Muusikoiden.net
24.04.2019
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Twin Peaks - Uusintakierroksen tahtiin katsoville
1 2 3 4 553 54 55 56 57 58
HaloOfFlies
12.09.2017 23:19:39 (muokattu 12.09.2017 23:26:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sub sitten päätti lopettaa pilottijakson kesken ja pukata jotain Love Island-realitya eetteriin. Kaiken huipuksi juontaja vielä puhui kohtauksen päälle. Ei näin, ei todellakaan näin.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
öl m
13.09.2017 09:57:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HaloOfFlies: Sub sitten päätti lopettaa pilottijakson kesken ja pukata jotain Love Island-realitya eetteriin. Kaiken huipuksi juontaja vielä puhui kohtauksen päälle. Ei näin, ei todellakaan näin.
 
Katselin alkua huvikseni ja yllättäen pölähtivät ensimmäiset mainokset ruutuun jo vissiin 22:06 tai jotain. Pistin TV:n kiinni. Onneksi löytyy sarja DVD-hyllystä (kolmatta kautta lukuunottamatta).
 
"Voidaan varmaankin olla yhtä mieltä siitä, että te tarvitsette tällaisen laitteen."
öl m
13.09.2017 10:13:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jigsore: Tuossa jaksot rinnakkain: https://www.youtube.com/watch?v=dk5aBRrHZFY
Vaikutti jo luettuna aika kiehtovalta, mutta jestas kun mätsääkin hyvin monet jutut.

 
Video poistettu. Anywho...
 
thisIsDougiesCoffee 188 pistettä 2päivää sitten
There is a link going around that composites episodes 17 and 18 together so that the scenes and dialogue overlap...was this the intended way to watch these episodes all along or is it a happy accident they work together surprisingly well?
 
SabrinaSOfficial 810 pistettä 2päivää sitten
This is definitely not the way to watch these parts.

 
https://www.reddit.com/r/twinpeaks/ … herland_executive_producer_of_twin/
 
Veikkaan, että mahdolliset yhteneväisyydet johtuvat siitä, että Lynch on pitänyt koko jutun salassa vastaavalta tuottajalta, kyseinen tuottaja valehtelee ylläolevassa vastauksessa tai yhteneväisyydet ovat täysin sattumanvaraisia. Miten tahansa onkaan asian todellinen laita, mikään ei estä katsojaa nauttimasta sarjasta haluamallaan tavalla. Vähiten DL itse, veikkaan.
 
"Voidaan varmaankin olla yhtä mieltä siitä, että te tarvitsette tällaisen laitteen."
jtpennane
13.09.2017 20:18:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tässä katsottua viimeiset neljä jatkoa putkeen pienessä kuumeessa, kun ei ole aiemmin kerennyt. Ei ihan kauhan mahtava idea. :-D
 
Saatana.
 
Pitänee katsoa vaikka Mulholland Drive tähän illan päälle vielä...
 
(slow heavy metal music playing)
ukko idänmies
13.09.2017 22:28:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

öl m: Katselin alkua huvikseni ja yllättäen pölähtivät ensimmäiset mainokset ruutuun jo vissiin 22:06 tai jotain. Pistin TV:n kiinni. Onneksi löytyy sarja DVD-hyllystä (kolmatta kautta lukuunottamatta).
 
Tallennuksesta tänään kattelin ja joo, mainoksia kymmenen minuutin välein ja tunnin kohdalla loppu. Great job!
 
Huone 105, saavu sinne siis.
WanhaWihtahousu
14.09.2017 13:35:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa:
 
https://www.waggish.org/2017/twin-peaks-finale/
 
Nyt loppuu tuo homostelu. Sotaveteraanit eivät taistelleet että voisitte miehissä hoonata toistenne peräaukkoja. Rintamalla ei homosteltu, kunnioittakaa veteraaneja kiitos 1939-1945. -Quru
NitroJeesus
14.09.2017 18:33:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWihtahousu: Tuossa:
 
https://www.waggish.org/2017/twin-peaks-finale/

 
Tää oli aika hyvää spekulaatiota. Pitää varmaan katsoa sarja ihan alusta taas.
 
carnation
15.09.2017 09:59:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DVD/blu-ray-julkaisu joulukuun 5. päivä.
 
http://welcometotwinpeaks.com/news/twin-peaks-season-3-dvd-bluray/
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
ruusteri
15.09.2017 10:02:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carnation: DVD/blu-ray-julkaisu joulukuun 5. päivä.
 
http://welcometotwinpeaks.com/news/twin-peaks-season-3-dvd-bluray/

 
Eipäs tarvinnut pitkään odotella. Kyllähän tässä joskus pitäisi semmonen alkuperäinen sarja + uusi kausi putki vetää sitten.
 
"Damn good coffee, and hot!"
HaloOfFlies
15.09.2017 10:51:36 (muokattu 15.09.2017 10:53:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ukko idänmies: Tallennuksesta tänään kattelin ja joo, mainoksia kymmenen minuutin välein ja tunnin kohdalla loppu. Great job!
 
Tämä johtui siitä, että Sub pätki tuon pilottijakson kahteen osaan "karttateknisistä syistä", kuten itse Facebookin puolella asiaa perustelivat. En tiedä kenen idea tuokin lie ollut.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
Informaatiokameli
18.09.2017 15:22:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsoin vihdoin loppuun tuon uuden kauden ja huhhuh, mikä lopetus. Viimeinen minuutti jäänee mieleen yhtä vahvasti kuin edellisen sarjan loppu muinoin, hyytävä ja surullinen ja kamala lopetus. Koko kauteen olen ollut todella tyytyväinen vaikkei se aina mukavaa katsottavaa ole ollutkaan. Moni juttu jäi auki mutta en minä kaikkeen vastausta odottanutkaan vaikka mukavaahan se olisi ehkä ollut. Saa nähdä tuleeko tälle jatkoa. Tekotaiteeksi haukkumisen ymmärrän vaikkei se itselle semmosena näyttäytynyt lainkaan. Ainutlaatuinen sarja ja kaikesta paistoi läpi se, että tämä oli just sitä mitä tekijä halusikin sen olevan ja visio oli täysiä hallussa. Jumalauta, lopun huuto kaikuu vieläkin päässä.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
Röntgen-Jeesus
19.09.2017 14:34:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osan jaksoista jo kolmesti katsoneena joka kerta löytyy uusia juttuja mihin kiinnittää huomiota ja joissa tuntuisi olevan kovasti järkeä juonen kannalta. Lucyn suklaapupupohdinnat yms. Vielä kun tässä sarjassa artikuloidaan osa asioista hyvin selkeästi niin tuota dialogia kuunnellessa tulee ahaa-elämyksiä. Parasta.
 
Quru: Kaikki musiikki on ihan perseestä. Vessajono: Mulkkua pitää pystyä heiluttamaan joko päältä tai alta, muulla ei oo väliä.
Kampela77
23.09.2017 18:36:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Informaatiokameli: Katsoin vihdoin loppuun tuon uuden kauden ja huhhuh, mikä lopetus. Viimeinen minuutti jäänee mieleen yhtä vahvasti kuin edellisen sarjan loppu muinoin, hyytävä ja surullinen ja kamala lopetus. Koko kauteen olen ollut todella tyytyväinen vaikkei se aina mukavaa katsottavaa ole ollutkaan. Moni juttu jäi auki mutta en minä kaikkeen vastausta odottanutkaan vaikka mukavaahan se olisi ehkä ollut. Saa nähdä tuleeko tälle jatkoa. Tekotaiteeksi haukkumisen ymmärrän vaikkei se itselle semmosena näyttäytynyt lainkaan. Ainutlaatuinen sarja ja kaikesta paistoi läpi se, että tämä oli just sitä mitä tekijä halusikin sen olevan ja visio oli täysiä hallussa. Jumalauta, lopun huuto kaikuu vieläkin päässä.
 
Ne jotka haukkuvat tätä tekotaiteelliseksi pitävät Adam Sandlerin komedioista ja kuuntelevat Justin Bieberiä. Tästä oli tehty tutkimuskin, mutta en nyt löydä sitä.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
LiemiKuutio
27.11.2017 12:44:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Röntgen-Jeesus: Osan jaksoista jo kolmesti katsoneena joka kerta löytyy uusia juttuja mihin kiinnittää huomiota ja joissa tuntuisi olevan kovasti järkeä juonen kannalta. Lucyn suklaapupupohdinnat yms. Vielä kun tässä sarjassa artikuloidaan osa asioista hyvin selkeästi niin tuota dialogia kuunnellessa tulee ahaa-elämyksiä. Parasta.
 
En ole itse saanut tilaisuutta katsoa kolmatta kautta loppuun saakka. Kun kuulin, että Sub esittää sarjan kokonaisuudessaan, jäin odottelemaan ja katsomaan nämä kaksi aiempaa jälleen.
 
Nyt näyttäytyvät kakkoskaudenkin tapahtumat järjellisiltä, ja koko tapahtumaketju näyttäytyy uudessa, kolmoskauden valossa. Kakkoskausi tuntuu muutenkin aina vain paremmalta. Kolmoskauden ekat jaksot katsoo eri tavalla toisella kertaa. Jaksaa odotella tapahtumien kehittymistä, ja asettautua Lynchmäiseen kerrontatapaan. Ja kuten Röntgen-Jeesus toteat, löytyy yhä uusia ja uusia yhteyksiä tapahtumien välillä ja kaikella tuntuu olevan jokin salattu merkitys.
 
Minusta on upeaa, että joku pystyy tekemään tällaisen sarjan, joka ei kulu kertakatsomalla puhki ja kaikkea selitetä alleviivaamalla ja pureksita valmiiksi nieltäväksi ja jossa on ihan kaikkea romantiikasta kauhuun, mustaan huumoriin ja mysiikkaan ja ihmettelyn aihetta vielä vuosikymmenien jälkeen. Huumori on ihan omanlaistaan ja älynväläykset vieläkin aiheuttaa naurunpyrkähdyksiä:
 
Kun Cooperia ammuttiin ja hän tuli tajuihinsa ja kysäisi (muistaakseni) onko mitään uutta, Lucy luetteli: saha paloi, pari ihmistä tapettiin, muutama kolkattiin, pari muuta koomassa, yksi kadonnut, kolmas karannut jne jne. Kun sitä ennen ei tapahtumat kovin ripeästi edenneet.
 
Kun ollaan sarjasta ihmisten kanssa keskusteltu, monet esittää mielipiteitä ja kysymyksiä siitä, miten sarja olisi pitänyt päättyä, miten tapahtumien olisi pitänyt yleensä mennä, ja mitä järkeä joissakin ratkaisuissa nyt sitten on ja se WTF tulee mainittua aika monesti. Varmaan moni myös ajattelee, että Sibeliuksen olisi tullut säveltää neljäs sinfonia paikoin eri tavalla eikä siten kuin on mihinkin ratkaisuun teoksessaan päässyt, ja että onpas tässä tylsiä kohtia. Tai että Picasson olisi pitänyt toteuttaa jokin työnsä eri väreillä tai laittaa tauluun vähän sitä sun tätä muuta kuin mitä laittoi.
 
Ajattelen TP:sta samoin kun muustakin taiteesta: se on tekijänsä luomus ja katsojalle ja kuulijalle elämys ja siitä joko tykkää tai sitten ei. Mielenkiintoista on kuulla katsojien analyyseja. Tuskin mistään tv-sarjasta tai yleensä ohjelmasta on tullut ikinä nauttineeksi näin paljon ja mikä tarjoaisi tällaisia elämyksiä tai mikä aiheuttaisi näin paljon keskustelua.
 
Informaatiokameli
27.11.2017 14:54:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LiemiKuutio: En ole itse saanut tilaisuutta katsoa kolmatta kautta loppuun saakka. Kun kuulin, että Sub esittää sarjan kokonaisuudessaan, jäin odottelemaan ja katsomaan nämä kaksi aiempaa jälleen.
 
Nyt näyttäytyvät kakkoskaudenkin tapahtumat järjellisiltä, ja koko tapahtumaketju näyttäytyy uudessa, kolmoskauden valossa. Kakkoskausi tuntuu muutenkin aina vain paremmalta. Kolmoskauden ekat jaksot katsoo eri tavalla toisella kertaa. Jaksaa odotella tapahtumien kehittymistä, ja asettautua Lynchmäiseen kerrontatapaan. Ja kuten Röntgen-Jeesus toteat, löytyy yhä uusia ja uusia yhteyksiä tapahtumien välillä ja kaikella tuntuu olevan jokin salattu merkitys.
 
Minusta on upeaa, että joku pystyy tekemään tällaisen sarjan, joka ei kulu kertakatsomalla puhki ja kaikkea selitetä alleviivaamalla ja pureksita valmiiksi nieltäväksi ja jossa on ihan kaikkea romantiikasta kauhuun, mustaan huumoriin ja mysiikkaan ja ihmettelyn aihetta vielä vuosikymmenien jälkeen. Huumori on ihan omanlaistaan ja älynväläykset vieläkin aiheuttaa naurunpyrkähdyksiä:
 
Kun Cooperia ammuttiin ja hän tuli tajuihinsa ja kysäisi (muistaakseni) onko mitään uutta, Lucy luetteli: saha paloi, pari ihmistä tapettiin, muutama kolkattiin, pari muuta koomassa, yksi kadonnut, kolmas karannut jne jne. Kun sitä ennen ei tapahtumat kovin ripeästi edenneet.
 
Kun ollaan sarjasta ihmisten kanssa keskusteltu, monet esittää mielipiteitä ja kysymyksiä siitä, miten sarja olisi pitänyt päättyä, miten tapahtumien olisi pitänyt yleensä mennä, ja mitä järkeä joissakin ratkaisuissa nyt sitten on ja se WTF tulee mainittua aika monesti. Varmaan moni myös ajattelee, että Sibeliuksen olisi tullut säveltää neljäs sinfonia paikoin eri tavalla eikä siten kuin on mihinkin ratkaisuun teoksessaan päässyt, ja että onpas tässä tylsiä kohtia. Tai että Picasson olisi pitänyt toteuttaa jokin työnsä eri väreillä tai laittaa tauluun vähän sitä sun tätä muuta kuin mitä laittoi.
 
Ajattelen TP:sta samoin kun muustakin taiteesta: se on tekijänsä luomus ja katsojalle ja kuulijalle elämys ja siitä joko tykkää tai sitten ei. Mielenkiintoista on kuulla katsojien analyyseja. Tuskin mistään tv-sarjasta tai yleensä ohjelmasta on tullut ikinä nauttineeksi näin paljon ja mikä tarjoaisi tällaisia elämyksiä tai mikä aiheuttaisi näin paljon keskustelua.

 
Allekirjoitan kaiken.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
dixi19
27.11.2017 21:16:20 (muokattu 27.11.2017 21:20:24)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko muut muuten lukeneet vielä tuota Final Dossier -kirjaa?
 
Luin sen tuossa pari viikkoa sitten ja oli ihan kelpo opus, joskin varsin lyhyt verrattuna siihen aiempaan Secret Historyyn, joka oli ehkä muutenkin mielenkiintoisempi yhdistellessään kaikkea mahdollista USA:n lähihistoriasta Twin Peaksin mytologiaan -
tyyliin intiaanimyyteistä Crowleyyn ja Jack Parsonsiin ja siitä Roswelliin ja kaikki nivoutui aina jotenkin Twin Peaksin omaan maailmaan.
 
Tämä uusi sen sijaan jatkaa suoraan siitä mihin kolmoskausi jäi ja näin ollen onkin samaan aikaan tosi mielenkiintoinen, mutta myös hieman ongelmallinen. Meinaan kun sitä kolmoskauden loppua on saanut sulatella nyt jo pidemmän aikaa, niin oon tullut siihen lopputulokseen, että se jäi kyllä lopulta todella optimaaliseen tilanteeseen ja nyt tämä kirja yrittää selittää monia tulkinnan varaan jätettyjä juttuja vähän liikaa omaan makuun.
 
Eli jos kiinnostelee tietää mitä lopussa tapahtui lähes rautalangasta väänettynä tai mitä oli meneillään Sarah Palmerilla tai missä Audrey on ja ennen kaikkea: "how's Annie" (tai ainakin Mark Frostin oma näkemys näistä), niin kantsii tsekkaa ehdottomasti, mutta noin muuten jäi vähän sellainen olo, että Lynch jätti jo asetelmat ihan riittävään paikkaan, josta katsojan on hyvä vetää omat tulkintansa.
 
Ja se nyt sanottakoon, että ei Frostkaan lopulta ihan kaikkea ala selittämään, vaan sellainen omanlaisensa tulkinnanvaraisuus jää vielä kirjan jälkeenkin onneksi.
 
anomus.com
LiemiKuutio
28.11.2017 09:58:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dixi19: Oletteko muut muuten lukeneet vielä tuota Final Dossier -kirjaa?
 
Ja se nyt sanottakoon, että ei Frostkaan lopulta ihan kaikkea ala selittämään, vaan sellainen omanlaisensa tulkinnanvaraisuus jää vielä kirjan jälkeenkin onneksi.

 
Ainakin toistaiseksi jätän kirjan lukematta, mutta voi olla että jos ei enempää jatkoa Peaksiin enää ikinä tule, niin voi olla että kaipaa sitten jotain lisäpohdintaa - ehkä muutamien kolmoskauden jaksojen uusintakatsomisten jälkeen. :)
 
Hyväksyn Twin Peaksin sellaisena teoksena kuin se on, jättää paljon katsojansa mietittäväksi ja just sen takia kiehtova ja sen äärelle haluaa palata yhä uudelleen ja jotain kummaa löytämisen iloa tuosta irtoaa.
 
Katsoin tässä vähän aika sitten FWWM:n uudestaan ja huomasin, että Great Northern -hotellin perustuksenkaivuukuvassakin (missä mm. Hornen veljekset ja isä) kuvassa oli kultainen lapio. Sieltä täältä putkahtelee tuttuja elementtejä.
 
Eos
01.12.2017 22:04:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LiemiKuutio: Ainakin toistaiseksi jätän kirjan lukematta, mutta voi olla että jos ei enempää jatkoa Peaksiin enää ikinä tule, niin voi olla että kaipaa sitten jotain lisäpohdintaa - ehkä muutamien kolmoskauden jaksojen uusintakatsomisten jälkeen. :)
 
Samoilla linjoilla. Sitten 25 vuoden kuluttua. Ei mutta pitää katsoa uudestaan tämä kolmas kausi ja sitten tutustua tuohon kirjallisuuteen.
 
dixi19
06.12.2017 02:45:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sight & Sound, eli ns. "maailman tärkeimpien kriitikkojen lista" on päättänyt määritellä uuden Twin Peaks -kauden leffaksi ja samalla vuoden toiseksi parhaaksi elokuvaksi Get Outin jälkeen.
 
Lynch ja Frost ovat toki sanoneet alusta alkaen, että kyseessä on ainakin heidän mielestään 18-tuntinen elokuva, joka on vain jaettu tv-formaattiin, joten miksipä ei. Joka tapauksessa aika jännä ratkaisu.
 
Samalla joka tapauksessa myös hieno ratkaisu, sillä olihan toi nyt parhaimpia juttuja sekä leffa- että tv-rintamalla tänä vuonna.
 
Mielenkiintoinen lista muutenkin, Kaurismäkikin mukana. Tosin olisin kyllä halunnut nähdä mukana myös loistavan Wind Riverin.
 
The best in 2017 polls and lists continue today with one of the most respected organizations, Sight & Sound. After polling over 180 critics from around the world, Jordan Peeles Get Out landed in the top spot while close behind, with some controversy, is David Lynch and Mark Frosts 18-part Showtime series Twin Peaks .
 
1. Get Out, dir: Jordan Peele
2. Twin Peaks: The Return, dir: David Lynch
3. Call Me by Your Name, dir: Luca Guadagnino
4. Zama, dir: Lucrecia Martel
5. Western, dir: Valeska Grisebach
6. Faces Places, dir: Agnes Varda, JR
7. Good Time, dirs: Ben and Josh Safdie
8. Loveless, dir: Andrey Zvyagintsev
9. Dunkirk, dir: Christopher Nolan
9. The Florida Project, dir: Sean Baker
11. A Ghost Story, dir: David Lowery
12. BPM, dir: Robin Campillo
12. Lady Macbeth, dir: William Oldroyd
12. You Were Never Really Here, dir: Lynne Ramsay
15. Gods Own Country, dir: Francis Lee
16. Personal Shopper, dir: Olivier Assayas
16. The Shape Of Water, dir: Guillermo del Toro
16. Strong Island, dir: Yance Ford
19. I Am Not Your Negro, dir: Raoul Peck
19. Lady Bird, dir: Greta Gerwig
19. Let the Sunshine In, dir: Claire Denis
19. Moonlight, dir: Barry Jenkins
19. mother!, dir: Darren Aronofsky
19. Mudbound, dir: Dee Rees
25. The Other Side Of Hope, dir: Aki Kaurismaki
25. Silence, dir: Martin Scorsese
 
anomus.com
Hetfield
03.01.2018 00:42:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lautuma: Viimeinen vartti aavikko- ja kirsikkapiirakkakohtauksineen oli ehkä parasta televisiota 2010-luvulla. Siihen olisi voinut lopettaa onnistuneesti koko kauden. Enpä ole ikinä odottanut missään yhteydessä päähenkilön rupeavan puhumaan itsenäisesti yhtä paljon kuin Twin Peaksissa. Juicy Fruit, sanos inkkari.
 
Lainataan vanhaa viestiä, sillä olen nyt katsonut Subin tahtiin tätä uutta kautta ja voi perkule että toi jakson 11 loppupuoli oli tosiaan ihan vitun upea.
 
Toki vielä on kesää jäljellä, mutta oijotaan sen verran toteamalla jo tässä kohtaa että pidän siitä miten tähän uuteen kauteen oli lähdetty. Helpoin olisi ollut vaan jatkaa mahdollisimman samoilla linjoilla kuin mihin jäätiin, mutta tähän on selkeästi lyöty pari ässää hihasta ja parasta a-ryhmää kehiin eikä leikitty! Myös määränä toi 18 jaksoa tuntuu tässä kohtaa sopivalta, ennen katsomista epäilin noin "suurta" määrää.
 
Alright, alright, alright!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 553 54 55 56 57 58

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti