Muusikoiden.net
21.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alfred Hitchcock
1 2
Bluesmies
03.01.2008 23:34:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsastin äsken jälleen Vertigon ja päätin aloittaa uuden ketjun Hitchcockista ja hänen elokuvistaan. Oma ketjunsa onkin herran ohjaamalle sarjalle, mutta tässä voitaisiin keskittyä leffoihin.
 
Mielestäni paras Hitchin elokuva on aika ylivoimaisesti Psyko. Kyseessä on vaan niin loisteliaan hiottu ja mielenkiintoinen tarina, joka on kestänyt ajan hampaan loistavasti. Parhaita kauhuelokuvia, vaikka ei loppupeleissä hirmu pelottava olekaan.
 
Toiseksi parhaaksi rankkaisin Vertigon. Todella erikoinen elokuva. Olen kahdesti nähnyt ja minusta tuntuu, että tässä leffassa on vielä paljon asioita, joita on missannut. Loppu on kyllä kaikessa erikoisuudessaan jotenkin äärimmäisen ajatuksiaherättävä ja ekalla kerralla varsinkin aika pelottavakin. Jätti leffa kyllä montun auki jo toistamiseen.
 
Takaikkunan rankkaan kolmoseksi. Yksinkertainen elokuva, kauhusta ei voi puhua, mutta hyvä ja äärimmäisen mielenkiintoinen draama. Koko leffa käytännössä tapahtuu yhdessä huoneessa ja pitää olla melko hyvä ohjaaja, että elokuvasta saa kiinnostavan. Tässä on onnistuttu.
 
Sitten pistänkin tasoihin Linnut ja North by Northwestin. Linnut on myös aika omaperäinen leffa ja täydellinen musiikittomuus luo jännää tunnelmaa. North by Northwest sen sijaan on aika simppeli seikkailuleffa. Mielestäni tuo voisi aivan hyvin olla yksi Bond-leffa. :) Täysin sama meininki.
 
Mies joka tiesi liikaa- leffa on näkemistäni Hitchcockeista sitten se heikoin. Tosin siitä on yli 10 vuotta, kun leffan näin, mutta silloin ainakaan en hirveästi tykännyt.
 
Pistäkäähän muutkin mielipiteitä herran tuotoksista tai mitä vaan yleistä jutustelua Hitchcockiin liittyen.
Gandhi
04.01.2008 12:05:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vertigo menee itsellä listan kärkeen, mutta en olekaan nähnyt kuin nuo ensimmäisessä kirjoituksessa mainitut North by Northwestiä lukuunottamatta. Hienoja leffoja kyllä, jotka eivät tunnu läheskään niin vanhoilta kuin monet muut aikalaiset.
 
Allekirjoitus puuttuu!
konnamatti
04.01.2008 12:58:16 (muokattu 04.01.2008 13:15:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Takaikkuna oli kyllä junnuna tajunnanräjäyttävä kokemus. Näytti vähän suuntaa millaista elokuvan pitää olla.
Suosittelen muuten Hitchin ekaa Hollywood-leffaa 'Rebecca'. Loistopätkä, jotenkin mukava muutenkin katsoa miten niin tunnistettava tyyli on vielä kehittymässä.
 
Näkeekö muut Kubrickissa paljon Hitchcock-vaikutteita? Onhan se niin kuin setä aina hokee, että "kyllähän se näytti miten se homma tehään".
 
"[19:36] ei vittu blues on yliarvostettuu"
mango__
04.01.2008 13:54:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hitchcock on kyllä yksi suosikeistani, hyllystä löytyy ehkä reilu kymmenen elokuvaa häneltä. Eipä ainakaan minun valikoimasta löydy yhtään oikeastaan huonoa elokuvaa. North by Northwest on ehkä lempparini, juoni on ovela: alussa ei oikein ole mitään tajua, että mistä tässä kaikessa on kyse. Toinen lempparini on sellainen vähän tuntemattomampi teos kuin Köysi. Kyseessä on muistaakseni jonkun teatterinäytelmän pohjalta tehty yhdessä huoneessa tapahtuva juttu, itse tykkäsin kovasti.
 
Hitchcockin leffoja katsoessa on aina tärkeää bongata ohjaajan oma roolisuoritus. Hänellähän oli tapana ainakin osissa elokuvia (kaikissa?) esiintyä itse jossain vähäisessä roolissa (esimerkiksi Varkaiden paratiisissa istuu samassa bussissa Cary Grantin kanssa tms.)
 
MaD PiAnIsT
04.01.2008 16:51:29 (muokattu 04.01.2008 16:56:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Psyko tuli lomalla katsastettua ja kyllähän se perkule jää se kellariin ryntäävä Norman Bates pukeutuneena äidikseen moneksi päiväksi mieliin. Loistoleffa on ja paras roolisuoritus kyllä ehdottomasti Anthony Perkinsiltä.
 
En kuitenkaan rankkaa Psykoa ykköseksi, sillä ainakin Hitchcockin leffoista syvimmän vaikutuksen teki Takaikkuna. Lähes yhden kuvakulman käyttö koko elokuvan ajan jätti jotenkin erilaisen vaikutelman ja ehkä siksi se nousi omassa rankingissa kärkeen.
 
Hyvänä kakkosena edellä mainittu Psyko ja kolmanneksi Vertigo. Loppu on kyllä todella yllättävä ja ahdistavakin molemmissa.
 
Toisaalta paljon puhuttu elokuva Linnut ei koskaan ole itseeni iskenyt samallatavalla kuin nuo edelliset. Loistoelokuva on kyllä, mutta se jokin jäi puuttumaan. Kertaakaan en tuntenut itseäni ahdistuneeksi elokuvan aikana. Loppuratkaisu siinäkin oli yllättävä.
 
Mutta Hitchcock on kyllä lempiohjaajani ja tarkoituksena olisi kerätä miehen kaikki elokuvat DVD:llä. Kaupoistahan noita saa jo muutamalla eurolla. Psykossakin oli vielä yli puoltoistatuntia boonusmateriaalia kaupanpäälle:)
 
Loisto leffat, loisto mies.
 
Hitchcockin leffoja katsoessa on aina tärkeää bongata ohjaajan oma roolisuoritus. Hänellähän oli tapana ainakin osissa elokuvia (kaikissa?)
 
Juu kyllähän hän kaikissa vilahtaa:) Jokaisessa jonka hän on itse ohjannut.
 
Jos haluat tietää ketkä ovat ystäviäsi, hanki vankilatuomio. (Charles Bukowski)
Wahi
04.01.2008 22:50:09 (muokattu 04.01.2008 22:53:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hitchcock on yksi lempiohjaajistani. Psyko, Takaikkuna ja Mies joka tiesi liikaa (se uudelleen tehty versio, vanhempaa en ole nähnytkään).
 
Oikeastaan kaikki näkemäni Hitchcock leffat ovat olleet hyviä. Hyllystä löytyy iso läjä DVD:nä. On tullut sitä Truffaun kirjaakin luettua.
 
Toisaalta paljon puhuttu elokuva Linnut ei koskaan ole itseeni iskenyt samallatavalla kuin nuo edelliset. Loistoelokuva on kyllä, mutta se jokin jäi puuttumaan.

Samaa mieltä. Hyvä leffa mutta en ikinä ole innostunut siitä niin paljon kuin monista muista.
 
Mutta Hitchcock on kyllä lempiohjaajani ja tarkoituksena olisi kerätä miehen kaikki elokuvat DVD:llä
 
Vähän sama suunnitelma täälläkin päin.
 
Zed
05.01.2008 00:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen muuten Hitchin ekaa Hollywood-leffaa 'Rebecca'. Loistopätkä, jotenkin mukava muutenkin katsoa miten niin tunnistettava tyyli on vielä kehittymässä.
 
Tämä johtunee osaksi siitä, että tuohon aikaan Hollywoodin elokuvateollisuus oli valtavan tuottajakeskeistä. Elokuvia mainostettiin paljolti tuottajien nimissä, eikä ohjaajille jäänyt liiemmin sananvaltaa taiteellisissa ratkaisuissa. Rebeccan Hitchcock teki legendaarisen tuottajan, David O. Selznickin alaisena, ja heillä tulikin tietääkseni melkoisesti kärhämää tuotannon aikana. Hitchcock onkin myöhemmin todennut, ettei haluaisi Rebeccaa edes listattavan filmografiaansa. Lieneekö sattumaa, mutta Takaikkunan Lars Thorwaldissa on havaittavissa melkoisesti yhdennäköisyyttä Selznickiin.
 
Tsekatkaapa tämä aiheeseen liittyvä pätkä: http://www.scorsesefilmfreixenet.com/video_eng.htm
 
Aika setä tuo Scorsesekin.
 
"Lempipuuhiani niin ikään runkkaamisen ja maalaamisen lisäksi oli kuseminen sillalta, mieluummin virtaavaan veteen, myötävirtaan." -K. Palsa- || Rokkipoliisi #1
konnamatti
05.01.2008 14:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä johtunee osaksi siitä, että tuohon aikaan Hollywoodin elokuvateollisuus oli valtavan tuottajakeskeistä... jne.
 
Aaah. Tämä oli mielenkiintoista. Nyt iski tiedonnälkä.
 
Olihan tuo vielä 1960 tuottajakeskeistä, ainakin suuren budjetin kuvissa. Tai no ainakin Spartacus jota en itse kelpuuttais Kubrickin "true"-kataloogiin.
 
Kivat extrat oli tuossa Psykon levyllä. Kertoivat tästä kampanjasta "Älä kerro kaverillesi elokuvasta mitään". Imeehän se vähän uudelleenkatsomisarvoa kun tietää sen äidin tarinan. Vähän niinkuin M. Night Shyamalanin melkein kaikki, ei niitä uudestaan jaksa. Se ukko on muuten Hitchcockia tainnut tuijottaa.
 
"I have a love interest in every one of my films - a gun." Arnold Schwarzenegger
moottorisaha
05.01.2008 14:40:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alf-punainen Liftauskyrpä
 
"I think that all these classical masters have one big thing in common: when they play slow, it's tasteful and when they play fast, they RIP!" - Michael Angelo Batio
elbowski
05.01.2008 15:04:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, Rear Window, Psycho ja Dial M For Murder ovat kaikki todella loistavia elokuvaklassikoita. Linnutkin on hyvä, mutta itse en tätä kuitenkaan rankkaisi yhtä korkealle kuin edellämainittuja. Täyspitkien elokuviensa lisäksi mies tekee myös todella maittavia lyhyempiä pätkiä, joita näytetään Nelosella kesäiltaisin nimellä Alfred Hitchcock esittää. Muutamia todella järkkyjäkin pätkiä niissä, ja varmasti mieleenpainuvia.
 
Gandhi
06.01.2008 15:41:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täyspitkien elokuviensa lisäksi mies tekee myös todella maittavia lyhyempiä pätkiä, joita näytetään Nelosella kesäiltaisin nimellä Alfred Hitchcock esittää. Muutamia todella järkkyjäkin pätkiä niissä, ja varmasti mieleenpainuvia.
 
Tähän väliin huomautettava, että kaikki noista pätkistä ei ole Hitchcockin itsensä ohjaamia. Hitchcock loi kyseisen sarjan kyllä itse ja tekee juonnot joka jaksoon. Hyviä pätkiä niistäkin moni.
 
Allekirjoitus puuttuu!
ozz3
07.01.2008 08:49:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erinomaista tavaraa. Syvempi tutustuminen on kyllä jäänyt, mutta Psyko, Takaikkuna ja Vertigo ovat tulleet katsotuiksi moneen otteeseen. Muita näkemiäni ovat sitten Mies Joka Tiesi Liikaa ja Linnut, joista edellämainittu oli erinomainen pätkä ja Linnut sitten vähän heikompi esitys.
 
Pitäisi todellakin katsella enemmän. Kyllä jännitystä osattiin luoda jo vuosikymmeniä sitten.
 
M.A.C.H.O. # 15_"WRONG!" | MegaMan Club #009 - Shadow Man |THV-klubi #6 | V.L.K #39
bedlam
07.01.2008 10:13:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpä ole Hitchiltä nähnyt valitettavasti kuin seuraavat: Psyko, Takaikkuna, Vertigo, Linnut, Köysi, Mies joka tiesi liikaa. Viimeksimainitun näkemisestä on eniten aikaa, mutta siitä tykkäsin kovasti joskus 10 vuotta sitten. Sitä uudempaa 50-luvun versiota tarkoitan siis. Takaikkuna ja Psyko seuraavat suosikit, Vertigo pitäisi nähdä uudestaan myös.
 
Se viimeksi nauraa joka hitaimmin ajattelee.
weelie
07.01.2008 11:23:53 (muokattu 07.01.2008 11:32:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikkihan ne hyviä on. Tai no ei ihan kaikki, enkä ole kaikkia nähnytkään, mutta reilusti yli 30 kuitenkin, Blackmail on vanhin, joten 20-luvun mykkää tuotantoa en tunne. 53 niitä muistaakseni on? Mistäköhän tuo numero jäänyt mieleen, liekö edes paikkaansa pitävä. Herbie se ainakin on.
 
Mielestäni parhaita on... ne jotka aikanaan teini-ikäisenä eniten mieleen jäi...
- North by northwest
- Strangers on a train
...ja mikä se nyt onkaan se yksi soda-ajan mestariteos...
...ja uudempi mies joka tiesi liikaa kolahti mulle myös silloin... vanhemman joskus sitten katsoin ja se tuntui kummaliselta nähdä kun oli erilainen ("ihan väärin tehty")...
 
Mutta koviahan on todella pitkä liuta Frenzy, Linnut, Psyko, Vertigo, The Trouble with Harry, Takaikkuna, Dial M, Notorious, jne jne. Vanhoista jotkut ovat mielestäni vanhentuneita, ja jotkut ovat ehkä vlintyönomaisia noista myöhemmistäkin, mutta silti selkeästi katsomisen arvoisia! Vanhoista esim. 39 askelta ei minua vakuuttanut niinkuin niin monet muut jne.
 
Joitain jotka voi jättää väliin:
- I confess (eihän tota katolisen papin juttua jaksa kukaan)
- Stage fright (kokeiluna tietty mielenkiintoinen)
- Under Capricorn
- Torn Curtain
- Family plot
jne.
 
http://www.youtube.com/watch?v=w8csI6Gv8z8
MaD PiAnIsT
07.01.2008 17:29:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli sitten ostettua ihan omaksi Takaikkuna sekä Köysi. Pitääpä taas nautiskella kun on aikaa:)
 
Jos haluat tietää ketkä ovat ystäviäsi, hanki vankilatuomio. (Charles Bukowski)
MaD PiAnIsT
08.01.2008 21:16:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tänään täydentyi leffakokoelma Saboteurilla. Vanhempaa matskua:)
 
Jos haluat tietää ketkä ovat ystäviäsi, hanki vankilatuomio. (Charles Bukowski)
Peoplez
10.01.2008 10:59:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parhaita on North By Northwest, Psycho, Vertigo, Rear Window, To Catch A Thief ja monet monet muut. North By Northwest on oma suosikkini koska kuten ketjun aloittaja totesi, se on hieman kuin bond-leffat. Ainoa vaan että se tuli muutama vuosi ennen ensimmäistä bondia ja voittaa kaikki senkin jälkeen tulleet bondit seksikkyydessä, viihdyttävyydessä, huumorissa, rohkeudessa jne.
 
inkognito
30.03.2009 14:26:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Huom! Olet kirjoittamassa yli 445 päivää vanhaan ketjuun!" - No käläkälä!
 
Itselläni on ollut viimeaikoina varsinainen Hitchcock-innostus päällä ja tavoitteena olisi kerätä hyllyyn miehen tuotantoa. Kaikki alkoi oikeastaan siitä kun löysin Anttilasta varsin laadukkaan DVD-boxin hintaan 25€ ja rapiat. Boxi pitää sisällään elokuvat Saboteur, Shadow of the Doubt, Rope, Rear Window, Trouble with Harry, Man Who Knew Too Much ja Psycho. Lisäksi hyllystä löytyi entuudestaan Vertigo. Jokainen leffa näistä katsastettu ja hyväksi havaittu.
 
Noita boxejahan näyttäisi olevan enemmänkin markkinoilla, mutta laadusta sun muista ei sitten ole mitään takeita. Löytyyköhän suosituksia mistä kannattaisi jatkaa keräilyä? Elokuvista ainakin Linnut, Muukalaisia junassa ja Täydellinen rikos kiinnostavat.
 
www.sotaleski.tk
weelie
30.03.2009 15:06:25 (muokattu 30.03.2009 15:14:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boxi pitää sisällään elokuvat Saboteur, Shadow of the Doubt, Rope, Rear Window, Trouble with Harry, Man Who Knew Too Much ja Psycho.
 
Elokuvista ainakin Linnut, Muukalaisia junassa ja Täydellinen rikos kiinnostavat.

 
No varmasti ainakin se North by northwest. Olisko se nyt Vaarallinen romanssi suomeksi?
 
Vertigo.
 
Frenzy on myös hyvä, niin ja Dial M for Murder, ja Marnie on väriajan leffoista myös OK (muistaakseni To catch a thiefkin oli ihan hyvä, mutta esim. Topaz on vähän pliisu).
 
Vanhemmista Notorious. Lisäksi esim. Suspicion, Spellbound, ja vaikkapa erikoisuutena Lifeboat. 39 steps, sitä aiemmiesta en ole digannut kuin Blackmailista (tosin ihan kaikkia en ole nähnyt). Rebecca myös. Foreign correspondentista ei muistaakseni muhun kolahtanut, vaikka sitä erittäin hyvänä pidetäänkin.
 
Siinä ne klassikot melkein onkin. No muutama mielenkiintoinen muukin on vielä.
 
'Music is not a sport, there's no competition' (Ronnie Earl)
elbowski
27.07.2009 23:40:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostellaas tätä ylös, sillä 9.8. näyttäisi MTV3 tekevän viimeinkin elokuvien suhteen jotain hienoakin. Silloin alkaa nimittäin pieni Hitchcock-leffojen "putki" elokuvalla Takaikkuna. Tämän jälkeen näytetään kolme muutakin hänen elokuvaansa. Tässä lista päivämäärineen ja esitysaikoineen:
 
Sunnuntai 9.8. Takaikkuna (Rear Window, 1954) klo 14.45
Torstai 13.8. Psyko (Psycho, 1960) klo 23.30
Perjantai 14.8. Linnut (The Birds, 1963) klo 22.30
Sunnuntai 16.8. Vertigo - Punainen Kyynel (Vertigo, 1958) klo 14.55
 
I am Jack's smirking revenge.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti