Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: League of Legends
1
Heroin
11.02.2011 15:03:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt äkkiseltään aihetta, joten tein sitten.
 
League of Legends (LoL) Onko tuttu? Itse olen täysin addiktoitunut tähän pääsääntöisesti ilmaiseen nettipeliin, ja joka päivä tulee pelattua melkoiset määrät. (Lvl 30, rating pyörii siinä 1400+ kieppeillä, nyt pientä alamäkeä ollut viimepäivinä)
 
Kyseessä on siis Warcraft 3: Defence of the Ancients (Dota) ja Heroes of Newerth (HoN) - tyyppinen lane defence peli, jossa 3:n tai 5:n sankarin tiimit ottavat yhteen kartalla tarkoituksenaan tuhota vastatiimin minionit, sankarit, tornit ja lopulta pääbase.
 
Peli on sinällään idealtaan yksinkertainen, mutta sisältää yllättävän määrän monipuolisuutta pinnan alla, ja jo pelkästään n. 70+ täysin eritavoin toimivaa sankaria takaavat sen, että opeteltavaa riittää. Peli ei myöskään ole helpoimmasta päästä aloittelijalle, sillä vastapelaajat ovat lähes poikkeuksetta ainakin jollain tavoin kokeneita. Haasteetkin jatkuvat mitä enemmän peliä pelaa, sillä automatisoitu matchmaking pistää voittojen kertyessä pelaajan pelaamaan yhä parempia vastustajia vastaan.
 
Eroa kilpailijoihin LoL saa pelin tiimipainotteisuudella (sooloilu ratkaisee vähemmän otteluiden lopputulokset), pisteillä hankittavilla sankareilla, levelointisysteemillä ja lisämausteilla kuten runet ja mastery-pisteet, joita voi customoida lempisankarinsa mukaan.
 
Innokkaimmat Honittajat haukkuvat peliä kilpaa, mutta jo todella pitkään peliä pelanneena ja vanhana "Dotaajana" koen, että LoLissa on selvästi puolensa. Tiimipainotteisuus ja mielikuvitukselliset ja monipuoliset sankarit vetoavat.
 
Pelaaminen on siis täysin ilmaista, samoin kuin uusien sankarien hankkiminen. Sankareita voi kuitenkin ostaa myös pikkurahalla, ja uusia sankareiden ulkonäköä myös rahalla ostettavilla skineillä. Pelillisesti skineillä ei ole kuin egoilu-vaikutus, joten rahaa ei tarvitse käyttää yhtään näin halutessaan.
 
Hyvää;
 
-automatisoitu matchmaking - tiimin löytää kahdella klikkauksella, ja jonossa kestää yleensä alle minuutti
-levelointi/oman profiilin kustomointi jolla vaikutusta peliin - hauskaa löytää itse tehokkaimmat runet/masteryt kullekkin herolle
-pelaaminen on ihan helvetin hauskaa
 
Huonoa;
 
-toisinaan epästabiilit serverit, joihin pelintekijä Riot ei ole vieläkään löytänyt kunnon ratkaisua
-community on aika lapsellista, joten pelin aikana käytävää chattia ei kannata lukea tosissaan. aika paljon raivoamista ja haukkumista jos peli menee huonosti.
-välillä tuntuu, että kaikista huonoimmat pelaajat sattuvat aina omaan tiimiin (tämä on kuitenkin itselleen valehtelua, mutta tunne oli alussa aika vahva kun luulot omista pelitaidoista vähän turhan kovat)
 
Meni vähän mainostukseksi, mutta pidän oikeasti tästä pelistä aika helvetin paljon ja suosittelen kokeilemaan jos skill-pohjainen nettipelaaminen kiinostaa. Hetken tarvitsee opetteluun malttia.
 
http://eu.leagueoflegends.com/
 
Abba Zaba
SnowCrow
11.02.2011 15:24:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse HoNia pelailen, LoLia en ole kokeillut, mutta katsellut vierestä kun sitä pelataan. Olen saanut sellaisen käsityksen, että HoN olisi enemmän competitive kuin LoL. Muutenkin tuntuu että HoNissa kaikki on parempaa. :) Paitsi ehkä community, vaikka LoLissakin se kuulemma osaa olla aika huonoa.
 
torkkumaada
11.02.2011 15:50:50 (muokattu 11.02.2011 15:51:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näissä uusissa dota-hommeleissa on ongelma juurikin tuo uusien herojen ja skillien lisääminen. Uudet herot tuppaa aina olemaan ylivoimasia.
Tosin taitaa nuo dotankin uudet herot olla jo vähän niin ja näin.
 
LoLia kuitenkin tällä hetkellä pelailen vaikka näistä kolmesta siitä vähiten tykkään, ihan vain siksi koska siinä on helppo matchmaking ja se on ilmainen. Paitsi ku se on paska ilmasena.
 
Ja kaikissa näissä on ihan älyttömän huono community. Niin huono että se menee jo huvittavan puolelle.
 
Heroin
11.02.2011 20:32:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HoN pelaajat haluavat ainakin uskoa, että se on enemmän competitive ;)
 
Todellisuudessa molemmat ovat hyviä pelejä, ja molemmilla on ongelmansa.. meinasin itsekin vaihtaa jossain vaiheessa täysin HoNiin, mutta ei se loppujen lopuksi sitten tuntunutkaan tarpeelliselta. Tietyt asiat ovat LoLissa paremmin (esimerkiksi tiimipelaamisen tärkeys, siinä ei ole ns. true carryja, vaan tiukka tiimilinja pitää säilyttää loppuminuuteille asti), kun taas HoNissa tuntuisi olevan syvempi mikrotus ja tärkeämpi, mutta passiivisempi lanetus.
 
Community on tosiaan ehkä huonoin yksittäinen puoli näissä peleissä, mutta sen kanssa oppii kyllä elämään. Ignore on kätevä toiminto, ja viimeaikoina pienen asennekorjauksen jälkeen on vain oppinut olemaan välittämättä muiden lässytyksestä ja pelaavan omaksi ilokseen.
 
Abba Zaba
HXY
12.02.2011 15:02:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoLlia tuli hakattua lähes koko viime kesäloma, mutta sitten tuli aivan tajuton häviöstreakki, joka jatkuu edelleen aina kun jaksan kokeilla pelaamista. Varmaan sellaset 20 häviötä putkeen meizin accountilla tällä hetkellä eikä innosta yhtään, kun jokainen peli on rökäletappio. En usko, että vika voi olla pelkästään allekirjoittaneessa, varsinkaan 5v5-peleissä.
 
I woke up. The pain and sickness all over me like an animal. Then I realized what it was. The music coming up from the floor was our old friend, Ludwig Van, and the dreaded Ninth Symphony.
Heroin
14.02.2011 10:07:46 (muokattu 14.02.2011 10:08:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se aika pitkälle omissa hyppysissä on se voittaminen, vaikka viisi pelajaa onkin. Vastapuolella on todennäköisesti (ainakin pitkällä juoksulla) 5 untamoa, missä omalla puolella niitä on vain 4, koska itte on paras. Joskus tulee kyllä kieltämättä paskoja tiimejä ja törkeitä häviöputkia.
 
Juttu on vaan vähän niin, että pelaajamäärä on kasvanut aika paljon, ja lvl 30 sekä ranked pelaajat ovat nykyään jo pääosin ihan helvetin hyviä.
 
Abba Zaba
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti