Ameriikan tyyliin välillä turhan paljon rönsyilyä ja small talkia, mutta myös paljon asiaa ja mielenkiintoisia vieraita. Kun lisäksi katsoo YouTubesta Nail The Mixejä ja muita tutorial-videoita, niin saattaa vahingossa oppia jotain.
Arkka
03.12.2017 17:40:00 (muokattu 03.12.2017 17:40:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rationally Speaking rationaalisuutta kaipaaville:
 
http://rationallyspeakingpodcast.org/
 
Rationally Speaking is the bi-weekly podcast of New York City Skeptics. Host Julia Galef explores the borderlands between reason and nonsense, likely and unlikely, and science and pseudoscience. Any topic is fair game as long as reason can be brought to bear upon it, with both a skeptical eye and a good dose of humor!
 
Muutaman osan perusteella hyvää settiä.
 
Burn
03.04.2018 15:11:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://open.spotify.com/show/4ruq7mH0jg1sFi8KQhnGb8
 
Sarjamurhaajista kiinnostuneille Serial Killers tarjoaa varsin mielenkiintoista kuunneltavaa useiksi tunneiksi. Pääasiassa kahteen osaan pilkotut jaksot käsittelevät aina yhtä murhaajaa/tapausta kerrallaan käsitellen myös psykologista näkökulmaa. Itse tykkään kovasti.
 
varpio: Kyllä ei perussuomalaisia äänestetä vaikka olisi kuinka neekeri ja hyvät viikset.
Landstr
24.01.2019 11:52:26 (muokattu 24.01.2019 11:52:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Me startattiin juuri oma podcast: https://www.stitcher.com/podcast/beasts-of-podcast. Jutellaan rock- ja hevimusan uutisista, tapahtumista ynnä muusta olutta juoden. Jaksoissa vierailevia muusikoita ja musiikkialan ihmisiä ja toki musaakin.
 
Tokassa jaksossa vieraana All Risestä, Teräsbetonista ja The Coverallsista tuttu Vili Rantanen. Tulossa mm. Huoran Paavo Pekkonen, Hiili Hiilesmaa, Whisperedin Jouni Valjakka ja monia muita.
 
Satanic warmaster of puppets.
juuso a
17.10.2020 22:11:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Redbar. Täällä haukutaan joka ikistä amerikkalaista standup-koomikkoa ja kaikkia tubettajia jotka luulevat olevansa koomikkoja.
 
https://redbarradio.net/
 
EilaPertti
18.10.2020 22:44:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juuso a: Redbar. Täällä haukutaan joka ikistä amerikkalaista standup-koomikkoa ja kaikkia tubettajia jotka luulevat olevansa koomikkoja.
 
https://redbarradio.net/

 
Tää on ihan piristävä kaikkien noiden rinkirunkkaavien, toinen toistaan paskempien koomikoiden vastapainoksi.
 
Niin rankkaa heviä, että tekee mieli jättää kauluspaita silittämättä.
Decadetroll
19.10.2020 07:54:03 (muokattu 19.10.2020 07:54:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Conan O'brien needs a friend: Conan juttelee tunteroisen ajan eri vieraiden kanssa, jotka vaihtelevat poliitikoista näyttelijöihin ja koomikoihin. Ihan viihdyttävää settiä ja jonkun verran saa semmoista behind the scenes -tietoa aiheista.
 
The three questions with Andy Richter: saman tyylinen, kuin tuo Conanin juttu, eli vieraita elokuvan ja komiikan alalta ja homma keskittyy kolmeen kysymykseen, eli mistä tulet, minne olet menossa ja mitä olet oppinut matkan varrella. Vähemmän huumoripitoinen, kuin Conan.
 
12 diktaattoria: Suomenkielinen podcast, jossa käydään läpi diktaattoreita.
 
Hello from the magic tavern: tyyppi luiskahtaa autollaan burger kingin takaa ulottuvuuksien välisen portaalin läpi maailmaan nimeltä Foon. Sieltä sitten alkaa pitämään podcastia tavernasta käsin, kavereinaan juoppo velho ja muodonmuuttaja, joka on mäyrä, jolla kaksi peräaukkoa. Viikoittain vieraana erilaisia hahmoja tuosta fantasiamaailmasta. Huvittavaa settiä ja vieläpä suurimmaksi osin täysin improvisoitua.
 
Tokkopa! Tai no tokkopa n0kkoset tokkivat nokkopa niimpäkö ökköset pökköset pölöpölplöttö hirnau iihahaa! -NHR
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti