Muusikoiden.net
18.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dystopia-aiheisia TV-sarjoja?
1
RrRailo
01.03.2011 02:48:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terveeks.
 
Tulipahan mieleen, että kun satun tykkäämään kaikennäköisistä dystopiameiningeistä, niin tulisikohan foorumilaisille mieleen jotain katsottavan arvoisia sarjoja kyseisestä aiheesta? Mad Max -tyylinen selviytymistarinat siitä, kun maailma on vetäisty viemäriin kiehtovat kaikkein eniten mutta mitä vain ehdotuksia otetaan vastaan, luonnehdintoineen ofcourse. Tästä aiheesta erittäin hyvä uusi toteutus on esimerkiksi The Walking Dead, samannimiseen sarjakuvaan pohjautuva zombidraama.
 
Antaa palaa, eskapistit barrikadeilla yhtykää!
 
Deathlegendary whippin'
Meadow
01.03.2011 03:04:22 (muokattu 01.03.2011 03:06:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RrRailo: Tästä aiheesta erittäin hyvä uusi toteutus on esimerkiksi The Walking Dead, samannimiseen sarjakuvaan pohjautuva zombidraama.
 
Puhutaanko tässä ketjussa nyt dystopia-aiheisista vai post-apokalyptisista tv-sarjoista? TWD ei ole dystopiaa nähnytkään.
 
PJS
01.03.2011 08:01:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se australialainen nuorten sarja: The Tribe on post-apokalyptinen selviytymiskertomus :)
 
Peace!
bedlam
01.03.2011 09:51:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei nämäkään dystopiaa, mutta kehuttuja sarjoja ovat 80-luvun Threads sekä Triffidien kapina. Kumpaakaan en valitettavasti ole katsonut.
 
Ali
01.03.2011 11:08:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolta ehkä jotain http://en.wikipedia.org/wiki/List_o … opian_music,_TV_programs,_and_games
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
carnation
01.03.2011 13:38:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaksi tulee heti mieleen:
 
Jericho
http://en.wikipedia.org/wiki/Jericho_%28TV_series%29
 
- Lähikaupungissa räjähtää ydinpommi ja pieni Jerichon kaupunki ihmettelee, että mitäs vittua nyt oikein tapahtuu. Anarkiaa, lässytystä, salaliiton selvittämistä, lässytystä, toimintaa... Liikaa sellaista puhtoista, jo mainittua lässytystä oli tässä sarjassa, mutta loppua kohden parani ja vain seitsenjaksoiseksi jäänyt kakkoskausi olikin sitten kokonaisuudessaan aika hyvä, vaikka post-apocalypse -meiningistä olikin luisuttu enemmän toimintajännityksen suuntaan. Malliesimerkki sarjasta, joka lopetettiin juuri silloin kun se kävi kiinnostavaksi. Oh well. Kuitenkin liian "o.c:mainen" sarja, vaikka isompi potentiaali jatkuvasti kurkki jossain nurkan takana. Ilmeisesti sarjakuvana on tulossa jonkinlaista jatkoa Jerichon tarinalle.
 
Jeremiah
http://www.modeemi.fi/~leopold/Babylon5/Jeremiah.html
 
- "The Big Death" -niminen virus on tappanut kaikki aikuiset ja lapset ovat jääneet keskenään maailmaan, jossa vain vahvimmat selviävät. Lapset ovat kasvaneet kolmikymppisiksi ja maailma on sekasorrossa. Kaksi kautta kesti tämä J. Michael Straczynskin (Babylon 5) kirjoittama sarja ja tämän likainen, päin helvettiä oleva maailma on heti kättelyssä vaikuttavampi kuin Jerichon siisti pikkukaupunkimeininki. Juuri tällaisella otteella pitäisi tätäkin aihealuetta käsitellä. Toisinaan sarja tosin lipsuu korneihin ja kliseisiin kohtauksiin/hahmoihin, mutta on kuitenkin yleisesti ottaen varsin hyvä, etenkin juonen osalta joka on suht koukuttava. Taustalla on tuttuun tapaa isompi salaliittokuvio, pieniä tiedonmurusia ja mysteereitä tiputellaan pitkin matkaa. Ykköskausi on vähän hit or miss -tyyppinen, mutta kakkoskaudella pääjuoni puksuttaa mukavalla sykkeellä melkeinpä joka jaksossa ja täytyy hieman hypettää, että etenkin kakkoskauden alussa nähdään aika järisyttävä sekä käänteentekevä ratkaisu juonen suhteen. Sarjan lopetus on ihan hyvä ja pääasialliset juonilangat saadaan sidottua tyydyttävästi joten mikään torsopaska ei ole kyseessä. Minun mielestäni hyvä sarja oli tämä Jeremiah.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
juuso a
01.03.2011 14:24:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carnation: Oh well. Kuitenkin liian "o.c:mainen" sarja
 
Ja just ton takia se olikin pakko jättää kesken. Hyi vittu.
 
Kuhan vuan örisen täällä.
RrRailo
01.03.2011 21:52:16 (muokattu 01.03.2011 21:54:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Puhutaanko tässä ketjussa nyt dystopia-aiheisista vai post-apokalyptisista tv-sarjoista? TWD ei ole dystopiaa nähnytkään.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Dystopia
 
Kannattaa ehkä tutustua aiheeseen. Post-apokalyptinen yhteiskunta voi olla myös dystopiaa (tai utopiaa, miten sen nyt omalle kohdalleen ajattelee).
 
BTW, kiitos vinkistä tuohon Jeremiah-sarjaan. Otetaan tarkastelun alle. Jericho olikin tuttu, joskin, kuten mainittu, hieman juustoinen. Hyvät näyttelijät ja periaatteessa hyvä juoni kuitenkin.
 
Deathlegendary whippin'
Meadow
01.03.2011 22:01:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RrRailo: Post-apokalyptinen yhteiskunta voi olla myös dystopiaa (tai utopiaa, miten sen nyt omalle kohdalleen ajattelee).
 
En ole väittänyt toisin. The Walking Deadissa vaan on kyse zombiepidemian aiheuttamasta kaaoksesta eikä epätoivotusta yhteiskunnasta.
 
ekikoo
01.03.2011 22:15:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi, siis miksi ei Falloutista tehdä leffaa? Lähtökohdat visuaalisesti häkellyttävälle rainalle on vahvat, ei luulisi olevan paha nakki kirjoittaa pelien pohjalta toimivaa juonta ja hyvää äksöniä.
 
All these pianists striving for perfection. Fools! Don't they know: PERFECT AIN'T GOOD ENOUGH!
Deg
02.03.2011 00:04:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ekikoo: Miksi, siis miksi ei Falloutista tehdä leffaa? Lähtökohdat visuaalisesti häkellyttävälle rainalle on vahvat, ei luulisi olevan paha nakki kirjoittaa pelien pohjalta toimivaa juonta ja hyvää äksöniä.
 
Uwe Bollhan voisi ohjata sen, mies kun on muutenkin kunnostautunut vääntämään peleistä laadukkaita koko illan vilmejä.
 
Sexual chocolate, baby!
Bongowing
03.03.2011 18:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain lätinää aiheeseen liittyen
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=171054&o=0
 
But where the heck is magenta?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti