Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yleisurheilun MM-kisat 2011
1 2 3 4 513 14 15 16 17
LordWinter
13.08.2011 21:16:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohta on taas kisojen aika. Suuria odotuksia mitaleiden suhteen ei taaskaan ole, mutta kaipa se Mannio voisi ronssia ottaa, vai mitä? Naisten keihäässä ja miesten pituudessa ei ole suomalaisedustajaa lainkaan ja Keskisalokaan tuskin yltää pisteille. Karjalainen saisi yllättää ja heittää pitkästä aikaa kasikymppisen.
 
Asiat eivät ole koskaan niin huonosti etteikö niitä voisi viinalla vielä vähän pahentaa.
Rhesus
13.08.2011 21:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komeeta persettä oli tarjolla. Siinä se.
 
Setä saa katsoa luvan kanssa kun nuoret tytöt kulkevat miten sattuu puettuna.
 
DJKaaos
13.08.2011 21:46:14 (muokattu 13.08.2011 22:03:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tossa vilkuiltua taas eliittikisoja ja onhan toi suomalaisten keihäsmiesten suorittaminen koomista katsottavaa. Joku heittää nipin napin 80-metrisen, niin sitä tuuletetaan kuin olympiavoittoa. Kertoo kaiken oleellisen lajin tilasta tällä hetkellä.
 
Tommi Evilä haki kovasti b-rajaa viimeiseen asti, mutta ei niin ei. Ei ole Evilästä arvokisoihin. 2005 mm-pronssia lukuun ottamatta hävettävän surkea arvokisahistoria.
 
0 mitalia Daegusta.
 
E: Sampo Lehtola keihäsjoukkueeseen, mitä vittua? Ei millään voi ohittaa Ruuskasta, joka on kuitenkin nakutellut suhteellisen säännöllisesti kasikymppisiä tässä viime aikoina.
 
Minä olen minä.
MV
13.08.2011 22:02:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitkä oli Evilän selitykset?
 
HaloOfFlies
13.08.2011 22:06:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän ihmettä tuolle Minna Nikkaselle on tapahtunut?
 
Keväällä meni hallissa 460 ja nyt ulkona hyvä kun neljää metriä pääsee yli.
 
We're like migrating birds, we smell the air and scratch our arses and say, "Hmm think it's time." - Brian Johnson S.M.A.K.-jäsen #5
JC
13.08.2011 22:14:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LordWinter: Karjalainen saisi yllättää ja heittää pitkästä aikaa kasikymppisen.
 
Karjalaisen ura on kyllä ollut pienoinen pettymys. Kun mies alkoi parikymppisenä viskomaan 80-metrisiä olivat odotukset korkealla, mutta toistaiseksi arvokisat eivät ole sujuneet, yhtä hopeaa lukuunottamatta.
 
LordWinter
13.08.2011 22:24:16 (muokattu 13.08.2011 22:49:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DJKaaos: E: Sampo Lehtola keihäsjoukkueeseen, mitä vittua? Ei millään voi ohittaa Ruuskasta, joka on kuitenkin nakutellut suhteellisen säännöllisesti kasikymppisiä tässä viime aikoina.
 
"- Vissiin se on niin, että Ruuskanen on mukavana kaverina helppo pudottaa joukkueesta"
 
Huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelän perustelut:
 
1) Lehtola ylitti tärkeimmässä näyttökisassa MM-kisojen A-rajan yli 1,5 metrillä.
 
2) Lehtola hallitsi kisaa jo ennen viimeisen kierroksen hirmuheittoaan.
 
3) Lehtola nousi vaikean alkukauden jälkeen kuudenneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.
 
Asiat eivät ole koskaan niin huonosti etteikö niitä voisi viinalla vielä vähän pahentaa.
Hetfield
13.08.2011 22:53:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DJKaaos: Tuli tossa vilkuiltua taas eliittikisoja ja onhan toi suomalaisten keihäsmiesten suorittaminen koomista katsottavaa. Joku heittää nipin napin 80-metrisen, niin sitä tuuletetaan kuin olympiavoittoa. Kertoo kaiken oleellisen lajin tilasta tällä hetkellä.
 
Noh, tästä suunta on vain ylöspäin. Vaikka onhan se surkuhupaisaa kuunnella tuuletuksia, kun 80 metriä ylitetään.
 
E: Sampo Lehtola keihäsjoukkueeseen, mitä vittua? Ei millään voi ohittaa Ruuskasta, joka on kuitenkin nakutellut suhteellisen säännöllisesti kasikymppisiä tässä viime aikoina.
 
Toivottavasti nää ei oo taas näitä, että yks hyvä heitto koko vuonna ja sit kisoissa heitellään 76-metrisiä. Vaikka hienon tempun mies kyllä teki... Eikä tässä hirveästi ole hävittävääkään.
 
I quit the band... Now I just play with myself.
Rotuvaari
14.08.2011 02:28:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitää nyt muistaa, että Lehtola on 22-vuotias erittäin lupaava keihäänheittäjä. Teknillisesti heittäminen on ilostuttavaa katseltavaa ja raameissa löytyy. Komitealta oli myös ilostuttava ratkaisu pistää noviisi aikuisten arvokisoihin vajaan kasinelosen jälkeen: tällaista riskinottoa olen kaivannut jo iät ja ajat. Mannion kohdalla tätä ei koskaan tapahtunut, vaan mies heitteli kasikymppisiä kotimaassa samaan aikaan kun Ruuskanen, Järvenpää ja Wirkkala kyntivät heittoalustaa seiskaviiden heitoissa arvokisoissa. Ja Ruuskanen kirjaimellisesti kynti alustaa. Ja mies oli ulkomailla jo antanut näyttönsä, että EM-kulta irtoaa reilulla kasikakkosella viimeisellä kierroksella. Montako kertaa Ruuskanen on onnistunut kisan loppuvaiheilla? Tai ylipäätään onnistunut. Niinpä.
 
Pitkämäen lähettäminen on vähän niin ja näin. Toisaalta mies on kokenut keihäsmies ja tietää tasan tarkkaan millainen mediamylläkkä kisapaikalla on vastassa. Toisaalta miehellä on keihäänheittäjälle hieman epätyypillisiä vaivoja: kun ei vaan lähde, ei oikein huvittaisikaan, kai. Silti voi heittää sen kasikuutosen, joka riittää sijoille 3-5.
 
Mannio pääsee vihdoin ja viimein lunastamaan odotukset. Pistesija vähintään, hopealle mahdollisuudet jos heitto osuu vielä paremmin nappiin kuin Turussa. Korvienvälistä ei jääne kiinni, eli sitä jaksaa ihan näin katsojanakin kiinnostua taas pitkästä aikaa MM-tason keihäänheitosta. "En syttynyt"-selityksiä ei tänä vuonna taideta kuulla.
 
Lehtola lähtee oppimaan, joskin voi olla samanlainen yllättäjä kuin saksalainen De Zordo viime vuonna. Ukon heitot ovat olleet teknisesti koko kauden näyttäviä - ja nyt tuli jo tulostakin tulostason ollessa muutenkin nousujohteinen. Luultavimmin Zeleznyn heittoja katseltu aika lailla harjoitellessa, mikä ei ole ollenkaan huono juttu: tekniikassa ei ollut juuri mitään moitittavaa.
 
Ruuskanen sen sijaan voi jäädä rauhassa harjoittelemaan Savon sydämeen. Tekniikka kuntoon nyt ihan ensimmäiseksi, sitten voi länkyttää ihan rauhassa vaikka ummet ja lammet. Tosiasiassa ukon heitto on ollut kurjaa katseltavaa jo pitkän aikaa, eikä ylipitkä saatto ole se suurin ongelma: Pitkämäen tavoin mies puristaa keihästä alusta loppuun ja väkinäisyys riivaa suoritusta. Aivan kuin mies olisi rautakanki vauhdinotosta saattoaskeleeseen. Ruuskasen keihään kärki seikkailee jossain leuan kohdilla ennen vetovaihetta, eikä heitoille tule oikein korkeuttakaan. Miehen potentiaali pitäisi saada kaivettua esiin jotenkin vaikka rentouttamalla heittoa. Lyhyempi ja hitaampi vauhti olisi hyvä lähtökohta. Sitten back to basics ja tukijalan merkitys hallintaan.
 
Jotenkin sellainen olo, että keihäsfinaalista tulee yllätysten finaali. Sieltä voi nousta käytännössä kuka vaan haastamaan todenteolla Thorkildsenia, joka on tietty täysin suvereeni ollut tänäkin vuonna. Ukko on saanut useamman vuoden hallita rauhassa ilman sen suurempia uhkaajia. Josko tänä vuonna tapahtuisi vallanvaihdosta johonkin suuntaan. Ainakaan Pitkämäen kiintiöpronssi ei ole enää niinkään selviö.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
Hargon
14.08.2011 09:33:52 (muokattu 14.08.2011 21:31:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikin Mika Lehtimäkeä ja analysoin laji lajilta...täydennän kun jaksan.
 
Miehet 100 m
- Olisiko Powellin pää vihdoinkin kasvanut niihin mittoihin, että juoksu ei hajoa, kun samantasoisia kavereita puuskuttaa vierellä? Jenkkien pikajuoksumahti on enää kaukainen muisto, ei taida tulla enää edes mitalia sataselta. Ranskan Lemaitre kamppailee prompsista. Bolt ei ole kunnossa ja jättää välierän juoksematta. Veikkaus: 1 Powell - 2 Blake - 3 LeMaitre.
 
Miehet 200 m
- Bolt säästelee siis voimiaan kakkoselle ja siinä miehen hulvaton maksiminopeus tekee tehtävänsä. Åstrand tikittää toisissa alkuerissä ykkösradalla SE:n 20,45 ja selviytyy välieriin. Veikkaus: 1 Bolt - 2 Dix - 3 Ashmeade.
 
Miehet 400 m
- Ratakierroksen taso on ollut tänä vuonna vaisu, kärkitulos on Grenadan ihmelapsen Kirani Jamesin 44,61. 400 metrin arvokisavoitto vaatii hyvää palautumiskykyä, kun parin päivän sisällä täytyy juosta kolme 400 metrin kisaa. Jamesilla on kokemusta nuorten MM-kisoista, kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Yleisöä kiinnostanee jousijalkainen Pistorius, mutta omasta mielestäni kyborgi ei kuuluu näihin kisoihin. Veikkaus: 1. Kirani 2. McQuay 3. Wariner.
 
DJKaaos: Wariner on kai loukkaantumisen takia pois kisoista.
Totta...lupaan Borleelle pronssin.
 
Miehet 800 m
- Kaikki odottavat Rudisha-Kaki yhteenottoa, mutta itse en ole vakuuttunut ainakaan Rudishan kyvyistä taktisesti viisaana arvokisajuoksijana ja tuskin hänkään sentään lähtee ME-vauhtia finaalissa vetämään. Veikkaus: 1. Kiprop 2. Kaki 3. Symmonds.
 
Aijaijai aijaijaijaijaijai! Hirveältä näyttää ja voi luoja, voi luoja paratkoon! - 11.10.1997
DJKaaos
14.08.2011 10:17:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hargon:
Veikkaus: 1. Kirani 2. McQuay 3. Wariner.

 
Wariner on kai loukkaantumisen takia pois kisoista.
 
Minä olen minä.
DJKaaos
14.08.2011 10:56:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veksu: Pitää nyt muistaa, että Lehtola on 22-vuotias erittäin lupaava keihäänheittäjä. Teknillisesti heittäminen on ilostuttavaa katseltavaa ja raameissa löytyy. Komitealta oli myös ilostuttava ratkaisu pistää noviisi aikuisten arvokisoihin vajaan kasinelosen jälkeen: tällaista riskinottoa olen kaivannut jo iät ja ajat.
 
Ja Ruuskanen kirjaimellisesti kynti alustaa. Ja mies oli ulkomailla jo antanut näyttönsä, että EM-kulta irtoaa reilulla kasikakkosella viimeisellä kierroksella. Montako kertaa Ruuskanen on onnistunut kisan loppuvaiheilla? Tai ylipäätään onnistunut. Niinpä.

 
Eihän tässä muuten mitään, mutta läpi kauden on puhuttu, että valinnoissa painaa koko kauden kunto ja yksittäisellä pitkällä heitolla ei kisakoneeseen ole asiaa. Ruuskanen on nakannut kasikymppistä aika tasaisesti ja on lisäksi Kalevan kisojen pronssimies ja karnevaalien kakkonen. On täysin väärin, että noilla koko kauden jauhetuilla kriteereillä Ruuskanen jää kisoista ulos. Jos kerran kauden alussa annetaan kriteerit ja valintajärjestelmän toitotetaan olevan looginen ja selkeä, niin miksi sitä ei sitten kuitenkaan noudateta?
 
En sano, että Ruuskanen heittäisi kisoissa yhtään Lehtolaa paremmin, mutta tämä valintaprosessi meni päin persettä aika pahasti.
 
Minä olen minä.
Rotuvaari
14.08.2011 14:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DJKaaos: Eihän tässä muuten mitään, mutta läpi kauden on puhuttu, että valinnoissa painaa koko kauden kunto ja yksittäisellä pitkällä heitolla ei kisakoneeseen ole asiaa. Ruuskanen on nakannut kasikymppistä aika tasaisesti ja on lisäksi Kalevan kisojen pronssimies ja karnevaalien kakkonen.
 
Tasainen kunto on ollut, mutta venymisiä ei juurikaan. Arvokisoissa juuri ja juuri kasikymppisillä ei tee mitään, ja näin kävi pari vuotta sitten Berliinissä, jossa pronssimitali olisi irronnut hyvin halvalla. Mies hävisi vielä kuumeiselle Pitkämäelle. Lehtola on taasen mustaakin mustempi hevonen, joka voi joko näyttää täyden potentiaalinsa tai jäädä karsintoihin. Siltikin mies on parantanut tasaisesti koko kauden, joka huipentui Lappeenrannan kisoihin. Toistaiseksi. Ymmärrän valitsijoita tässä asiassa, vaikka hurjan riskin ottivatkin - Ruuskasen kustannuksella, toki. Siltikään Antti ei ole ikinä vaikuttanut arvokisamieheltä miun silmissä, vaikka joskus Savonlinnassa kasiseiskan kentän ojaan nakkasikin. Ehkä tässä painaa omalla kohdalla muutaman viime vuoden arvokisarämpiminen suomalaisten osalta - lähinnä Wirkkala-Järvenpää-Ruuskanen - että haluaa jo nähdä uusia tyyppejä.
 
On täysin väärin, että noilla koko kauden jauhetuilla kriteereillä Ruuskanen jää kisoista ulos. Jos kerran kauden alussa annetaan kriteerit ja valintajärjestelmän toitotetaan olevan looginen ja selkeä, niin miksi sitä ei sitten kuitenkaan noudateta?
 
No, Lehtola heitti ikäisekseen hyviä heittoja koko kesän osoittaen nousukuntoa, kun Ruuskaselta ollaan odotettu jo pari vuotta näyttöjä, että miehestä isoihin kisoihin olisi - ikä alkaa olla jo rasite ennätyskaarille. Ei ole näkynyt, vaan enempi tuollainen Harri Hakkarainen näyttää miehestä tulevan. Ensi vuonna taas paikka näyttää, mutta kuten todettua, tekniikkaa pitäisi hioa miehelle sopivaksi.
 
Vähän tietty tästä jää maku, että Ruuskanen olisi se side kick suomalaisessa keihäänheitossa, mutta tämän kesän näyttöjen perusteella Lehtola on jopa varmempi - ja nälkäisempi - valinta kisoihin. Sen sijaan, että Lehtolan oloista lahjakkuutta pantattaisiin kyläkisoissa, on kehityksenkin kannalta erinomainen asia näyttää arvokisatantereita varhaisessa vaiheessa. Ja kuten aiemmin tuli viitattua, oli Ruuskanen se heittäjä joka varmoilla 78-81-metrisillään vei kisalipun Manniolta esim. Berliinissä, jonka aikaan Ari koettiin muka liian nuoreksi. Nyt on Antin aika väistää.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
masterhat
14.08.2011 14:48:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllähän kisoja ootellaan kovasti, harmi vaan että menee viikko ohi ku oon pohjoses vaeltaas, mut pitää ottaa radio mesiin jahka sieltä joain yhteyttä saisi suomalaisiinkin radiokanaviin
 
Parasite
14.08.2011 15:16:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DJKaaos: Eihän tässä muuten mitään, mutta läpi kauden on puhuttu, että valinnoissa painaa koko kauden kunto ja yksittäisellä pitkällä heitolla ei kisakoneeseen ole asiaa. Ruuskanen on nakannut kasikymppistä aika tasaisesti ja on lisäksi Kalevan kisojen pronssimies ja karnevaalien kakkonen. On täysin väärin, että noilla koko kauden jauhetuilla kriteereillä Ruuskanen jää kisoista ulos. Jos kerran kauden alussa annetaan kriteerit ja valintajärjestelmän toitotetaan olevan looginen ja selkeä, niin miksi sitä ei sitten kuitenkaan noudateta?
 
En sano, että Ruuskanen heittäisi kisoissa yhtään Lehtolaa paremmin, mutta tämä valintaprosessi meni päin persettä aika pahasti.

 
Juuri näin.
 
Kiinnostaisi nähdä muuten mihin Mannio pystyisi jos osaisi vähääkään heittää. Hepun tekniikka on kuitenkin huonompi kuin suurimmalla osalla niitä jotka heittää kymmenen metriä vähemmän. Tästä syystä on vähän vaikea kuvitella että Mannio yhtäkkiä heittäisi kovin paljoa enempää mitä tähän mennessä, kauden aikana kun ei hirveästi parannella tuollaisia tekniikkavirheitä mitkä ovat olleet miehen ongelmana koko uran ajan. Jos taas tekniikka ailahtelisi hirveästi niin asia olisi eri.
 
Tänä vuonna Mannio on ollut kyllä varmin suomalainen vaikka välillä heitto olikin kateissa, mutta aiempina vuosina on kyllä tuntunut siltä että suomalaiset tykkää Manniosta vain siksi että tämä on tyypillinen suomalainen jurottaja, päinvastoin kuin Ruuskanen joka höpöttää paljon tai Pitkämäki "joka antaa loukkaantumisten haitata, semmonem pitäisi olla ku Räty joka ei valittanutm". Juu se onkin paljon äijempää pistää epäonnistunut kisa sen maan piikkiin jossa heitettiin, kuin myöntää että rikkinäisellä kyynärpäällä ei paljoa heitetä.
 
Noh, asiaan... Kisohin lähtee siis kolme kysymysmerkkiä. Manniolle nämä on ensimmäiset arvokisat ja todella harvoin kukaan vielä onnistuu ensimmäisissä arvokisoissaan. Toiseksi Mannio jotenkin tuntuisi olevan parhaimmillaan silloin kun varteenotettavia kilpailijoita ei kisassa ole, voi tosin olla vain mun mutua.
 
Pitkämäki taas ei ole tainnut heittää kesäkuun jälkeen, joten herran kunnosta ei ole tietoa kellään muulla kuin hänellä itsellään ja valmentajalla. Alkukaudesta jo toki reilu kasivitonen.
 
Lehtola on sitten oikein tosi musta hevonen, parantanut toki kauden mittaan, mutta mihin asti riittää venymistä. 83 metriä voi riittää pistesijaan, mutta tuskinpa hepusta mitaleille on.
 
"Arskan leffoissa kameramiehet käyttää stuntteja, koska normaalit kameramiehet ei voi taltioida mitään niin päällikköä" -Muuan anonyymi hörhö
DJKaaos
14.08.2011 15:24:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veksu:
Vähän tietty tästä jää maku, että Ruuskanen olisi se side kick suomalaisessa keihäänheitossa, mutta tämän kesän näyttöjen perusteella Lehtola on jopa varmempi - ja nälkäisempi - valinta kisoihin.

 
Oikeastaan tässä kaikessa taitaa olla enemmänkin kyse siitä, että liitto ei uskaltanut pudottaa Tero Pitkämäkeä, vaan oli helpointa pudottaa Ruuskanen, joka on valmentajansa Aki Parviaisen kanssa usein kritisoineet lajivalmentaja Hannu Kangasta.
 
Perustelusi Lehtolan valinnasta ovat hyviä, mutta valintaa ei mun mielestä tehty niiden kriteerien pohjalta, jotka oli kauden alussa sovittu. Tietysti jos heittää pari viikkoa ennen kisoja tuollaisen tuloksen ja muiden keihäsmiesten tulokset ovat mitä ovat, niin paine ohittaa valintakriteerit on varmasti kova. Tässä herää siis kysymys, että miksi tuollaisia kriteereitä pitää sitten painottaa läpi kauden niin kovasti, kun niillä ei tunnu olevan mitään väliä kuitenkaan?
 
Minä olen minä.
Parasite
14.08.2011 15:43:39 (muokattu 14.08.2011 15:44:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy muuten sanoa että vaikka Suomen keihästasoa onkin pidetty tänä vuonna luokattomana, niin on se kumma että taas kerran valinnat herättävät kiivasta keskustelua. Ei taida missään muualla olla sitä tilannetta että vuosittain jätetään tuon tasoisia kavereita ulos koneeesta.
 
E: keihäässä siis.
 
"Arskan leffoissa kameramiehet käyttää stuntteja, koska normaalit kameramiehet ei voi taltioida mitään niin päällikköä" -Muuan anonyymi hörhö
Hetfield
14.08.2011 16:14:08 (muokattu 14.08.2011 16:14:31)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P207_01.html
 
Norjan mestaruuskisoissa kova taso =D Kolmas heitti alle 70 metriä.
 
E: Niin ja turskapoeka heitti yli 90-metrisen.
 
I quit the band... Now I just play with myself.
Rotuvaari
14.08.2011 16:19:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parasite: Kiinnostaisi nähdä muuten mihin Mannio pystyisi jos osaisi vähääkään heittää. Hepun tekniikka on kuitenkin huonompi kuin suurimmalla osalla niitä jotka heittää kymmenen metriä vähemmän. Tästä syystä on vähän vaikea kuvitella että Mannio yhtäkkiä heittäisi kovin paljoa enempää mitä tähän mennessä, kauden aikana kun ei hirveästi parannella tuollaisia tekniikkavirheitä mitkä ovat olleet miehen ongelmana koko uran ajan. Jos taas tekniikka ailahtelisi hirveästi niin asia olisi eri.
 
Miusta Mannion tekniikka on ollut alusta asti hyvä. Ei siinä ole juurikaan moitittavaa, joskaan huippua ei ole vielä saavutettu. Taitanee olla juuritenkin perinteisempää heittäjäsorttia, eli peruskuntoa valetaan kaikessa rauhassa, ja kun kasikympin taso on saavutettu, lähdetään kilpailemaan tosissaan. Tähdenlentojen sijasta miehestä saattaa kasvaa oikeasti urheilu-uran arvokentillä luova menestyjä. Lisäksi mies ei ole kärsinyt loukkaantumisista, mikä kertonee jo aika paljon tyylin sopivuudesta: kroppa on ehtinyt tottua rasitukseen, kun tekniikka on ollut lapsesta saakka sama. Ja kasivitosta kun ei heitetä kovinkaan helposti huonolla tekniikalla - saati voimalla - , kuten monet usein ajattelevat. Persoonallista heittämistä, mikä saattaa näyttää erikoiselta nopeasti katsottuna. Keihäänheiton historia tosin näyttää, että mitään ainoaa oikeaa tekniikkaa ei ole, vaan mitaleita on napsittu kaikenlaisilla tyyleillä.
 
Ja mm. Mannion venyminen 22-vuotiaiden EM-kisoissa viimeisellä kierroksella, jolloin vastassa oli Zeleznyn suojatti, kertoo kyseessä olevan loppuun asti heittävä kilpailija. Tuolloin kulta taisi irrota vajaalla kasinelosella. Taisipa mies viimeisellään pelastaa Ruotsi-ottelussa Suomen nöyryytykseltä samana vuonna. Pikkuhiljaa mies on nostanut profiiliaan ja nyt Daegussa tulee ensimmäinen tosipaikka. Odotan itse venymistä. Eikä Manniosta saa tyypillistä suomalaista jurottajaa tekemälläkään. Media ei ole ollut kauhean kiinnostunut edes miehestä. Ruuskanen sen sijaan on puhunut silloinkin kun mieheltä ei ole edes kysytty. Keihästä on vaikea saada lentämään puhumalla. Kuunteleminen on sen sijaan tärkeää.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
Parasite
14.08.2011 18:52:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veksu: Miusta Mannion tekniikka on ollut alusta asti hyvä. Ei siinä ole juurikaan moitittavaa, joskaan huippua ei ole vielä saavutettu. Taitanee olla juuritenkin perinteisempää heittäjäsorttia, eli peruskuntoa valetaan kaikessa rauhassa, ja kun kasikympin taso on saavutettu, lähdetään kilpailemaan tosissaan. Tähdenlentojen sijasta miehestä saattaa kasvaa oikeasti urheilu-uran arvokentillä luova menestyjä. Lisäksi mies ei ole kärsinyt loukkaantumisista, mikä kertonee jo aika paljon tyylin sopivuudesta: kroppa on ehtinyt tottua rasitukseen, kun tekniikka on ollut lapsesta saakka sama. Ja kasivitosta kun ei heitetä kovinkaan helposti huonolla tekniikalla - saati voimalla - , kuten monet usein ajattelevat. Persoonallista heittämistä, mikä saattaa näyttää erikoiselta nopeasti katsottuna.
 
Mannion tekniikassa on lähinnä se, ettei hän taida olla koordinaatiokyvyiltään sitä mitä huippuheittäjän pitäisi olla. Tämä tekee sen että heitot voi olla kilpailun sisällä kovinkin erilaisia, eli vaikka useinhan sinne se yksi hyvä heitto mahtuukin niin paljonhan Manniolla on niitä reilusti alle 80 metrisiä heittoja kisoissa. Eipä välttämättä riitä jos on vain kolme heittoa käytössä. Ja en sanonut että pelkällä voimalla saisi keihästä mihinkään, totesin vain Mannion tekniikan olevan verrattain huono. Eikä ole Manniokaan enää aikoihin kehittynyt tulostenkaan puolesta, 2007 jo heittänyt yli 80 metriä ja vaikka niitä piikkejä onkin tullut muutama kauteen, niin joku 82 metriä on Manniolle edelleen varsin hyvä tulos.
 
Eikä Manniosta saa tyypillistä suomalaista jurottajaa tekemälläkään. Media ei ole ollut kauhean kiinnostunut edes miehestä. Ruuskanen sen sijaan on puhunut silloinkin kun mieheltä ei ole edes kysytty. Keihästä on vaikea saada lentämään puhumalla. Kuunteleminen on sen sijaan tärkeää.
 
Kyllä silloin kun haastatteluista on kyse niin urhelijan tulee olla se joka puhuu ja toimittajan se joka kuuntelee. Se miten urhelija käyttäytyy haastattelutilanteessa ei mitenkään peilaa sitä mitä harjoitelessa tapahtuu. Eikä Ruuskanen mikään uhoaja ole, vaikka haastatteluissa paljon puhuukin.
 
"Arskan leffoissa kameramiehet käyttää stuntteja, koska normaalit kameramiehet ei voi taltioida mitään niin päällikköä" -Muuan anonyymi hörhö
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 513 14 15 16 17

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti