Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Pukeutuminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tyylin hakua / Miten klassinen rokkari pukeutuu?
1
Rokkipeikko
07.09.2013 14:29:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En omaa kontakia kehenkään stylistiin, ja pukeudun tätä nykyä asiallisesti ja klassisesti. Jos tyyliä hakee sellaisista nimistä soitollisesti, kun Eric Clapton, Ron Wood, Mark Knopfler, Jimmy Page, mm, ja sen ajan muistakin brittikitaristeista, pitäisi kai näyttääkin ulkoisestikin vähän vaatetuksen osalta ainakin herrasmieheltä lavalla. Ron Wood on joissain videoissa makean näköinen kitaran kanssa, savuke suupielissä, no tosin hänen kampauksensakin tekee aika coolin hänestä, mutta pukeutumiseen haluaisin keskittyä.
 
Herrasmieheltä kun pitäisi näyttää, puku lienee ehdoton? Tummanpuhuva? Mutta jos nyt pukua ei ensimmäisenä hanki, onko teillä jotain kokemuksia kotimaisista vaateliikkeistä, jotka toimittaisivat asiallisia miesten pukeutumistuotteita? Ostan vaateenni aika pitkälti Dressmanista tätä nykyä, mutta enemmän särmääkin voisi olla vaatteissa. No, rollareillahan on oma mallisto siellä, ja t-paita, jossa on iso punainen rollareitten huulilogo, voisivat kuulua vaatekaappiini, mutta muita?
 
J. Sumell
Sivaltaja
07.09.2013 18:31:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klassinen rokkari on pers'auki joten ei ole pahemmin rahaa muuhun kuin halvimpaan vaatetukseen ja kaljaan. Voi mennä EMP rokkarit takaisin vanhempien luokse asumaan ja jättää asfalttiset elämänpolut todellisille louhijoille.
 
"AD MAJOREM SATHANAS GLORIAM" -J.Paholainen
Rokkipeikko
08.09.2013 10:47:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ehkä ei vielä olekaan rahaa, enhän ole tehnyt yhtään taloudellista hyötyä tuottavaa keikkaa vielä, saati sitten ollut koskaan missään sellaisessa työpaikassa, josta olisi saanut ihan rehellisesti palkkaa.
 
Mutta artistin on mahdollista lähteä ajan ollessa kypsä vaatebisnekseen, ja vielä saattaa tulla sekin päivä eteen, kun istun kartanossani sikaria röyhytellen samalla laskien rojalteja vaatemyynnistä, vaatekappaleista, joita rahamiehet himoitsee ja ostaa sikahinnalla. :)
 
J. Sumell
Heissask
08.09.2013 11:34:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pukeudut niin kuin itseä huvittaa. Jos rupeat muilta mallia ottamaan, niin olet vain tylsä kopio.
 
Dressmannin puvut voit kyllä jättää taaksesi, kannattaa varmaankin mieluummin etsiä netistä kuin mennä Dressmanniin.
 
"Rupesi jo jännittämään, kun yhtäkkiä tuli niin masentunut ja ahdistunut olo. Onneksi se olikin vain nälkä. Söin tortillan ja elämä jatkuu." -M4ss3 m/
Funkånaut
08.09.2013 12:07:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heissask: Dressmannin puvut voit kyllä jättää taaksesi, kannattaa varmaankin mieluummin etsiä netistä kuin mennä Dressmanniin.
 
Puvun ostaminen sovittamatta on munsta melkoisen hölmöä. Kokomerkinnätkään kun ei koko totuutta kerro.
 
"What do you think the next happen now?" - Jari "Sporde" Porttila Kuuntelen tämmöistä
Stiiq
08.09.2013 12:33:43 (muokattu 08.09.2013 12:37:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkonaut: Puvun ostaminen sovittamatta on munsta melkoisen hölmöä. Kokomerkinnätkään kun ei koko totuutta kerro.
 
Ilmoitettu koko yhdistettynä kokotaulukkoon ja muiden ihmisten kokemuksiin (Styleforumilla on kattava lista eri valmistajien eri kokojen tarkoista mitoista) antaa todella hyvän kuvan koosta. Aina voi palauttaa jos ei kelpaa.
 
Toisekseen on lähes mahdotonta löytää istuva puku suoraan vaatetangosta, ellei ole täsmälleen tietyn muotoinen ihminen. Pukua pitää käyttää ompelijalla joka tapauksessa (yleensä vähintään hihojen ja lahkeiden pituuden fiksaus), joten netistä ja kivijalasta ostetut ovat samalla viivalla. Paitsi tietty hintojen suhteen, esimerkiksi Suitsupplyn hinta-laatushde A++ jos vain takit sattuvat sopimaan ruumiinrakenteelle. Suomessa puvun etsiminen kohtuuhintaan on lähes mahdoton projekti, ja Kehä III:n ulkopuolella kannattaa heittää pyyhe kehään.
 
Aloittajalle: älä käytä pukua kuin juhlissa, pliis. Ei me olla Italiassa. Nuori mies puvussa näyttää poikkeuksetta höpsöltä ja eksyneeltä. Tumma puku on sitä paitsi yksinomaan juhlavaate, arki- ja työpuvut ovat vaaleampia ja usein kuvioituja, joten sellainen päällä ei tulisi hiihtää kaupungilla.
 
20.8. 22:54:21 NEVÖ FOGET // Kuivakka, englantilaistyyppinen huumori ei nyt auta.
Funkånaut
08.09.2013 13:04:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stiiq: Aloittajalle: älä käytä pukua kuin juhlissa, pliis. Ei me olla Italiassa. Nuori mies puvussa näyttää poikkeuksetta höpsöltä ja eksyneeltä. Tumma puku on sitä paitsi yksinomaan juhlavaate, arki- ja työpuvut ovat vaaleampia ja usein kuvioituja, joten sellainen päällä ei tulisi hiihtää kaupungilla.
 
Koska muut pukeutuvat huonosti, niin aloittaja ei saa pukeutua hyvin? En ymmärrä. Oon miettinyt, jos kävis kirpparilta hakemassa pari vaaleampaa edullisempaa pukua ja veis kaverille trimmattavaks, jotta tulisi kunnolla istuvat.
 
Mutta tumman puvun kohdalla olen pitkälti samaa mieltä. Tumma puku ei ole niinkään arkivaate.
 
"What do you think the next happen now?" - Jari "Sporde" Porttila Kuuntelen tämmöistä
Stiiq
08.09.2013 13:16:23 (muokattu 08.09.2013 13:23:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkonaut: Koska muut pukeutuvat huonosti, niin aloittaja ei saa pukeutua hyvin?
 
Kyse ei nyt ole siitä. Puku ei ole ainoa siisti vaate, vaan muutenkin voi näyttää asialliselta ja samalla siltä, että ei ole penkonut isänsä vaatekaappia. Vaaleista housuista ja tummasta pikkutakista voi lähteä liikkeelle.
 
E: Tulee mieleen vielä tilanne, jossa nuori kaiffari hiihtää puvuntakki auki (tai kaikki napit kiinni), kravatti huonolle ja liian leveälle Windsor-solmulle solmittu, liian suuren paidan ylin nappi auki, rintatasku tyhjillään, lahkeet lähes maassa viistäen sekä mustat markettiderbyt jalassa ja ajattelee että nyt mä oon klassisesti pukeutunut ja asiallinen. (HUOM! En tarkoittanut että aloittaja tekisi näin. Ei varmaan edes ole kovin nuori. Tämä vain on valitettavan yleinen ja surullinen näky.) Kaikkien pitäisi lainata kirjastosta jotain pukeutumiseen liittyvää ennen kuin edes yrittää käyttää jotain muuta kuin farkkuja.
 
20.8. 22:54:21 NEVÖ FOGET // Kuivakka, englantilaistyyppinen huumori ei nyt auta.
Sergei Fallinen
08.09.2013 22:52:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikä ja sivistys auttaa, jos haluaa herrasmieheltä vaikuttaa. Nuorena kuuluukin näyttää mieluummin keikarilta, koska harvapa nuori on herrasmies (harva vanhakaan on, mutta nuorissa niitä on vielä vähemmän).
 
vain taito on rajana
Funkånaut
08.09.2013 23:21:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Ikä ja sivistys auttaa, jos haluaa herrasmieheltä vaikuttaa. Nuorena kuuluukin näyttää mieluummin keikarilta, koska harvapa nuori on herrasmies (harva vanhakaan on, mutta nuorissa niitä on vielä vähemmän).
 
Juuri näin. Jos nuori näyttää liikaa oppikirjan mukaiselta, niin mieleen tulee vaan että "tossa on ihminen, jolla on oltava maailman tylsin elämä."
 
Tietynlainen tyylipuhtauden puute tuo siihen särmää ja luonnetta.
 
"What do you think the next happen now?" - Jari "Sporde" Porttila Kuuntelen tämmöistä
kaljataiteilija
09.09.2013 09:02:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee nuoremmista puku-ihmisistä mieleen ainakin meikäläisen mielestä kokoomusnuori joka yrittää ulkoisellaan olemuksellaan yli-asiallisuudellaan peittää osaamattomuuttaan....
Butt anyway, moneen kertaan pestyt pillifarkut, jo aikansa nähnyt mutta "magee" kuosillinen kauluspaita ja jotkut nilkkurit. Siihen sitten joku ympärivuoden pidettävä takki.
 
No tää oli mun mielipide...
 
had a rough night, and I hate the fucking Eagles, man... The Big Lebowski
Rokkipeikko
09.09.2013 16:22:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puvussa on tietty jonkinlainen arvokkuuden tuntu, tai ainakin se huokuu sellaista, jos pukua käyttää tyylillä. Pitäisi varmaan bändin kesken puhua myös siitä, olisiko jopa yhteinen lava - lookki paikallaan, vai olisiko kaikilla mahdollisesti toiminnan ja luovuuden vapaus pukeutua ja korostaa näin omia personaallisuuden piirteitä pukeutumisessaan. Tosiaan vielä nuorena se tässä vaiheessa kannattaisi ehkä tehdä, sillä kun ei ainakaan vielä meihin kohdistu mitään painetta korkeammalta taholta pukutumisen tai tyylin suhteen. Ja mikä parasta ei myöskään soitettavan musiikin suhteen.
 
Dressmanissa on kyllä laadukkaita muitakin vaatteita, kuin pelkkiä pukuja, esimerkiksi farkut ja t- paidat olen sieltä ostanut, ja ne on kestäviä, hyviä päällä, ja näyttää tyylikkäältäb ja ajattomalta. Olisi kivaa, jos olisi joku tyttöystävä esimerkiksi makutuomarina ja antamassa vihjeitä pukeutumiseen, saisi vähän tutun naisenkin mielipidettä oman tueksi, mutta ei oo rahaa, ni ei oo naisiakaan?
 
J. Sumell
Artist
09.09.2013 18:24:16 (muokattu 09.09.2013 18:25:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tohon tyyliin ehdottaisin puvun sijaan sopivaa yhdistelmää. Housut (farkut, sammarit) ja irtotakki (eli pikkutakki) esim. joku samettinen voi olla aika rock + sopiva kauluspaita. Kengiksi esim. hyvät nilkkurit.
 
UFFit ja kirppikset kannattaa kahlata läpi, tarvittaessa kledjuja myös ompelijalle niin saa sopimaan.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti