Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Angry Birds
1 2
SnowCrow
17.12.2011 00:34:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä ei näköjään vielä ollut keskustelua tästä pelistä sekä ilmiöstä.
 
Aika hurja tämä Rovion menestystarina. Itse pelihän nyt ei mitään erityisen mullistavaa ole, mutta täytyy kyllä olla iloinen maanmiesten puolesta.
 
Juuri oli uutisissa, kuinka Rovio pyrkii Disneyn rinnalle pörssissä. http://www.iltasanomat.fi/digi/rovi … -1288435768216.html#comments-anchor
 
Mitä mietteitä teissä herättää tämä koko ilmiö? Ärsyttääkö kun kaikkialla vaan Angry Birds sitä ja tätä? Kiinnostaako Rovion tulevaisuus, pystyykö Angry Birds-ilmiö vielä suuremmaksi? Vai onko tämä vain tällainen muoti-ilmiö, jota ei parin vuoden päästä muisteta ollenkaan?
 
Itse olen sitä mieltä, että jos Rovio pelaa korttinsa oikein, voi AB laajeta todella suureksi ilmiöksi. Ainakin leffaa ja teemapuistoa on jo tulossa, ja jossain luki, että linnut ovat ohittaneet Marion pelaamisen symbolina.
 
Ainakin itse seuraan mielenkiinnolla näitä uutisia, mitä vähän väliä aiheesta julkaistaan. Hyvä Suomi!
 
Informaatiokameli
17.12.2011 02:14:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jännä tosiaan nähdä, paisuuko homma kunnolla vai tuleeko pannukakku. Hienoahan se on jos onnistuu. Ei ainakaan vielä ole itsellä tullut AB-vouhotus korvista ulos vaikka töiden puolesta joutuu lapsien suusta koko ajan kuuntelemaan juttua aiheesta. Itse pelihän on perkeleen koukuttavaa pikku ajanvietettä.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
laakeri
17.12.2011 03:09:13 (muokattu 17.12.2011 03:24:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ärsyttää hieman vouhotus. Eihän pelissä ole mitään jolla sen pitäisi erottua massasta, tai en ainakaan ymmärrä mitä se on. Onko niissä lintuhahmoissa jotain vetävää charmia, vai mistä on kyse? Onhan se tavallaan kiva nähdä että noinkin yksinkertaisilla asiolla voi luoda menestystarinaa, mutta ainakin videoiden perusteella peli näyttää lähinnä jonkun satunnaisen harrastelijakoodarin peliprojektilta.
 
En yhtään epäile etteikö peli olisi addiktiivinen, mutta puheet 60 miljardin bisneksestä ja Disney-vertaukset? Kai sieltä kohta tulee joku Angry Birds -tv-sarja ja koko illan elokuva, mutta odotukset laadun suhteen eivät ole kovin korkealla. Itse myisin kiireellä koko roskan pois kun jotain vielä kiinnostaa, mutta tavallaan kuitenkin toivon menestystä firmalle vaikka vouhotus alkaakin ottamaan päähän.
 
Kalamazoo
17.12.2011 05:07:52 (muokattu 17.12.2011 05:08:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkäänlaista älypuhelinta en omista, mutta kavereiden luureilla olen muutaman kerran Angry Birdsejä pelannut, ja onhan se ihan addiktoivan oloinen peli. Joka tuutista tuleva vouhotus saattaa kyllä lopulta kääntyä brändiä vastaan, mutta voihan se toimia myös ponnahduslautana mitä kunnionhimoisimmille projekteille. Pääomaa pitäisi ainakin tällä hetkellä löytyä.
 
Mariota tämä ei kyllä tule mitenkään ohittamaan peli-ikonina, mutta Mikki Hiiren lyömisestä en olisi pahoillani. Vittu että onkin yksi tylsä ja ylimielinen jyrsijä.
Rhapa
17.12.2011 08:21:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hemmetin hieno juttuhan tämä menestys on yhtiölle ja Suomea taas kartalle jne. Mutta pientä jarrua voisi toki ajatella jossain vaiheessa. Tuolla oli yksi todella hyvä kommentti, jonka allekirjoitan täysin. -->
 
TomppaEilen 06:5144
 
Mielestäni angry birds on pelinä erinomainen ja sen hahmot mainioita. On myös hienoa, että Rovion johdolla on sekopäisen kunnianhimoiset visiot yrityksensä suhteen. He ovat myös onnistuneet toteuttamaan tuota visiotaan paljon menestyksekkäämmin kuin moni asiasta tietävä osasi epäillä ja kuin moni asiasta tietämätön edelleenkään edes tajuaa.
 
Saa kuitenkin nähdä miten miesten käy tässä visiossa. Huonostihan heille ei voi enää mitenkään käydä, he ovat saavuttaneet jo niin paljon.
 
Olisiko suurin riski siinä, että angry birdsin uskomaton suosio on rakentunut osaksi vain sattumaan? Siinä missä Disney ja Nintendo on ansainnut ja rakentanut suosionsa kovalla työllä ja laadulla, julkaisi Rovio pelinsä applestoreen aikana jolloin sen suosio helppona jakelukanavana räjähti sellaisiin mittoihin mitä ei ole ennen nähty. Oli tietysti nerkokasta laittaa pelin hinnaksi 1 euro ja onhan peli erinomainen, mutta silti kyse oli enimmäkseen vain siitä että sattuman kautta tämä jakelukanava on about 100-1000 kertaa tehokkaampi kuin aikaisemmin.
 
Toivottavasti Rovion johto ei kuvittele, että pelin hahmot ovat yhtä hyviä hahmoja kuin Disneyn hahmot tai että itse peli olisi yhtä hyvä kuin Nintendon parhaat. Sitähän ne eivät missään tapauksessa ole.
 
Jossain vaiheessa pitää kehitellä jotain uuttakin. Roviohan on tehnyt pelejä ja ainoastaan angry birds on niistä erinomainen ja ainoastaan siinä on hyvät hahmot. Ei liene mahdollista, että näin yksinkertaisesta pelikonseptista saa loputtomasti hittejä kuten vaikkapa mariosta.
 
Mario pelejä on tehty 26 vuotta ja ne ovat aina olleet sopivan innovatiivisia. 3 julkaistua angry birds peliä ovat käytännössä täsmälleen samoja.
 
Disneyn hahmot puolestaan pesee luovuudessa ja laadussaan angry birdsin hahmot 100-0. Eihän nyt kukaan oikeasti voi verrata jotain Aku Ankkaa tai Mikki hiirtä ja pyöreitä lintupallohahmoja keskenään, eihän? Ei niissä vain ole matskua samoihin juttuihin.
 
Tästä huolimatta, ei muuta kun lykkyä tykö ja kaikkea parasta tähän hulluun visioon ;)
 
Bluesmies
17.12.2011 14:10:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän Angry Birds on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä ja hieno homma. Veljelle ostin synttärilahjaksi neljä angry birds-pehmolelua.
tender.insanity
17.12.2011 14:24:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tää kyllä hieno juttu Suomen kannalta. Henk. koht. kyllä ärsyttää kun joka paikasta tunkee erilaista Angry Birds -juttua ja tuotetta. Itse peli nyt on mitä on. Onhan tuon tapaisia (ja parempiakin) ollut jo sieltä 90-luvun puolivälistä lähtien. Nyt vain mukana oli söpöt eläimet, mikä kansaan uppoaa.
 
Toivottavasti homma jatkuu myös. Pahoin pelkään, että kun jatkoa Angry Birds -pelille tulee niin odotukset ovat kovat (paine) jolloin tulee paskaa aikaiseksi tai sitten joku Activision tai muu ripulipaskan tuottaja hankkii Angry Birdsin hoteisiinsa ja siitä se alamäki sitten alkaa.
 
Mutta toivotaan että homma sujuu!
 
aivokuolio
19.12.2011 15:32:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan hassu peli ja ilmiö mutta en jotenki jaksa uskoa että näistä voitais lypsää loputtomiin oheiskrääsää. 5 vuoden päästä oomma viisaampia.
 
Ali
19.12.2011 15:35:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ois kannattanut myydä. Voi hieman vituttaa, kun hype hiipuu ja kuplaa puhkeaa. Tai sitten ei. Pelihän on kelpo kamaa, mutta tuskin tuolla yhdellä konseptilla aivan aikojen loppuun ratsastetaan.
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
Krice
19.12.2011 16:16:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: Ihan hassu peli ja ilmiö
 
Näille sosiaalisen median peleille on oma asiakaskuntansa, joka on tavallaan yllättäen noussut esiin uutena markkinasektorina. Sama menestystarina on Minecraftin takana. Joku tietty peli nousee esiin sosiaalisessa mediassa ja siitä tulee menestys, riippumatta siitä onko peli oikeasti hyvä perinteisessä mielessä.
 
Strangten
19.12.2011 19:10:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Näille sosiaalisen median peleille on oma asiakaskuntansa, joka on tavallaan yllättäen noussut esiin uutena markkinasektorina. Sama menestystarina on Minecraftin takana. Joku tietty peli nousee esiin sosiaalisessa mediassa ja siitä tulee menestys, riippumatta siitä onko peli oikeasti hyvä perinteisessä mielessä.
 
Hyvin oleellinen pointti. Näitä tällaisia pelejä myydään huomattavasti suuremmalle yleisölle kuin Mariota (jonka senkin kohdeyleisö on melko huiman kokoinen) tai muita vastaavia, ja siksi Angry Birdsillakin on potentiaalia vaikka miten valtavaan menestykseen. Sosiaalinen media on toki antanut hirveästi lisäpotkua Roviolle, mutta loppujenlopuksi vihaisten lintujen suosio perustuu kuitenkin helppouteen, vaivattomuuteen ja alustaan, joka kaikilla löytyy jo valmiiksi taskusta.
 
AB:n menestyshän ei nojaa enää pelkkään peliin, vaan Rovio on rakentamassa siitä kokonaisvaltaista viihdebrändiä, minkä takia pelin rinnalle tuodaan kokoajan uutta, täysin eri kategoriaan kuuluvaa tuotetta. Esimerkkinä tästä vaikkapa nuo AB-leikkipuistot, mitä nyt tehtaillaan Suomeen ja muuallekin maailmalle. Itse ainakin seurailen mielenkiinnolla miten Roviolle käy, ja veikkaan että ainakin lähivuosina menestys ja kasvu tulee olemaan yhtä huimaa kuin tähänkin asti.
 
Huumorintajuni johtuu alitajunnastani.
Nuages
19.12.2011 19:34:01 (muokattu 19.12.2011 19:34:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä N9:ssä tuo oli valmiina ja muutaman minuutin jaksoin pelata kyllästymättä. Jotenkin tuo menestys tuli mulle ainakin ihan puskista, kun peli on käytännössä kopio aikaisemmista vastaavista viritelmistä, eikä mun mielestä edes missään nimessä niin hirveän paljon parempi. Mikä ihme tässä kiehtoo niin suurta määrää ihmisiä? Toivon silti firmalle menestystä.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
Rhapa
19.12.2011 19:49:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Strangten: Hyvin oleellinen pointti. Näitä tällaisia pelejä myydään huomattavasti suuremmalle yleisölle kuin Mariota (jonka senkin kohdeyleisö on melko huiman kokoinen) tai muita vastaavia, ja siksi Angry Birdsillakin on potentiaalia vaikka miten valtavaan menestykseen. Sosiaalinen media on toki antanut hirveästi lisäpotkua Roviolle, mutta loppujenlopuksi vihaisten lintujen suosio perustuu kuitenkin helppouteen, vaivattomuuteen ja alustaan, joka kaikilla löytyy jo valmiiksi taskusta.
 
AB:n menestyshän ei nojaa enää pelkkään peliin, vaan Rovio on rakentamassa siitä kokonaisvaltaista viihdebrändiä, minkä takia pelin rinnalle tuodaan kokoajan uutta, täysin eri kategoriaan kuuluvaa tuotetta. Esimerkkinä tästä vaikkapa nuo AB-leikkipuistot, mitä nyt tehtaillaan Suomeen ja muuallekin maailmalle. Itse ainakin seurailen mielenkiinnolla miten Roviolle käy, ja veikkaan että ainakin lähivuosina menestys ja kasvu tulee olemaan yhtä huimaa kuin tähänkin asti.

 
Mut ongelmahan on edelleen se, että se on vain yksinkertainen peli, jonka hahmot eivät esim. noihin aiemmin mainittuihin disneyn ja nintendon hahmoihin verrattuna ole millään tapaa samaa tasoa. Sen vuoksi liiallinen haipatus asian suhteen tuntuu vähän ylimitoitetulta. Ja kuten alussa totesit, se on alustalle joka löytyy jokaisen taskusta. Mitäs sitten, kun tuote viedään markkinoille, jossa onkin ihan eri pelisäännöt? Noh, jännä nähdä miten käy.
 
Jormaz
19.12.2011 20:07:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olikos tota ladattu joku 600 milj. kertaa? Onhan se paljon mutta ei kerro paljoa siitä onko porukka oikeasti valmis käyttämään tuotteeseen rahaa. Siinä onkin jollain kova työ miettiä miten vielä tuotteistaa tuotetta jonka sisältö on se että erinäköiset lintuhahmot törmäilevät rakennelmiin.
 
Suomestahan on ennen internet-aikaa tullut paljon laadukkaita yhden tai muutaman henkilön väsäämiä laajalle levinneitä pelejä joille olisi suonut suurempaakin menestystä. Mieleen tulee ekana Slicks n Slide sekä Mine Bombers.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Rhapa
19.12.2011 20:09:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jormaz: Suomestahan on ennen internet-aikaa tullut paljon laadukkaita yhden tai muutaman henkilön väsäämiä laajalle levinneitä pelejä joille olisi suonut suurempaakin menestystä. Mieleen tulee ekana Slicks n Slide sekä Mine Bombers.
 
Hitto nuo oli/on hyviä pelejä.
 
Onneksi sentään flatoutit pärjäs hyvin.
 
nappero
19.12.2011 21:56:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee nykyään jokatuutista.. mutta todella hämmästyttävää miten helevetin paljon sitä on ostettu/ladattu. Onhan nuita tullut Androidilla aina pelattua... Sekä häpeäkseni myönnän että myös tietokoneella. Kaikki tietää nykyään Angry Birdsin.
 
dinghie: pistin allekirjoitukseen.
TaikuriHärvä
20.12.2011 00:38:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän tämä jää melkoseksi tähdenlennoksi koko hömpötys.
 
"Olis tosiaan helpompaa jos kaikki myöntäisivät suoraan että olen oikeassa." -Spiral
Rattata
20.12.2011 07:01:36 (muokattu 20.12.2011 07:03:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nappero: Tulee nykyään jokatuutista.. mutta todella hämmästyttävää miten helevetin paljon sitä on ostettu/ladattu. Onhan nuita tullut Androidilla aina pelattua... Sekä häpeäkseni myönnän että myös tietokoneella. Kaikki tietää nykyään Angry Birdsin.
 
Ja pari kaveria on ostanut Pleku kolmoselle, muksut tykkää kuulema pelata.
 
Massan voima on valtava. Kun joku määrätty tuote saa riittävän suuren määrän (syystä tai toisesta) ihmisiä taakseen, se voi räjähtää nykyisessä maailmassa hyvinkin helposti käsiin. Jengi tykkää pelata ja tykätä siitä mistä muutkin. Ehkäpä AB:n salaisuus on ajoitus. Olihan se ilmestyessään, ja on vieläkin, harvinaisen addiktoiva mobiilipeli.
 
Juhani
20.12.2011 07:52:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KaleviHärvä: Eiköhän tämä jää melkoseksi tähdenlennoksi koko hömpötys.
 
Tuskin Rovin osalta vaikka Angry Birds pelinä jossain vaiheessa ei enää ihmisiä niin innostaisikaan. Heillä lieneen sellaiset resursssit nykyään ja homma laajenee kokoajan. Tätä ennen ovat ilmeisesti tehneet jo yli 30 muutakin peliä. Heillä oli kaikki tavallaan valmiina kun älypuhelinten pelit löivät isosti läpi. Jos samaa asennetta pitävät yllä kuten näyttävät pitävän niin aikamoisiin svääreihin ovat menossa. Bines kasvaa pelien lisäksi isoiksi elokuviksi, levyiksi, leluketjuiksi, ties miksi. Hieno juttu kaiken kaikkiaan.
Tuomoo
20.12.2011 13:51:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Tuskin Rovin osalta vaikka Angry Birds pelinä jossain vaiheessa ei enää ihmisiä niin innostaisikaan. Heillä lieneen sellaiset resursssit nykyään ja homma laajenee kokoajan. Tätä ennen ovat ilmeisesti tehneet jo yli 30 muutakin peliä. Heillä oli kaikki tavallaan valmiina kun älypuhelinten pelit löivät isosti läpi. Jos samaa asennetta pitävät yllä kuten näyttävät pitävän niin aikamoisiin svääreihin ovat menossa. Bines kasvaa pelien lisäksi isoiksi elokuviksi, levyiksi, leluketjuiksi, ties miksi. Hieno juttu kaiken kaikkiaan.
 
Veikkaan, että yhdellä tuotteella räjähdysmäisesti kasvanut yritys ei jatkuvasti voi porskuttaa eteenpäin samalla tuotteella. Osaamistahan tuossa firmassa on jo pakostakin, kasvutahti on ollut sen verran huimaa, ja ilmeisesti firman asiat on hoidettu mallikkaasti. Siltikin Vesterbackan suunnitelmat ovat aika absurdeja, ainakin Tekniikka & Taloudessa viime viikolla julkaistu artikkeli sai minut hörähtelemään lähes ääneen.
 
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/r … ka+vuosi+yli+puolet+voittoa/a741033
 
Rovio on ostanut jo animaatiostudionkin elokuvaa varten. Saapa nähdä, saako vihaisista linnuista väännettyä miten järkevän elokuvan, suunnattiinpa se sitten minkälaiselle kohderyhmälle tahansa.
 
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/t … naatikot+40+tuntia+viikossa/a742797
 
Tämä pelin fanitus menee ehkä jo sairauden puolelle. Onko Angry Bird kenties koukuttavuudessaan uusi WoW?
 
"IntriguingMan: Siittimen läpsyttelyn todistajamieeeesss"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti