Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lance Henriksen.
1 2
LamaAjanElvis
09.03.2013 18:42:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tottakai minä aina rakastin Alienia hahmona ja elämässä, mut Millennium sarja kyllä veti minut koukkuun Lancen työhön. Olen syntynyt 86, mut muistan Millenniumin iskevän joskus 96 tai 97 meidänkin kuvaruutuihin. Sadistisia tappajia, kertamurhaajia ja lopulta yliluonnollisia pahiksia. Hieno sarja, paska loppu kuitenkin joka meni Millennium Groupin piikkiin.
 
Sittemmin häntä on syytetty ottamasta jokaisen halvan roolin vastaan mitä tarjotaan, mutta hän kaksia eri elatusmaksuja maksavana miehenä sanoo: "teen ehkä halpoja leffoja, mutta en tee halpoja suorituksia"
Minä voisin kuunnella vaikka puhelinluettelon Lancen lukemana. Muutaman dokkarin olenkin kuunnellut.
 
"I would never lie. I willfully participated in a campaign of misinformation." - Fox Mulder
dixi19
09.03.2013 20:04:26 (muokattu 09.03.2013 20:08:28)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppia kaikkeen.
 
Todella hieno näyttelijä, joka tosiaan on joutunut tekemään vähän liikaa b-leffoja ollakseen kuitenkin vahva a-luokan näyttelijä. Eli sama homma kuin vaikkapa Rutget Hauerilla.
 
Jenkeissä tuli juuri teattereihin Phantom, joka traikun perusteella on taas aika halpiskamaa, tosin aika vahva cast saatu siitä huolimatta mukaan, eli Henriksenin lisäksi myös Ed Harris, David Duchovny ja William Fitchner messissä. Pitänee tsekata: http://www.imdb.com/title/tt1922685/
 
Ostin taannoin miehen elämänkerran Not Bad for a Human, joka on erittäin suositeltavaa luettavaa. Mainio tarinankertoja ja todella värikäs elämä ollut ukolla. Enpä esimerkiksi olisi uskonut, että mies oppi lukemaan vasta joskus kolmikymppisenä, koska nuoruusvuodet olivat lievästi sanoen raskaita eivätkä todellakaan povanneet Hollywood-näyttelijän uraa.
 
Lance Henriksen is a Hollywood icon, with well over 150 films to his name. He's best known as the empathetic android Bishop in Aliens and the intuitive criminal profiler Frank Black in the TV series "Millennium," but he has also played gunfighters and gangsters, an astronaut, a vampire, a sadistic monk, Charles Bronson and Abraham Lincoln. He's mentored Tarzan, Evel Knievel and the Antichrist, and fought Terminators, Aliens, Predators, Pumpkinhead, Pinhead, Bigfoot, Superman, the Autobots, Mr. T, Jean-Claude Van Damme and Steven Seagal. He's worked with directors James Cameron, Steven Spielberg, Kathryn Bigelow, Sidney Lumet, Francois Truffaut, John Huston, Walter Hill, David Fincher, John Woo, Jim Jarmusch and Sam Raimi...
 
But this is just skimming the surface. Henriksen is a true artist - a painter, a potter and a creative collaborator who brings complexity and humanity to all of his work by drawing on real life experiences that are often stranger than fiction. His biography, Not Bad for a Human, celebrates the actor's screen persona, film by film, band recounts the chaotic upbringing and early life experiences that shaped him - revealing the man behind the image.
 
As Lance so candidly states, "This isn't just a book about me becoming an actor. It's about all the people I've crossed paths with over the years who have helped me flourish in spite of the chaos of my early life. It's about a lifelong process of becoming a human being."
 
anomus.com
LamaAjanElvis
09.03.2013 21:22:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuo kirja vielä hankkimatta. Tosin ei ole muutamaa päivää siitä kun mulle selvisi että sellainen on edes olemassa.
Jokunen päivä sitten katselin vielä Lance-aiheisia videoita tubeleksesta missä moinen mainitaan.
 
"I would never lie. I willfully participated in a campaign of misinformation." - Fox Mulder
carnation
09.03.2013 21:31:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dixi19: Todella hieno näyttelijä, joka tosiaan on joutunut tekemään vähän liikaa b-leffoja ollakseen kuitenkin vahva a-luokan näyttelijä. Eli sama homma kuin vaikkapa Rutget Hauerilla.
 
Ja vähän samanlainen "a-luokan näyttelijä b-luokan elokuvissa" -kohtalo oli edesmenneellä Dennis Hopperilla ja listaan voi lisätä vielä vaikka sellaiset nimet kuin Clancy Brown, Michael Ironside, Peter Weller, Robert Patrick, Bruce Campbell ja mitä näitä nyt on. Kaikilta toki löytyy ne omat selvät tunnetut huippuroolinsa, mutta ovat kenties liikaakin ryvettäneet itseään alemman luokan elokuvissa, jotta suurelta yleisöltäkin meinaa välillä unohtua kuinka osaavia näyttelijöitä nämä oikeasti ovatkaan. Toisaalta kaikki eivät saa tai edes halua saada käteensä niitä parhaimpia kortteja, useimmat ovat melkoisia työmyyriä ja paiskivat vähintään puolen tusinaa elokuvaa vuodessa, joten kunnioitusta heille. Ei kaikki voi olla tomcruiseja tai dicaprioita.
 
Millenniumin Frank Black on juuri SE rooli Lancelta - uurteisilta kasvoilta näkyy se koko sairaan ja surullisen maailman paino.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
LamaAjanElvis
09.03.2013 21:49:47 (muokattu 09.03.2013 21:54:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carnation: Ja vähän samanlainen "a-luokan näyttelijä b-luokan elokuvissa" -kohtalo oli edesmenneellä Dennis Hopperilla ja listaan voi lisätä vielä vaikka sellaiset nimet kuin Clancy Brown, Michael Ironside, Peter Weller, Robert Patrick, Bruce Campbell ja mitä näitä nyt on. Kaikilta toki löytyy ne omat selvät tunnetut huippuroolinsa, mutta ovat kenties liikaakin ryvettäneet itseään alemman luokan elokuvissa, jotta suurelta yleisöltäkin meinaa välillä unohtua kuinka osaavia näyttelijöitä nämä oikeasti ovatkaan. Toisaalta kaikki eivät saa tai edes halua saada käteensä niitä parhaimpia kortteja, useimmat ovat melkoisia työmyyriä ja paiskivat vähintään puolen tusinaa elokuvaa vuodessa, joten kunnioitusta heille. Ei kaikki voi olla tomcruiseja tai dicaprioita.
 
Millenniumin Frank Black on juuri SE rooli Lancelta - uurteisilta kasvoilta näkyy se koko sairaan ja surullisen maailman paino.

 
Minut ehkä poltetaan elävältä tämän takia, mutta vaikka pidänkin Bruce Campbellistä, niin en pidä sitä hyvänä näyttelijänä. Olen fani, mut ei se vain ole.
Lance on rautaa ihan eri tavoilla ja tasoilla.
 
Edit: Ja Tuo Frank Blackin kuvaus oli sulta 100%. Penskana ensimmäisen kerran näin suurinpiirtein vilauksen tästä sarjasta ja näin pari jaksoa. Jokunen vuosi sitten näin muutaman kokonaisen netistä ja vasta hommasin koko sarjan. Ei jumalauta että oli mukava hetki tökätä levyä koneeseen.
 
"I would never lie. I willfully participated in a campaign of misinformation." - Fox Mulder
Japsu
09.03.2013 23:09:35 (muokattu 09.03.2013 23:12:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo en minäkään lähtis millään tasolla vertaamaan Lancea johonkin Bruce Campbelliin tai muutamiin muihin mitä täällä on mainittu.
 
Henriksen on perusvarma ns. character actor (en tiedä mikä olis suomennos), mutta niin on toista sataa muutakin näyttelijää. Bishopin ja Frank Blackin ansiosta ihmiset saattaa osata yhdistää naaman ja nimen, muuten olisi Lancekin pelkkä tuttu kasvo vailla nimeä siellä täällä vankokankaalla, kuten suurin osa noista "character" näyttelijöistä. Henriksenillä on tosin loistava ääni äänirooleihin, Mass Effect ja Legend of Korra nyt tulee ensimmäisinä mieleen.
 
Minusta ihan hyvä vertailukohta on tuo jo täällä mainittu William Fichtner. Perushyvä näyttelijä, tuttu tv:stä, tehnyt äänihommia jne. Just samanlainen kasvo kuin Henriksen. "Hei toi on toi näyttelijä siitä sarjasta. Mikäs sen nimi nyt on?"
 
"Why has John Zorn put out like 100 albums? Because he can bang on a cookie sheet for an hour and this chick will take it home and listen to it."
kyseinen
09.03.2013 23:17:48 (muokattu 09.03.2013 23:18:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sehän on aivan loputon suo, jos alkaa näitä "kakkostason" näyttelijöitä namedroppailemaan. Niitähän riittää. Superstarat, jotka muuten usein ovat keskimääräistä komeampia, jo nuorehkoina mainetta niittäneitä, ovat aika harvassa loppujen lopuksi.
 
Luulin jo että Henriksen oli kuollut. Oli niin dramaattinen tuo piste otsikossa.
 
Internetin kautta, vähän joka puolelle. -V. Keskinen
Guderian
10.03.2013 06:24:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi isoimpia lemppareitani rehellisistä b-luokan näyttelijöistä. Tosi karismaattinen ja sopii niihin synkän miehen rooleihin täydellisesti. Millenniumia tulee toisinaan katsottua vieläkin...sarjaan on kyllä ajan hammas puraissut mutta Lancen synkistely kantaa pitkälle.
 
"Ich hab' ein Herz aus Stahl..."
LamaAjanElvis
10.03.2013 08:32:21 (muokattu 10.03.2013 08:33:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä ääninäyttelyyn tulee, mulla oli ja on pikkuveljen vanha xbox. Lance on jonain Commandona Modern Warferessa ja jumalauta miten korva lepää hänen kertovassa äänessä. Katsoin juuri James Cameronin meridokkarin Bismarkista ja arvaa kuka hieno ja kaunis mies teki puhumisen. Kuolin!
 
"I would never lie. I willfully participated in a campaign of misinformation." - Fox Mulder
Rhapa
10.03.2013 09:47:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LamaAjanElvis: Minut ehkä poltetaan elävältä tämän takia, mutta vaikka pidänkin Bruce Campbellistä, niin en pidä sitä hyvänä näyttelijänä. Olen fani, mut ei se vain ole.
 
En polta elävältä mutta sanon sen verran, että mun mielestä bruce osaa näytellä tietynlaisen roolin ihan nappiin. Aina ja ikuisesti tulen tätä bubba ho-teppia kehumaan mutta menköön taas.. Eli leffahan on täyskymppi ja ei vähiten Brucen ansiosta.
 
Millenium on jääyt kutkuttelemaan tuolta ysäriltä ja muistan diganneeni tosi paljon tuosta. Tuli vain aika myöhään telkusta ja jäi sen vuoksi usein katsomatta. Pitäisi metsästää jostain dvd:tä käsin, jos sellaista löytyy.
 
BMF
10.03.2013 18:12:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myös ensimmäisessä Terminatorissa hyvä, vaikkain pieni rooli.
 
Beat your dick like it owes you money.
riimu
12.03.2013 10:31:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BMF: Myös ensimmäisessä Terminatorissa hyvä, vaikkain pieni rooli.
 
Eiks itse asias Lancen pitänyt olla Terminaattori tuossa elokuvassa mutta Arska sai roolin?
 
Don't ask me about Grim Fandango.
Wespa
12.03.2013 14:31:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guderian: Millenniumia tulee toisinaan katsottua vieläkin...sarjaan on kyllä ajan hammas puraissut mutta Lancen synkistely kantaa pitkälle.
 
No aika vähän on edes puraissut jos vertaa vaikka luonnolliseen vertailukohteeseen eli X-Filesiin. X-Files on nykysilmin katsottuna paikoitellen jopa aika camp, toki hyvällä tavalla, ja Millennium sitten taas on sen synkkä isoveli, paljon vakavampi otteeltaan. Mainioita sarjoja molemmat, edelleen.
 
Onkos muuten mitään uutta tietoa mahdollisesta Millennium-elokuvasta, muistaakseni Lance itse on sellaisesta vihjaillut eri haastatteluissa jo vuosia?
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
Antti1
12.03.2013 14:51:05 (muokattu 12.03.2013 14:53:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

riimu: Eiks itse asias Lancen pitänyt olla Terminaattori tuossa elokuvassa mutta Arska sai roolin?
 
Olihan siinä ehdolla monenlaista, muttei Lance käsittääkseni koskaan. Rooli oli jo annettu O.J. Simpsonille, kunnes Arska onnistui vakuuttelemaan itsensä ulos Kyle Reesen roolista ja nappaamaan Terminaattorin pestin.
 
"Bodybuilding is for men who wax their bodies and traipse around in bikinis. I train." -Henry Rollins
Meadow
12.03.2013 15:28:45 (muokattu 12.03.2013 15:30:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Olihan siinä ehdolla monenlaista, muttei Lance käsittääkseni koskaan. Rooli oli jo annettu O.J. Simpsonille, kunnes Arska onnistui vakuuttelemaan itsensä ulos Kyle Reesen roolista ja nappaamaan Terminaattorin pestin.
 
Joku ei ole tainnut lukea Total Recallia! Cameron suostutteli Arnoldin ottamaan Terminaattorin roolin. Arnold itse ei ollut aluksi innoissaan ajatuksesta, sillä hän pelkäsi pahiksen roolin tyssäyttävän hänen näyttelijänuransa.
 
Antti1
12.03.2013 15:35:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Joku ei ole tainnut lukea Total Recallia! Cameron suostutteli Arnoldin ottamaan Terminaattorin roolin. Arnold itse ei ollut aluksi innoissaan ajatuksesta, sillä hän pelkäsi pahiksen roolin tyssäyttävän hänen näyttelijänuransa.
 
Oliko näin päin? No jokatapauksessa roolit meni vähän uusintajakoon. On Total Recall tuolla hyllyssä, mutta oon tainnut mennä ton kohdan ohi vähän silmät ummessa. :P
 
Mut takas Lanceen. Onko tota Milleniumia jossain streamipalvelussa, tai saako jostain jonkinlaisen boksin halvalla?
 
"Bodybuilding is for men who wax their bodies and traipse around in bikinis. I train." -Henry Rollins
riimu
12.03.2013 23:42:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Oliko näin päin? No jokatapauksessa roolit meni vähän uusintajakoon. On Total Recall tuolla hyllyssä, mutta oon tainnut mennä ton kohdan ohi vähän silmät ummessa. :P
 
Mut takas Lanceen. Onko tota Milleniumia jossain streamipalvelussa, tai saako jostain jonkinlaisen boksin halvalla?

 
Ostin kolmen kauden boksin play.comista muistaakseni 39e. Nyt tosin tuo palvelu taitaa olla edemennyt vai oonkohan väärässä? Ja noita yksittäisiä kausia ainaki löytyy huuto.netistä halvalla kans.
 
Don't ask me about Grim Fandango.
LamaAjanElvis
14.02.2014 05:27:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain Millennium sarjan takaisin kaveriltani tuossa jokunen päivä sitten. Katsoin yötäpäivää ja lintsasin koulusta. Twin Peaksin ja X-Filesin jälkeen paras sarja, vaikka loppua kohden meneekin alas. Tuo kivestä tehty kasvo on kivikasvo.
 
Sormet lähtee saundista. "So I say live and let live. That's my motto: Live and let live. Anyone who can't go along with that, take 'em outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family." -George Carlin
reaper666
14.02.2014 09:39:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä nosto, hermanni!
 
dixi19
14.02.2014 13:25:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LamaAjanElvis: Sain Millennium sarjan takaisin kaveriltani tuossa jokunen päivä sitten. Katsoin yötäpäivää ja lintsasin koulusta. Twin Peaksin ja X-Filesin jälkeen paras sarja, vaikka loppua kohden meneekin alas. Tuo kivestä tehty kasvo on kivikasvo.
 
Millennium oli kyllä hieno sarja, varsinkin ekat kaksi kautta olivat todella hyviä ja kakkoskauden finaali mahtava huipennus. Ottaen kakkoskauden lopun tapahtumat huomioon juonellisesti ja tuotantotiimissä, ei mikään ihme, että kolmoskausi ei startannutkaan sitten ihan mallikkaasti ja jätti muutenkin vähän vaisumman fiiliksen. Kaikesta huolimatta loistava, mutta aliarvostettu sarja.
 
anomus.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti