Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Don Rosa
1 2 3 4 5 6 7
Charge
21.03.2009 13:25:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä?! Haulla koitin, eikä kukaan ollut perustanut ketjua Barksin ohella maailman parhaimmasta ankkapiirtäjästä, Don Rosasta! Itse olen suuri fani. Tässä viimeisenkin viikon olen kuumeessa kotona joutunut olemaan, ja Rosan ankkoja lukiessa on aikaa mennyt. Ja Rankka -Ankka rules!
 
Jottas, että tähän sepustukseen saataisiin joku järjen hivenkin, niin voisi itse kukin kertoilla mistä hahmosta pitää Rosan (tai aivan sama, vaikka näin yleisestikin. ) piirtämänä eniten, lempi Rosa-sarjansa ym. kaikkea kivaa. Kyselkää toisiltanne ja toivottavasti tähän nyt tulis enemmän kun sen neljä viestiä. Ja toivottavasti ihmiset jaksavat kuluttaa aikaansa lukemalla tämänkin präntin.
 
Rosan sarjoistahan nyt on vähän vaikea nimetä parasta, on kaikki niin pirun hyviä! Mutta White Agony Creekin vanki on yksi ylitse muiden. Huippu! :D
 
"I have a...I have a...dvarf? I have the dvarf and I'm not afraid to use him! I need some questions!" "Answers, I think you need answers".
Meadow
21.03.2009 13:33:57 (muokattu 21.03.2009 13:40:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carl Barksin lisäksi ainoa Ankka-piirtäjä, jonka tarinoista jaksan enää kiinnostua. Kaikki kokoelmat löytyy hyllystä. Piirtojäljen kannalta Rosa on valovuosia edellä muista nykyisistä Aku Ankan piirtäjistä, ja tarinatkin ovat kekseliäitä, jopa fiksuja. Parhaita ovat miehen rustaamat pitkät seikkailut, kuten Sammon salaisuus ja tietenkin Roope Ankan elämä ja teot, joka onnistuu jollain ihmeen tavalla luomaan eeppisen ja paikoin jopa koskettavan tarinan puhuvasta ankasta.
 
"I'll rip your head off and shit down your neck." - Duke Nukem
Hetfield
21.03.2009 13:52:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tykkään helekatisti, vaikka en tosin Aku Ankkaa enää tilaakaan. Hauskoja ja komeita piirroksia hyvillä tarinoilla, mikä ettei.
 
Yksi tarina, mikä on noussut lemppariksi, on Paino-ongelmia(?), kun Milla Magia muuttaa pariin kertaan Roopen ja Akun painovoiman eri suuntaan =D Se on ihan nerokkuutta alusta loppuun.
 
I quit the band... Now I just play with myself.
Nuages
21.03.2009 14:09:45 (muokattu 21.03.2009 14:10:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on vanhempien luona tuo Roope Ankan elämä ja teot ja kyllä se vaan on mainio opus. Viimeksi hiihtolomalla lukaisin läpi. Muuten on nämä Rosan tuotokset aika lailla menneet ohi. Tuo Sammon salaisuus kyllä pitäisi joskus hommata luettavaksi, tosin ehkä ensin pitäisi lukea se Kalevala. :D
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
Räbbänä
21.03.2009 14:21:30 (muokattu 21.03.2009 14:22:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harmi vain tulevaisuudessa on turha odotella uusia Rosa pätkiä julkaistaviksi. Jos olen oikein ymmärtänyt, on miekkosen näkö alkanut heiketä siihen malliin ja piirtäminen jäänyt vähemälle. Jonkinlaisia kiistoja taiis myös kustantajien kanssa olla?
 

 
Ehdottomasti kuitenkin lempi Ankka-piirtäjiäni Barksin ja Jippesin ohessa.
 
ballfish: Strato putkikoneessa kiinni ja Deep Purplea ilmoille ni johan tietää miksi seiskakasikieliset muniinpuhaltelu örrinmörrinhewi homostelijat ovat täysin hakuteillä oikeasta menosta ja rankkuudesta
Juuleppi
21.03.2009 14:35:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tämä jätkä on mestareiden mestari. Ihan penikkana en Rosan tarinoista kovinkaan paljoa välittäny ja muistaakseni saatoin vaan jopa skipata ne tylysti. Jostain syystä lopulta kuitenkin innostuin niistä ja parhaat stoorit tälläkin hetkellä löytyy Rosalta. Vajaa kuukausi sitten sain synttärilahjaksi Roope Ankan elämä ja teot-kirjan ja nythän ois sitten aivan vallaton himo haalia kaikki Rosan piirtämät kokoelmakirjat :P Hulvattomimpia stooreja ovat ehkä ne joissa Milla Magia on osallisena.
 
M.A.C.H.O. #19 "Don't disturb my friend, he's dead tired." | Ei helv..ei saatn! Käsi missä?!?
sn
21.03.2009 14:40:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan eri sarjaa kuin muut ankkapiirtäjät. Piirrustusjälki on kaikilla muilla ainakin omaan silmään niin geneerinen että nuorempana saattoi helposti uskoa Walt Disneyn piirtävän kaikki tarinat. Mielikuvituksettomuutta vai ylempää tuleva määräys, en tiedä.
Juonet myös paljon hienostuneempia kuin muilla: Paljon historiallisia tositapahtumia ripoteltu sekaan ja taustatutkimukset tehty, voi jopa oppia jotain lukemalla sarjiksia. Oikeasti hyviä vitsejä ja sanaleikkejä. Hahmoilla sama persoona sarjasta toiseen, Akun maanis-depressiivistä vaihtelua lukuunottamatta. Ja pitää kiinni omasta kronologiasta, sukupuusta ja muusta.
Leikkasin kaikki Don Rosat irti ja niittasin yhteen silloin kun Akua vielä tilasin. Nyt ne on pikkuveljen hallussa+kaikki kirjat eli kaikki suomeksi julkaistut taitaa löytyä. Tulee vieläkin silloin tällöin luettua niitä ja löydettyä uusia juttuja mitä ei nuorempana tajunnut.
 
Heissi
21.03.2009 15:27:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulihan noita muksuna innolla luettua. Roope Ankan elämä ja teot lienee ainoa tai ainakin ainoita disney-sarjiksia missä kuvataan kuolema?
 
"Esimerkiksi lause 'Saatana on Herra' on varmasti suurimmalle osalle ihmisistä ei-toivottua informaatiota."
E N O K K I O . C O M
Sergei Fallinen
21.03.2009 15:42:45 (muokattu 21.03.2009 15:44:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulihan nämä luettua yhdessä elämänvaiheessa kymmeneen kertaan alusta loppuun ja lopusta alkuun ja vaikka miten. Hyviä historiallisia tarinoita ja ankat on jotenkin paljon inhimillisempiä näissä kun monissa muissa ankka-sarjiksissa. Esim. kun Roope löytää vanhan kalenterinsa ja sanoo "Ooh, katsohan helmikuun kaunotarta" ja aku tulee innoissaan paikalle huomatakseen että kyseessä on maailman kauneimmat pankit 1890 -kalenteri tjsp. Ei ne selitettynä niin toimi mutta kuitenkin...
 
Hetfield: Yksi tarina, mikä on noussut lemppariksi, on Paino-ongelmia(?), kun Milla Magia muuttaa pariin kertaan Roopen ja Akun painovoiman eri suuntaan =D Se on ihan nerokkuutta alusta loppuun.
 
on kyllä. suosikkiruudussani sanotaan jotain tähän suuntaan kun ankat pyrkii bussiin ja seisoo jonkun liikennemerkin tsjp reunalla: "hei, onko meillä sama matka?" "...jestas, miksi kaikki neropatit änkeävät minun reitilleni...?"
 
"Kirjoittaminen on paras tapa puhua joutumatta keskeytetyksi." -Jules Renard
Wradlin
21.03.2009 15:48:38 (muokattu 21.03.2009 15:49:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Don Rosahan on ainoa (Barksin lisäksi) oikea Ankka -piirtäjä. Siltä löytyy tarinoistansa kunnon juonet, ne on mukaansatempaavia ja realistisia (niin paljon kuin Aku Ankka voi olla) jne.
 
Loistavia tarinoita yleensäkkin, Paino-ongelmia sekä Musta Ritari ovat jääneet parhaimpana mieleen.
 
E: Ja tottakai Roope Ankan elämä ja teot -eepos. :)
 
Make Them Suffer
Deino
21.03.2009 15:57:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosikki ankkapiirtäjäni Carl Barksin ja Mau Heymansin ohella.
 
LordWinter
21.03.2009 16:25:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä loistavia ankkasarjakuvia miehellä. Pienenä järkytyksenä tuli tieto miehen eläköitymisestä, monet sarjakuvat ihan kirkuvat jatko-osaa.
 
Mikä helvetin perussävel?
Painajaismainen
21.03.2009 16:31:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loistava ankkapiirtäjä. Tarkemmalla tutkailulla ruuduista löytää jos jonkinmoista pientä detaljia ja ilmeet sekä huumori on mitä parhainta.
 
"Palkkapäivä iskee kuin miljoona GASia" - Kivijalka "Ei saakeli näitä sooloja. Jos joku olisi harrastuksen alkuvaiheissa näyttäny kuvan ysäri-Hetfieldistä ja sanonu, että komppaaja ei vonkaa, kaikki olisi toisin." - GRG40
--Tomppa--
21.03.2009 17:23:02 (muokattu 21.03.2009 17:25:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti lempparipiirtäjäni. Vaikkei mullekaan ole toi Akkari tullu enää vähään aikaan niin silti on kyllä aivan mainio tuo Rosa. Lempitarinani on tuo kun Tupu, Hupu ja Lupu liittyvät Sudenpentuihin (en nyt muista tarinan otsikkoa tähän hätään, mutta muistaakseni jossain '97-vuoden lehdessä on ainakin ilmestynyt).
 
E: K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A. tais olla tuon tarinan nimi.
 
Mutta se pääsi hyvään kotiin, hyvään kotiin se pääsi.. ihan varmasti se on hyvä koti mihin se pääsi, hyviä tyyppejä, mukavia poikia olivat.. hyvään kotiin, hyvään kotiin pääsi Marshall. - JCM
arppah8
21.03.2009 17:37:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältäkin ilmoittautuu Rosa-fani. Ainoa valopilkku nyky-Ankassa ja hulvattomin Ankkapiirtäjä ikinä. Lemppareita edellämainittu painovoimankadotustarina sekä ylivoimaisena ykkösenä myös Milla Magian taikaan perustuva "Pim! Olet hypnotisoitu" -tarina, jossa Aku ja Roope unohtavat asioita sitä mukaa kun ne sanotaan ääneen. Hervotonta matskua.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
Brian May jr.
21.03.2009 18:23:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Parhaita ovat miehen rustaamat pitkät seikkailut, kuten Sammon salaisuus ja tietenkin Roope Ankan elämä ja teot, joka onnistuu jollain ihmeen tavalla luomaan eeppisen ja paikoin jopa koskettavan tarinan puhuvasta ankasta.
 
Nämä löytyvät, ensinnä mainittu ensipainoksena Rosan nimmarin ja omistuskirjoituksen kera :P Nimikkotarina tuntui ilmestyessään yllättäen aivan turhan raskaalta edellisiin lukemiini Rosa-tarinoihin verraten eikä vähiten sen varsin älyttömän fontin ja puheenparren takia jota käytetään Väinämöisen ym. Kalevala-hahmojen puhuessa, skidinä pidin tuota varsin rasittavana. En ole kaivanut opusta esiin vuosituhannen vaihteen jälkeen, eli voisihan sitä yrittää uusiksi. Muistaakseni loputkin tarinoista olivat one-shoteja, eli kyse ei ollut mistään Roope Ankan elämä ja teot tyyppisestä yhtenäisestä saagasta, joukosta löytyi muun muassa Rosan ensimmäinen Ankka-sarjis jonka piirrostyyli muistuttaa roimasti Barksin myöhäisempiä teoksia.
 
Roope Ankan elämä ja teot on kestänyt todella monia lukukertoja, totta vie loistava teos, vaikka on pakko myöntää että se myös rikkoo joitain normi-ankkojen...normeja. On mm. ensimmäinen hahmon kuolema joka yhdessäkään Ankassa koskaan nähtiin, varsin inhottava kohtaus jossa häikäilemättä huijataan alkuasukkaita timanttikaivosten vuoksi ym. vaikka suurin osa näistähän perustuu Barksin luomiin taustatietoihin, joille Rosa on ehdottoman uskollinen tuossa opuksessa, elikä...niin.
 
Omat suosikkini myöskin Barks ja Rosa, se on selvä.
 
Vettä!
itsy
21.03.2009 18:30:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Brian May jr.:Nimikkotarina tuntui ilmestyessään yllättäen aivan turhan raskaalta edellisiin lukemiini Rosa-tarinoihin verraten eikä vähiten sen varsin älyttömän fontin ja puheenparren takia jota käytetään Väinämöisen ym. Kalevala-hahmojen puhuessa, skidinä pidin tuota varsin rasittavana.
 
Ihan älyttömän vaikeaa oli tuota lukea pienenä, skippasi ihan suosiolla ne Kalevala-tekstit. Ihan loistava kirjanen kyllä, voisi joskus taas kaivaa esiin.
 
A little bit of the "AIL PI PÄK" - Axl Rose
Hetfield
21.03.2009 19:01:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Täältäkin ilmoittautuu Rosa-fani. Ainoa valopilkku nyky-Ankassa ja hulvattomin Ankkapiirtäjä ikinä. Lemppareita edellämainittu painovoimankadotustarina sekä ylivoimaisena ykkösenä myös Milla Magian taikaan perustuva "Pim! Olet hypnotisoitu" -tarina, jossa Aku ja Roope unohtavat asioita sitä mukaa kun ne sanotaan ääneen. Hervotonta matskua.
 
Aa, tämäkin oli yksi niistä =D
 
I quit the band... Now I just play with myself.
Charge
21.03.2009 19:01:21 (muokattu 21.03.2009 19:02:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roope Ankan elämä ja teot lienee ainoa tai ainakin ainoita disney-sarjiksia missä kuvataan kuolema?
 
Niin onkin, ja se kohta oli surullinen. Mutta kun toisen kerran luin saman kohdan, niin se olikin ihan iloinen omalla tavallaan. :) Sarjan lukeneet tietävät.
 
Ja itseäkin harmittaa nuo lapsena hukatuksi tulleet Rosat. Jatkiksena kun niitä pitkiä sarjoja aina oli, niin esim. Unelmoiden läpi elämän-sarja on kahden viimeisen osan kohdalta hukuksissa, samoin Sammon salaisuuden kaksi viimeistä osaa. Onneksi niitä saa kirjastosta kirjoina lainattua. Unelmoiden läpi elämänhän on siitä ihan ratki riemukas, että Aku seikkailee Roopen unissa, ja Roopehan näkee unta tietysti nuoruudestaan... Sille on repeilty monet kerrat!
 
Pim! Olet hypnotisoitu on myös lemppareitani! :D
 
"I have a...I have a...dvarf? I have the dvarf and I'm not afraid to use him! I need some questions!" "Answers, I think you need answers".
Dirty Hero
21.03.2009 19:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Don Rosa on mun mielestä ainoa ankka-piirtäjä, jonka tarinat on ihan oikeasti hauskoja.
 
Joku lauantai otin ison kupin kahvia ja luin "Kymmenen avataran aarre ja muita Don Rosan parhaita"-albumin kannesta kanteen. Parasta viihdettä! Joskus pentuna muistan lukeneeni tuota samaa albumia, mutta ei mitkään noista tarinoista aukene lapsille niin hyvin.. Pidin kyllä Rosan tarinoista ihan pienestä pitäen, mutta näin vanhempana niistä pitää huomattavasti enemmän.
 
Perhana, pitääkin hankkia lisää noita albumeja..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti