Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Spede Pasasen parhaat leffa- ja TV-tuotannot
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lennu
08.03.2022 19:15:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nii ja sehän oli kännissäkin. Ei silloin lasketa.
 
"olis niin kova bändi, että vetäis covereinakin vaan omia biisejä"
Bullitt
08.03.2022 20:50:30 (muokattu 08.03.2022 20:51:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Presidentti: En ota kantaa, onko Pasanen statukseensa turvin yrittänyt väkisin, ehkä on ehkä ei, ehkä siltä väliltä.
Oikeusvaltiossa on yleensä syyttömyysolettama, asiallista olisi että syytetty saisi kertoa oman näkemyksensä. "Kohu" totta kai vauhdittaa kirjamyyntiä ja E-latauksia.

 
Juu, näinpä. Hankala tilanne toki sinänsä, että eipä sitä voi vaatia naisia vaikenemaankaan kokemuksestaan, mutta toisaalta kuolleen on paha puolustautua, ja nyt tässä on ei edes sana sanaa vaan sana hiljaisuutta vastaan.
 
Toki tähänkin aiheeseen jos ei täällä, niin netin keskustelupalstoilla tulee joku telaketjuosastolta ulisemaan että "UHREJA EI SAA KYSEEN ALAISTAA!!?!" mutta niin ikävä asia kuin seksuaalinen ahdistelu onkin, niin kyllä kuitenkin mainitun syyttömyysolettaman pitäisi päteä näissäkin.
 
Kiitos 19.2.2021 klo 13-21.30
Alfons Åberg
08.03.2022 22:49:20 (muokattu 08.03.2022 22:57:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: että MIKSI hän ottaa asian vasta nyt esille?
 
Eikös siltä ole kirja tullut? Ilman kohua myynti ehkä muutama sata. Ihmismieli vain on sellainen, että kun juttu on riittävän pöyristyttävä, älytön tai järkyttävä, sen on pakko olla totta.
 
Bullitt: ikävä asia kuin seksuaalinen ahdistelu onkin, niin kyllä kuitenkin mainitun syyttömyysolettaman pitäisi päteä näissäkin.
 
Nimenomaan, nähtiinhän muutama vuosi sitten miten Tomi Metsäketo oli käytännössä lynkattu jo valmiiksi ennen kuin esitutkinta oli edes valmistunut. Ja kuinkas kävi?
 
tämä ei olekaan paska housuille
sub zero
09.03.2022 00:35:52 (muokattu 09.03.2022 00:45:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syyttömyysolettama on juridinen käsite, jonka tarkoitus on suojella ihmisten vapautta (että ainakaan syytöntä ei rangaistaisi, jos asia ei ole selvä).
 
Meitä ei kuitenkaan nyt tässä kiinnosta suojella Speden vapautta tai hyvinvointiakaan vaan meitä kiinnostaa, mitä oikeasti on tapahtunut. Tämä on eri asia kuin juridinen prosessi, jossa keskitytään tuomion antamiseen tai syytetyn vapauttamiseen ja jossa joskus joudutaan vapauttamaan ihminen todisteiden puutteessa, vaikka tuomari olisi varma, että hän on syyllinen (jos Spede olisi elossa, syyttömyysolettama voisi pelastaa hänet tuomiolta oikeudessa, mutta sehän ei tarkoittaisi, että hän ei olisi tehnyt tekoa, josta häntä syytetään).
 
Toki tietysti etenkin elossa olevien kohdalla kannattaa toppuutella tämmöisissä tilanteissa, koska ihmiset tuomitsevat liian helposti ennen kuin tietoa on juuri saatavilla (ja usein sitä saadaan tarpeeksi vasta oikeusprosessin myötä jos silloinkaan). Ja liian helposti tässä käsillä olevassakin tapauksessa otetaan kantaa eri suuntiin.
 
Itse arvioisin, että Airisto ja Souri todennäköisemmin puhuvat totta kuin valehtelevat. Heidän kertomustaan tukee se, että Spede oli muutenkin hölmöillyt tällaisten asioiden suhteen. Varmuutta asiasta ei tietenkään saada. Myös taitaa jäädä auki, mihin Spede oli Airiston suhteen pyrkimässä (ei olisi ehkä välttämättä edennyt raiskaukseen asti, jos uhri olisi jatkanut torjuntaa jollain tapaa??).
 
minä tykkään käydä koulua, minä tykkään laulaa
Jester44
09.03.2022 00:40:59 (muokattu 09.03.2022 00:41:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikkuisen myöhässä ja aika uitun törkeää Lenita. (ja muut syyttelijä kaverit)
Olisiko tuo Lenita tuttuineen voinut vähän aiemmin asiasta mainita eikä vasta sitten kun "syytetty" ei ole enää puolustautumassa.
Haistakoot syyttelijät jotain pahanhajuista.
Onko se kiva alkaa pilaamaan viihdelegendan mainetta? Nyt tytöt sitten todistakaa väitteenne ettei jää huhujutuksi.
En puolusta mitään seksirikoksia, sanonpahan vaan että tuliko hiukan viiveellä ilmoitettua asiasta jos on käynyt niinkuin väittäävät?
 
mpekkanen
09.03.2022 05:48:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikeudessa tämmöinen asia olisi muutenkin erilainen. Sana sanaa vastaan ja mitään raiskausta ei kuitenkaan tapahtunut. Yritys tai aikomus ei taida olla vielä rikos ja väkisin suutelu tuskin on pientä sakkoa kummempi asia, jos sitäkään.
Enkä puolusta mitään/ketään oikeasti seksuaalirikollista.
 
Prophet
09.03.2022 06:58:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missä vaiheessa Musta käsi -syndikaatti olisi ottanut puhutteluun?
 
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli … kaili-mustan-kaden-kostolla/2990778
 
Alfons Åberg
09.03.2022 07:27:06 (muokattu 09.03.2022 07:29:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: Itse arvioisin, että Airisto ja Souri todennäköisemmin puhuvat totta kuin valehtelevat. Heidän kertomustaan tukee se, että Spede oli muutenkin hölmöillyt tällaisten asioiden suhteen. Varmuutta asiasta ei tietenkään saada.
 
Kuten aiemmin sanoin, ehkä Spede otti väkisin, ehkä ei tai sitten on jotain siltä väliltä. Nyt tapaus jää, auki koska henkilö on kuopattu jo 21 vuotta sitten.
 
Mitä tulee Speden muihin hölmöilyihin, näissä on helppo sortua tietynlaiseen virheargumentointiin. Eli kun henkilö on tehnyt asiaa A (Mustan käden kostolla uhkailut yms.), henkilö on myös raiskaaja. Suomessa valitettavasti kehäpäätelmiin ei ole aina tarvittu edes konkreettista toimintaa, väärän värinen jäsenkirja riittää.
 
tämä ei olekaan paska housuille
Tympee Huttunen
09.03.2022 07:29:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Oikeudessa tämmöinen asia olisi muutenkin erilainen. Sana sanaa vastaan ja mitään raiskausta ei kuitenkaan tapahtunut. Yritys tai aikomus ei taida olla vielä rikos ja väkisin suutelu tuskin on pientä sakkoa kummempi asia, jos sitäkään.
Enkä puolusta mitään/ketään oikeasti seksuaalirikollista.

 
Hankala aihe. Yleisesti ottaen maailma on tullut valtavasti eteenpäin 70/80-lukujen naisten oikeuksissa. Oliko se vasta 80-luvulla, kun lakiin tuli, että raiskaus voi tapahtua avioliitossakin? Varmasti on Spedellä naisia pörrännyt ympärillä aikanaan paljon ja voi olla, että hänellä on hämärtynyt ymmärrys siitä, onko toisella samat ajatukset kuin hänellä itsellään.
 
https://www.seiska.fi/Kotimaa/Julkk … oksen-Tarttui-heti-rinnoista-kiinni
 
Onhan tässä jotenkin tälläisiä juttuja, joita en laittaisi saman kategorian alle verrattuna Lenita Airiston hommaan, jossa Spede oli hyökännyt hänen päälleen yms:
 
Yritti iskeä naistoimittajia
 
Myös useampi tunnettu naistenlehtien toimittaja on vihjaillut Speden törkykäytöksestä.
 
Mä voin kertoa sit muistelmissani Speden haastattelusta hänen residenssissään, muun muassa Eeva-lehden päätoimittajana ollut Riitta Nykänen kirjoitti.
 
Siitä alkoi soittelu ja tapaamisehdottelut, Salla kirjoittaa.
 
Sallan kohdalla kuvion kulku oli lähes sama kuin muidenkin naisten. Hänen mukaansa Spede teki tikusta asiaa, ja pian Sallakin huomasi olevansa viihdepioneerin kotona. Tuolloin Ajankohtaisesta Kakkosesta tunnettu toimittaja osasi pitää varansa, eikä lopulta mitään uhkaavaa tapahtunut.
 
Alfons Åberg
09.03.2022 07:34:03 (muokattu 09.03.2022 07:37:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Hankala aihe. Yleisesti ottaen maailma on tullut valtavasti eteenpäin 70/80-lukujen naisten oikeuksissa. Oliko se vasta 80-luvulla, kun lakiin tuli, että raiskaus voi tapahtua avioliitossakin? Varmasti on Spedellä naisia pörrännyt ympärillä aikanaan paljon ja voi olla, että hänellä on hämärtynyt ymmärrys siitä, onko toisella samat ajatukset kuin hänellä itsellään.
 
On tullut juu, tuohon avioliittoasiaan en osaa sanoa mutta jostain YLE Puheen ohjelmasta muistelen, että raiskaus oli vuoteen 1999 asti asianomistajarikos. Siis, että syyttäjän ei ole pakko nostaa syytettä vaikka näyttöä olisi, mikäli uhri siitä vetäytyy.
 
Mikä tässä tietenkin puoltaa, on se että Spedellä oli tiettyjä asperger-piirteitä. Se voi olla huono yhdistelmä yhdessä rikastumisen kanssa, koska singnaaleja on vaikea tulkita. Tosin tietääkseni Spede osasi esim. siipeilijöistä hankkiutua eroon.
 
tämä ei olekaan paska housuille
Tympee Huttunen
09.03.2022 09:16:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Presidentti: On tullut juu, tuohon avioliittoasiaan en osaa sanoa mutta jostain YLE Puheen ohjelmasta muistelen, että raiskaus oli vuoteen 1999 asti asianomistajarikos. Siis, että syyttäjän ei ole pakko nostaa syytettä vaikka näyttöä olisi, mikäli uhri siitä vetäytyy.
 
Mikä tässä tietenkin puoltaa, on se että Spedellä oli tiettyjä asperger-piirteitä. Se voi olla huono yhdistelmä yhdessä rikastumisen kanssa, koska singnaaleja on vaikea tulkita. Tosin tietääkseni Spede osasi esim. siipeilijöistä hankkiutua eroon.

 
No, eipä Spede pääse noista sanomaan enää mitään. Hyvä kuitenkin, että noista puhutaan, että jatkossakin viihdemaailmaan ja muuallekin menevät nuoret tietävät oikeutensa.
 
-Spade-
09.03.2022 09:29:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Pahempaa spedeilyä spelimieheltä.
 
https://www.iltalehti.fi/viihdeuuti … 91b823f-f278-4c79-95f4-1fd3a1161d63

 
"Mikään ei muutu, jos ihmisiä ei panna tilille. Ja tässä pääpointti on, mitä Spede yritti tehdä minulle. Raiskausyritykset eivät lopu, jos niistä ei kerrota nimillä."
 
Oli ilmeisesti kuitenkin ihan ok odottaa yli 30 vuotta, että raiskausyritykset yritetään saada loppumaan.
 
Ohan se varma.
Alfons Åberg
09.03.2022 10:58:43 (muokattu 09.03.2022 11:01:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Spade-: "Mikään ei muutu, jos ihmisiä ei panna tilille. Ja tässä pääpointti on, mitä Spede yritti tehdä minulle. Raiskausyritykset eivät lopu, jos niistä ei kerrota nimillä."
 
Oli ilmeisesti kuitenkin ihan ok odottaa yli 30 vuotta, että raiskausyritykset yritetään saada loppumaan.

 
Kovasti näemmä tuntuu olevan vallalla käsitys, että tuoreeltaan asia olisi lakaistu maton alle. En nyt ihan usko sitä, olihan ns. kikkelikortti-jupakka samoihin aikoihin ja Jorma Reini joka ainoana kortin lähettäneestä porukasta tunnusti, sai aika kovan hinnan siitä maksaa.
 
Ile Kanervankin tekstiviesteistä on kohta 15 vuotta aikaa eikä niitä silloin lakaistu maton alle, vaan ministerin salkku oli siinä.
 
Spede kuitenkin kuoli 2001 ja hänestä on kaksi elämäkertaa jo julkaistu, kyllä varmasti olisi ollut mahdollisuus avata suunsa jo silloin.
 
tämä ei olekaan paska housuille
aivokuolio
09.03.2022 11:43:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jester44: Pikkuisen myöhässä ja aika uitun törkeää Lenita. (ja muut syyttelijä kaverit)
Olisiko tuo Lenita tuttuineen voinut vähän aiemmin asiasta mainita eikä vasta sitten kun "syytetty" ei ole enää puolustautumassa.
Haistakoot syyttelijät jotain pahanhajuista.
Onko se kiva alkaa pilaamaan viihdelegendan mainetta? Nyt tytöt sitten todistakaa väitteenne ettei jää huhujutuksi.
En puolusta mitään seksirikoksia, sanonpahan vaan että tuliko hiukan viiveellä ilmoitettua asiasta jos on käynyt niinkuin väittäävät?

 
Syyttely, haistattelu, vähättely, tytöttely.
 
Siinä on kiteytettynä aika hyvin se miksi monet ahdistelua kokeneet pelkäävät avata suutaan asiasta, etenkin jos tekijänä on vaikutusvaltainen ja dominoivammassa asemassa oleva mies. Lähtökohtaisesti asenne on turhan usein juuri tällainen.
 
Spede-keissiin on vaikea ottaa suorilta kantaa, mutta toisaalta a) Pasasesta on näitä vastaavia juttuja liikkunut jo vuosikausia ja b) en näe Airiston kannalta mitään loogista syytä miksi olisi keksinyt koko jutun päästään. Sourin ja Hakalan tarinat tukevat kyllä narratiivia.
 
locoloco
09.03.2022 11:58:57 (muokattu 09.03.2022 11:59:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kohdassa 2:36 Spede toteaa Lenitalle " olis hyvä saada pikkusen" ja Lenitan ilme......
 
tää lenitan, donnerin ja speden keskustelu ollut aika samoihin aikoihin , kuin tämä lenitan väittämä speden lähestymis yritys!!
 
https://www.youtube.com/watch?v=7xF3CnZiZmY
 
-Spade-
09.03.2022 12:01:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: Syyttely, haistattelu, vähättely, tytöttely.
 
Siinä on kiteytettynä aika hyvin se miksi monet ahdistelua kokeneet pelkäävät avata suutaan asiasta, etenkin jos tekijänä on vaikutusvaltainen ja dominoivammassa asemassa oleva mies. Lähtökohtaisesti asenne on turhan usein juuri tällainen.

 
Näin varmasti onkin, mutta Speden kuolemasta on jo yli 20 vuotta.
 
Ohan se varma.
Tympee Huttunen
09.03.2022 12:17:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

locoloco: kohdassa 2:36 Spede toteaa Lenitalle " olis hyvä saada pikkusen" ja Lenitan ilme......
 
tää lenitan, donnerin ja speden keskustelu ollut aika samoihin aikoihin , kuin tämä lenitan väittämä speden lähestymis yritys!!
 
https://www.youtube.com/watch?v=7xF3CnZiZmY

 
Tuo on ymmärtääkseni juuri tuo 7. Hetki-ohjelma, joka mainitaan tässä alla, ainakin Airiston ja Donnerin läsnöolo viittaa tähän.
 
Jos tuo on sama jakso, on alla mainittu ahdistelu ja raiskauksen yritys tapahtunut edeltävänä päivänä.
 
Lenita Airisto, 85, pyysi vuonna 1991 viihteen moniottelija Spede Pasasen vieraakseen Kolmoskanavan 7. hetki -ohjelmaan.
 
Sen pohjaksi oli käytävä taustakeskustelu, joka sovittiin lähetystä edeltävälle päivälle Speden työhuoneelle Lauttasaareen.
 
Airisto kertoo tuoreessa kirjassaan, miten kolmen vartin keskustelussa käytiin läpi tulevan haastattelun ydinkysymykset.
 
Kun Airisto alkoi tehdä lähtöä, tapahtui jotain täysin yllättävää:
 
Salamannopeasti Spede hyökkäsi päälleni, kaatoi minut sohvalle ja tunsin, miten hänen kielensä tunkeutui suuhuni. Tämä oli paitsi äärimmäisen vastenmielistä, myös täysin odottamatonta.
 
Olin tukehtua hänen hikisen ruhonsa alla enkä pystynyt liikkumaan. Hänen kielensä esti minua huutamasta ja hänen puuskutuksensa teki selväksi, että tilanne etenisi raiskaukseksi, Airisto kuvailee tuoreessa kirjassaan.
 
Hän kertoo saaneensa jonkinlaisen raivarin, jonka energialla sai potkaistua Spedeä arkaan paikkaan.
 
Potkuni voimasta Spede joutui muuttamaan asentoaan päälläni ja pääsin pudottautumaan nopeasti lattialle ja juoksemaan ulko-ovelle ja talon rappukäytävään. Spede nilkutti vessaan, Airisto muistelee.
 
Kun Spede tuli ulos vessasta, komensin hänet rappuun ja sanoin niin hillitysti kuin pystyin: Saatanan paskiainen, mitä sä idiootti luulit tekeväs! Huomenna on Crea Videossa -nauhoitus, jos et ole ajoissa paikalla pistän ilmoituksen Hesariin, jossa kerron, että yritit raiskata minut. Mutta etpäs kusipää onnistunut! Airisto jatkaa kirjassaan.

 
En tiedä, onko kyseessä sama jakso tuota ohjelmaa. Jos on niin tämä ei kyllä ihan siihen istu:
 
Seuraavana päivänä televisiohaastattelu tehtiin sovitusti, mutta tunnelma oli jäätävä.
 
sub zero
09.03.2022 13:20:09 (muokattu 09.03.2022 13:20:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: Siinä on kiteytettynä aika hyvin se miksi monet ahdistelua kokeneet pelkäävät avata suutaan asiasta, etenkin jos tekijänä on vaikutusvaltainen ja dominoivammassa asemassa oleva mies. Lähtökohtaisesti asenne on turhan usein juuri tällainen.
 
Yleensäkin, tällaisten asioiden jälkeen julkkis joutuu aina miettimään, haluaako sitä kaikkea kohua ja mahdollisesti oikeusprosessia, mikä tuosta tulisi vai olisiko vain helpompi jatkaa elämää kuin ei mitään. Vaikka parempi olisi tietysti tehdä asiat julki, jotenkin ei voi oikein syyttää uhria, jos hän haluaa välttää sen kaiken.
 
minä tykkään käydä koulua, minä tykkään laulaa
kid ego
10.03.2022 09:46:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jester44: Pikkuisen myöhässä ja aika uitun törkeää Lenita. (ja muut syyttelijä kaverit)
Olisiko tuo Lenita tuttuineen voinut vähän aiemmin asiasta mainita eikä vasta sitten kun "syytetty" ei ole enää puolustautumassa.
Haistakoot syyttelijät jotain pahanhajuista.
Onko se kiva alkaa pilaamaan viihdelegendan mainetta? Nyt tytöt sitten todistakaa väitteenne ettei jää huhujutuksi.
En puolusta mitään seksirikoksia, sanonpahan vaan että tuliko hiukan viiveellä ilmoitettua asiasta jos on käynyt niinkuin väittäävät?

 
No jos vielä vuosikymmenten päästäkin aikuisia naisia tytötellään ja heidän kokemuksiaan vähätellään, niin ei ihme, että ovat vaienneet silloin, kun maailma oli toisenlainen ja typeriä tekoja pystyi paremmin perustelemaan huumorilla.
 
Myöhässähän Airisto on saadakseen oikeutta, mutta olisiko silti pitänyt jättää kirjoittamatta asiasta? Jos Airisto olisi kertonut asiasta tuoreeltaan, joku olisi varmasti kysynyt, että onko "Onko se kiva alkaa pilaamaan viihdelegendan mainetta?" On vaikea nähdä tässä mitään motivaatiota Speden uran pilaamisesta jälkikäteen, koska Spedehän on kuollut. Vaiettu asia nousi pinnalle nyt, kun Airisto viimein kirjoitti omaelämäkerran ja päätti kertoa myös taannoin kokemastaan ahdistelusta.
 
"Ehkä se on ihan hyvä ettet juo sitä viinaa. Ihan kaikki lähtee aina lapasesta." - Karvamammutti
Lennu
10.03.2022 17:28:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spede ei ole tässä mikään uhri.
 
"olis niin kova bändi, että vetäis covereinakin vaan omia biisejä"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «