Muusikoiden.net
13.05.2021
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tekijänoikeudet/rojaltit youtubessa
1
lmu2002
07.04.2021 11:31:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten biisin julkaiseminen poikkeaa youtubessa vs. levy-yhtiön (esim. cdbaby tms.) kautta? Eli jos haluaa julkaista original biisin youtubessa ja sille kertyy riittävästi katsomiskertoja, onko etua että biisi on julkaistu ensin levy-yhtiön toimesta? Vai kannattaako unohtaa väliportaat prosentteineen ja kotiuttaa tulot suoraan youtubesta? Youtube maksaa ilmeisesti vain videosta ja audiosta, ei itse sävellyksestä. Mutta miten suojassa biisi on tuolla youtubessa? Sitä ei kait voi käyttää muissa videoissa ilman lupaa mutta miten youtuben ulkopuolella? Saako sen surutta imuttaa ja laittaa jakoon?
 
Jos biisin haluaa myös musastriimauspalveluihin niin sittenhän asiassa ei ole miettimistä.
 
Noi youtuben ohjeet ja muut esittelyt on kyllä kiharaista luettavaa.
 
jannu
07.04.2021 15:20:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aggregaattien kautta taitaa biisit mennä automaattisesti myös YouTubeen nykyisin.
Vielä tovi sitten tilanne oli se, että mikäli joku muu kuin biisin julkaisija (eli se lafka, jonka kautta biisit on liikkuneet tekijöiltä eteenpäin) laittoi biisin tubeen "omin luvin", robotti haisteli tilanteen välittömästi ja ilmaisi, että vaihtoehtoina on joko poistaa video tai hyväksyä mainoksien esittäminen kyseisen videon yhteydessä, että kappaleen tekijöille saadaan näin kerättyä tuloa.
 
Eli jos artisti laittaa omalle tube-kanavalleen oman biisin (jonka joku virallinen taho on jo julkaissut) musavideon, niin silloin hyväksymällä mainokset mahdollistaa rahavirran omaan suuntaan.
 
En tiedä, vastasinko nyt oikeaan kysymykseen.
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
lmu2002
07.04.2021 23:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entä jos mikään virallinen taho ei ole julkaissut biisiä ja laittaa sen vaan youtubeen? Että onko hyvä idea ja jääkö täten jotain saamatta? Oletan että jos tuota biisiä sitten käytetään jollain muulla tubekanavalla niin hynät tippuu mulle.
Olis nääs notkeampi tapa heittää vaan musaa tubeen ilman että tarvii veivata noiden puljujen kanssa. Tämän järkevyyttä siis tässä spekuloin.
 
jannu
08.04.2021 16:53:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lmu2002: Entä jos mikään virallinen taho ei ole julkaissut biisiä ja laittaa sen vaan youtubeen? Että onko hyvä idea ja jääkö täten jotain saamatta? Oletan että jos tuota biisiä sitten käytetään jollain muulla tubekanavalla niin hynät tippuu mulle.
Olis nääs notkeampi tapa heittää vaan musaa tubeen ilman että tarvii veivata noiden puljujen kanssa. Tämän järkevyyttä siis tässä spekuloin.

 
Käsittääkseni botit valvoo rahankeruuta ihan sen pohjalta, pystyvätkö ne tunnistamaan tiedoston ja vertaamaan sen tietoja ilmoitettuun julkaisuoikeuden omistajaan.
 
Toinen asia on, että mikä on se kynnys, että kannattaa tuloutumisen kiilto silmissä alkaa julkaista musiikkia. Tuleeko tubesta viewejä 50 vai 500 000?
 
Aina voi omakustannetekijä julkaista omaa kamaansa miten lystää. Yleensä silloin on vaan tilanne se, että omien oikeuksien toteutumisen valvonta jää itselle.
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
morfin_mafer
13.04.2021 11:18:12 (muokattu 13.04.2021 11:23:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a. Siis kuka vaan voi nykyään halvoilla DAW:lla tehdä biisin ja ilmaiseksi tai maksua vastaan sen julkaista agregaatin kautta, joita on maailmassa pilvin pimein mistä valita. Samalla musiikkiteos menee mahdollisesti Youtubuen Content ID -systeemiin jos vain agregaatilla on mahdollisuus tähän. Ei tavitse kun pari kpl tarpeeksi suosittua Tubettajaa jotka lataa vain yhden biisin niiden omalle kanavalle ja sitten tulee vaikka joka kuukausi 8000 mainosklikkausta missä biisi on ja sitten alkaakin jo vähän tienata mutta ei vielä tällä määrällä merkittäviä summia mutta on se rahaa se 100 € / vuosikin.
 
100 € / vuosi on kuitenkin jos siinä mielessä merkittävä summa, että artisteja jotka omakustanteena tekee on tyyiliin miljoona ja harva tienaa musiikkillaan käytänössä peniin jenniä. Eikä oikeesti kukaan muu rikastu kuin Mr. Youtube ja Agrekaatit.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti