Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: mp3 puhetta nettiin.. mahdotonta(ko)
1
AcLAc
21.03.2016 23:09:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HEI. Olen yrittänyt kartoittaa helppoa menetelmää pitkien mp3 puheiden lataamisesta nettiin. Puheita tulee n. 3 kpl viikossa ja pituudet vaihtelevat puolesta puoleentoista tuntiin. Tuleeko mitään helpompia ratkaisuja/kanavia, kuin esim. Youtube, millä nyt mennään? Se on toki toimiva, mutta todella työläs ja tiedostokoot nousevat helposti jättimäisiksi, vaikka still- kuvalla tehdään.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
jra
21.03.2016 23:28:36 (muokattu 21.03.2016 23:32:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös "pitkä puhe nettiin" oli suunnilleen sama kuin podcast? Soundcloud taitaa olla se mitä suuri osa podcastien tekijöistä käyttää? Itse olen vain kuunnellut sitä kautta. Siinä tiedoston koko on täsmälleen se minkä ko. mp3-tiedosto vie.
 
Esim.
https://soundcloud.com/tuomiolla
https://soundcloud.com/jaksofi/sets/sulopuisto-onninen-arnkil
 
Täältä voi varmaankin selata, mita muita alustoja noilla suomalaisilla podcastien tekijöillä on käytössä:
http://jakso.fi/podcastit
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
taikakameli
21.03.2016 23:29:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tossa on muutama linkki. Äsken googletin, about tunnin mittaisten klippien lataaminen pitäis onnistua.
 
https://clyp.it/
https://instaud.io/
https://www.chirbit.com/
 
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
sub zero
22.03.2016 09:44:03 (muokattu 22.03.2016 09:47:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän sen tarvii olla erikseen mikään ääneen liittyvä paikka. Riittää mikä tahansa netin kolkka, mihin saat yleensä lähetettyä jotain tiedostoja. Tietokone kyllä käynnistää mp3-tiedoston soittamiseen sopivan ohjelman, jos linkki johtaa tällaiseen tiedostoon.
 
Tähän siis kelpaa ihan vaikka nettiyhteyden mukana tullut mahdollisuus laittaa käyttäjän omaan nettihakemistoon materiaalia ...tosin usein nämä nettiyhteyksien tarjoamat hakemistot ovat aika pieniä. Mutta joku yleinen tiedostonlevitykseen tarkoitettu nettipalvelu voi olla yksi ratkaisu. Dropbox on varmaan nykyään tunnetuin, joskaan ei välttämättä kätevin.
 
Yllä mainitussa Soundcloudissa (ja entäs noissa muissa paikoissa?) on joku raja, kuinka paljon ääntä voi laittaa ilman maksua. Kannattaa tarkistaa, että tämän kanssa ei tule ongelmia.
 
Jos tiedostokoolla on väliä, tällöin kannattaa muistaa, että et ehkä tarvitse kovin korkeaa äänenlaatua, jos kyse on puheesta. Äänenlaatua säätämällä voi tiputtaa tiedoston koon murto-osaan.
 
AcLAc
22.03.2016 09:47:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei. Testasin aikoinani muutamaa tuollaista ei niin tunnettua palvelua ja aina se tökkäsi johonkin... viimeistään, kun mp3:n pituus alkoi mennä yli tunnin. On vähän muutoinkin fiilis, että tuollaisilta saa jonkinlaiset "tartunnat" mukaansa. Soundcloud on muuten hyvä, mutta heillä on vain muutaman tunnin katto tiedostojen yhteiskoossa. Mikseri.net on mielestäni todella hyvä esimerkki hyvästä palvelusta, mutta ei vaan sovi tähän tarkoitukseen.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
AcLAc
22.03.2016 09:51:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: Tähän siis kelpaa ihan vaikka nettiyhteyden mukana tullut mahdollisuus laittaa käyttäjän omaan nettihakemistoon materiaalia ...tosin usein nämä nettiyhteyksien tarjoamat hakemistot ovat aika pieniä. Mutta joku yleinen tiedostonlevitykseen tarkoitettu nettipalvelu voi olla yksi ratkaisu. Dropbox on varmaan nykyään tunnetuin, joskaan ei välttämättä kätevin.

 
Dropboxia harkittiin, mutta sekin osoittautui hankalaksi. Kohdeyleisö haluaa suoratoistoa puhelimiinsa ilman minkäänlaisia kirjaantumisia tai etukäteislataamisia. Yritin ehdottaa nettisivujemme nurkkausta, mutta sivukoodaajamme nosti kätensä pystyyn :)
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
sub zero
22.03.2016 10:29:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AcLAc: Yritin ehdottaa nettisivujemme nurkkausta, mutta sivukoodaajamme nosti kätensä pystyyn :)
 
Eikö suorakin linkki (mitä dropbox ei edusta) lähde kaikissa älypuhelimissakin soimaan? Jos ei, niin jonkinlaisen alkeellisen playerin laittaminen kotisivulle ei pitäisi olla iso juttu. Jos tätä ei osaa, niin sitten kannattaisi ehkä opetella.
 
-Q-
22.03.2016 14:08:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästähän yleisesti käytetään nimitystä podcast, vaikka se toki on alunperin Applen nimitys aiheelle. Itse käytän tyytyväisenä itunesin tarjontaa aiheesta. Mahtaako se maksaa jotain sisällön tuottajalle?
 
Mutta dropboxiin liittyen, jos sieltä jaat linkin (et siis teet mitään yhteistyökansiota) ko. tiedostoon niin oletuksena taitaa kaikki selaimet linkkiä klikkaamalla aloittaa toiston. Ei tarvitse rekisteröityä mihinkään. Oikea Podcast on siinä mielessä paljon parempi kuin paljas linkki, youtube tai mikään muukaan selaimen kautta toimiva ratkaisu, että niitä voi toistaa puhelimen omalla sovelluksella taustalla. Ainakin Applen laitteet katkaisee selaimen kautta tapahtuvan toiston kun laittaa puhelimen näytön pimeeksi ja puhelimen taskuun.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti