Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Elokuvien ja tv-sarjojen streamaaminen - laillisesti
1
itsy
18.03.2012 22:26:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on elokuvien vuokraamisesta netistä? Olen viime ajat etsinyt hyvää järjestelmää tällaiseen, eikä kotimaahan ulottuvia kovin montaa näy olevan.
 
Lähinnä painottaisin tässä ensimmäistä, sillä tv-sarjojen kohdalla oikeuksienomistajat harvemmin ulottavat oikeuksiaan koskemaan muita maita kuin tekomaata, siis Yhdysvaltoja. Elokuvien suhteen tässä muutama kokemus:
 
www.voddler.com
Valikoima on vähintäänkin kelvollinen, eikä hinnoissa pahemmin ole valittamista (0-3.70 euroa). Streamaamisessa välillä hieman ongelmia, mutta ei muuten valittamista. Valikoima voisi olla isompikin kyllä.
 
http://cdon.fi/elokuvat/video-on-demand/
Tämän huomasin vasta, ja laitoin juuri yhden elokuvan latautumaan omalle koneelle katsottavaksi. Elokuva on katsottavissa vuorokauden ajan, tai sen voi ladata koneelle. Tällöin täytyy aloittaa katselu kuukauden sisällä, jolloin aikaraja käynnistyy. Asennettavaksi tulee CDONin oma ohjelma jos haluaa katsoa omalta koneelta käsin, kun taas streamatessa avaa sivustolla soittimen. Vaikuttaisi toimivalta. Laitoin juuri elokuvan ostoon, täytyy katsoa miten toimii.
Elokuvien hinta aika vakiona 3,95 euroa. Tv-sarjoissa 1,95 euroa / jakso. Ja tämä vielä jo dvd:llä ilmestyneistä sarjoista, joten ei kiitos.
 
Amazonin vuokrausohjelmaa ja Netflixiä Suomeen odotellessa näyttäisi näillä joutuvan selviytymään. Tv-sarjojen puute on ainoa ongelma, mutta elokuvien suhteen ei tunnu olevan pahemmin valittamista.
 
Ja toivottavasti voidaan pitää ketju puhtaana piratismista ja väittelystä sen suhteen! Sille omat ketjunsa jos on tarpeen.
 
Antti1
18.03.2012 22:31:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itchy: Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on elokuvien vuokraamisesta netistä? Olen viime ajat etsinyt hyvää järjestelmää tällaiseen, eikä kotimaahan ulottuvia kovin montaa näy olevan.
 
No eipä ole ei. Mä oon ollut Voddlerissa jo melko kauan mukana, sain jostain käsiini betavaiheen testitunnukset ja sieltä on tullut katsottua jo "ammoisista ajoista" saakka kaikki vähääkään kelvollinen. Palvelu on sinänsä hyvä, mutta useasti päivitykset ovat vain lisänneet entisestään ongelmia ja leffavalikoima on suorastaan surkea. 80% on aivan kuraa, hommaisivat sitten edes kunnon mainstream kamaa krapulaviihteeksi. :P
 
Headweb on yksi varteenotettava palvelu ja mielestäni leffojen yleistaso on aavistuksen parempi. Ilmaisia pätkiä ei ole ja hinnat on yleensä about euron kovempia. Onhan näitä muitakin palveluja ollut, mutten ole kokenut niistä mitään riittävän mielenkiintoiseksi. Niitä on piinanneet poikkeuksetta korkeat hinnat, tai huonot leffat. Huonoimmillaan pitäisi olla vielä jonkun puljun asiakas, jotta voisi käyttää erillistä maksullista palvelua. Ei kiitos.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
itsy
19.03.2012 00:11:32 (muokattu 19.03.2012 00:11:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Headweb on yksi varteenotettava palvelu ja mielestäni leffojen yleistaso on aavistuksen parempi. Ilmaisia pätkiä ei ole ja hinnat on yleensä about euron kovempia. Onhan näitä muitakin palveluja ollut, mutten ole kokenut niistä mitään riittävän mielenkiintoiseksi. Niitä on piinanneet poikkeuksetta korkeat hinnat, tai huonot leffat. Huonoimmillaan pitäisi olla vielä jonkun puljun asiakas, jotta voisi käyttää erillistä maksullista palvelua. Ei kiitos.
 
Tämähän vaikuttaisi mielenkiintoiselta. Hinta on tosiaan hieman kovempi, mutta laajahkon valikoiman myötä voisi toimia hyvänä täydentäjänä aikaisemmin linkitettyjen rinnalla. HD-valikoimakin vaikuttaisi mukavalta. Linkkihän oli http://www.headweb.com/fi/
 
Katselin juuri Cdonin On-Demandin kautta elokuvan, ja toimi ihan moitteetta. Hintaa oli 2,95 euroa. Laatu oli keskivertoa dvd:tä, sillä kun on julkaistukin. Vain kerran jähmettyi latailemaan hetkeksi, mutta toisaalta netti onkin kaksimegainen. Tekstityskin toimi pätevästi, joten ei mitään valitettavaa.
 
bedlam
19.03.2012 07:40:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Headweb on yksi varteenotettava palvelu ja mielestäni leffojen yleistaso on aavistuksen parempi. Ilmaisia pätkiä ei ole ja hinnat on yleensä about euron kovempia.
 
On siellä joitain ilmasiakin leffoja, kuvanlaatu näissä tosin monesti aika hirvittävä.
 
http://www.petrified-eye.net
MV
19.03.2012 11:38:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseä kiinnostaisi myös vuokraaminen netistä. Ihmettelen suuresti, että moinen toiminta ei ole vielä kovin paljon yleistynyt. Joskus sain CDONista ilmaiseksi yhden leffan tuolta demandista ja se ei kyllä pelittänyt yhtään, pätki ihan helvetisti.
 
vpjarvi
19.03.2012 13:20:51 (muokattu 19.03.2012 13:22:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

YouTubella on tämä Movies-sivu, jonka kautta löytyy YouTubeen kait ihan luvalla upittua materiaalia. Tai jos lupaa ei ole niin se johtuu siitä, että sit tuossa on kai semmoisia pätkiä, joiden tekijänoikeudet on jossain limbossa, rauenneet tai jotain muuta vastaavaa. Mun on pitänyt jo pitkään tarkistaa tolta Richard Linklaterin Slacker, joka on kait aika kovaa kamaa. Sen lisäksi tuolla on muistaakseni myös Peter Jacksonin Bad Taste. Sit noitten paljon vanhempien pätkien joukossa on kai ihan kuranttia klassikkokamaa. http://www.youtube.com/movies
 
Sit venäläisstudio Mosfilm on laittanut jotain noin 200 pätkää YouTubeen englanninkielisillä tekstityksillä. Ainakin Tarkovskin leffoja löytyy, mm. Stalker. http://www.youtube.com/mosfilm
 
E: Nää ei sinänsä kuulu ketjuun, jos puhutaan vaan vuokrauspalveluista, mutta laillisia nuo ainakin ovat. Tokihan noissa on sit sitäkin, että välttämäti tuo matsku ei ole kuvanlaadultaan ihan parasta.
 
Kuuntele enemmän. Puhu vähemmän.
Jäärä
19.03.2012 13:46:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itchy: Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on elokuvien vuokraamisesta netistä? Olen viime ajat etsinyt hyvää järjestelmää tällaiseen, eikä kotimaahan ulottuvia kovin montaa näy olevan.
 
http://www.film2home.fi/fi.aspx
 
Vaimo sai pari arvokoodia tuohon puljuun ja katselin niillä pari leffaa. Hyvin pelitti eikä pätkinyt yhtään (muistaakseni mulla on 10 megainen liittymä). Valikoima ei mikään hirmu laaja ollut muistaakseni. Jokatapauksessa Makuuni-reissut saavat jäädä varsinkin sairaspäivinä ja katson filmit tuota kautta sitten.
 
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
BondakeBunny
19.03.2012 15:29:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän katsoja tee mitään laitonta jos katsoo striimi elokuvaa ei-virallisilta sivuilta.
 
Opi kärsimään valittamatta.
itsy
19.03.2012 20:40:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vpjarvi: YouTubella on tämä Movies-sivu, jonka kautta löytyy YouTubeen kait ihan luvalla upittua materiaalia. Tai jos lupaa ei ole niin se johtuu siitä, että sit tuossa on kai semmoisia pätkiä, joiden tekijänoikeudet on jossain limbossa, rauenneet tai jotain muuta vastaavaa. Mun on pitänyt jo pitkään tarkistaa tolta Richard Linklaterin Slacker, joka on kait aika kovaa kamaa. Sen lisäksi tuolla on muistaakseni myös Peter Jacksonin Bad Taste. Sit noitten paljon vanhempien pätkien joukossa on kai ihan kuranttia klassikkokamaa. http://www.youtube.com/movies
 
Sit venäläisstudio Mosfilm on laittanut jotain noin 200 pätkää YouTubeen englanninkielisillä tekstityksillä. Ainakin Tarkovskin leffoja löytyy, mm. Stalker. http://www.youtube.com/mosfilm
 
E: Nää ei sinänsä kuulu ketjuun, jos puhutaan vaan vuokrauspalveluista, mutta laillisia nuo ainakin ovat. Tokihan noissa on sit sitäkin, että välttämäti tuo matsku ei ole kuvanlaadultaan ihan parasta.

 
Ehdottomasti sopii laajentaa ketjua myös näihin, mainiota settiä! Mosfilmin neukkuelokuvien arkisto käy jo todellisesta kulttuurityöstä. Ylempikin vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Pikavilkaisulla löytyi ainakin Polanskin erinomainen Cul-de-sac, joka jokaisen kannattaa katsoa. Vanhoja sci-fi-leffojakin varsin mukava kattaus.
 
vpjarvi
19.03.2012 21:54:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomasin, että Mosfilmin lisäksi myös venäläistudio Lenfilm on laittanut elokuviaan YouTubeen. Noissa vaan ei ikävä kyllä näköjään ole enkkutekstityksiä. http://www.youtube.com/user/LenfilmVideo
 
Kuuntele enemmän. Puhu vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti