Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Salibandy
1 2
eino mutku
24.08.2014 19:18:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Salibandy eli säbä, tuo joka liikuntahalliin hiipinyt jalo pallopeli jossa maajoukkueetkin ovat saaneet mukavasti menestystä. Eiköhän pistetä sille oma keskustelu pystyyn? Salibandyliigat, Suomen-Cup, maajoukkueet, sekä tietenkin harrasteliikunta. Viime kausi päättyi hienoon miesten finaaliin yli 4000 katsojan edessä.
 
Itse palasin lajin pariin pari vuotta sitten, kun löysin sopivan höntsyjoukkueen täältä omalta paikkakunnalta. Kerran viikossa parin tunnin vuoro ja haasteotteluita sunnuntai-iltaisin ja parit turnaukset siihen kylkeen. Tosin tämän kauden peleistä ei ole vielä tietoa. Erittäin mukava laji varsinkin hyvässä seurassa. Jalat on olleet vähän kovilla, vanhuus ei tule yksin. Pari kertaa tuli viime kaudella käytyä paikan päällä katsomassa Tampere Areenalla pelejä ja onhan se pelinopeus ja juokseminen ihan älytöntä. Toisin kuin esim. jääkiekkoa, tätä kelpaa katsoa kyllä myös naisten pelaamana.
 
http://floorball.fi/
 
Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään!
kazaa
24.08.2014 21:52:57 (muokattu 24.08.2014 21:55:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunnostauduin salibandymaalivahtina suurin piirtein vuosina 1995-2005, sitten se jäi melkein kymmeneksi vuodeksi kun muutin uuteen kaupunkiin, ja nyt olen herätellyt harrastusta viimesen vuoden aikana uudelleen. Kahdesti viikossa tulee käytyä tolppien välissä, ilahduttavaa huomata ettei kaikkia taitoja ole unohtanut, vaan joskus jopa tarttuu. Liikuntamuotona tykkään mahottomasti, samoin vakiintuneesta veskarihommasta.
 
Vakavasti en ole ikinä lajia seurannut. Ei ole jaksanut kiinnostaa. Sitä paitsi minusta piti tulla jääkiekkomaalivahti, mutta en koskaan saanut mahdollisuutta - sähly oli sitten se toiseksi paras vaihtoehto.
 
Too weird to live, too rare to die
eino mutku
14.09.2014 16:44:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekä Suomen naiset että miehet pystyvät muuten tasaväkiseen peliin Ruotsia vastaan, mutta viimeistely on Ruotsilla kyllä tappavan tehokasta. Mikään ei ole siis muuttunut.
 
Tänään on sitten kauden eka höntsypelikin. Odotan innolla.
 
Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään!
HaloOfFlies
14.09.2014 22:21:40 (muokattu 14.09.2014 23:05:19)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen harrastanut ko. lajia nyt 18 vuotta. Viisi vuotta pelasin joukkueessa, sarjatasona vitosdivari. Kun peliaikaa ei tahtonut löytyä, lopetin ja aloin pelata höntsäporukoissa. Neljä kertaa viikossa käyn pelailemassa, joten melko usein tulee pallon perässä juostua. Omalla ajalla pelaaminen on kehittänyt omaa peliä huomattavasti enemmän kuin vain pelkät joukkueen harjoitukset.
 
Kesällä pääsin vetämään myös tutkaan ja parhaat lukemat näyttivät 99 mph eli noin 150 km/h. Tämä siis ranteella.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
kazaa
14.12.2014 17:12:57 (muokattu 14.12.2014 17:14:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MM-kullasta pelataan, kaadettavana yllättäen Ruotsi. Toiseen erään lähdetään 2-0 johtoasemasta. Pelaaminen näyttää hyvältä, maalivahti liekeissä. Tuodaanko poju kotiin? Mahdollisuuksia on.
 
Seuraako tätä kukaan muu?
 
Too weird to live, too rare to die
päänahka
14.12.2014 17:39:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kazaa: MM-kullasta pelataan, kaadettavana yllättäen Ruotsi. Toiseen erään lähdetään 2-0 johtoasemasta. Pelaaminen näyttää hyvältä, maalivahti liekeissä. Tuodaanko poju kotiin? Mahdollisuuksia on.
 
Seuraako tätä kukaan muu?

 
Kyllä mä puolella silmällä olen seurannut. Ikinä ennen en ole säbää katsonut. Ihan hyvältä kai näyttää.
 
Bongowing
14.12.2014 18:38:48 (muokattu 14.12.2014 18:40:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä oli Suomella ensin pari loistopaikkaa mennä johtoon, mutta hieman ehkä jäädyttiin, plus maalivahti haamuilee. Seuraavaksi Ruotsi pompottaa voittomaalin. Kuulostaako tutulta?
 
But where the heck is magenta?
kazaa
14.12.2014 18:41:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinhän siinä sitten kävi. Viihdyttävää peliä enivei.
 
Too weird to live, too rare to die
sellisti
14.12.2014 23:30:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bongowing: Siinä oli Suomella ensin pari loistopaikkaa mennä johtoon, mutta hieman ehkä jäädyttiin, plus maalivahti haamuilee. Seuraavaksi Ruotsi pompottaa voittomaalin. Kuulostaako tutulta?
 
Kun katoin teksti-tv:n etusivulta että "Suomi hävisi niukasti finaalin" niin tiesin heti miten matsi on mennyt. Suomi mennyt alkuhurmiossa johtoon. Sitten alkaa pelottaa koska Ruotsi ja historia. Ja sieltähän se Ruotsi sitten tulee hitaasti mutta varmasti ohi. Nuo "avopaikasta yli ja heti perään Ruotsi tuurilla johtoon" -elementit on vaan kirsikoita kakun päällä että vituttaisi vielä pikkuisen enemmän.
 
Eli kuulostaa tutulta, joo.
 
Metsän laidas munat jäi vetoketjun väliin / Kyllä siinä joutsenemo katsoi hyvin pitkään. -M. A. Numminen
Quru
15.12.2014 10:49:30 (muokattu 15.12.2014 10:50:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sellisti: Kun katoin teksti-tv:n etusivulta että "Suomi hävisi niukasti finaalin" niin tiesin heti miten matsi on mennyt. Suomi mennyt alkuhurmiossa johtoon. Sitten alkaa pelottaa koska Ruotsi ja historia. Ja sieltähän se Ruotsi sitten tulee hitaasti mutta varmasti ohi. Nuo "avopaikasta yli ja heti perään Ruotsi tuurilla johtoon" -elementit on vaan kirsikoita kakun päällä että vituttaisi vielä pikkuisen enemmän.
 
Eli kuulostaa tutulta, joo.

 
Peli oli tiukka ja viihdyttävä, mutta yleisesti palloilulajista riippumatta ärsyttää nuo "tällä kertaa pomppi vastustajalle"-lässytykset. Peliväline pomppii aina, mutta ei se koskaan pompi suomalaisille, kumma juttu. Maalintekijä laittaa niistä pompotuksista sisään ja jos sitä ainaista "ei pomppinu meille"-hokemaa jatketaan, ei meiltä tulla koskaan tuottamaan isoja määriä yksilöitä jotka pompottaa sisään. Yksittäiset pomput, tuuri ja sattuma toki oikeasti ratkaisevat yksittäisiä pelejä, mutta kun otannaksi otetaan tuhannet ja tuhannet pelitilanteet niin maalintekijät erottuvat, ja jos edelleen pidetään kiinni siitä että "tänään oli huonoa onnea" niin asia ei muutu yhtään miksikään.
 
Tämä ei ole mikään "saatanan Nuori Suomi ja kaikki pelaa"-valitus, ihan eri asiakokonaisuus on se mihin junnu-urheilulla pyritään. Mutta jostain syystä toistuva teema lajista toiseen on se, että suomalaiset tekevät kovasti töitä duunariasenteella ja puolustavat kurinalaisesti, vastustaja tekee sitten ne maalit. Enkä usko että tuolla pomppimisen harmittelulla asetelma ainakaan muuttuu.
 
"Jännä juttu, että yleensä ihmiset tulevat kehumaan, että olen siitä ihmeellinen ihminen, että kanssani voi keskustella - etenkin sellaiset jotka ovat keskusteltavasta asiasta täysin eri mieltä kanssani." -JuhaHo
sellisti
15.12.2014 22:00:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: yleisesti palloilulajista riippumatta ärsyttää nuo "tällä kertaa pomppi vastustajalle"-lässytykset. Peliväline pomppii aina, mutta ei se koskaan pompi suomalaisille, kumma juttu. Maalintekijä laittaa niistä pompotuksista sisään
 
Joo, yleensä kun suomalainen sanoo matsin jälkeen että "ei pomppinut meille" niin se lähes poikkeuksetta tarkoittaa että "ei osattu laittaa kiekkoa/palloa edes tyhjään maaliin". Se on tietysti helpompi siinä hetkessä manailla huonoa tuuria, mutta jos ongelmat kuitataan sillä niin minkäänlaista kehittymistä ei tule tapahtumaan.
 
Toinen asia on sitten se, miten hyvin suomalaisessa palloilukulttuurissa osataan reagoida pelin aikana tapahtuviin muutoksiin. Kyllähän eka erässä Suomi ilmeisesti pelasi varsin hyvin kaikin puolin, kun ekalla erätauolla johdettiin 2-0. Kun Ruotsi sai pelinsä kulkemaan, ei enää löytynytkään vastausta. Tietysti jos tasoero oli tuon verran, niin se oli. Ei siinä valittamista. Mutta vähän liian usein käy lajissa kuin lajissa niin, että johdetaan ja johto menetetään. Kyllä se vähän on korvien välistäkin kiinni.
 
Metsän laidas munat jäi vetoketjun väliin / Kyllä siinä joutsenemo katsoi hyvin pitkään. -M. A. Numminen
Jormaz
15.12.2014 22:11:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: Peli oli tiukka ja viihdyttävä, mutta yleisesti palloilulajista riippumatta ärsyttää nuo "tällä kertaa pomppi vastustajalle"-lässytykset.
 
Lisäksi säbään on näemmä rantautunut se lätkästä tuttu ämmämäinen valitus tuomareista. Puhutaan tuomareista ylimääräisinä pelaajina jotka ratkaisee ottelun. Sehän on aina väärin kun saadaan enemmän jäähyjä kuin vastustaja, niidenhän pitäisi mennä korkeintaan tasan. Selostajakin valitti kun tuomari perui ruotsalaisjäähyn mutta entäs jos olisi peruttu suomalaiselta jäähy? Sehän olisi ollut tietenkin tuomarin ammattitaitoa ja sitä ei sopisi kyseenalaistaa. Kumpikohan muuten voittaa seuraavan mestaruuden?
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Wradlin
15.12.2014 22:19:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jormaz: Lisäksi säbään on näemmä rantautunut se lätkästä tuttu ämmämäinen valitus tuomareista. Puhutaan tuomareista ylimääräisinä pelaajina jotka ratkaisee ottelun. Sehän on aina väärin kun saadaan enemmän jäähyjä kuin vastustaja, niidenhän pitäisi mennä korkeintaan tasan. Selostajakin valitti kun tuomari perui ruotsalaisjäähyn mutta entäs jos olisi peruttu suomalaiselta jäähy? Sehän olisi ollut tietenkin tuomarin ammattitaitoa ja sitä ei sopisi kyseenalaistaa. Kumpikohan muuten voittaa seuraavan mestaruuden?
 
Niin no, nuo alkusarjan Ruotsipelin tuominneet tuomarit hyllytettiin ko. ottelun jälkeen, suurena osasyynä se, etteivät huomanneet esim. Rickie Hyväriseen kohdistunutta viikatetta joka päätti miehen ottelun. En tiiä puhuitko mistä pelistä, mutta.
 
"Wradlin knows everything about biting balls off from reindeers. He is also very good friend of Santa Claus, famous finnish character Joulupukki." -Kailis
masterhat
16.12.2014 23:35:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HaloOfFlies: Itse olen harrastanut ko. lajia nyt 18 vuotta. Viisi vuotta pelasin joukkueessa, sarjatasona vitosdivari. Kun peliaikaa ei tahtonut löytyä, lopetin ja aloin pelata höntsäporukoissa. Neljä kertaa viikossa käyn pelailemassa, joten melko usein tulee pallon perässä juostua. Omalla ajalla pelaaminen on kehittänyt omaa peliä huomattavasti enemmän kuin vain pelkät joukkueen harjoitukset.
 
Kesällä pääsin vetämään myös tutkaan ja parhaat lukemat näyttivät 99 mph eli noin 150 km/h. Tämä siis ranteella.

 
Hetkinen, paukutit tutkaan ranteella säbä palloa vain 8mailia hitaampaa, mitä chara lämää kiekkoa? Millasia lukemia säbässä sit kellotetaan?
Ite höntsää kanssa, lätkästä poiketen pelaan pakkina ja ehdoton vahvuus onetimerit, muutaman mailan laukonut säbässäkin katki, kun tarpeeksi taipuu. Tutkaan en ole tosin päässyt ikinä lataamaan niiin säbässä kun lätkässäkään. Mut kuinka kovaa noi salibandy-huiput sitten laukoo oikein?? Crazy stuff!
Ja harmi ettei suomen johto kestänyt finaalissa!
 
LordWinter
16.12.2014 23:45:44 (muokattu 16.12.2014 23:47:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masterhat: Hetkinen, paukutit tutkaan ranteella säbä palloa vain 8mailia hitaampaa, mitä chara lämää kiekkoa? Millasia lukemia säbässä sit kellotetaan?
Ite höntsää kanssa, lätkästä poiketen pelaan pakkina ja ehdoton vahvuus onetimerit, muutaman mailan laukonut säbässäkin katki, kun tarpeeksi taipuu. Tutkaan en ole tosin päässyt ikinä lataamaan niiin säbässä kun lätkässäkään. Mut kuinka kovaa noi salibandy-huiput sitten laukoo oikein?? Crazy stuff!
Ja harmi ettei suomen johto kestänyt finaalissa!

 
http://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/ … sen-yli-200-kmh-katso-video/3589222
 
Sählystä sen verran että oli ylivoimaisesti vittumaisin laji jota on koskaan joutunut koulussa pelaamaan.
 
"Hahaha, kiristääkö esarista, onko toistuvia tulehduksia? Annas kun Tohtori Jutku silpoo peniisi." -Röntgen-Jeesus
M-Juhana
18.12.2014 07:05:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma jälkikasvu pelaa aktiivisesti. C14 ikäkausi menossa. Taso n. sm-divari valtakunnan tasolla. Kova peli, kun ihan tosissaan mennään. Pelaajat huipulla niin taitavia et pelinopeus paikoin jo liikaa mm. katsojalle. Mun mielestä.
 
Jos intternetissä ei olisi pornoa, siinä olisi vain yksi sivu. -joku laini telkkusarjassa-
sellisti
18.12.2014 07:41:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-Juhana: Oma jälkikasvu pelaa aktiivisesti. C14 ikäkausi menossa. Taso n. sm-divari valtakunnan tasolla. Kova peli, kun ihan tosissaan mennään. Pelaajat huipulla niin taitavia et pelinopeus paikoin jo liikaa mm. katsojalle. Mun mielestä.
 
No joo, ja tuosta laukaisunopeudesta tuli vielä mieleen, että joskus on huvittavaa katsoa huippusalibandyä telkkarista, kun kuvittelee että se pallo on ihan muualla kuin missä se oikeasti on. Syötötkin saattaa olla niin nopeita ja lähteä sellaisella aika huomaamattomalla mailanliikkeellä että ei tajuakaan että se pallo on jo ihan eri puolella kenttää kuin mitä luuli. Jossain nopeissa maalitilanteissa vasta hidastuksesta tajuaa mitä siellä oikein tapahtui. Vähän kuin katsoisi jotain nopeutettua jääkiekkoa.
 
Metsän laidas munat jäi vetoketjun väliin / Kyllä siinä joutsenemo katsoi hyvin pitkään. -M. A. Numminen
eino mutku
18.12.2014 08:03:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-Juhana: Pelaajat huipulla niin taitavia et pelinopeus paikoin jo liikaa mm. katsojalle. Mun mielestä.
 
Salibandy on niiden harvojen joukkuelajien joukossa jossa naisten pelin katsominen ei ole mitenkään vastenmielistä. Juuri tuon pelinopeuden takia. Ja kun pysytään pelillisissä asioissa.
 
Kaksi ekaa erää finaalista on vieläkin katsomatta. Olihan se sellaista mutta ei se nyt mikään katastrofi ollut.
 
Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään!
sticky fingers
22.12.2014 22:23:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masterhat: Hetkinen, paukutit tutkaan ranteella säbä palloa vain 8mailia hitaampaa, mitä chara lämää kiekkoa? Millasia lukemia säbässä sit kellotetaan?
Ite höntsää kanssa, lätkästä poiketen pelaan pakkina ja ehdoton vahvuus onetimerit, muutaman mailan laukonut säbässäkin katki, kun tarpeeksi taipuu. Tutkaan en ole tosin päässyt ikinä lataamaan niiin säbässä kun lätkässäkään. Mut kuinka kovaa noi salibandy-huiput sitten laukoo oikein?? Crazy stuff!
Ja harmi ettei suomen johto kestänyt finaalissa!

 
En lähtisi kovin paljon uskomaan noihin yleisötapahtumissa oleviin tutkiin. Parikin kaveria lätki siinä D- / C- junnuikäisinä kiekkoa "sataakolmeakymppiä" tutkaan ja voin väittää että kyseessä ainakin noissa tapauksissa oli enemmänkin mittavirhe kuin pirun kova lämäri. Voihan tietenkin olla, että HoF tykittää palloa tuohon vauhtiin, mutta suhtautuisin itse varauksella.
 
"Kummasti tällä(kin) palstalla omaa älykkyyttään mainostavat tyypit ovat poikkeuksetta ihan saatanan tyhmää porukkaa" - Kulkunen 30.7.2014
Hetfield
22.12.2014 22:31:33 (muokattu 22.12.2014 22:47:45)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sticky fingers: En lähtisi kovin paljon uskomaan noihin yleisötapahtumissa oleviin tutkiin. Parikin kaveria lätki siinä D- / C- junnuikäisinä kiekkoa "sataakolmeakymppiä" tutkaan ja voin väittää että kyseessä ainakin noissa tapauksissa oli enemmänkin mittavirhe kuin pirun kova lämäri. Voihan tietenkin olla, että HoF tykittää palloa tuohon vauhtiin, mutta suhtautuisin itse varauksella.
 
Ei tuossa nyt mitään kovin kummallista ole. Kerran säbätreeneissä testattiin tutkalla paljonko lähtee kovimmat lämärit. Parin kovimman hemmon lämyt, mitkä kyllä maalivahtinakin välillä tuntuu jo joltain, oli 160km/h:n paikkeilla. Tosin yksi kaveri jolla on mielestäni teknisesti vaikuttavin veto ei ollut paikalla tuolloin. Siinä yhdistyy nopeus paitsi vedon nopeudessa, mutta myös miten hiton nopeasti ylipäänsä se veto lähtee. Toinen noista sadankyydenkympin jäbistä virittää sitä hemmetin kauan, hieman kuin lätkässä konsanaan ja siinä pystyy valmistautumaan jo hyvin etukäteen.
 
E: Siksikään ei kovin ihmeellistä kun noista lukemista on vielä hyvän matkaa tuohon Otto Tikan 200km/h:n lämyyn. Tosin ite pidän vittumaisimpana kiinni otettavana kovan lämärin sijasta suhteellisen kovaa rannaria, jossa on vittumainen kierre kaverina, joten ei se vauhti vielä itsessään kaikkea kerro.
 
Semmonen huomio muuten vielä tähän väliin, että on mukavasti kehittyneet nuo säbämaalivahdin varusteet vuosien saatossa. Tähän asti pelailin osaksi 7-8 vuotta vanhoilla kamoilla, pari kuukautta sitten päivitin loputkin varusteet tähän päivään. Housujen polvi- ja sääriosa luistaa oikealla tavalla, jämäkkä kiinnitys ja ovat myös takaosasta todella hengittävät. T-paitamallinen panssaripaita suojaa enemmän kuin vanha panssariliivi, sekä pysyy koko treenien ajan paikallaan täydellisesti kuminauhojen avustama. Myös panssarissa selkäpuoli on avonaisempi. Sekä sitten tuo päällyspaita nyt on vaan ihan älyttömän paljon kevyempi ja hengittävämpi kuin millä tuli pelattua monta vuotta. Plus vielä pitkälle käsivarteen suojaavat hanskat, missä tähän asti ei ole ollut mitään suojaa ja ihan pelkästään tätä lajia varten olevat maalivahdin kengät. On muuten aika iso ero pelata vähän sinnepäin olevilla varusteilla ja täydellisesti (koonkin puolesta) sopivilla.
 
"I hope you've had all the children you want... 'Cause this is gonna blow your balls off."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti