Muusikoiden.net
22.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tour de Ski 2016
1
Janizio
31.12.2015 12:28:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tour de Ski alkaa vuoden vaihteessa.
 
Naisissa ei taida olla epäselvää voittajasta. Johaug on vienee sen touhun suhteellisen helpostikin. Mites miehet sit onko se Sundbyn riemu juhlaa.
 
Entäs meidän omat?
 
Ää miehiessä ei luvalla sanoen hyvältä näytä. Sen sijaan naisista ei tiedä, jos Krista ja Kepa saa ns. monon syönnilleen josta oli viitteitä viiimeissä maailman Cupin kisoissa niin tiedä kuin korkealle ehtivät. Noh eivät hekään Johaugille mitään voi, mutta muut ovat jo mahdollisuuksien rajoissa vähintäänkin
 
jra
02.01.2016 02:28:30 (muokattu 02.01.2016 02:31:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tunnelman maksimoimiseksi itse seuraan Tour de Skin perinteisesti NRK:n streamin kautta.
 
Ja välipalaksi tietysti tämä:
http://areena.yle.fi/1-2840221#
ja (jos Mestari on selvinnyt uudelle vuodelle):
http://www.porttila.fi/blogi.html
 
Ainakaan ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ei ole Johaug, eikä Sundby (Johaugin kohdalla tietysti jo karsinnasta eriin selviäminen oli voitto), mutta huomenna ainakin naisissa tilanne varmaankin normalisoituu. Heikkisen Matti hävisi sprintin karsinnassa seitsemälle naiselle. Sama rata. Hyvä hiihto. Hyvä luisto. Ja näin.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Janizio
02.01.2016 06:56:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sundby selviytyi sprintistä ehdottomasti yläkanttiin, mitä odotus oli.
 
Johaug taas suht normaalisti
 
jra
04.01.2016 03:19:53 (muokattu 04.01.2016 03:25:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Östberg tuo naisten voittotaisteluun edes hieman jännitystä, vaikka edelleen tuntuu, että Johaug saa olla vaikka 2-3 min perässä (tuskin on) ja vie viimeisen osuuden. Aiempina vuosina Östberg on tainnut hävitä viimeisessä nousussa luokkaa 4-5 min, mutta on nyt selvästi parempi. Weng oli sanonut sunnuntain etapin jälkeen, että Ingvild saattaa olla uusi Björgen, koska on vahva molemmissa, sprintissä ja normaalimatkoilla, ja vieläpä molemmilla tyyleillä. 5 km on tietysti suorituksena aika lähellä sprintin kokonaisuutta, mutta vakuuttavaa hiihtoa oli se pitkä hiihdettävä nousu jossa pudotti Johaugin.
 
Östbergista tuli itselläkin hieman Björgen mieleen siinä kun ohitti ja alkoi jättämään Johaugin. Huomattavasti vahvempi hiihtäjä kuin Johaug tai Weng, vaikka ei ole kovin paljon isokokoisempi (paitsi lihaksiltaan), niin vetää huomattavasti pitemmällä liu'ulla.
 
Hieman tuntuu tulleen Wengillekin joukkuekaverin vahvuus puun takaa, vaikka tällä kaudella on normaalimatkoillakin ollut jo aiemminkin kova luu:
https://translate.google.com/transl … -har-fatt-en-ny-dronning-1.12730960
 
En ole tarkemmin katsellut millaisia matkoja viikolla ennen viimeistä etappia on, onko suomalaisilla mitään saumaa kolmanteen sijaan, tai onko norjalaiskolmikon järjestys lopulta odotettu, vaikka nyt vähän sekoitusta onkin tullut? Tulossa on kuitenkin vielä sprinttiä, yhteis- ja väliaikalähtöä ja takaa-ajoa aika tasan molemmilla tyyleillä. Paljon saattaa vaikuttaa Östberg-Johaug-kuvioon myös sää, sen verran erityyppisiä hiihtäjiä ovat. Johaugin tilannetta parantaa se, että tiistain sprintistä on jo poissa sellaisia, jotka normaalisti cupissa ovat tiputtamassa häntä kokonaan pois erävaiheesta.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
jra
09.01.2016 02:40:31 (muokattu 09.01.2016 03:39:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heidi Weng on muuten ollut äkkiä laskettuna 29 kertaa henk. koht. maailmancup -kisassa kolmen parhaan joukossa, mutta ei ole voittanut kertaakaan. Kolmaskymmenes kerta toden sanoo?
 
Perjantaina Heidi oli paras norjalainen, mutta sitten edelle ennättikin Jessica Diggins hurjalla 0,9 s erolla. Diggins on ollut henk. koht. matkoilla maailmancupissa kerran kolmen joukossa, eli nyt voittajana. MM Falunissa otti tietysti sen ihmekisan (paras norjalainen 22.) hopean.
 
OT: Kun maastohiihdon puolella on ihasteltu Norjan joukkueen kolmikerroksista huoltorekkaa, niin ei hullumpi ole Ole Einarin henkilökohtainen kulkupelikään ampumahiihdon puolella:
https://www.youtube.com/watch?v=EN4cOYP8Jk4&sns=tw
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
touhis
09.01.2016 11:16:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katselin sitä jonain päivänä hiihdettyä miesten 15km takaa-ajoa, jonka Sundby "yllättäen" voitti. En ollut aluksi uskoa sitä, mutta ilmeisesti todellakin Sundby sai kisasta vielä hyvityssekunteja päälle! Pystyn hyväksymään että hyvityssekunteja jaetaan yhteis- ja väliaikalähtöjen nopeimmille, mutta en millään käsitä niitä tilanteessa, jossa ukko lähtee puolentoista minuutin etumatkalla ja sen myötä tulee ensimmäisenä maaliin.
 
leka
10.01.2016 17:30:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saapungin suoritukselle iso plussa. Heikkiselle osui taas pöljä päivä, huikea veto.
 
Det är farligt att leka i hissen
Janizio
10.01.2016 20:48:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mitään yllättävää. Ei kummassakaan voiton kannalta mitään jännitystä. Johaugin ja Sundbyn voitto täysin selvä juttu heti alusta asti, vaikka nyt Johaug joutui lähteen viimeiselle etapille pieneltä taka matkalta, mutta sen nyt ties, että se kirppu nousee ton nousun ylös ihan omaa tahtiansa.
 
Meidän naisten kokonais panos loistava. Ihan täydellisellä onnistumisella olis voinut olla mahku Kepalla taistella Wengin kanssa kolmos paikasta.
 
Miehet on kokonaisuutena yhtä unessa ja hukassa kuin koko kauden. Pari kautta on mennyt niin, että miehiltä on tullut se paras yksittäinen suoritus Maailman Cupissa mutta nyt taitaa naisemme vallata senkin valtikan takas. Tai sit pitää jonkun miehen kaapata Maailma Cupin osakilpailuvoitto kun Krista latasi jo kakkos paikan pöytään
 
LordWinter
10.01.2016 21:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovasti tuntuu norskeja ja sveduja korpeavan suomalaisten happimaskit. Käyttäisivät itsekin helvete jos kerran niin kauhiaa huiaamista on.
 
"Niin, 17-kesäiset pitsanaamat voittaa MAAILMAM_MESTARUUDEN ja norjalainen pingviini on lyöty ritariksi. Ja mä vaan istun kalsarit jalassa telkkarin ääressä." -Tuomoo
juhokoo
10.01.2016 21:52:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Happo-Heikkiseltä kuitenkin hyvää tekemistä kokonaisuudessaan, vaikka loppusijotus nyt ei kummonen ollutkaan. Viimeisellä etapilla oli kolmas ja loppunousun nopein.
 
Therese oli muuten loppunousussa vain parisenkymmentä sekuntia Norttia hitaampi, ja aika moni miehistä jäi hänen taakseen.
 
Janizio
11.01.2016 08:09:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juhokoo: Happo-Heikkiseltä kuitenkin hyvää tekemistä kokonaisuudessaan, vaikka loppusijotus nyt ei kummonen ollutkaan. Viimeisellä etapilla oli kolmas ja loppunousun nopein.
 
Therese oli muuten loppunousussa vain parisenkymmentä sekuntia Norttia hitaampi, ja aika moni miehistä jäi hänen taakseen.

 
Tuossahan ei ole mitään yllättävää, että Therese on noin nopea siinä nousussa. Tainnut olla edellis vuosinakin tahti samankaltainen, että hän on nopeampi kuin moni moni mies siinä nousussa
 
jra
24.01.2016 22:52:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tour de Ski oli ja meni, mutta menköön vähäiset maastohiihtokommentit tänne(?), ellei sitten tule Porttila-ketjun arvoista tavaraa kauden mittaan.
 
Jessica Diggins on nätti tyttö ja nopea suksilla, mutta aika kauhea näköistä tuo luistelu. Tänään pudotti vierstissä Kerttu Niskasen, vaikka voima tuntui suuntautuvaa kaikkiin muihin suuntiin paitsi eteenpäin. Eilen taisteli toistamiseen norjalaisten sekaan palkintopallille.
 
Huvittavaa oli kun Saksa ja Ruotsi hiihtivät samassa viestissä 100 m väärälle reitille, ja jäivät sitten sinne arpomaan, että mitäs nyt.
 
Sen verran vielä vanhoja, että kaikki vielä mukana olleet ruotsalaismiehet hävisivät loppunousun ajoissa Johaugille.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
touhis
25.01.2016 18:53:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielestäni on erittäin uskottavaa, että hiihdon maailmancupissa sekä miehissä että naisissa norjalaiset hiihtäjät lyövät minuuttitolkulla muiden maiden parhaita pataan. Syyn täytyy tietenkin olla sekä norjalaisten fyysisessä paremmuudessa että heidän valmennus- ja harjoitusmetodien ylivertaisuudessa. Mitään epoja tai muita herkkuja he eivät tietenkään ole koskaan syöneet. Ampumahiihdossakin ainakin miesten puolella on nähty aika kovaa norjalaissuoritusta, mutta harmillisesti dopaamalla ei ampumatarkkuus parane. Eiku mitäs minä nyt taas sekoilin..? Eihän nyt Norjassa. Vähän kyllä ihmetyttää, ettei ihan vastaavaa ole nähty muissa lajeissa kestävyysjuoksua lukuunottamatta mutta siellähän taisi olla jotain kärynhajua Afrikan suunnalla.
 
jra
25.01.2016 19:36:27 (muokattu 25.01.2016 20:49:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

touhis: Mielestäni on erittäin uskottavaa, että hiihdon maailmancupissa sekä miehissä että naisissa norjalaiset hiihtäjät lyövät minuuttitolkulla muiden maiden parhaita pataan. Syyn täytyy tietenkin olla sekä norjalaisten fyysisessä paremmuudessa että heidän valmennus- ja harjoitusmetodien ylivertaisuudessa. Mitään epoja tai muita herkkuja he eivät tietenkään ole koskaan syöneet. Ampumahiihdossakin ainakin miesten puolella on nähty aika kovaa norjalaissuoritusta, mutta harmillisesti dopaamalla ei ampumatarkkuus parane. Eiku mitäs minä nyt taas sekoilin..? Eihän nyt Norjassa. Vähän kyllä ihmetyttää, ettei ihan vastaavaa ole nähty muissa lajeissa kestävyysjuoksua lukuunottamatta mutta siellähän taisi olla jotain kärynhajua Afrikan suunnalla.
 
Pitäisi olla vertailukohtana joku toinen yhtä harvassa maassa tosissaan harrastettu laji, joka perustuu pääasiassa fysiikkaan. Onhan hiihdossa tietysti siinäkin muitakin muuttujia, mutta kalustopuolella norsit ovat myöskin etulyöntiasemassa (suurin huoltotiimi, suksitallien ykköshiihtäjiä), lisäksi resursseista johtuen paras tekniikkavalmennus, harjoittelu joukkueena jne.
 
Mikä olisi tilanne jos kaikki olisivat varmasti puhtaita, mutta harrastajamäärät ja resurssit olisivat kuten nyt? Norjassahan on jossain junnukilpailuissakin 1500 osanottajaa viivalla, ja maajoukkeen resurssit ja sisäinen kilpailu aivan eri luokkaa kuin missään muualla. Esim. USA:n joukkue on aivan olemattomasta massasta valittu, ja resurssit tasoa puuhastelu, ja siltä sielä nousee palkintopallihiihtäjiä, ja jopa voittajia (Caldwell ja Diggins tällä kaudella). Tietysti menestys (puhtaana tai ei) vetää puoleensä rahaa ja junnuja, mutta on tuossa Norjan systeemissä ja kulttuurissa jotain mitä muilta puuttu, ja lisäksi luonnonolosuhteet, jotka ovat jotain aivan muuta kuin suurin osa Suomesta (tasaista ja lähes lumetonta).
 
En puolusta norskeja tai väitä puhtaiksi, mutta väitän, että jos kaikki olisivat varmasti puhtaita, mutta tilanne muuten nykyinen, niin tuloslistat olisivat suunnilleen samat sen suhteen montako minkäkin maan lippua on top kympissä ja mitkä liput kärjessä.
 
Jostain syystä ampumahiihdossa, ainakaan naisissa, norjalaiset eivät hyödynnä maastohiihtojoukkueen lääketieteellistä osaamista, sen verran hitaita kömpijöitä ovat muut Eckhoffia lukuunottamatta. Vaikka ammunta on ammuntaa, niin luulisi että jos lääketieteellistä osaamista on, niin luulisi sen näkyvät ladulla edes hieman.
 
Se kyllä norjalaisissa vähän nyppii, että ovat turhan hanakoita vinkumaan muiden aivan sääntöjen mukaisista konsteista ja keinoista, vaikkakin ne olisivat selaisia, että joutaisi kieltää. Ja, huvittavaa kyllä oli naisten viime viestissä kun Östberg hiihti eka lenkin muiden mukana, ja sitten toisen lenkin alussa painoi kaasua. Ilmakuvasta tuli mieleen videot joissa F1 ja henkilöauto lähtevät samalta viivalta. Toisaalta Pärmäkoski oli osuudellaan nopeampi kuin norjalaisten top3-hiihtäjä Weng.
 
On muuten mielenkiintoista nähdä, jos Domracheva tulee MM-kisoihin kuten huhuillaan, kuinka hurjassa hiihtokunnossa toipilas on. Pistääkö yllättäen Dahlmeieriä, Wiereriä, Mäkäräistä ja kumppaneita hiihtoajoissa kymmenen sekuntia / km pataan?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
juhokoo
30.01.2016 12:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juha Lallukka tekee tänään paluun kilpaladuille SM-hiihdoissa. Vahvasti näytti ainakin aloittavan. Ukkohan kärys aikanaan kasvuhormonista.
 
Funkånaut
30.01.2016 12:33:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän ME tiedetään, miksi turskat menestyvät. En sano enkä vihjaa mitään, mutta kohta koittaa Mestarin aika... http://hs13.snstatic.fi/webkuva/taysi/250/1305936130372?ts=743
 
En sitten viitsinyt lyhyen nautinnon takia alkaa kärsimään pallomahasta - vähän sama kuin ilman kumia banemisenkin kanssa, heh. - DM
jra
30.01.2016 12:34:10 (muokattu 30.01.2016 12:40:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juhokoo: Juha Lallukka tekee tänään paluun kilpaladuille SM-hiihdoissa. Vahvasti näytti ainakin aloittavan. Ukkohan kärys aikanaan kasvuhormonista.
 
Just haastattelussa hiihdon jälkeen. Kärkeen meni. Vähän sellaiset Kaisa Varis -fiilikset.
 
Nahkis: Hyvä hiihto. Positiivinen hiihto.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
touhis
30.01.2016 16:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lallukka haastattelussa kertoili, että vaikka onkin periaatteessa harjoitellut kesän ja syksyn hyvin niin homma on kuitenkin enemmän fiilispohjalla kuin mihinkään kilpailuihin tähtäämisessä. Pitkäänhän tuo ykköspaikkaa piti, mutta tuli ainakin omasta mielestäni kansallisen ja kv-tason urheilijoiden välinen ero selväksi kun kärkiheput lähtivät loppukierroksella tykittämään. Eroa tuli paljon ja nopeasti.
 
jra
10.02.2016 07:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osataan sitä muuallakin kuin Norjassa:
http://www.mtv.fi/sport/hiihtolajit … mieshiihdon-menestyksekkain/5706000
 
...ainakin lukea tilastoja. En katsonut videota, koska haluan säilyttää otsikon tuoman lämpimän tunteen.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
jra
11.03.2016 17:49:40 (muokattu 12.03.2016 03:47:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Porttilan kannattaisi suunnata resursseja norskien ampumahiihtäjien käyttämiin Johaugin ja Björgenin hormoneja erittäviin peruukkeihin.
 
Kohdasta 3:33 eteenpäin: http://www.nrk.no/sport/helt-ramm-- … ling-i-kollen-5.-episode-1.12842984
 
Vähän WTF-hommaa tuolla Tour de Canadassa parissa viime kisassa. Tänään miehissä Heikkinen reiluun voittoon 15 km vapaan väliaikalähtökisassa, ja viiden eri maan miehiä ennen parasta norjalaista. Eilen Heikkinen kolmas ja vain yksi norjalainen edellä, tänään Pärmäkoski kolmas ja taaske jäi mm. Johaug ja Jacobsen. Olosuhteet näyttivät kaikissa kisoissa tasaisilta, eikä niillä eilen yhteislähdössä tietysti merkitystä ollutkaan.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti