Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Inception
1 2 3 4 5 6
Johnny Buzz
27.07.2010 01:22:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpas kumma, että tästä tämän kesän yhdestä odotettuimmasta leffasta ei ole vielä ketjua avattu. Onhan leffa jo tässä vaiheessa kivunnut IMDB:n top 250 parhaat leffat -listalla sijalle kolme.
 
Ei tässä nyt viitsi leffasta sen enempää kirjoitella, kun moni ei varmastikaan ole ehtinyt vielä käydä tsekkaamassa, mutta pakkohan tätä on kehua. Hieno käsikirjoitus, komeaa kuvaa ja Leonardo di Capriolta jälleen vahva roolisuoritus. Näyttäviä efektejä leffasta löytyy, mutta niitä ei ole kuitenkaan käytetty liikaa tarinan kustannuksella. Hienosti on kyllä Christopher Nolan luonut elokuvan unimaailman.
 
Muita kommentteja leffan jo nähneiltä?
Stradlin
27.07.2010 01:43:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viimeksi katsomasi elokuva.. ketjussa olikin jo jonkun verran juttua.
 
Pitäisi oikeastaan katsoa toiseen kertaan jossain vaiheessa. Vähän sekavaksi meni jossain kohtaa ja oli hieman vaikeuksia pysyä kärryillä. Nolanin tavaramerkit eli jatkuvasti pauhaava jännitysmusiikki sekä liian nopeasti leikatut toimintakohtaukset myös hieman vituttivat ajoittain. Näyttelijät hoitivat hommansa hienosti.

Kuitenkin hieno elokuva, pisti ajattelemaan ja tosiaan tekee mieli nähdä vielä uudestaankin.
 
IMDB-forumilta olen lueskellut kaikenmaailman teorioita ja analyysejä leffasta, mutta siellä menee jo aika älyttömiksi ne jutut. Ei nyt mun mielestä ehkä ihan niin nerokas tai ns. mindfuck-leffa kuin mitä monet sanovat, eikä myöskään kaikkien aikojen paras elokuva, tai edes Nolanin paras.
 
This guy could fuck up a cup of coffee
Ali
27.07.2010 02:09:15 (muokattu 27.07.2010 02:10:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Copy-pastea "Viimeksi katsomasi elokuva ja sen arvosana" -ketjusta:
 
Inception oli ihan jees, mutta ei todellakaan mitään viiden tähden kamaa. Hemmetin näyttävähän tämä kyllä oli. Miinukseksi voisi laskea hienoisen ylipituuden, musiikin käyttö sekä turhan selittelyn/kertauksen/alleviivailun ja laimeat action-kohtaukset.

3/5

 
Tämä aiheutti Dipsetcityboy:lle kovasti hämmenntystä, johon vielä tarkentelin sitten:
 
Musiikissa sinänsä ei ollut mitään vikaa, ainostataan miten sitä käyettiin. Esim. siinä aivan lopussa meinas tulla oksennus. Ja ei sitä alleviivausta kauheana ollut, mutta pisti silmään. Ja action oli vain mielestäni ankeasti toteutettu tylsää takaa-ajoräiskintää ilman päätä ja häntää, puhumattakaan loppupuolen James Bond -laskettelupastisista. Se käytävä- ja huonetaistelu toistaalta oli jees.

Kyllä leffaa voi helposti suositella, jos megapläjäykset toimii; itse en vain ole niiden suurin ystävä. Ja em. seikat korjaamalla olisi tästä saanut itseäkin erittäin tyydyttävän pläjäyksen, mutta nyt jouduttiin tyytymään ihan-jees-tasolle.

 
Ja nää (Top 250) IMDb-sijoitukset saa jättää kyllä ihan omiin arvoihinsa, eikä niistä kannata mitään johtopäätöksiä tehdä; Onhan esim. Dark Knight:kin tippunut jo 11 sijaa (IMO ei edes mitään asiaa ko. listalle) Katotaan sitte joskus 10 vuoden päästä uusiksi.
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
Swan
27.07.2010 02:25:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikin puolin komea elokuvahan tuo on, eikä ollenkaan niin vaikeaselkoinen, kuin mitä toisaalta on saanut lukea. Aihepiiri itsessään on tosi mielenkiintoinen, mutta jotenkin koin unien kuvaukset liian yksiulotteisina; ne tuntuivat lähinnä todellisuudelta, jossa fysiikan lait määrittelee joku muuttuja. En ole missään tapauksessa hämmentävän kerronnan ystävä, mutta pieni arvaamattomuus olisi ollut ihan paikallaan tässä. Tekninen toteutus on kyllä kaiken kaikkiaan moitteetonta, ja erityisen suuresti arvostan aitoja ja orgaanisia lavasteita, joita tässä oli runsaasti monimutkaisimmissakin kohtauksissa.
 
Näyttelijäsuorituksista ei poikkipuoleista sanaa, ja oli mukava nähdä Ellen Page ja Joseph Gordon-Levitt erilaisissa rooleissa, kuin mitä ovat aiemmin tehneet. Tarinan itsensä puolesta sen sijaan en kokenut erityisiä kouraisuja sen enempää sydänalasta kuin vatsanpohjastakaan. Nolanin elokuvista selkeästi suuremman vaikutuksen ovat tehneet The Dark Knight sekä The Prestige, joskin eri syistä. Siinä missä TDK oli hieno ja samaistuttava tarina perinteisemmällä tavalla, The Prestige onnistui aidosti yllättämään pariin otteeseen. Inceptionissa en kokenut juuri kumpaakaan, se oli vain hyvä, ikään kuin sivustakatsojan näkökulmasta.
 
Eräs ajatus musiikista, joka heräsi leffan aikana. Vaikka Hans Zimmerin töitä suuresti arvostankin, tuntuu että nimenomaan Nolanin elokuvissa scorensa tuntuvat olevan enemmän vahvaa maalailua kuin vahvoja teemoja, mitä esim. animaatioihin tekemänsä musiikki edustaa. Saattaa hyvinkin olla, että kyseessä on ohjaajan toivomus, sillä Nolanin elokuvat on niin täyteenahdettuja, että joku tarttuva melodia saattaisi huomion viedessään pudottaa katsojan totaalisesti kärryiltä. Oli miten oli, henkilökohtaisesti en tästä scoresta erityisemmin välittänyt.
 
Yhteenvetona totean, että elokuva on erittäin hyvin toteutettu, joskaan täyttä potentiaaliaan ei aihepiiristään hyödynnä. Pituutta oli myös ehkä parisenkymmentä minuuttia liikaa sisältöön nähden. Ebert-asteikolla kolme tähteä neljästä sekä yksi peukku ylös.
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))> #26
S.M.A.K.
Heissi
27.07.2010 02:55:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Swan: Kaikin puolin komea elokuvahan tuo on, eikä ollenkaan niin vaikeaselkoinen, kuin mitä toisaalta on saanut lukea. Aihepiiri itsessään on tosi mielenkiintoinen, mutta jotenkin koin unien kuvaukset liian yksiulotteisina; ne tuntuivat lähinnä todellisuudelta, jossa fysiikan lait määrittelee joku muuttuja. En ole missään tapauksessa hämmentävän kerronnan ystävä, mutta pieni arvaamattomuus olisi ollut ihan paikallaan tässä.
 
Tämä juu. Repeilin sille, miten tylsännäkönen paikka se niiden "ME RAKENNETTIIN TÄÄ ITE, MEIL OLI PALJO AIKAA!"-mesta oli. Kässäri oli hyvä, ohjaus ei ehkä niinkään (esim. jo mainitut tylsät actionit).
 
"We live in a world where people will have a GPS and a crucifix on the same dashboard." - Doug Stanhope
E N O K K I O . C O M
muulipetteri
27.07.2010 15:33:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En osaa sanoa kyllä helvettiäkään mistään leikkauksista tai ohjauksesta kun en niistä mitään tiedä, mutta Juoni oli helvetin hyvä. En löytänyt kyllä yhtään mitään sellaista mistä en pitänyt. Ellen Pageki oli ihana mussukka, vaikka vihasin sitä Junossa.
 
ekikoo
27.07.2010 16:03:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan rahnan arvoinen raina! Tosin **minor spoilers** jotenkin meinas jo herpaantua kiinnostus siinä ikuisuuden kestävässä pakun veteenputoamisessa...
 
Miten ne saa tollaisen söpistyllerön tuollaiseen toimintaan suostuteltua...!
 
All these pianists striving for perfection. Fools! Don't they know: PERFECT AIN'T GOOD ENOUGH!
Stradlin
27.07.2010 16:11:26 (muokattu 27.07.2010 16:13:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ekikoo: Miten ne saa tollaisen söpistyllerön tuollaiseen toimintaan suostuteltua...!
 
Yleensä vähän erityylisissä leffoissa tulee tämä mieleen.
 
E: oli kyllä varmaan ensimmäinen leffa missä Page ei ollut edes vähän ärsyttävä.
 
This guy could fuck up a cup of coffee
TheBlackestEye
27.07.2010 16:58:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun eilen leffasta kävelin himaan, niin lähinnä mietitytti, että minäkö tässä olin hidas vai ne jotka tätä mehustivat jonain levottomana mindfuck-elokuvana.
 
Kaikkien niitten lukemani ylisanojen jälkee leffa osoittautui pieneksi pettymyksesi. Ei säväyttänyt juurikaan, mutta eipä toisaalta mikään erityisesti häirinny. Toimintakohtausten aikana oma mielenkiintoni meni lähinnä siihen, että kuinkas pahasti selkäni onkaan liimautunut teatterin penkkiin. Aika pahasti.
 
konnamatti
27.07.2010 18:26:01 (muokattu 27.07.2010 18:27:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stradlin: Nolanin tavaramerkit eli jatkuvasti pauhaava jännitysmusiikki sekä liian nopeasti leikatut toimintakohtaukset myös hieman vituttivat ajoittain.
 
Hrrrrrrhhhrgh... Eli odotellaan DVD:lle.
 
E: Iltalehden arvostelulle repesin. Kubrick oli ehkä hieman liikaa. :)
 
arc
27.07.2010 19:46:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tykkäsin kyllä.
 
Jätän itse aina omaan arvoonsa imdbn listasijoitukset ja muut hypetykset. Liian kovat ennakkoasetelmat kun yleensä päättyvät joko pettymykseen tai aiheettomaan glorifointiin.
 
Inceptionissa oli uuden ja tuoreuden tuoksua ja oli sikäli raikasta katsottavaa. Tässä leffassa ei oikeastaan osannut kesken elokuvan päätellä, mitä lopussa tulee tapahtumaan, eikä tämä ollut edes minkään ylimonimutkaisen juonen, vaan puhtaasti virkistävän konseptin ansiota. Musta kokoajan tuntui, etten voinut jättää aivoja narikkaan ja sen ollessa hyvä asia jäin kuitenkin kokoajan ehkä liiaksikin pohtimaan kerrotun maailman ja miljöön lakeja, samalla kun juoni vaan porskutti eteenpäin. Leffa siis herätti ajatuksia, mutta ei antanut aikaa niiden prosessointiin, siksi toinen katselmus olisi ehkä aiheellista.
 
Leffa kertoi hienosti rinnakkain kronologista operaatiota ja päähenkilön omaa menneisyyttä. Tämä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Leo hoiti hommansa musta mallikkaasti, ja onpa muuten saanut vanhettuaan reilusti uskottavuutta ainakin meikän silmissä. Vaikka juoni ei ollut ennalta-arvattava, oli se loppujenlopuksi suht selkeä ja suora. Jäin vähän kaipaamaan Matrix-1-seinä-ummessa tai Saw-1-murhaaja-olikin -tyyppistä yllätystä loppuun.
 
Tuotantopuoli loisti musta tässä leffassa. En pidä nopeasta sähellysleikkauksesta (Batman Begins), eikä sitä tässä musta ollutkaan, vaikka meno olikin suht nopeatempoista. Unesta uneen -leikkaukset olivat jopa kokeilevia, töksähtäviä ja musiikki oli toimintakohtauksia lukuunottamatta tasasta ambienttia. Mun mielestä tosi hyvin kohdennettu ja suunniteltu art directing-puolelta, sillä näillä pienillä tuottamistavoilla tuo leffa jättää erilaisen kokemuksen, kuin normaali scifiaction.
 
Boom: 8.5/10
 
All of these vultures hiding right outside my door.
Thet
27.07.2010 20:46:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsehän tykkäsin kovasti, oikeestaan kaikki oleellinen on jo aikaisemmin sanottu.
Tota IMDB:n boardia lukiessa törmää kyllä hiukan oudohkoihin teorioihin, mutta onhan ne silti kiehtovia, mutta leffa ei kyllä niin anna ymmärtää.
Mun mielestä se painottomuuskohtaus oli siisti jossa se yks sälli paini siellä hotellinkäytävällä. Mitenköhän se oli tehty? Jostain luin, että ois tehty lentokoneen vapaassapudotuksessa, mutta en tiedä kuinka varmaa tietoa oli. Siisti kohtaus kuitenkin.
 
"A lie is just a great story that somebody ruined with the truth "
Akitus
28.07.2010 01:08:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Merkitään tämä ketju muistiin: tykkäsin kovasti ja uudelleen tekisi mieli mennä katsomaan. Täytyy palailla myöhemmin asiaan.
 
42. www.myspace.com/sirpenth http://maihinnousu.net/a/1133
Kulkunen
28.07.2010 02:01:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thet: Mun mielestä se painottomuuskohtaus oli siisti jossa se yks sälli paini siellä hotellinkäytävällä. Mitenköhän se oli tehty? Jostain luin, että ois tehty lentokoneen vapaassapudotuksessa, mutta en tiedä kuinka varmaa tietoa oli. Siisti kohtaus kuitenkin.
 
Tätä mietin itsekin kohtauksen aikana. Ei näyttänyt perinteiseltä vaijerityöskentelyltä, joka harvoin onnistuu luomaan uskottavaa illuusiota leijumisesta, koska tyypit on aina samassa asennossa vaijereissa roikkuessaan.
 
Itse leffa oli mainio, mutta ei en itsekään mitään mullistavan monimutkaista siitä löytänyt. Pitänee kyllä nähdä vielä toistamiseen, ennen kuin osaa mitään järkevämpää siitä sanoa. Visuaalisesti hieno, juoni kelpo ja näyttelijät osasivat hommansa.
 
The downward spiral never ends.
Planetist
28.07.2010 03:37:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan mainio pätkä. Hieman häiritsi kuinka näinkin hyvin kirjoitetussa leffassa oli sellainen tylsä ja ankea "sankaria kohti ammutaan helvetisti luoteja, kukaan ei osu"-kohtaus.
 
Niin, ja ne painottomuuskohtaukset oli tehty ihan oikeassa painottomassa tilassa, hienoja olivat kyllä. Toinen leuka lattiaan-kohta oli se jossa sitä arkkitehtia ensimmäisen kerran käytetään unimaailmassa ja tämä taivuttaa maailmaa.
 
Manuel Pyrhullo
28.07.2010 15:02:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain efekteistä:
http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010 … ts-helped-joseph-gordon-levitt-fly/
 
elbowski
28.07.2010 16:57:20 (muokattu 28.07.2010 16:57:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Manuel Pyrhullo: Jotain efekteistä:
http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010 … ts-helped-joseph-gordon-levitt-fly/

 
Tuosta lueskelinkin leffan ensi-illan aikaan wikipediasta. Eli rakensivat konkreettisesti pyörivän lavasteen tuota kuvatakseen. Ei vissiin ollut rahasta kiinni. Hieno mies tuo Nolan, tulee pääsemään vielä pitkälle. Legendan mukaan miehellä olisi silmässä nyt uudelleenvisiointi Teräsmiehestä. Vaikka mielenkiinnolla tämänkin katsoisin, toivon että hän tekisi jälleen jotain alkuperäistä.
 
Photography is truth. The cinema is truth twenty-four times per second.
nirzin
28.07.2010 23:28:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä katsellessa meni kiusallisen kauan miettiessä että kuka ihme on tuo Arthuria esittävä näyttelijä kun on niin tutun oloinen. Sitten viimein välähti että sehän on Kolmas kivi auringosta -sarjan Tommy Solomon. Vaikka on tullut katseltua sarjan uusintoja Subilta, niin ei meinannut yhdistyä. Näköjään hömppälehdistössä miehestä ennustetaan isompaakin tähteä jatkossa.
 
Ali
29.07.2010 11:53:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nirzin: Tätä katsellessa meni kiusallisen kauan miettiessä että kuka ihme on tuo Arthuria esittävä näyttelijä kun on niin tutun oloinen. Sitten viimein välähti että sehän on Kolmas kivi auringosta -sarjan Tommy Solomon. Vaikka on tullut katseltua sarjan uusintoja Subilta, niin ei meinannut yhdistyä. Näköjään hömppälehdistössä miehestä ennustetaan isompaakin tähteä jatkossa.
 
Erittäin hyvä näyttelijä kyseessä. Esim. Mysterious Skin ja 500 Days of Summer kannattaa tsekata.
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
Informaatiokameli
29.07.2010 23:41:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvähän tämä oli vaikka ennakkohehkutus sai epäilyksen heräämään. Pitkästä aikaa tämmöinen Hollywood-kesäleffa, jonka kirjoittamiseen on nähty vähän vaivaakin. Odotin kunnon mindfuck-leffaa - tyyliin Primer - mutta aika selkeähän tuo tarina oli ja yllättäen aika ennalta-arvattavakin. Leonardon näyttelyä oli ilo katsella ja muutenkin näyttelijäporukka hoiti homman loistavasti. Zimmerin musiikkeja pelkäsin jo etukäteen ja pelot olivat aiheelliset. Kai se ihan kova säveltäjämies on mutta meikä ei vaan tykkää tuollaisesta. James Bond-tyylinen laskettelukohtaus oli täysin turha eikä sopinut leffaan ollenkaan, monia muitakin vissiin harmittanut tämä kohtaus. Ja mua jäi vähän kaivelemaan se, että miksi kakkostason unen painottomuus - joka johtui ykköstason unen painottomuudesta - ei vaikuttanut kolmostason painovoimaan. Oliko sille jokin selitys, mikä meni meikältä vahingossa ohi? Kaiken kaikkiaan helvetin hyvä elokuva, ei mikään maailman paras mutta kyllä tälle sen vahvan ysin voi antaa aivan keposesti.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti