Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Civilization - Pelisarja
1 2 3 4 5 6 7
Scrobble
18.10.2010 20:24:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Civilization on legendaarinen Sid Meierin pelisarja pc:lle. Peli on äärimmäisen suosittu ja siitä on julkaistu 5 osaa+lisäosat+spinoffit. Viimeisin osa on Civilization V joka julkaistiin syyskuussa. Peli on vuoropohjainen strategiapeli, joka vaatii aikaa, aivoja ja kärsivällisyyttä.
 
Pelin perusidea on rakentaa mahdollisimman voimakas sivilisaatio. Tavallinen peli alkaa kivikaudesta ja sivilisaation voi kehittää aina atomi- ja avaruusaikaan asti kehittämällä erilaisia teknologioita. Pelissä on 6 eri voittotapaa: Diplomaattinen, Valloitus, Avaruuslento(kuka ehtii ensiksi Alfa Centauriin),Aikavoitto, Dominointi(hallitsee suuren osuuden maailmaa) ja kulttuurivoitto. Pelattavaksi voidaan valita monia eri kansoja ja hallitsijoita.
Julkaistut Civilization pelit ovat: Civilization
Civilization II
Civilization III
 
* Civilization IV
* Civilization IV: Beyond the Sword
* Civilization IV: Colonization
 
* Civilization IV: Warlords
* Civilization V
 
Peli on erittäin arvostettu ja kriitikoiden suosiossa. IGN muunmuassa valitsi sen kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi PC-peliksi.
 
Itse olen uusi civilization-pelaaja ja en todellakaan osaa pelata sitä, mutta silti se koukuttaa. Kaikki joita kiinnostaa muunlainenkin pelaaminen ku Call of Dutyjen rämppääminen netissä, kokeilkaa!
 
kozmik
18.10.2010 21:08:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi unettomia öitä...
 
III ja IV -osat löytyvät itseltä. III koukutti enemmän. Ainakin kerran muistan ihan kirjaimellisesti nukahtaneeni pelin ääreen kun ei malttanut lopettaa. :)
 
IV:ssä tuli useitakin hyviä uudistuksia, päällimmäisenä rutkasti järkeistetty korruptio, joka oli ihan naurettavan paha ongelma kolmosessa. Uskontojen kanssa kikkailu toi myös mukavaa lisäulottuvuutta peliin, kuten myös erilaiset yhteiskuntajärjestelmät. Jotenkin silti vaikutelma jäi kolmosta heikommaksi. Kolmosen askeettisempi ulkoasu ja meininki muutenkin viehättää nelosen krumeluureja ja säädettäviä kuvakulmia enemmän.
 
Joka tapauksessa hienoja pelejä kumpainenkin.
 
"Pimeinä aikoina uskonto sopii parhaiten ohjaamaan ihmisiä, aivan kuten sokea mies on paras opas säkkipimeänä yönä... Mutta kun päivä koittaa, on typerää käyttää oppaina sokeita vanhuksia." -Heinrich Heine
Stradlin
18.10.2010 21:40:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ykköstä ja kakkosta tuli pienenä poikana pelailtua vähän liikaakin. Kolmosta kokeilin muutaman kerran silloin kun ilmestyi, mutta jostain syystä en oikein tykännyt. Nelonen on loistava, sitä lisälevyineen oonkin tainnut pelata melkein yhtä paljon kuin ykköstä ja tietysti moninpelinäkin toimii mainiosti. Colonizationitkin ovat tuttuja, eivät vaan ihan samalla lailla ole elämää vieneet kuin Civit.
 
Tämä uusin on kyllä pakkohankinta, täytyy nyt vaan odotella veronpalautuksia että saa kasattua jonkun tykin koneen jolla pyörii sitten nämä uudemmat pelit vaivatta.
 
This guy could fuck up a cup of coffee
HaloOfFlies
18.10.2010 21:43:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klassikkopelihän tuo on. Itsekin joskus jäin niin koukkuun ettei lopettaa malttanut millään. Nyt ei ole tullut vähään aikaan pelailtua.
 
It's always funny until someone gets hurt... and then it's just hilarious! S.M.A.K.-jäsen #5
Karipiirto
18.10.2010 21:45:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kolmosta rakastin. Nelonen oli kova mutta se 3D häiritsi. Pidin kolmosen simppelistä grafiikasta enemmän.
 
"Sä osaat purra ja raapia mutta tapella et kyllä osaa." - 7 vuotias serkuntyttö pikkusiskolleen mummoni 91 päivillä.
blackmore81
18.10.2010 22:24:45 (muokattu 18.10.2010 22:26:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tuota sarjaa on tullut tahkottua lukemattomien tuntien ajan. Hieno pelisarja on kyllä kyseessä. Kolmosta on tullut pelattua ehkä eniten. Itseäkin aluksi tuossa nelosessa epäilytti tuo 3D, mutta kyllä siihen nopeasti tottui ja onhan siinä paljon muitakin uudistuksia vanhoihin osiin verrattuna. Kyllä minäkin kuitenkin pidän enemmän noista vanhojen osien grafiikoista tuohon 3D:hen verrattuna.
 
What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about
Nuages
18.10.2010 23:24:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harvemmin tulee mitään uudempia pelejä pelattua (yleensä jos pelaan jotain niin lähinnä vanhoja nostalgiapelejä emulaattoreilla), mutta Civilization onkin enemmän kuin mikä tahansa peli. Tutustuin sarjaan jo hyvin nuorena ensimmäisen osan merkeissä. Peli jaksoi kiinnostaa, vaikken ymmärtänytkään siitä paljon mitään. Kakkososaa pelattiinkin sitten jo ihan eri antaumuksella.
 
Kolmososa meni aikalailla ohi, mutta kun hommasin uuden läppärin ja siihen nelososan niin johan pomppasi. Aivan uskomattoman hieno ja moniulotteinen peli. Ei siinä vielä mitään, että pelissä on pirusti uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia ja monia turhauttavia juttuja jätetty pois, mutta varsinaisesti pankin räjäytti jouhevasti toimiva moninpeli. Kiesus, voiko olla fallisempaa aktiviteettia, kuin nöyryyttää kaveria virtuaalisessa maailmanvalloituksessa? No ei jumalauta voi!
 
Viidenteen osaan en ole tutustunut, mutta uusi kone menee hankintaan heti kun rahatilanne sen sallii. Ihan vain Civilizationin vuoksi.
 
Joka ei tykkää Civilizationista on huono ihminen.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
kotti
19.10.2010 00:03:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän vitosen graffat ovat kyllä järkyttävät. Saa zoomata sisään todella paljon ennen kuin erottaa, että missä ruudussa on tienpalanen tai onko joku parannus kenties tuhottu (vai miten tuo pillage pitäisikään kääntää). Vuorojen välillä voi keittää kaffet isoilla kartoilla pelien loppupuolella ja bugien määrä on tässä julkaisuversiossa aivan mieletön. Onneks kohta tulee päivitys, joka toivottavasti auttaa edes vähäsen.
 
Kolmonen on vieläkin ylivoimaisesti sarjan paras osa. Graffat ovat loistavat ja selkeät ja peli on yksinkertaisesti pirun hauska vieläkin kymmenen vuotta julkaisun jälkeen. Nelosessa oli paljon parannuksia esim mikromanageroinnin määrän vähentämisessä, mutta taistelusysteemi oli sössitty aivan täysin ja laajamittaiset sodat olivat ihan mälsiä. Vitosessa yksi ukko per ruutu -systeemi on kiva uudistus, mutta tietsikka ei tuota hanskaa ollenkaan ja vieläkin järkevästi pelaamalla voi rankaista tietokoneen ylivoimaisilta tuntuvia armeijoita helpostikin. Peli on myös tajuttoman helppo, jos toiseksi vaikeimmalla tasolla pelin saa vedettyä parin illan jälkeen vaikka yhdellä kaupungilla (one city challenge) tai mäiskimällä kaikkia turpaan kreikkalaisten superhepoilla ennen kuin ehtivät edes kissaa sanoa. Always war -tyyppinen pelaaminenkin (eli keskaria kaikille heti ensi tapaamisella ja peli loppuu joko domination victoryyn tai giljotiiniin) onnistuu emperorilla suht helposti.
 
Spiral
19.10.2010 09:41:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kolmonen vei yöunet, nelosesta en tykännyt, vitosta en ole uskaltanut kokeilla.
 
Pluto
19.10.2010 09:48:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spiral: Kolmonen vei yöunet, nelosesta en tykännyt, vitosta en ole uskaltanut kokeilla.
 
Tasan sama. Jotenkaan en ikinä päässyt sisään siihen neloseen. Grafiikka ja kaikki muukin tuntui niin vieraalta. Hyvä pelihän sen varmaan toki on, ei siinä mitään.
 
Kolmosta tulikin sitten aikanaan hakattua aivan liikaa.
 
Dillon, you son of a bitch!
Ronttimus
19.10.2010 11:14:08 (muokattu 19.10.2010 11:15:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelosta jyystetty oikein urakalla. Nyt vitonen menty 3,5 kertaa läpi:
Warlord - Large - normaali ajankulu - teknologiavoitto
Prince - Huge - Epic ajankulu - aikavoitto
King - Huge - normaali ajankulu - aikavoitto
 
Nyt menossa Kingitasolla läpi taas, sanon vaan että kannattaa löytää se oma taso, jossa on haastetta melkein liikaakin mutta saat justiinsa menemään läpi, niinkuin king -taso mulle. Vaikeampia turha yrittääkään. On muuten addiktoivin peli ikinä, jopa addiktoivampi kun nelonen, vaikka yhtä kovia pelejä onkin. Laittakaa vaikeustasoja millä ootte menny läpi, ei sillä että kasvatettais internet-pippeliä, vaan ihan mielenkiinnosta haluisin tietää.
 
Borlag
19.10.2010 11:17:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikilla vaikeusasteilla vedetty vähintään sen kertaalleen läpi. Neloseen verrattuna aika pahasti ottaa takapakkia, vaikka tuo heksa systeemi tuokin oman lisänsä kuin myös yksiköiden stakkaamisen puute, molemmat positiivisina lisäyksinä. Tekoälyä kun parannettaisiin niin kyllä tämä yksinpelipuoli saattaisi nelosen päihittää. Kakkosta ei koskaan.
 
JPQ
19.10.2010 11:35:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen sanon Amiga versiokin ekasta osasta on... en ole pelannut vaikka ehkä pitäisinkin kun Sim Cityt,Settlers ja Teansport Tycoon tyyppiset on mieleen.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Jormaz
19.10.2010 11:48:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sieltä ekasta osasta jäin saman tien koukkuun. Olihan se jotain aivan uutta ja mahtavaa ja joka osaa tullut pelattua sittemmin, paitti tätä uutta. Nelonen oli helvetin kova, ainoastaan vähän vitutti luonnonvarojen epätasainen jakautuminen. Vähän söi miestä kun ei löytyny uraania omalta maalta. Taikka öljyä. Huonoin puoli näissä peleissä on ollut aina se aloittamisen vaikeus. Tulee generoitua uutta maailmaa jatkuvasti siinä toivossa että saisi kelvolliset lähtökohdat mahdollisesti seuraavat kymmenen tuntia vievään pelailuun. Sotiminen ei oo hirveästi kiinnostanut, ainoastaan kovan puolustuksen rakentaminen ja space race victory.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Eemil
19.10.2010 17:57:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ykkästä tuli jonkun verran tahkottua, mutta se tuntui aika vaikealta siihen aikaan kun ikääkään ei ollut niin paljoa.
 
Kakkosta tuli hakattua jo sitten ihan homona ja diggasin.
 
Kolmonen ylitti jälleen kakkosen ollen paras peli koskaan ja sitä riemua kestikin nelosen ilmestymiseen asti. Nelonen oli raskas peli ja pyöri koneella ihan juuri ja juuri mutta silti sen ääressä tuli vietettyä tosi paljon aikaa, varsinkin sitten kun nuo lisäosat julkaistiin.
 
Viitosta en ole vielä hommannut kun tulee uusi käyttöjärjestelmä piakkoin. Sitten tahkotaan taas. Onhan noiden pelejen parissa mennyt elämästä satoja tunteja, siitä ei pääse mihinkään.
 
LiiMaNHeNKi
19.10.2010 19:28:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jes, Civ-sarja on parasta pelimaailmassa!
 
Itse aloitin todellisen pelaamisen kolmososalla, eli varsin nuorta polvea olen. Ykköstä ja kakkosta tuli kyllä pelattua lyhyelti sitä ennenkin ja myös jälkeenpäin jonkin verran. Nykyään pelaan oikeastaan vain nelosta, BTS lisälevyllä ja muutamalla laatumodilla. Olen kyllä harkinnut kolmosenkin uudelleenasennusta, mutta kahden Civin pelaaminen veisi aivan järjettömästi aikaa. :)
 
Jokin viikko sitten testasin myös uuden viitososan ilmaisdemoa (sen saa Steamin kautta), ja vaikka siinä monta hienoa uudistusta onkin (heksat!), ei se kuitenkaan innostanut yhtälailla kuin sarjan aiemmat osat. Moni pikkujuttu on vielä pielessä, joten pysyttelen siis nelosessa tällä erää.
 
Muistinko muuten mainita, että olen joskus hieman hajamielinen?
Nuages
19.10.2010 21:17:22 (muokattu 20.10.2010 21:47:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haasteita otetaan vastaan nelosessa! En tosin nyt juuri kiireiltäni ehdi pelaamaan, aikaisintaan viikonloppuna tai ensi viikolla.
 
Mun mielestä nettipeliä on paljon hauskempi pelata, kun tietää suurin piirtein edes vastustajansa, vaikkakin sitten vain nettifoorumin kautta. Kasvottomia vihulaisia ei ole läheskään yhtä tyydyttävää nöyryyttää.
 
e. Peruttu, meni windows-kone paskaksi.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
TeslaCoilForest
19.10.2010 22:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaimon kanssa pelailltiin IV:tä hotseattina ja suomimodilla, ja humalassa tietenki. nyt harvoin ehtii jälkikasvun takia.
 
* mihis ne saatanan työntekijät taas meni lusmuilemaa röökitauolle. ai ne onki samassa ruudussa krenatöörien alla..
 
*saatanan parpaarit vei miulta kultarahan
 
*lähetäppäs niitä joukkoja apuun, tää yks tsingis taitaa käyvä kohta uhoilemaa kun en antanu sille savenvalantaa
 
* tunnari tulee hyräiltyä toisinaan. tossa joku luokka laulaa sen; http://www.youtube.com/watch?v=jM0lS1-dErA&feature=related
..vaikka kaikennäkönen etnohelvetti kyrpii pahasti yleensä, mutta tämä kyllä toimii
 
ah, muistoja.
 
'Niezche is dead' - God (juu siis ei nietzsche)
InYourFace90
20.10.2010 18:47:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa löytyy koko sarja mutta nelonen ei oo ikinä oikee koukuttanu millään tavalla. Jotenki liian hienoa ja monimutkaista. Kakkonen on paras ja sitä on tullu pelattua eniten.
 
Allekirjoitus.
blackmore81
20.10.2010 23:48:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko tuota FreeCiviä pelanneet. Mitä mieltä olette pelistä?
http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page
 
What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti