Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yhden illan tapahtuman järjestämisestä
1
saarinen666
13.04.2016 17:32:56 (muokattu 13.04.2016 17:36:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli mitä yhdistys/yhtiö muotoa käyttäisitte, kun järjestäisitte kaverinne kanssa yhden illan tapahtuman jossa olisi muutama esiintyjä ja mahdollisuus hyvällä tuurilla tehdä hieman voittoa. Jatkossa tapahtuman voisi järjestää kerran vuodessa mikäli onnistuisi edes jollain tapaa. ALV:t pitäisi pystyä hoitamaan ym. Ja mielellään perustelut miksi.
 
Bonham
13.04.2016 18:46:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saarinen666: Eli mitä yhdistys/yhtiö muotoa käyttäisitte, kun järjestäisitte kaverinne kanssa yhden illan tapahtuman jossa olisi muutama esiintyjä ja mahdollisuus hyvällä tuurilla tehdä hieman voittoa. Jatkossa tapahtuman voisi järjestää kerran vuodessa mikäli onnistuisi edes jollain tapaa. ALV:t pitäisi pystyä hoitamaan ym. Ja mielellään perustelut miksi.
 
Missä meinaatte järjestää? Ravintolassa, muussa sisätilassa, ulkona...?
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
saarinen666
13.04.2016 19:20:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Missä meinaatte järjestää? Ravintolassa, muussa sisätilassa, ulkona...?
 
Ravintolasta vuokrataan tilat
 
konehes
14.04.2016 15:31:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jos tavoitteena on järjestää yksi tapahtuma vuodessa, niin sen vuoksi ei minkäänlaista yritystä kannata perustaa. Helpoin vaihtoehto on vuokrata yksityishenkilönä keikkapaikasta tai ravintolasta tila siten, että hintaan sisältyy myös äänentoisto ja äänimies. Sen jälkeen hankit bändit ja mainostat iltaa haluamallasi tavalla. Pyydä kavereita myymään lippuja ovelle, jos sellaista toimintaa ei järjesty paikan puolesta. Muista ostaa keikkajuomaa ja sipsejä takahuoneeseen, mielellään jopa jotain ruokaa.
 
Tilavuokran ja bändien palkkiot maksat lipputuloista tai pahimmassa tapauksessa omasta pussista. Jos onnistut tekemään muutaman euron voittoa, niin kannattaa antaa ne sille kavereille, joka on jaksanut istua lipunmyynnissä koko illan. Näin se saattaa tulla toistekin avuksi. Tällä tavalla nämä asiat yleensä harrastepuolella tehdään.
 
cherub with heavy metal machine
Janus
25.04.2016 22:19:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

konehes: Tilavuokran ja bändien palkkiot maksat lipputuloista tai pahimmassa tapauksessa omasta pussista. Jos onnistut tekemään muutaman euron voittoa, niin kannattaa antaa ne sille kavereille, joka on jaksanut istua lipunmyynnissä koko illan. Näin se saattaa tulla toistekin avuksi. Tällä tavalla nämä asiat yleensä harrastepuolella tehdään.
 
Järjestäjänä maksat myös Teostolle musiikin esityskorvauksen, jos vuokraat tilat paikasta, jolla ei voimassaolevaa lupaa elävän musiikin esittämiseen valmiiksi ole (esim: juottolat joissa on livemusaa joka viikko menevät vuosilisenssillä, ja näissä todennäköisesti onkin myös paikalla tekniikkaa ja henkilökuntaa ja vuokrahinta ulkopuoliselle järjestäjälle sen mukainen; jollain seurantalolla tilanne voi olla ihan toinen, ja tällöin julkisen keikan järjestäjä on myös vastuussa (pien)luvan hankkimisesta ko. iltaa varten).
 
konehes
26.04.2016 22:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Järjestäjänä maksat myös Teostolle musiikin esityskorvauksen, jos vuokraat tilat paikasta, jolla ei voimassaolevaa lupaa elävän musiikin esittämiseen valmiiksi ole (esim: juottolat joissa on livemusaa joka viikko menevät vuosilisenssillä, ja näissä todennäköisesti onkin myös paikalla tekniikkaa ja henkilökuntaa ja vuokrahinta ulkopuoliselle järjestäjälle sen mukainen; jollain seurantalolla tilanne voi olla ihan toinen, ja tällöin julkisen keikan järjestäjä on myös vastuussa (pien)luvan hankkimisesta ko. iltaa varten).
 
Joo, toki. Tuollaisia seurantalokeikkoja ja muita sellaisia järjestettäessä vastaan tulevat myös tapahtumailmoituksen tekeminen poliisille sekä järjestyksenvalvojien hankinta. Ja normikeikkoja isommassa mittakaavassa kun järjestetään, niin tulee vielä kasapäin kaikenlaisia muita lupia mahdollisesti maankäyttöluvasta lähtien. Eli ketjun aloittajan kannattaakin ehdottomasti järjestää vuotuinen keikkailtansa tavanomaisessa keikkapaikassa, jossa on kaikki valmiina.
 
cherub with heavy metal machine
Janus
26.04.2016 22:57:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

konehes: Joo, toki. Tuollaisia seurantalokeikkoja ja muita sellaisia järjestettäessä vastaan tulevat myös tapahtumailmoituksen tekeminen poliisille sekä järjestyksenvalvojien hankinta. Ja normikeikkoja isommassa mittakaavassa kun järjestetään, niin tulee vielä kasapäin kaikenlaisia muita lupia mahdollisesti maankäyttöluvasta lähtien. Eli ketjun aloittajan kannattaakin ehdottomasti järjestää vuotuinen keikkailtansa tavanomaisessa keikkapaikassa, jossa on kaikki valmiina.
 
Jep, toi pitää täysin paikkansa. "Ravintolasta vuokrataan tilat" oli aika moniselitteinen kommentti sikäli, että on paljon myös ravintoloita, veijo esson baareja jne. joissa ei elävää musiikkia normaalisti ole (karaoke-, DJ- jne. pohjalta), ja näin ollen ei todennäköisesti myöskään defaulttina tapahtumajärjestäjän elävän musiikin esityslupaa.
 
Monesti on tullut yksityisbileissä soitettua kaiken maailman tilausravintoloissa - yksityistilaisuuksista ei tietenkään teostoja makseta, mutta jos konserttitapahtuma on avoin ja lippuja myydään/yleisöä yritetään saada aktiivisesti paikalle, niin elävän musiikin pienlupa tarvitaan. Ja jollain tilausravintolalla, jossa on 95-prosenttisesti vain synttäreitä, häitä, firman juhlia jne. ei varmasti tuota lupaa ainakaan presettinä ole.
 
konehes
27.04.2016 17:51:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Jep, toi pitää täysin paikkansa. "Ravintolasta vuokrataan tilat" oli aika moniselitteinen kommentti sikäli, että on paljon myös ravintoloita, veijo esson baareja jne. joissa ei elävää musiikkia normaalisti ole (karaoke-, DJ- jne. pohjalta), ja näin ollen ei todennäköisesti myöskään defaulttina tapahtumajärjestäjän elävän musiikin esityslupaa.
 
Joo, hiukan moniselitteinen tuo "ravintola" tietysti on tässä yhteydessä. Lähinnä tosiaan nuo muutoinkin keikkapaikkoina itseään mainostavat paikat olivat mielessä. En tiedä, mitkä kaikki "oikeat" keikkapaikat suostuvat vuokraamaan ulkopuolisille, mutta ainakin Turun Klubilla (nykyinen Gong) se oli aivan yleinen käytäntö.
 
cherub with heavy metal machine
Janus
27.04.2016 20:05:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

konehes: Joo, hiukan moniselitteinen tuo "ravintola" tietysti on tässä yhteydessä. Lähinnä tosiaan nuo muutoinkin keikkapaikkoina itseään mainostavat paikat olivat mielessä. En tiedä, mitkä kaikki "oikeat" keikkapaikat suostuvat vuokraamaan ulkopuolisille, mutta ainakin Turun Klubilla (nykyinen Gong) se oli aivan yleinen käytäntö.
 
Nimen omaan. Helsingissä Semifinal (ja isommassa mittakaavassa jopa Tavastia-klubi) toiminee samalla tavalla.
 
käsi
01.06.2016 22:35:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Järjestäjänä maksat myös Teostolle musiikin esityskorvauksen, jos vuokraat tilat paikasta, jolla ei voimassaolevaa lupaa elävän musiikin esittämiseen valmiiksi ole (esim: juottolat joissa on livemusaa joka viikko menevät vuosilisenssillä, ja näissä todennäköisesti onkin myös paikalla tekniikkaa ja henkilökuntaa ja vuokrahinta ulkopuoliselle järjestäjälle sen mukainen; jollain seurantalolla tilanne voi olla ihan toinen, ja tällöin julkisen keikan järjestäjä on myös vastuussa (pien)luvan hankkimisesta ko. iltaa varten).
 
Ei tarvi järjestäjänä maksaa teostoja mikäli tilassa on jo lupa. Mutta asiasta on syytä sopia tilanhaltijan kanssa,että se on ok. Asia on eri jos tilaan tulee yli 200 lipun ostanutta asiakasta, sitten teostolle menee prosentit lipunmyynnistä ja tähän harvemmin tilanomistaja/baari/tms taho suostuu. Jos keikkailta on pieni, esim 50-100 asiakasta, ei tuosta oikeasti teostot ole kuin pennosia. Pienin tarvittava teosto lupa taitaa olla 10-20e/vuosi, ja taisi kattaa ainakin 10 tapahtumaa vuodessa.
 
MUSIC LOVER, Joka on päättänyt onnistua unelmissa
Janus
07.06.2016 16:10:26 (muokattu 07.06.2016 16:11:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: Ei tarvi järjestäjänä maksaa teostoja mikäli tilassa on jo lupa.
 
Niin, tuon totesin jo viestissä jota lainasit. Mites ton sisälukutaidon kanssa?
 
Mutta asiasta on syytä sopia tilanhaltijan kanssa,että se on ok. Asia on eri jos tilaan tulee yli 200 lipun ostanutta asiakasta, sitten teostolle menee prosentit lipunmyynnistä ja tähän harvemmin tilanomistaja/baari/tms taho suostuu. Jos keikkailta on pieni, esim 50-100 asiakasta, ei tuosta oikeasti teostot ole kuin pennosia. Pienin tarvittava teosto lupa taitaa olla 10-20e/vuosi, ja taisi kattaa ainakin 10 tapahtumaa vuodessa.
 
Ihan ihme sekoilua ilman päätä ja häntää. Elävän musiikin pienlupa (halvin) maksaa 98,42 € + ALV ja kattaa 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa niin, että max. yleisömäärä on 200 henkeä/tapahtuma. (https://www.teosto.fi/kayttajat/hinnastot/376)
 
Keikkapaikat, joissa on live-esiintyjiä vakituisesti, voivat valita vuosittaisen lupansa ELMU Kiinteä/Vuosi/Prossa -tuotteiden välillä, joissa kaikissa on hieman erilaiset hinnoittelun perusteet ja ehdot =lisää joustavuutta asiakkaille, kun baarit tms. voivat valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon (esim. ruotsinlaivoilla live-esiintyjiä on joka ilta, ja jollain pikkubaarilla ehkä vain keskimäärin yksi viikossa eli n. 50 vuodessa, ja kapasiteetitkin ovat hyvin erilaisia: one size does not fit all).
 
Tuo "yli 200 lipun ostanutta asiakasta => prosentit lipunmyynnistä" on kanssa tähän kohtaan aika omituinen heitto, jos viittaat tuohon ELMU Kiinteä -soppariin: tämä koskee vain esiintyjiä, joiden lipun hinta on 28,01 € tai enemmän, eli suurin osa keikkailevista kotimaisista vähänkään vähemmän nimekkäistä artisteista putoaa tuon hinnoittelun ulkopuolelle. Esim. Tavastialla tämän hetken Suomen suosituimman artistin Antti Tuiskun keikkalipun hinta on 24/25 €.
 
käsi
07.06.2016 21:21:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lupia voipi olla monta. Meillä taitaa olla elmu pienlupia joka kattaa tapahtumia sen 1-10, jotka on pieniä klubeja joissa yleisömäärät on pieniä. Mutta kun taas tehdäänkin iltoja toisaalla joissa lipunmyynti menee yli 200 lähes aina, on toi prossalupa myös käytössä. Vaikka tilassa olisikin jo valmiiksi teostolupa, se ei tarkoita sitä että ite voit operoida sen alla, vaan sulla on pakko olla omat luvat. Näistä tuli joskus teoston kanssa väännettyä kättä aikakauan, siksi meillä on useampi erilainen lupa, ja yhdessä ne kattaa kaikki meidän vuoden tapahtumat.
 
Sekavuutta aiheutti teoston suuntaan se, että tehdään paljon keikkailtoja mutta ne on koko ajan eri paikoissa. Kaikki on kyllä paikkoja joissa musiikkiatapaa olla.
 
MUSIC LOVER, Joka on päättänyt onnistua unelmissa
käsi
07.06.2016 21:23:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Niin, tuon totesin jo viestissä jota lainasit. Mites ton sisälukutaidon kanssa?
 

 
Ihan ihme sekoilua ilman päätä ja häntää. Elävän musiikin pienlupa (halvin) maksaa 98,42 € + ALV ja kattaa 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa niin, että max. yleisömäärä on 200 henkeä/tapahtuma. (https://www.teosto.fi/kayttajat/hinnastot/376)
 
Keikkapaikat, joissa on live-esiintyjiä vakituisesti, voivat valita vuosittaisen lupansa ELMU Kiinteä/Vuosi/Prossa -tuotteiden välillä, joissa kaikissa on hieman erilaiset hinnoittelun perusteet ja ehdot =lisää joustavuutta asiakkaille, kun baarit tms. voivat valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon (esim. ruotsinlaivoilla live-esiintyjiä on joka ilta, ja jollain pikkubaarilla ehkä vain keskimäärin yksi viikossa eli n. 50 vuodessa, ja kapasiteetitkin ovat hyvin erilaisia: one size does not fit all).
 
Tuo "yli 200 lipun ostanutta asiakasta => prosentit lipunmyynnistä" on kanssa tähän kohtaan aika omituinen heitto, jos viittaat tuohon ELMU Kiinteä -soppariin: tämä koskee vain esiintyjiä, joiden lipun hinta on 28,01 € tai enemmän, eli suurin osa keikkailevista kotimaisista vähänkään vähemmän nimekkäistä artisteista putoaa tuon hinnoittelun ulkopuolelle. Esim. Tavastialla tämän hetken Suomen suosituimman artistin Antti Tuiskun keikkalipun hinta on 24/25 €.

 
Tuon pienluvan muistin kyllä päin persettä. Taitaa olla että muistissa oli kustannus/keikka mikä tuo luku on mitä heitin ilmoille, riippuen tietenkin kuinka monta iltaa tekee vuodessa.
 
MUSIC LOVER, Joka on päättänyt onnistua unelmissa
Påskägg
08.06.2016 18:21:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändit tykkää yleensä kun maksaa käteisellä keikan jälkeen
 
INTO THE JUNGLE'S DEPTH,INTO THE DESERT STORM
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti