Muusikoiden.net
04.03.2021
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Indiana Jones 5
1 2 3 4
HaloOfFlies
02.01.2016 21:32:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Disney lupailee uutta Indy-elokuvaa. Steven Spielberg on jo vihjannut, että tekisi vielä yhden Indyn Harrison Fordin kanssa.
 
http://www.iltasanomat.fi/elokuvat/art-1451701266143.html
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
Tuomoo
04.01.2016 00:02:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka edellinen Kristallikallon valtakunta onkin monelle mörkö, painajainen ja elokuvasarjan raiskaus, niin silti odotan tätä tulevaa innolla. Jollakin kierolla tavalla mä ainakin ihan tykkäsin tuosta edellisestä osasta.
 
20.8. 22:54:21 NEVÖ FOGET
Jormaz
04.01.2016 22:10:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://pmcdeadline2.files.wordpress.com/2008/10/south-park-indy2.jpg
Ei lisättävää.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
aivokuolio
04.01.2016 23:11:45 (muokattu 04.01.2016 23:12:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HaloOfFlies: Disney lupailee uutta Indy-elokuvaa. Steven Spielberg on jo vihjannut, että tekisi vielä yhden Indyn Harrison Fordin kanssa.
 
En tiedä onko näillä kahdella jutulla välttämättä enää tekemistä keskenään. Nyt kun Disney omistaa oikeudet, Spielberg ei oo enää välttämättä automaattisesti mukana kun Lucaskaan ei ole kuvioissa. Ja vaikka Harrison Ford ON Indiana Jones, enpä oo varma haluanko nähdä Kristallikallon jälkeen enää ukkoa siinä roolissa.
 
Kyllähän Disneylla tuntuu Star Warsin perusteella olevan aika hyvä tatsi näihin uudelleenkäynnistämishommiin mutta tietenki tämä on vähän vaikeampi keissi kun soihtua ei voi tässä lyödä minkään uuden päähahmoporukan käsiin.
LordWinter
04.01.2016 23:34:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko nua Indy-leffat mistään kotoisin? Jotain osaa olen tainnut joskus sivusilmällä nähdä, muttei kummoisiakaan muistikuvia ole. Indiana Hopoa olen kuitenkin lukenut ja jos on yhtää senkaltaista meininkiä leffoissakin niin on varmaan ihan hyviäkin sitten.
 
"Hahaha, kiristääkö esarista, onko toistuvia tulehduksia? Annas kun Tohtori Jutku silpoo peniisi." -Röntgen-Jeesus
Stradlin
04.01.2016 23:37:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LordWinter: Onko nua Indy-leffat mistään kotoisin? Jotain osaa olen tainnut joskus sivusilmällä nähdä, muttei kummoisiakaan muistikuvia ole. Indiana Hopoa olen kuitenkin lukenut ja jos on yhtää senkaltaista meininkiä leffoissakin niin on varmaan ihan hyviäkin sitten.
 
Uusin on ihan jees, siistejä efektejä ja muutenkin hyvät graffat. Aiemmat osat ovat vähän tylsiä niin kuin vanhat leffat muutenkin tuppaavat olemaan.
 
"Voi kun täällä onnistuisi älykkäästi keskustella avaruusliskoista ynnä sun muista. Mutta tervettä keskustelua ei synny minnekään kun heti hyökätään ad hominem viesteillä päälle." - Anonymous-jazz
Rahkoi
04.01.2016 23:38:07 (muokattu 04.01.2016 23:39:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan sataprosenttista spekulaatiota (en jaksanut katsoa tuota videota, mihin Iltasanomat linkkaa), mutta olisiko se missään kirkossa kuulutettu, että Spielberg olisi mukana, jos Disney ryhtyisi uutta Indyä tekemään? Siis Spielberghän on, kuten tossa yllä lukee, ilmoittanut, että tulisi messiin, mutta ottaisiko Disney sen? Onko niillä mahdollista olla ottamatta, ihan noin lakiteknisistä lähtökohdista?
 
En tiedä sen enempää minäkään, mutta lähinnä vaan tuumailin, että kun tuo Crystal Skull nyt yleisesti on aika heikosti otettu vastaan, ja Disneyllä on tähän mennessä ollut tapana ottaa näiden leffojensa ohjiin pikemminkin alkuperäisiä rakastaneita fanipoikia kuin vanhoja partoja, niin olisiko ihan mahdoton skenaario, että sama toteutettaisiin Indyn kanssa. Toisaalta Spielberg on edelleen Lucasia paremmassa huudossa, eli ehkä Spielbergin poisjättäminen voisi olla faneille liian rankka veto.
 
Mulla siis ei ole suurempaa asemoitumista tämän kysymyksen suhteen, rupesin vaan tuossa miettimään, kun uutista luin.
 
Edit: oho, aivokuolio tossa yllä jo pohdiskelikin samaa. En huomannut lain. No, menkööt.
 
"What could be more important than your family, Richard?!" "... Ssssssssssssci-ence?"
kk80
05.01.2016 08:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: En tiedä onko näillä kahdella jutulla välttämättä enää tekemistä keskenään. Nyt kun Disney omistaa oikeudet, Spielberg ei oo enää välttämättä automaattisesti mukana kun Lucaskaan ei ole kuvioissa. Ja vaikka Harrison Ford ON Indiana Jones, enpä oo varma haluanko nähdä Kristallikallon jälkeen enää ukkoa siinä roolissa.
 
Kyllähän Disneylla tuntuu Star Warsin perusteella olevan aika hyvä tatsi näihin uudelleenkäynnistämishommiin mutta tietenki tämä on vähän vaikeampi keissi kun soihtua ei voi tässä lyödä minkään uuden päähahmoporukan käsiin.

 
Missä määrin Lucas oli ns. "hyvine ideoineen" hääräämässä tuon kristallikallon käsikirjoituksen kanssa? Nyt kun ukko on ranchillaan eläkepäiviään viettämässä niin voidaanko luottaa siihen, että käsikirjoituksessa on taas natseja ja raamatullisia artifakteja avaruusolioiden sijaan? Timanttisella kässärillä tuonkin saagan herättäisi taas eloon mutta eipä tuo Harrison tästä nuorrukkaan, ts. olisi jo aika kiire saada tarina kasaan. Selvä on se ettei Indy voi olla yksin pääosassa joku uusi päähahmo tarvitaan. LaBeoufin roolihahmolle en näkisi tulevaisuutta Indy saagassa...
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
aivokuolio
05.01.2016 11:34:08 (muokattu 05.01.2016 11:34:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kk80: Missä määrin Lucas oli ns. "hyvine ideoineen" hääräämässä tuon kristallikallon käsikirjoituksen kanssa?
 
Kyllähän tämä ufohomma oli Lucasin idea, kuten Spielberg on jälkeenpäin kertonut. Samaan hengenvetoon ukko on kuitenki todennut että turha siitä on Lucasia syyttää koska hän itse ohjaajana myös hyväksyi idean. Ja kyllä siinä elokuvassa ainakin mun mielestä oli isompiakin ongelmia kuin tuo ufotouhu. Kovin oli kylmää ja kolkkoa cgi-tolskausta.
kk80
05.01.2016 13:00:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja kyllä siinä elokuvassa ainakin mun mielestä oli isompiakin ongelmia kuin tuo ufotouhu. Kovin oli kylmää ja kolkkoa cgi-tolskausta.
 
Oikeassa olet, elokuvan ongelmat ovat vain helppo tiivistää tuohon "avaruusolennnot" aivopieruun. Hengetön tekele, liaaniseikkailu apinoiden kanssa viidakossa -kohtaus on oma suosikkini lukasmaisen tökeröstä CGI:n käytöstä.
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
Krice
05.01.2016 14:33:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kristallikallo on malliesimekki siitä, että tehdään lisää rahaa brändillä, jos se vain jotenkin tuntuu mahdolliselta. Valitettavan usein se onnistuu, koska ihmiset eivät välitä rahastuksesta, vaan on ihan "pakko" katsoa uusin Indy.
 
PeteSq
05.01.2016 17:12:04 (muokattu 05.01.2016 17:15:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta mielestä Kristallikallon alkukolmannes oli mainiota ja sitten se romahti.
Aikoinaan netissä pyöri pirun hyvä Indy-käsikirjoitus, jossa seikkailtiin 50-luvulla Noan arkin perässä. Pahiksina olivat venäläiset hieman yliluonnollisin maustein. Tuota jonkinverran ryöstökalastettiin Kristallikallossa, mm. Marionin ja pojan osalta.
 
Eiköhän Spielbergin nimi mainoksissa kuitenkin lisää myyntiä. Eli varmaan kelpaa Disneylle Executive produceriksi...
 
mpekkanen
05.01.2016 17:23:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tuo viimeinen oli jo niin surkea, että jos uuden tekevät-->Voisivat tehdä suoraan vaikka jonkun Lego elokuvan tai animaation. Toimisi varmaan paremmin, mutta ei normaalia elokuvaa...
 
Miten tuosta enää pystyy jatkamaan, että se tarina pysyy samana ja tukee näitä kaikkia jo tehtyjä Indiana Jones elokuvia. Tietenkin jos se 5 elokuva on kokonaan joku avaruusseikkailu, mutta kyllä sekin vesittää sitten entisestään myös noita aikaisempia tekeleitä.
 
Tätä ei vaan aina tunnuta ottavan huomioon kun tehdään näitä jatko-osia ja välillä joidenkin elokuvien kohdalla unohdetaan kokonaan jo aikaisemmin tapahtuneet asiat. Minusta sellaisesta ei kyllä voi tulle mitenkään mitään hyvää jälkeä, mutta näin se vaan menee.
 
carnation
05.01.2016 17:45:00 (muokattu 05.01.2016 17:45:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Miten tuosta enää pystyy jatkamaan, että se tarina pysyy samana ja tukee näitä kaikkia jo tehtyjä Indiana Jones elokuvia. Tietenkin jos se 5 elokuva on kokonaan joku avaruusseikkailu, mutta kyllä sekin vesittää sitten entisestään myös noita aikaisempia tekeleitä.
 
Tätä ei vaan aina tunnuta ottavan huomioon kun tehdään näitä jatko-osia ja välillä joidenkin elokuvien kohdalla unohdetaan kokonaan jo aikaisemmin tapahtuneet asiat. Minusta sellaisesta ei kyllä voi tulle mitenkään mitään hyvää jälkeä, mutta näin se vaan menee.

 
Eihän sen uuden Indyn välttämättä tarvitse olla jatkoa Crystal Skullille, Temple of Doomkin sijoittuu aikaan ennen Raiders of the Lost Arkia. Enkä näe, että Spielberg/Ford olisi mikään elinehto onnistumiselle ja hyvälle seikkailuelokuvalle. Franchise tuskin kuolee koskaan kokonaan ainakaan näin rebootien aikakautena ja aina löytyy joku Chris Pratt ruoskan varteen.
 
Mad Max: Fury Road osoitti, että joskus tulee aika helvetin hyvää jälkeä kun putsataan pöytä ja tehdään kaikki kunnolla uusiksi.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
mpekkanen
05.01.2016 18:03:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carnation: Eihän sen uuden Indyn välttämättä tarvitse olla jatkoa Crystal Skullille, Temple of Doomkin sijoittuu aikaan ennen Raiders of the Lost Arkia. Enkä näe, että Spielberg/Ford olisi mikään elinehto onnistumiselle ja hyvälle seikkailuelokuvalle. Franchise tuskin kuolee koskaan kokonaan ainakaan näin rebootien aikakautena ja aina löytyy joku Chris Pratt ruoskan varteen.
 
Mad Max: Fury Road osoitti, että joskus tulee aika helvetin hyvää jälkeä kun putsataan pöytä ja tehdään kaikki kunnolla uusiksi.

 
Minusta elokuvan kannalta on aivan se ja sama onko siellä tuotannossa Spielberg vai ei. Harrison Ford on taas enemmänkin elokuvan kannalta tärkeämpi. On vaan miehellä jo ikää sen verran, ettei näitä oikein uskottavasti enää pysty kovinkaan montaa tekemään.
Onhan James Bondeissakin tosin vaihtunut näyttelijä, mutta niitä on tehty muutenkin hieman tiuhempaan.
 
Kyllä minusta Ford aika reilusti on Idiana Jones ja vaikea on kuvitella, että hänet joku muu korvaisi. Vaikka Fordin osaa joku muu näyttelijiä esittäisikin, ei se kuitenkaan poista tuota kristallikallo elokuvan juonta. Eihän näitä ole tehty vasta kuin neljä elokuvaa ja jos nyt aletaan unohtamaan jo edellisten juonet/tapahtumat ja tehdään aivan "uutta" ns. puhtaalta pöydälta...
 
Minusta tuntuu kyllä erikoiselta, mutta joka asiaa tahkotaan jos se rahaa tuottaa. Niinhän se menee.
 
santakasa
05.01.2016 18:21:45 (muokattu 05.01.2016 18:23:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisivat tehdä elokuvan, jossa ei ole Shia LaBeoufia ja jos Harrison Ford on mukana niin sellaisessa roolissa, joka perustuu takaumiin.
 
Juonena sitten: Indianan lapsenlapsi on kiinnostunut myöskin arkeologiasta. Alkukohtauksessa samantyylinen kohtaus kuin ensimmäisessä kohtauksessa vaikkapa jossain Egyptin pyramidien kammioissa, joista vielä tänäkin päivänä löytyy uutta ja jännittävää. Elokuvan edetessä Indianan pojanpoika alkaa löytämään isoisänsä vanhan päiväkirjan, joissa Indiana kirjoittaa ihmislajin historiasta ja arkeologisista vihjeistä suuresta kadonneesta kulttuurista. Näissä päiväkirjan lukukohtauksissa sitten näytettäisiin Indiana kirjoittamassa päiväkirjaansa. Kadonnut suuri kulttuuri löytyisi Afrikasta, josta vieläkin löytyy uutta ja jännään niin kuin pyramidien osalta.
 
Shia LaBeoufia ei siis näkyisi elokuvassa laisinkaan tai sitten näkyisi hautakivi, josta ilmenisi hänen kuolleen norsun raiskaamana...
 
edit: Niin uusi ihmislajihan myös löydettiin tässä taannoin sekä Saharan alueelta on löytynyt kadonnutta kulttuurialuetta niin tarinalla olisi kosketusta näihin päiviin.
 
kun kaulaparrat yrittävät uhota olevansa ernuja genressä, jonka olennaispiirre on elää vanhempien nurkissa 35-vuotiaiksi asti - emukka
mpekkanen
05.01.2016 18:53:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tämä tuleva osa 5 voi olla tapahtunut vaikka ennen Indianan Jonesin isää...
 
Ei se siltikään muuta tuota kristallikallo elokuvan juonta ja sitä että kristallikallo elokuvan juoni vaikuttaa tuohon koko elokuvasarjan kaikkiin osiin.
 
Minusta kyseinen osa 4 oli sellainen, että nyt ei enää voi tuohon sarjaan tehdä oikein minkäänlaista kunnolista jatko-osaa. Ei silloinkaan, vaikka tehtäisiin ns. ensimmäinen osa tms.
 
Pilalla on ja pysyy.
 
santakasa
05.01.2016 18:54:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen:
Pilalla on ja pysyy.

 
https://www.youtube.com/watch?v=eG4W0LbIvW0
 
:'(
 
kun kaulaparrat yrittävät uhota olevansa ernuja genressä, jonka olennaispiirre on elää vanhempien nurkissa 35-vuotiaiksi asti - emukka
lapio
07.01.2016 09:16:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olihan Ford vielä Han Solonakin hyvä ja jakso heilua, miksei vielä sitten yhtä leffaa Indiana Jonesinakin. Onhan noita myyttisiä aarteita vielä jäljellä. Mites longinuksen keihäs? Hitlerin aivot robottikehossa loppuvihollisena.
Lautuma
07.01.2016 11:15:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse näkisin ainoana raikkaana ratkaisuna ottaa kunnon irtioton. Harrison Fordin esittämä Indy elelee vanhainkodissa muistisairaana höppänänä, kunnes tajunta hämärtyy nykyajan osalta siihen pisteeseen, että mies alkaa elää menneissä, jotka sekoittuvat tähän päivään.
 
Houreinen Indiana karkaa vaivaistalosta ja lähtee kaupungille seikkailemaan. Kiireiset bisnesmiehet ja seminaari-ihmiset muuttuvat kätevästi natseiksi ja näyteikkunoiden älylaitteet artefakteiksi. Syrjäkujalla Indy törmää Karen Allenin esittämään kadunnaiseen, joka näyttäytyy sankarille satumaisen kauniina Marion Ravenwoodina.
 
Joku voisi käsikirjoittaa oikean juonenkin, mutta toisaalta voisin seurata parin tunnin ajan dementiasekoilua kirjastoissa ja museoissa.
 
Ohjaajiksi Terry Gilliam ja Alejandro González Iñárritu.
 
"I am a spirit from everywhere, Heaven, Hell, and the Earth; I am in the air, in houses, any place at any time. I've been created millions of years."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti