Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Pukeutuminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksi muotivaatteisiin pukeutuneet..
1 2 3 4 510 11 12 13 14
seitikki
05.08.2004 00:29:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...tytöt näyttävät huorilta?? Miksi ihmeessä muodin pitää olla sellaista? Sairasta... Ja sitten kymmenvuotiaat meikkaavat ja ihmettelevät, mitä vikaa heissä on kun he ovat yhä neitsyitä... ikäänkuin lapsukaiset kerjäisivät pedofiilien jne. huomiota. Sairasta. Anteeksi, toistan itseäni. En vain ymmärrä. Minä käytin ala-asteella tuulipukua ja pooloa... käytän muuten usein vieläkin. Mutta se, että kuljetaan minareissa ja olattomissa topeissa....grr... raivostuttavaa.
Mikseivät vanhemmat kiinnitä huomiota lastensa pukeutumiseen? Eikö niitä kiinnosta? Minä ainakin olen saanut sellaisen kasvatuksen, että huh huh. Ja tyytyväinen olen ja ihmettelen maailman sairasta menoa...
 
Pistän suhun letkuja ja elän sun kauttas. Oikeesti olen kuollu.
FlatOutFucked
05.08.2004 01:47:05 (muokattu 05.08.2004 04:08:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se nyt-liitteen juttu niistä viidesluokkalaisista oli ikävää luettavaa.
 
Kyse on siitä että elämme meritokraatisessa yhteiskunnassa, jossa ihanteena on olla parempi ja kauniimpi kuin muut. Nopea elämäntapa yleistyy ja kestää pidempään, mutta lapsuus puolestaan lyhenee. Ala-asteella pitää ruveta styylaamaan, koska se nostaa asemaa yhteisön sisäisessä hierarkiassa (viimeistään yläasteella sitten juodaan ja naidaan). Muoti kulkee yhteiskunnan vaihteluiden mukana, nykyisin se siis tukee erottumista ja kilpailua. Päiden kääntäminen pitää olla tavoite ja siksi vaatteet vähenevät ja seksikkyydellä pelataan. Itse alastomuus on edelleen "tabu" (sallittu vain kauniille) ja paljastelu siis "rohkeutta". Lisäksi valtamedia, kuten MTV, on niin cool, että se päättää mikä on cool. Tämä vaikuttaa erityisesti kohderyhmän asenteisiin.
 
Mikseivät vanhemmat kiinnitä huomiota lastensa pukeutumiseen?
 
Nokun ne on duunissa, jotta pennut voisivat ostaa merkkikuteita.
 
"You´re not just a duck, You´re human...YOU´RE HUMAN! Go forth! Go forth and thrash..." -Thurston Moore
GuitarMonster
05.08.2004 09:53:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se nyt-liitteen juttu niistä viidesluokkalaisista oli ikävää luettavaa.
 
Niin oli.
 
"Yksitoistavuotiaat tytöt tanssittavat ex- poikaystäviään." Sairasta.
 
peltikojootti
05.08.2004 12:05:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samaa olen itsekkin miettinyt. media, media antaa niin loistavia neuvoja... prkle!
 
Ainakin tämä sukupolvi jota minä elän, katsoo kauhuissaan puolialastomia lapsia, joten omille jälkeläisille osaa antaa erilaisen kasvatuksen. Tai sitten pahimmassa tapauksessa tarhaikäiset pentumme pukeutuvat minihameisiin. Ja huutelevat rattaista rivouksi ohikulkevien mummojen perään.
 
on tästä kylläkin jonkin aikaa kun katsoin yhden dokkarin, jossa kerrottiin kauneusihanteista yms. Siinä vanhemmat veivät alle 5 vuotiaita mukuloitansa jumppaan ja jonnekkin punttisalin tapaiseen paikkaan. Syyksi vanhemmat teolleensa kertoivat jotain: no tämä meidän pikku marja oppii nuoresta saakka ymmärtämään muotia ja pysymään hoikkana.
 
Sanon vain että sairasta.
 
hinkataaks hampaita??
waihen84
05.08.2004 12:55:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen samaa mieltä. Ai et oli upeaa peruskoulussa 1991-1999 kun kaikilla oli ihan normaalit vaatteet...prkl.
 
Oikein oksettaa tää nykymaailma..."pakko olla näin koska se lehti sanoo" tai "koska niin britney pukeutuu". D'oh.
 
Härski
05.08.2004 19:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän sitä oli sitä pornopukeutumista jo silloin, kun itse olin yläasteella. Silloin tajuttiin jo se, että huoran lookilla saa. Toi, että "viimeistään sitten yläasteella juodaan ja naidaan"- juttu on oikeasti yksi oksettavimmista ja hävyttömimmistä asioista, joista vanhemmat saavat syyttää vain itseään. Ite kuuluisin myös tähän ikäpolveen (varhaisteinipaneskelijaikäpolveen), mutta ihan periaatteesta kuljen virtaa vastaan. Saattaa kuulostaa kalkkimaiselta, mutta todellisuuden tajuaminen ja ihan oikealla järjellä ajatellen (ei siis nettimediamukacooljeejee- päissään), maailma on todella kuvottava paikka tänä päivänä.
 
I rest my case.
 
battery
05.08.2004 20:02:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joooh..toivottavasti jokainen kulkee ja uskoltaa olla semmosissa kuteissa, missä tuntee että neon osa sitä persoonaa..okei jos tahtoo olla huorå ei siin mitn..
kyllähän sitä itekkin saa leikkimielistä vittuilua kuulla omista vaatteista kun aina t-paidassa viihdy vaan on jotain vitun ihme-kledjui, mut seon vaan part of me :P
 
Just a little junkie
Jani The Rock
05.08.2004 20:33:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Härski sanoi ruman sanan niinkuin se on. Siitä plussaa.
 
Don`t mess with the countryboys
Mimi
05.08.2004 21:32:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulipa tuota minunkin mietittyä yläasteaikoinani. Talvipakkasilla kun minä (ysiluokkalainen) hautauduin toppatakkiini (erittäin epämuodikkaaseen), nämä seiskan kovistytöt kulki lantiofarkuissa ja aika lyhkäisessä paidassa ulkona, takkina vain ohut pilottitakki (helevetin muodikas, vain joka toisella oli sellainen) ja sekin oli auki. Farkut piti olla pienintä mahdollista kokoa, mitä kaupasta löytyy, mm. eräs tukevahko tyttö, ei siis lihava, vain tukeva, oli ahtanut itsensä muutaman numeron liian pieniin farkkuihin, tuloksena oli epämääräinen vararengasmuodostelma siinä farkkuejn vyötärön päällä, ei näyttänyt hirvittävän hyvälle, ainakaan minun mielestäni. En edelleenkään ymmärrä, miten tämä tyttö sai ne farkut jalkaansa, saati sitten miten niissä voi edes istua.
 
Tuossa äskettäin piipahdin eräässä festaritapahtumassa. Pahaa teki katsoa, kun arviolta 12 vuotiaat tytöt kulkivat minihameissa ja korkokengissä, ja aikasta avonaiset topit oli molemmilla. Siis festareille! Minihame + korkkarit = ei välttämättä paras festariasuste... Tai saahan sitä tietysti jokainen pukeutua ihan niinkuin haluaa... Mietittiin siinä kavereiden kanssa, että kylläpä sitä jotenkin tuntee itsensä aika aikuiseksi, vaikka teinejähän tassä kaikki ollaankin.
 
Yksi asia mikä on kans puhuttanut aika kovasti täälläpäin, on nämä paidat, missä on kaikensortin kirosanoja yms tuhmuuksia. Veljeni oli järkkärinä eräässä nimeltämainitsemattoman artistin konsertissa, kohdeyleisö 7-13 vuotiaat, tiedätte kyllä varmaankin kuka nykyään on IN. Velipoika kertoikin sitten mitä kaikkea oli nähnyt, mm. n. 10 vuotiaalla paita, jossa lukee "positiivisuus on perseestä" ja muutamia muita, mutta en muista kovin tarkkaan mitä niissä oli lukenut, en ollut itse paikalla.. Sinänsä tuo "positiivisuus..." on ihan hieno paita, mutta 10 vuotiaalla. Olen itsekin nähnyt kaikenlaisia "minulle ei vittuilla" paitoja ja muita vastaavia suurinpiirtein siinä 10-12 ikävuoden kieppeillä olevilla tytöillä. Jotenkin menee vähän yli hilseen. No, mutta kunhan vuodatin...
 
"Siis kuinka vitun kännissä pitää olla, että katsoo livenä Slayeriä, mutta luulee näkevänsä Scorpionsin!!??" (Rokatessa Roiskuu II)
Eemil
05.08.2004 22:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on niin masentava aihe että en jaksa enää avautua siitä. Kaiken lisäksi vituttaa se, niinkuin Härski tuossa vihjaisi, että nuo muotin mukaan eläjät eivät saa edes tietää kuinka paska paikka tämä maailma onkaan, koska ajatus ei luista omassa päässä.
 
Kilpailu ajaa yhteiskunnan ja ihmiskunnan tuhoon.
Nightwish
05.08.2004 23:50:26 (muokattu 05.08.2004 23:53:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja miksi muotivaatteet ovat niin pieniä?
Mun kaapista ei kyllä pahemmin ns.muotivaatteita löydy,kun oon aina tullut hieman jälkijunassa tuon(kin) suhteen.
Mutta silloin kun kauppaan raahaudun..(todellakin raahaudun mä inhoon vaateostoksia) niin kun raahaudun on sieltä hankala löytää vaatteita.Nuo tämän hetken valikoimat ei oikein minua miellytä ja jos sieltä jotain kivaa löytyy niin ei ne meinaa mahtua päälle.Housuista persvako paistaa ja paidat..no kyllä te tiedätte.Ja minäkin olen aika hoikasta päästä.
 
Edit.Unohtui mainita että tuossa yks päivä juttelin kaverin kanssa joka on terkkarina ala-ja ylä-asteella.Se sanoi että nykyään lääkärit,yms on jo huolissaan nuorista tytöistä jotka käyttävät aina tiukkoja lannehousuja.Niissä kun ei pääse lantio kehittymään (elikkäs perse leviämään) niin kuin sen kuuluisi.
 
Seasons don't fear the reaper Nor do the wind, the sun or the rain
anguished
06.08.2004 01:18:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja miksi muotivaatteet ovat niin pieniä?
 
Että saadaan ihmiset ostamaan niitä kalliita muotivaatteita mahd. nopeasti lisää kun vanhat jää liian pieniksi?
 
ba-Rokki
pyro
06.08.2004 12:20:43 (muokattu 06.08.2004 12:22:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tämä aihe on aina ajaksanut kiinnostaa ja itkettää...
tuosta on todellakin terveydellisiä haittoja...
eräs tuttavani on ala-asteen opettaja ja kertoi että n.11 vuotias tyttö oli ottanut luokkatoverinsa (pojan) kamera puhelimen ja mennyt ystävättäriensä kanssa vessaan...lopputulos tässä tarinassa oli se että poika jonka puhelinta oli lainattu tuli näyttämään kuvat opettajalle...mikäs siinä muu paistoi kun tämän 11 vuotiaan sukuelimet...sairasta!
miksei nykyihmiset osaa pitää huolta lapsistaas..onko tämä ikuinen oravanpyörä: ensin synnytään sitten äitii kertoo että pitää olla kaunis..siinä sitten ollaan jo 12 vuotiaana naimassa kaksi kertaa vanhempaa miestä..hieman myöhemmin (n.16v) hankitaan oma kakara ja kierre jatkuu ja sitten vielä pohditaan että mikä meni vikaan, miksi meidän oma pikku maija nai viikonloppuisin kolmekymmentä vuotiaita miehiä, vetää perskännit ja setä antaa ehkä vielä jotain tabuja mistä tulee "hyvä fiilis"...sitten poliisit soittaa ja kertoo että pikku maija makaa nyt tiedottomana sairaalassa....
 
okei tämä kaikki tuli aika paljon asian vierestä, mutta mielestäni on yhteydessä tähän kaikkeen...
 
vai?
 
"sepäs loppui lyhyeen" sanoi muumipeikko kun jalkoihinsa kurotti
DJKaaos
06.08.2004 13:14:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuossa pari viikkoa sitten näin erään tutun pikkusiskon joka täytti juuri 13v avonainen paita päällään jossa komeili isolla tekstillä orastavien rintojen kohdalla "panettaa".
 
Haluan ostaa uudet putket aivoihini, tarjoa!
GuitarMonster
06.08.2004 14:20:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuossa pari viikkoa sitten näin erään tutun pikkusiskon joka täytti juuri 13v avonainen paita päällään jossa komeili isolla tekstillä orastavien rintojen kohdalla "panettaa".
 
Ei hitto. Ei voi olla totta. Eihän se ole? Eihän??1
 
Cutter
06.08.2004 14:32:33 (muokattu 06.08.2004 14:43:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, samaa ollaan mietitty kaverin kanssa. Mä olen oikeasti onnellinen, että olen saanut elää lapsuuteni lapsena, niin ei tarvitse sitten enää aikuisena leikkiä.Siis lapsen pitäisi leikkiä vielä yläasteella.Mä olin ainakin silloin vielä ihan lapsi. Meikkaamisesta ei vielä tietoakaan saatika et olisin kännäilly viikonloput tai polttanu röökiä. Kiitos kuuluu vanhemmilleni.Lapsuusiän pitäisi olla huoletonta aikaa. Ei tarvii välittää jos tukka oliskin vähän sekaisin tai vaatteet on likaset eikä kovin muodikkaat. Lapsuus on kuitenkin ihmisen tärkein vaihe elämässä. Siitä alkaa vaan alamäki. Aikuistuminen on tylsintä mitä tiedän.
 
Kuitenkaan sille ei voi mitään, että maailma täyttyy pian "pikkuaikuisista". Ei ainakaan jos Seppälät ja hennes&mauritzit Jatkaa tota "tehdään lapsista huoran näköisiä"- linjaansa. Ja vanhemmathan niitä muotivaatteita lapsillensa ostelee. "Meidän Liisukalle vaan parasta." Joo. Säälittää noi nykyajan lapsukaiset. Ei ne tiedä mistä ne jää paitsi. Eikä se niiden vikakaan ole. Vaan vanhempien vikahan se on. Ei aikuisillakaan taida paljoa tietoa päässä olla kun ei ne tiedä, et lapsista pitää pitää huolta.Ei mikään 11-vuotias tajua välttämättä mitä voi käydä jos alottaa tupakanpolton, tai onko ihan järkevää alottaa seksi- ja seurusteluelämää ihan vielä.Ei ne raukat tiedä. Ne vaan tekee sitä mitä muutkin.Äh, tulee tosi surullinen olo tällasista jutuista. En haluaisi saattaa omaa lasta tällaiseen maailmaan.
 
Sitä paitsi miehille tehdään paljon kivempia vaatteita kun naisille. En mä halua pukeutua mihinkään pastelliin.Täytyy ruveta mieheks.
 
Niin mitä piti tehdä?
JS
06.08.2004 15:21:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä vaatetusta enemmän mua häiritsee vasta ala-asteikäisten lasten hillitön kiroilu ja välinpitämättömyys (tai tietämättömyys) käytöstavoista. Miksei niitten vanhemmat tee mitään?
 
Noista vaatteista vielä että kyllähän ne tietenkin miehillä ja pojilla lisää sepaluksenpullotusta mikä voi esim. heikolla itsetunnolla varustetulle murkulle aiheuttaa tarpeetonta nolostumista...
 
Onko kukaan muu huomannut, että tyttölapset tappelevat nykyään enemmän kuin ennen?
 
Sitä paitsi miehille tehdään paljon kivempia vaatteita kun naisille. En mä halua pukeutua mihinkään pastelliin.Täytyy ruveta mieheks.
 
Höh... Mä kattelen aina naistenvaatteita. Ei voi ymmärtää miksi miehille suunnatuissa vaatteissa ei voi olla röyhelöitä tai hapsuja tai mitään muutakaan kivaa. Ylipäätään tämmösen tikku-ukon on aika vaikea löytää mitenkään sopivia vaatteita (suurin osa luo variksenpelätinvaikutelman, Jack & Jonesin paidat tosin on hyviä) :)
 
Kaulamikki on efekti. Efekteillä peitetään virheitä.
FlatOutFucked
06.08.2004 15:48:51 (muokattu 06.08.2004 16:39:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan muu huomannut, että tyttölapset tappelevat nykyään enemmän kuin ennen?
 
Kilpailuyhteiskunnan ilmentymä. Harjoittelevat tärkeitä taitoja jo lapsena. Sitten kun noista tulee aikuisia, niin helvetti sentään.
 
"You´re not just a duck, You´re human...YOU´RE HUMAN! Go forth! Go forth and thrash..." -Thurston Moore
Nightwish
06.08.2004 16:20:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhemmista se on aika paljon kiinni miten lapsi pukeutuu ja käyttäytyy. Mitenköhän erilailla kasvatetaan kaupungissa ja maalla lapsia? Itse olen maalta ja ollaankin entisten luokkakavereiden kanssa juteltu ettei meillä ole missäänvaiheessa ollut mitään suurempaa tarvetta kenelläkään olla se luokan halutuin tyttö,yms.Johtunee ehkä siitä että miltei kaikki ollaan oltu yhdessä leikkikoulusta lukion viimeiselle luokalle asti.Siinä ajassa on ehtinyt oppia tuntemaan muut tosi hyvin ja kaikki on kasvettu samaa tahtia. Ja me kumminkin kaikki löntysteltiin vielä lukiossakin verkkarit ja virttyneet t-paidat päällä :) Ehkä meni hieman asianvierestä.
Ja vaikka oonkin kohta 22 niin en laittaisi panettaa paitaa päälleni..varsinkaan vanhempien luo tullessani.
Niin ja oletteko huomanneet että vaikka vaatteet pienenee niin uudet sukupolvet lihoo koko ajan..ei tajua.
 
Seasons don't fear the reaper Nor do the wind, the sun or the rain
FlatOutFucked
06.08.2004 16:36:23 (muokattu 06.08.2004 16:40:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ja oletteko huomanneet että vaikka vaatteet pienenee niin uudet sukupolvet lihoo koko ajan..ei tajua.
 
Tämä hassu paradoksi. Kauneuskäsitys muuttuu koko ajan anorektisemmaksi, mutta länsimainen nuoriso paisuu. Tämä vain lisää kontrastia rumuuden ja kauneuden välillä, joka puolestaan aiheuttaa itsetunto-ongelmia monille. Kaikki etsivät ihanteiden (valtamedia) mukaista kauneutta, mutta eivät tajua että sitä ei todellisessa elämässä ole.
 
Länsimainen kulttuuri tuhoaa vielä itsensä. Rahaa ehkä tienataan enemmän, mutta ihmisten henk. koht. ongelmat vain lisääntyvät.
 
EDIT: länsimainen sitä länsimainen tätä...kuulostanpas tyhmältä.
 
"You´re not just a duck, You´re human...YOU´RE HUMAN! Go forth! Go forth and thrash..." -Thurston Moore
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 510 11 12 13 14

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti