Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikin markkinapaikka
1
MoreK
17.04.2015 10:31:57 (muokattu 17.04.2015 10:32:21)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tarjoamassa omia biisejä kustantajille ja yritin löytää sopivaa palvelua, jonka kautta voisin demoja heille esitellä sanoituksineen. Googlaamalla en mitään sopivaa palvelua löytynyt. Soundcloudeja, MySpaceja ja muita löytyy, mutta niissä pääpaino on oman tuotannon julkisella markkinoinnilla.
 
Olen myös sovellussuunnittelija ja rakentanut pilvipalveluita muulle liiketoiminnalle. Tulikin ajatus rakentaa lauluntekijöille "markkinapaikka", jossa keskeisiä toimintoja olisi:
- mp3-demojen lataaminen palveluun kuunneltavaksi
- biisi-sivu, jossa demon kuuntelun lisäksi näkyvillä sanoitus, mahdollisesti notaatio ja tietoja kappaleesta
- biisin tekijän profiili, jossa valokuva, bio, yhteystiedot..
- biisien kategorisointi genren mukaan (rock, pop, country..)
- biisien kategorisointi sanoitusten kielen mukaan
- käyttäjien rekisteröityminen musiikin tekijänä tai etsijänä
- mahdollisuus näyttää biisit julkisesti tai vain rekisteröityneille musiikin etsijöille tai vain linkin saaneille
 
Palvelun käyttäjiä olisivat pääasiassa biisin tekijät ja toisella puolla kustantajat ja artistit, jotka etsivät materiaalia. Eli sen tärkein tekijä olisi saattaa osapuolet saman pöydän ääreen - helpottaa biisin tekijöitä löytämään markkinat ja helpottaa artisteja ja kustantajia löytämään uusia biisejä / uutta musiikkia.
 
Palvelusta tulisi globaali.
 
Ennenkuin käynnistän täällä sorvin, olisin kysynyt, onko kukaan törmännyt jo tämänkaltaiseen palveluun? Ja edelleen, olisiko tämän keskustelupalstan biisintekijöillä, artisteilla tai kustantajilla ylipäätään tarvetta tällaiselle? Myös ideanne palvelun toiminnoista kiinnostavat. Asettaako globaali palvelu esteitä (esim. kuinka helppoa suomalaisen artistin/kustantajan on käyttää vaikkapa intialaisen säveltäjän musiikkia, tuleeko tekijänoikeuksissa jotain vaikeusasteita)?
 
Rock Rooster - Shakin' Up the Henhouse! http://www.rockrooster.com
Rodger
05.05.2015 23:30:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.radionova.fi/musiikki/uu … ottajille-ja-soittajille-33952.html
 
https://bandontheweb.com/
 
villeyk
06.05.2015 11:31:12 (muokattu 06.05.2015 11:31:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MoreK: Ennenkuin käynnistän täällä sorvin, olisin kysynyt, onko kukaan törmännyt jo tämänkaltaiseen palveluun? Ja edelleen, olisiko tämän keskustelupalstan biisintekijöillä, artisteilla tai kustantajilla ylipäätään tarvetta tällaiselle? Myös ideanne palvelun toiminnoista kiinnostavat. Asettaako globaali palvelu esteitä (esim. kuinka helppoa suomalaisen artistin/kustantajan on käyttää vaikkapa intialaisen säveltäjän musiikkia, tuleeko tekijänoikeuksissa jotain vaikeusasteita)?
 
Luulisi, että tämän kaltaisessa palvelussa on se sama ongelma kuin kaikissa muissakin musapalveluissa, jossa demobändit saavat esitellä tuotoksiaan: yhtä edes etäisesti kehityskelpoista bändiä vastaan on piljoona paskabändiä eikä palvelusta oikeasti löydä mitään hyvää.
 
Band On The Web -palveluhan on koittanut estää tätä pistämällä parin sadan euron hintalapun sille, että tuottajaan oikeasti saa yhteyden, mutta en tiedä karsiiko tämäkään tarpeeksi skeidaa pois.
 
Mutta, toivotan silti onnea ja menestystä idikselle! Eihän sitä koskaan tiedä, että mikä toimii ja mikä ei ennenkuin koittaa!
 
Ville
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti