Muusikoiden.net
27.03.2019
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: American Horror Story
1 2 3 4 5
Zieberheim
28.11.2011 22:23:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytäny haulla enkä pikaisella selaamisella kyseisestä sarjasta topiccia. Eli kyseessä on kohtuu uusi Jenkeissä alkanut sarja, jossa kolmihenkinen perhe muuttaa kummitustaloon. Aika perinteiseltä asetelmalta kuulostaa, mutta neljän jakson perusteella oikein viihdyttävä sarja kyseessä ja aihepiirin pahimmat kliseet on vältetty. Nimi on siinä mielessä hämäävä, ettei tässä nyt niin paljon kauhua ole kuin voisi olettaa. Tuttuja näyttelijöitä mm. Dylan McDermott. Onko kukaan muu tutustunut ja millanen maku on jäänyt?
 
http://www.imdb.com/title/tt1844624/
 
http://www.soundcloud.com/dimtone
Ruoste
28.11.2011 22:30:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon miettinyt että pitäisikö tuota alkaa katsomaan, mutta vielä ei ole iskenyt tarpeeksi kova kipinä sarjaa kohtaan. Ehkä tämän ketjun myötä innostun jos tarpeeksi kehuja tulee.
 
Better to die on your feet than to live on your knees So never bow to any gods Tame wolves are nothing but dogs http://sacrilegiousimpalement.com/ http://www.frankieandgator.com/
Kivijalka
29.11.2011 12:36:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

American Horror Story, the new psychosexual thriller from the creator of Nip/Tuck and co-creators of Glee.
 
Ei kyllä tuon kuvauksen jälkeen paljoa kiinnosta. :(
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
carnation
29.11.2011 17:19:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivijalka: Ei kyllä tuon kuvauksen jälkeen paljoa kiinnosta. :(
 
Jaa? En tiedä Gleestä, mutta kyllä käsikirjoittaja/ohjaaja/sarjan luoja Ryan Murphy pisteli Nip/Tuckissa aika hyvää settiä, sellaista kieroutuneen seksuaalisuuden ja äkkiväärän huumorin sävyttämää, ellei jopa noihin upotettua menoa oli siinä ja näppärästi American Horror Story jatkaa tätä perinnettä ja vie sen vielä pidemmälle.
 
Hieman aikuisempaan makuun suunnattuja rankempia kauhusarjoja on sen verran vähän, että AHS kiinnostaa jo lähtökohtaisestikin. Enemmän tässä on tuollaisia mysteerielementtejä ja toki häiriintynyttä menoa kauttaaltaan, että laajenee kauhukarsinasta muuallekin. Syksyn ja talven kiinnostavimpia uutuuksia Homelandin ohella, kannattaa katsoa. Aivan jenkkitahtia en ole vielä kuronut kiinni muilta kiireiltä, mutta jo ekassa jaksossa vakuutti ja tiheämmäksi käy sitä seuraavissa jaksoissa. Toinen kausi tilattu...
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
inkognito
29.11.2011 17:27:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaisi kyllä kaikin puolin kiinnostavalta sarjalta! DVD-julkaisusta ei vissiin ole tietoa?
 
juuso a
29.11.2011 19:08:20 (muokattu 30.11.2011 02:15:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki jaksot tähän mennessä katsottu. Parin ekan jakson jälkeen en oikein tiennyt mitä tästä sarjasta pitäisi ajatella, koska tämä on alkutekstejään myöten melko psykedeelistä settiä, eikä oikein mitään pointtia tunnu olevan. Nyt kun on sitten alkujärkytyksestä toipunut niin ihan kivan vinksahtanutta menoa piisaa ja muutenkin, ei näitä kauhusarjoja niin montaa ole. Ei varsinkaan sellaisia mitä jaksaisi säännöllisesti katsoa niin kun tätä on jaksanut.
 
E: Yritin yhdessä huoneessa aloittaa tästä ketjua, mutta kukaan ei ole vieläkään vastannut siihen mitään.
 
"Elämä on lyhyt ja surkea. Kannattaa iloita kun voi."
Miikss
29.11.2011 20:48:49 (muokattu 29.11.2011 22:38:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakkohan se oli tämä sarja aloitella ja ekan jakson jälkeen aika WTF-fiilis kyllä. Hyvässä mielessä nimenomaan, vaikuttaa sopivan häiriintyneeltä ja psykedeeliseltä sarjalta omaan makuuni.
 
Edit: Huh huh, kolmas jakso katseltu ja pakko kyllä sanoa, että on tässä vaiheessa ehkä lupaavin ja tunnelmallisin sarja jota olen ikinä seurannut.
 
Booombox
29.11.2011 23:55:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikss:
 
Edit: Huh huh, kolmas jakso katseltu ja pakko kyllä sanoa, että on tässä vaiheessa ehkä lupaavin ja tunnelmallisin sarja jota olen ikinä seurannut.

 
Aikalailla samoilla linjoilla ollaan. Uskaltaisin väittää että kauhusarjoista kovinta kamaa sitten Twin Peaksin. Siis samaisen kolmen jakson perusteella. Viihdyttävä sarja, mutta ei todellakaan aivoton. Innolla odotan seuraavia jaksoja.
 
yesterday I woke up sucking a lemon
Miikss
30.11.2011 01:07:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuus jaksoo putkeen, vieläköhän jaksas ne kaks seuraavaa katella tälle yölle.
 
Vähän alkaa jo pelottamaan että homma karkaa lapasesta kohtapuoliin, sen verran villiksi menee juonikuviot. Toivotaan nyt kuitenkin, että taso pysyy eikä tämäkin sarja tee "Walking Deadeja".
 
Wild String Of Voodoo Strat
30.11.2011 02:03:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SEURAAVA KIRJOITUS SISÄLTÄÄ MAHDOLLISIA SPOILEREITA SARJAN ENSIMMÄISESTÄ JAKSOSTA!!!
 
Katselinpa tänään huvikseni, kun päätin pitää vapaaillan, ensimmäisen jakson tästä sarjasta, kun ihmiset puhuivat yleisesti positiiviseen sävyyn täällä. Ensimmäisen jakson perusteella on pakko sanoa, ettei sarja onnistunut tuona aikana sävyttämään allekirjoittanutta erityisemmin.
 
Ensimmäiseksi silmiin pisti yleisesti huono tahditus, joka tuntui jakson aikana kiireen tuntuna; leikkaus oli usein amerikkalaiseen tyyliin ADHD-tyylistä, mikä tässä tapauksena enimmäkseen rikkoi jännitteen rakentamista. Ottaen huomioon, että tämä on kuitenkin jatkuva sarja, yritti ensimmäinen jakso esitellä mahdollisimman monia asioita. Meille esitellään vaimo, mies, heidän tyttärensä, se outo teini-ikäinen poika, vammainen tyttö, tämän äiti, talon entinen asukas ja taloudenhoitaja. Esittelyn sijaan kaikille hahmoille yritetään antaa taustaa ensimmäisen jakson aikana. Tästä tuli itselleni sellainen ähkyn tunne, ja yleisesti tuntui, että hahmot esiteltiin hyvin pinnallisesti. Tietenkään tämä ei huono asia sinänsä, mutta toteutus ei toiminut. Amerikkalaisena sarjana tämä näkyy tavalla, että kaikki pitää selittää katsojalle sellaisella tavalla, että tyhmempikin tajuaa. Esimerkiksi katsojalle pitää alussa "näyttää", että mies petti vaimoaan, ja mikäli aivovamman omaava katsoja ei tätä tajunnut, täytyy parilla olla riita, missä tasan tarkkaan selitetään, mitä tapahtui. Olisin pitänyt paljon enemmän siitä, jos pettämiseen ja keskenmenoon oltaisiin viitattu hienovaraisesti (tyyliin "tarvitsen aikaa antaakseni sinulle anteeksi" tai "tiedän, että satutin sinua. Kadun sitä ja haluan ansaita taas luottamuksesi".) sen sijaan, että se isketään päin katsojan näköä (tyyliin "minulla oli väkivaltainen keskenmeno, ja sitten sinä päätit nussia 20-vuotiasta oppilastasi meidän sängyssämme).
 
Sarjan alku oli erityisen kömpelö: kuvataan tätä kummitustaloa, mikä kai yrittää luoda tunnelmaa tulevaa varten. No sinnehän pistetään sitten kaksi amerikkalaiseen tyyliin mahdollisimman epäsympaattista kusipäätä, jotka alkavat paskomaan taloa kuvauksen ja leikkauksen ollessa tavallista ADHD-meininkiä. Ensinnäkään katsoja ei ehdi observoimaan taloa leikkauksen ollessa tämän tyylistä, joten varsinaisen miljöön esittelyn kompastuu tähän. Kohtauksessa ei ole myöskään jännitettä, koska hahmot ovat kusipäitä eikä heidän kuolemansa on joko täysin yhdentekevä tai positiivinen asia katsojalle. Voi vain miettiä, kuinka paljon paremmin kohtaus olisi toiminut, jos kyseessä olisi ollut kaksi uteliasta nuorta, jotka haluaisivat tutkia taloa uteliaisuudestaan. Ensinnäkin tämä tarjoaisi paremman tutustumisen itse taloon, kun lapset tutkisivat huone huoneelta taloa. Sarja edetessä katsoja pystyisi muistamaan esimerkiksi erinäisiä huoneita esittelyjaksosta, mistä osaltaan syntyisi erilaisia jännitteitä talon eri osiin liittyen. Toiseksi hahmojen kuolema vaikuttaisi katsojaan emotionaalisesti toivotummalla tavalla.
 
No tämä jälkeen "esitellään" sitten sarjan yksi päähenkilöistä. Harmi vain, ettei tämä esittely johda mihinkään, koska se katkeaa kuin kuiva oksa kesken kaiken. Se, että talossa on "joku", rikkoo tunnelman tullessaan täysin puun takaa ja keskeyttää sen, minkä pitäisi olla hahmon esittelyä. Kaksi kohtausta päähenkilön kanssa ennen alkutekstejä ovat itse asiassa täysin turhia, koska niihin oltaisiin voitu viitata perheen muuttaessa taloon. Ilmeisesti joku kuitenkin tunsin sen tarpeelliseksi, että noiden kohtauksien informaation hakataan väkivaltaisesti katsojien kaaliin, että tajutaan, mistä on kyse.
 
Oli jaksossa sentään erinäisiä elementtejä, joista myös pidin. Esimerkiksi näyttelijätyöskentely oli laadukkaan tuntuista, ja hahmotkin tuntuivat keskivertoamerikkalaista "cut board cut-outia" monipuolisimmilta. Ja suuri osa heistä oli vieläpä jossain määrin pidettäviä! Jaksossa oli myös paikoin myös lupaavan tuntuisia lievästi psykedeelisiä hetkiä, joita olisi voinut olla enemmänkin - tai ainakin jotain valmiita kohtauksia oltaisiin voitu viedä vielä pidemmälle.
 
En sitten tiedä, miten tällaisestä lähtökohtaisesti amerikkalainen kummitustalo-jutusta saadaan kokonainen sarja aikaiseksi. Täytyy katsoa, jos erehtyisi tätä katsomaan vaikka toisenkin jakson, jos se vaikka onnistuisi vetämään tämän katsojan mukaansa.
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
juuso a
30.11.2011 02:14:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wild String Of Voodoo Strat: SEURAAVA KIRJOITUS SISÄLTÄÄ MAHDOLLISIA SPOILEREITA SARJAN ENSIMMÄISESTÄ JAKSOSTA!!!
 
Munkin mielestä se pilotin ensimmäinen talonesittelyosio oli ihan turha turhine hahmoineen päivineen. Siitä vissiin kertoo sekin, etten muistanut sitä ollenkaan. Se oli sitäpaitsi sellainen kliseläjä heti alkuun, että mietin mitä vitun paskaa ne taas siellä jenkeissä suoltaa. Miksi IMDb:ssä on niin korkeat pisteet annettu pilotin perusteella. Siihen aikaan se oli jotain 8 päälle siis.
 
"Elämä on lyhyt ja surkea. Kannattaa iloita kun voi."
Miikss
30.11.2011 02:50:13 (muokattu 30.11.2011 03:00:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kahdeksan jaksoa ja n. seitsemän tuntia myöhemmin voin todeta, että sarja kyllä menee vähän turhan paljon tähän amerikkalaiseen "selitetään kaikki puhki" -meininkiin joka pilaa tunnelmaa aika urakalla. Siinä vaiheessa kun kaikkien hahmojen taustat on selitetty puhki, kummituksilla alkaa olla omaa draamaa keskenään (ja toki niidenkin taustat on selitetty puhki) ja "rubber manin" henkilöllisyys paljastuu, niin vähän tulee fiilis että ei sen ihan näin olisi pitänyt mennä.
 
Tästä olisi saanut tiivistettyä erittäin tunnelmallisen elokuvan, mutta vähän alkaa vaikuttaa että ei tästä ihan sarjaksi asti rahkeet riittäisi (no ehkä jos olisi tehty minisarja, vaikkapa kuusi jaksoa). Kaipa sitä tämänkin seuraamista pitää kuitenkin jatkaa nurinasta huolimatta.
 
bedlam
30.11.2011 10:45:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tässä yhtään semmosta kunnon creepyä tunnelmaa? Olen kyllästynyt kauhuleffoihin, jotka eivät pelota.
 
http://www.petrified-eye.net
Wild String Of Voodoo Strat
30.11.2011 11:14:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Onko tässä yhtään semmosta kunnon creepyä tunnelmaa? Olen kyllästynyt kauhuleffoihin, jotka eivät pelota.
 
Ei tässä kyllä päästy tuollaiseen tunnelmaan ainakaan omalla kohdallani. Voit ottaa mittapuuksi, että mielestäni parhaita kauhuelokuvia tunnelman luomisen puolesta ovat The Shining, El Orfanato, Session 9 sekä Martyrs ennen kidutusporno-osuutta ja The Descent ennen öttäisten mukaan tulemista. Täytyy antaa kuitenkin ensimmäiselle jaksolle siitä plussaa, ettei siinä tainut olla kuin yksi tai ehkä kaksi sellaista ärsyttävää jump scarea. Mutta ei tuo minun mielestäni mitenkään pelottava ollut. Ehkä jossain määrin häiriintynyttä tunnelmaa, mutta ei missään määrin pelottava.
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
Miikss
30.11.2011 12:23:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Onko tässä yhtään semmosta kunnon creepyä tunnelmaa? Olen kyllästynyt kauhuleffoihin, jotka eivät pelota.
 
Kyllä omasta mielestäni tunnelma alkaa ekojen jaksojen jälkeen olla aika "creepy". Eka jakso nyt ei vielä mitään kummempia väristyksiä aiheuttanut, mutta kolmannessa jaksossa alkoi olla itsekin jo täysillä mukana. Ei nyt voi sanoa ihan suoranaisesti että pelottaisi, mutta tunnelma oli mukavan ahdistava koko ajan. Enemmänkin kuvailisin sarjaa sanalla "mystery" (en tiedä miten se pitäs suomeks taivuttaa, mysteerinen?).
 
Mutta kuten aiemmin sanoin, niin kyllä se tunnelma lässähtää pahasti siinä kuudennen jakson jälkeen. Kummituksista tulee liian inhimillisiä, jolloin ne menettävät myös pelottavuutensa. Tuommosessa sarjassa katsojan pitäisi tietää yhtä paljon kuin päähenkilöt (tässä tapauksessa äiti, tytär ja isä). Nyt se vaan menee niin että kaikki sarjan (elävät) henkilöt ovat ihan pihalla koko touhusta kun taas katsoja tietää jo suunnilleen kaiken talossa olevista outouksista.
 
Zieberheim
30.11.2011 13:06:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt se vaan menee niin että kaikki sarjan (elävät) henkilöt ovat ihan pihalla koko touhusta kun taas katsoja tietää jo suunnilleen kaiken talossa olevista outouksista.
 
Tämä asia on hieman häirinnyt itteäni myös. Kuitenki nyt kahdeksan jakson jälkeen tämä on mielestäni vuoden parhaita sarjauutuuksia mm. Game of Thronesin ohella. Tunnelma ei erityisen "creepy" ole, mutta hyvällä tavalla epätodellinen ja outo. Tulee tosiaan mieleen hieman Twin Peaksin tunnelma paikotellen, vaikka eihän tämä tietenkään samalle tasolle pääse. Toivottavasti sarjassa tuodaan nyt uusia elementtejä mukaan loppukauden aikana. Tuntuu että kaikki elementit (henkilöt ym) on olleet mukana jo ensimmäisestä jaksosta asti ja niitä on pikkuhiljaa avattu, mutta mitään oikeasti uutta ei ole tuotu mukaan.
 
http://www.soundcloud.com/dimtone
juuso a
30.11.2011 13:14:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Onko tässä yhtään semmosta kunnon creepyä tunnelmaa? Olen kyllästynyt kauhuleffoihin, jotka eivät pelota.
 
Ei tää muakaan ole oikein missään vaiheessa pelottanut. Suosittelen katsomaan 4 ekaa jaksoa, koska sen jälkeen alkaa jo tajuamaan mistä tässä sarjassa on kyse. Ja se tunnelma tulee paremmin esille.
 
"Elämä on lyhyt ja surkea. Kannattaa iloita kun voi."
Miikss
07.12.2011 01:19:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jopas nyt tuli mielenkiintoinen teoria Black Dahlian murhasta...
 
päänahka
07.12.2011 06:57:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wild String Of Voodoo Strat: SEURAAVA KIRJOITUS SISÄLTÄÄ MAHDOLLISIA SPOILEREITA SARJAN ENSIMMÄISESTÄ JAKSOSTA!!!
 
Kohtauksessa ei ole myöskään jännitettä, koska hahmot ovat kusipäitä eikä heidän kuolemansa on joko täysin yhdentekevä tai positiivinen asia katsojalle. Voi vain miettiä, kuinka paljon paremmin kohtaus olisi toiminut, jos kyseessä olisi ollut kaksi uteliasta nuorta, jotka haluaisivat tutkia taloa uteliaisuudestaan.

 
Ehkä siellä käy huonosti vain kusipäille. Nehän vei sen kiusaajan kans sinne kellariin ja se oli ainoa jolle kävi mitään. Samaa mieltä kuitenki siitä, ettei tuot tuollaisenaan kyllä mitään tunteita aiheuttanut.
 
Mutta joo, aika hulvattomalta vaikuttaa ekan jakson peristeella. Aika ähky tosiaan tuli kun jatkuvasti tapahui jotain.
 
juuso a
15.12.2011 00:31:22 (muokattu 15.12.2011 00:33:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä sarjassa on ehkä ahdistavimmat alkutekstit mitä pitkiin on tullut vastaan
http://www.youtube.com/watch?v=xfo5WQs7WR8&feature=related
 
Kuva peilikuvana kun ei sinätuubi enää anna mitään tonnekaan laittaa. Mahtaakohan olla hyviä piiloframeja tossakin.
 
"Elämä on lyhyt ja surkea. Kannattaa iloita kun voi."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti