Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko positiivisen levyarvion ostaa? (Haastattelupyyntö)
1 2
mcrentoe
23.04.2012 23:05:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pistän pystyyn pientä kyselyä aiheesta, josta kuulen silloin tällöin huhuja:
 
"Suuressa maailmassa", kuten Saksassa, Briteissä, USA jne. tuntemattomien bändien levyjen arviointi toimii kaiketi suunnilleen näin: Yhtye, tai levy-yhtiö ostaa musalehdeltä mainoksen. Mitä kalliimman, sitä varmemmin uusi levy saa hyvän vastaanoton. Mikäli mainosta ei osteta, levy lytätään, tai siitä ei edes tehdä arviota. Bändihaastattelusta puhumattakaan.
 
Arvon muusikot: Miten kuvio pyörii Suomessa? Oletteko törmänneet samaan? Olen nimittäin kuullut, että vastaavaa toimintaa harjoittaa myös Suomen hallitseva musiikkimedia. Mikäli näin on, kuulisin mielelläni kommentteja ja erityisesti omakohtaisia kokemuksia.
 
Eero Mäntymaa, Yle
 
eero.mantymaa@yle.fi
 
TaikuriHärvä
23.04.2012 23:47:46 (muokattu 23.04.2012 23:49:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rahalla saa suunnilleen mitä tahansa, kunhan sitä piisaa tarpeeksi. Ullatus
 
"Olis tosiaan helpompaa jos kaikki myöntäisivät suoraan että olen oikeassa." -Spiral
jigsore
23.04.2012 23:49:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Youtube-katsojien ja Facebook-tykkääjien myynti on myös aika peruskauraa nykyään, hienoa menoa kyllä.
Tupuna
24.04.2012 08:28:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaisiko asiaa kysyä varovaisesti vaikkapa suuremmilta levy-yhtiöiltä? Huhupuheita ei koskaan kannata uskoa liikaa, jos voi kysyä asiaa suoraan... ja journalistina sinä kai voit?
 
Voit varmaan myös kysyä asiaa siltä johtavalta musiikkimedialta (mikähän se sinun mielestäsi on? Rumba?).
 
ROCK OUT WITH YOUR COCK OUT!
PJS
24.04.2012 10:31:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Montakohan pulloa Minttuviinaa vaaditaan m.netin etusivulle pääsemiseksi?
 
Peace!
Lepardii
24.04.2012 11:32:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Montakohan pulloa Minttuviinaa vaaditaan m.netin etusivulle pääsemiseksi?
 
Kaksi? Toinen Juhanille ja toinen Johtajalle? ;D
Boyakasha
24.04.2012 11:49:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiko radiosoittoa ostaa Yleisradiolta?
 
tjmilestones
24.04.2012 11:58:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei muuten pidä paikkaansa toi että ulkomailla lehdistä joutuu ostamaan mainoksia saadakseen hyvän arvostelun tai haastattelun. Oma orkesterini on turvautunut ns. vanhanaikaiseen metodiin postittamalla levyt ja biot lehtiin. Ja kah, haastattelyyntöjä ja hyviä arvosteluja on tullut ilman minkäänlaista lahjontapyyntiä.
 
Lux
24.04.2012 12:21:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tällainen teoria pitäisi paikkansa, olisi sen tukena esittää läjäpäin ylistäviä arvioita, joissa johtavien musiikkimedioiden arvostetuimmat toimittajat ylistävät majorien julkaisemia massa-artistien levyjä. Isolla levy-yhtiöllä prioriteettijulkaisun markkinointi kelataan varmasti monelta kantilta, ja jos positiivisia arvioita voisi ostaa, olisi sitä varten ihan oma siivunsa markkinointibudjeteissa.
 
Kumma kyllä nyt ei muistu mieleen montaakaan tällaista tapausta. Olisiko koko juttu sittenkin vain unta?
 
vapaus veljeys vandalismi
Booombox
24.04.2012 12:25:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lux:
Kumma kyllä nyt ei muistu mieleen montaakaan tällaista tapausta. Olisiko koko juttu sittenkin vain unta?

 
Itse olen oikeasti nähnyt suomalaisissakin lehdissä, sellaisia neljän tähden arvioita esim. Beyoncen tai Rihannan levyistä, kun samassa lehdessä joidenkin suomalaisten artsitien tasalaatunen peruslevy on saanut kolme tähteä. Enpä tiedä, ennen olen aatellut vain, että ehkä ne levyt sitten on ollut kokonaisuuksina arvostelijaa miellyttäviä, mutta nyt kun miettii niin voisihan siinä jotain "hämärää" olla takana. Tai sitten ei.
 
Lentävä lause.
Lux
24.04.2012 12:32:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Booombox: Itse olen oikeasti nähnyt suomalaisissakin lehdissä, sellaisia neljän tähden arvioita esim. Beyoncen tai Rihannan levyistä, kun samassa lehdessä joidenkin suomalaisten artsitien tasalaatunen peruslevy on saanut kolme tähteä.
 
Vaihtoehto 1) Beyoncen ja Rihannan levyt on oikeasti hyviä.
Vaihtoehto 2) Suomalaisen artistin tasalaatuinen peruslevy ei ole kummoinenkaan.
Vaihtoehto 3) Lehti ei ole musiikkilehti tai arvion kirjoittaja musiikkikriitikko.
 
Sitten kun Soundi, Rumba tai vaikkapa Ilkka Mattila antaa täydet pisteet ja ylistyssanat tv-kisan voittajalle räätälöidylle levylle, jonka kappaleet on (ruotsalais)tuottajan pöytälaatikosta ja tuotanto liukuhihnamakkaraa, saatan alkaa nuuskia palaneen käryä.
 
Kannattaa myös muistaa, että vaikka joku artisti toimii myös kaupallisesti, se ei tee siitä musiikillisesti kyseenalaista.
 
vapaus veljeys vandalismi
zekeode
24.04.2012 13:21:29 (muokattu 24.04.2012 13:25:20)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lux: Jos tällainen teoria pitäisi paikkansa, olisi sen tukena esittää läjäpäin ylistäviä arvioita, joissa johtavien musiikkimedioiden arvostetuimmat toimittajat ylistävät majorien julkaisemia massa-artistien levyjä. Isolla levy-yhtiöllä prioriteettijulkaisun markkinointi kelataan varmasti monelta kantilta, ja jos positiivisia arvioita voisi ostaa, olisi sitä varten ihan oma siivunsa markkinointibudjeteissa.
 
Kumma kyllä nyt ei muistu mieleen montaakaan tällaista tapausta. Olisiko koko juttu sittenkin vain unta?

 
Rolling Stone-lehden 2000-luvun Bruce Springsteenin levyjen 5 tähden arvostelut on ainakin saatu joko suhteilla tai rahalla. Mitään muuta järjellistä selitystä ei ole.
 
http://www.slate.com/blogs/browbeat … the_magazine_love_him_so_much_.html
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia
Booombox
24.04.2012 13:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lux: Vaihtoehto 1) Beyoncen ja Rihannan levyt on oikeasti hyviä.
Vaihtoehto 2) Suomalaisen artistin tasalaatuinen peruslevy ei ole kummoinenkaan.
Vaihtoehto 3) Lehti ei ole musiikkilehti tai arvion kirjoittaja musiikkikriitikko.

 
Hyvät vaihtoehdot. Kuitenkin toi kolmosvaihtoehto kumoutuu, sillä kyseessä on ollut musiikkilehdet. Täytyy etsiä ne netistä kun pääsee tästä töistä.
 
Vaihtoehdot 1. ja 2. sen sijaan mahdollisia. Mutta epäilen suuresti että kokenut musiikkikriitikko lämpenee parin hitin ja kymmenen täytebiisin levykokonaisuuksille, enemmän kuin kuitenkin sille ei-mestariteokselle mutta kuitenkin kuunneltavalle Viikattteen levylle.
 
Lentävä lause.
Stradlin
24.04.2012 14:01:45 (muokattu 24.04.2012 14:03:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Booombox: parin hitin ja kymmenen täytebiisin levykokonaisuuksille
 
Oletko oikeasti kuunnellut ne levyt läpi ja tullut tähän tulokseen, vai onko nyt niin että maailmankuulun popparin levy ei yksinkertaisesti vain voi olla mitään muuta?
 
Ja toisaalta, miksei sellaista parin kovan biisin levyä joku voisikin pitää merkittävämpänä kuin tasaisen tylsää ja perusvarmaa levyä?
 
"Voi elämä teidän kanssa oikeasti. Joku erottuu vähän noista teidän massamielipiteistä niin sitten heti ollaan oven takana hiilihankojen ja soihtujen kanssa." - M4ss3 m/
Funkånaut
24.04.2012 14:05:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stradlin: Ja toisaalta, miksei sellaista parin kovan biisin levyä joku voisikin pitää merkittävämpänä kuin tasaisen tylsää ja perusvarmaa levyä?
 
Munsta pahin asia, mihin levy voi syyllistyä, on perusvarmuus ja tylsyys.
 
Otan täyden vastuun siitä mitä sanon ja kirjoitan. En siitä mitä sinä ymmärrät. Kuuntelen tälläistä
Meadow
24.04.2012 14:10:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä ketju on ihan paska. Arvostelijat eivät ole samaa mieltä kanssani, joten heidät on varmasti lahjottu. Muuta selitystä ei ole.
 
"Enkä muuten koskaan lähtisi baarista oudon naisen matkaan. En ikinä."
Askr
24.04.2012 14:22:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Tämä ketju on ihan paska. Arvostelijat eivät ole samaa mieltä kanssani, joten heidät on varmasti lahjottu. Muuta selitystä ei ole.
 
No höh - kritiikin tasosta kannattaa aina keskustella. Vai vaikutaako kaikki musiikkikritiikki niin nerokkaalta ja oivaltavalta, ettei siitä kannata keskutella?
 
tatta
24.04.2012 14:28:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suomessa pitäisi ehdottomasti olla enemmän puolueetonta levyjournalismia ja kanavia, joilta musiikkinikkarit voisivat ihan musiikillisia ansioilla päästä esiintymään/ haastatteluun. Kafrulta kafrulle ja kädestä suuhun on nähty. Ridin with names.
 
Se on kumma, että joka toista suomalaista, niin muusikkoa, kuin vain musiikin kuuntelijaakin potuttaa suomen musiikki tarjonnan suunta, mutta asialle ei vain tapahdu mitään, selityksellä "koska raha".
 
Ottakaa hyvä Yle ja ennenkaikkea levy-yhtiöt, myös hieman riskejä ja tulkaa kentälle ihmistasolle tsekkaamaan, mistä pidetään ja antakaa mahdollisuuksia muusikoille, joilla on annettavaa. Muovitähdeksi kykenee kuka vain. Mutta mistäpä ne ennenkään nykyisin suuret ikonit olisivat koko kansan tietoisuuteen ponnahtaneet, jos tällä alalla olisi toimittu niin kuin tänäpäivänä toimitaan.
 
Kyllä levyt myyvät ja hyvä musiikki. Kyllä on olemassa musadiggareita, jotka haluavat oikean levyn pitämältään yhtyeeltä. Syitä levylahkojen artistien kiinnostamattomuuteen tai alhaiseen levymyyntiin, löytyy sieltä yhtiöstä itsestään. Jos norsunluutornissa istuu liian kauan, vieraantuu kansasta. Emme elä amerikassa, ja senhän jokainen tietää, vai tietääkö?
 
Positiivisen levyarvion voi varmasti ostaa, ja jos sitä ei osta pienempi artisti suhteilla, sen ostaa iso-yhtiö maineella.
 
Ennen ei paskasta saatu mansikoita, nyt mansikoista saadaan paskaa ja siitä paskasta tuotekehiteltyjä geenimanipuloituja parempia paskasta nousevia mansikoita. Vai pitäisikö sanoa "MANIkoita". :D
 
Tatta the orginal Grazy Mama! Sepä se, so not! Jos elämää seuraa kuolema... on väistämätöntä, että me molemmat olemme yhtä aikaa perillä....
Meadow
24.04.2012 14:44:11 (muokattu 24.04.2012 14:44:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Askr: No höh - kritiikin tasosta kannattaa aina keskustella. Vai vaikutaako kaikki musiikkikritiikki niin nerokkaalta ja oivaltavalta, ettei siitä kannata keskutella?
 
En nyt nerokkuudesta tai oivaltavuudesta tiedä, mutta se, että ajattelee koviin myyntilukuihin yltävän pop-albumin hyvien arvostelujen olevan vain lahjonnan tulosta, osoittaa melkoista musiikillista ahdasmielisyyttä.
 
"Enkä muuten koskaan lähtisi baarista oudon naisen matkaan. En ikinä."
Askr
24.04.2012 15:06:42 (muokattu 24.04.2012 15:09:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: En nyt nerokkuudesta tai oivaltavuudesta tiedä, mutta se, että ajattelee koviin myyntilukuihin yltävän pop-albumin hyvien arvostelujen olevan vain lahjonnan tulosta, osoittaa melkoista musiikillista ahdasmielisyyttä.
 
Mutta ei kai tuossa noin väitetty? Myyntiluvuista siinä ei ainakaan sanottu mitään. Siinä oli huhu, jota lähdettiin tutkimaan. Minusta kuulostaa aika lailla siltä mitä toimittajan kuuluisikin tehdä, tai ainakin paremmalta kuin KÄÄK! - kritiikit ostetaan!!! tyyppinen kirjoittelu. Tuollakin systeemillä niitä juttuja kuitenkin tehdään.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti