Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Levyä äänittämään Italiaan?
1
valtsujackson
09.03.2015 21:45:43 (muokattu 09.03.2015 21:51:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs sain sähköpostia Italialaiselta tuottajalta joka oli kovin innostunut mun bändistä ja pyysi mua lähettämään sille pienen paketin netin kautta sisälten parhaat demo biisit pari kuvaa ja bion. Tarkoituksena hänellä on koittaa saada meille sopimus Wormholedeath nimisen lafkan kanssa jonka jälkeen päästäis tämän tuottajan studioon nauhoittamaan levyä.
 
Rupesin sitten tutkimaan studion ja lafkan nettisivuja koska tietenkin ensimmäisenä heräsi epäilys että kyseessä on huijaus tai jtn. Pienen tutkimisen jälkeen tulin siihen tulokseen että vaikuttaa ihan luotettavalta puljulta.
 
Laitoin sitten viestiä yhdelle norjalais bändille joka oli tammi-helmikuussa käynyt äänittämässä debyyttinsä kyseisessä studiossa saman tuottajan kanssa. He sanoivat että koko prosessi meni hyvin ja henkilökunta oli asiantuntevaa. Tarkkaa hintaa heillä ei vielä ollut koko projektille mutta arvioivat sen olevan 3000e ja 5000e välimaastossa. Kuulemma tuohon hintaan ei esim Norjassa ollut mahdollista levyn teko vastaavassa studiossa. Tietenkin täytyy ottaa huomioon matka ja asumis kustannukset mutta ne onnistuu aina suhteellisen halvalla kun jaksaa tonkia jonkun motellin ja lentää halpalento yhtiöllä.
 
Kysymys kuitenkin on että onko Suomessa mahdollista saada Studio, Tuottaja, mixaus ja masterointi tuohon 5000€ budjettiin?
 
Olisi kiva saada jonkun asiantuntevan neuvoa.
 
https://www.facebook.com/pages/Real … nd-Studio/111610325587661?pnref=lhc
https://www.facebook.com/WormHoleDeath?pnref=lhc
 
siinä vielä linkit yhtiön ja studion facebook sivuille.
 
Påskägg
10.03.2015 00:11:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olihan siellä suomalaisiakin lafkan tallissa? Norjahan on perkeleen kallis maa, että en ihmettele jos siellä nauhoittelu maksaa.
 
Jos sen diilin ehtona on, että levy nauhoitetaan sen äijän studiolla niin sitten haiskahtaa ehkä vähän Inverse-tyylinen rahastus. Mutta enpä tiiä.
 
INTO THE JUNGLE'S DEPTH,INTO THE DESERT STORM
Dirtyh
10.03.2015 07:21:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

valtsujackson: Kysymys kuitenkin on että onko Suomessa mahdollista saada Studio, Tuottaja, mixaus ja masterointi tuohon 5000€ budjettiin?
 
Kyllähän tollasen paketin saa jo alle 3000€:lläkin mutta silloin joutuu tinkimään ihan kaikesta. Tosin jos paketti on todella hyvin kasassa niin se ei silti välttämättä kuulu valmiilta tuotteelta että studio on vähän pieni tai tuottaja ei ole ollut mikään nimimies. Loppujen lopuksi soundi on soittajan sormissa, hyviä biisejä joko on tai ei ole ja nimimiehetkin ovat jooskus olleet nimettömiä. Ja nykyisin jonkun pihavajoistakin löytyy ihan käypää studiokamaa.
 
Ja mitä tässä tarkoitetaan tuottajalla? Sitä että kaveri studiossa funtsii soundillisa ratkaisuja vai sitä että hän tulee teidän treenikselle ja yhdessä hierotte biisejä läjään?
 
Jos kyseessä ei ole mikään kovin kokenut bändi niin mä tekisin suomessa. Ensinnäkin tuohon 5000€ pitää lisätä ne asumis- ja matkustuskustannukset. Toisekseen on helppo kuvitella että fokuksen säilyttäminen olennaisessa on varmaan aika paljon helpompaa Suomessa kuin kesäisessä Italiassa.
 
Tympee Huttunen
10.03.2015 09:17:53 (muokattu 10.03.2015 09:19:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mietit kokonaiskustannuksia niin huomioi toki matkat rahteineen ja majoitus. Ne voi nostaa jopa kolmella tonnilla kustannuksia. E: Ne näemmä luki ylempänä.
 
arse
10.03.2015 12:21:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ettehän te nyt itse meinaa maksaa mitään? Jos levy-yhtiö haluaa tehdä masterdiilin eli antaa teidän tehdä (ja maksaa) koko levyn keskenänne ja vain julkaista valmiin tuotteen, turha sen takia on matkustaa Suomesta yhtään mihinkään.
 
molemmat soittaa samaa mutta toinen enemmän oikein kun toinen... sisältä on kuitenkin sama..=I -Speedy
Janus
10.03.2015 18:29:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=215032
 
Skandinaaveja koijataan.
 
valtsujackson
10.03.2015 22:47:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. Joka tapauksessa katsotaan nyt mitä se itse lafka sanoo ja minkälaista sopimusta se tarjoaa. Ja tosiaan sillä lafkalla oli joku suomalainen bändi messissä joten pitäis varmaan koittaa ottaa heihin yhteyttä sitten jos meille tarjotaan diiliä että mikä on homman nimi.
 
Janus
11.03.2015 00:16:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jalostuneempi versio nigerialaiskirjeestä. Studio etsii täsmämarkkinoilla asiakkaita tietämättömistä peräpohjolan demobändeistä, joita on helppo houkutella "levy-yhtiöpalveluilla".
 
rintapek
11.03.2015 05:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Jalostuneempi versio nigerialaiskirjeestä. Studio etsii täsmämarkkinoilla asiakkaita tietämättömistä peräpohjolan demobändeistä, joita on helppo houkutella "levy-yhtiöpalveluilla".
 
Jep. Muistin kans oitis ton vanhan italialaislevyfirmaketjun.
 
Varmaan hyvä bisnesidea sinänsä. "Levy- yhtiö" kun laittaa bändeille viestiä, että on heistä kiinnostunut, niin kyllä siihen täkyyn tarttujia riittää. Vaik oikeasti se on just yhtä todennäköistä kuin se Ambomaalainen prinssi joka tarttee just mun apuani päästäkseen käsiinsä viiteenkymmeneen miljoonaansa.
 
Varmaan sydäntä lämmittää, että ilmoittavat olevansa kiinnostuneita, mutta eivät sit kuitenkaan ole niin kiinnostuneita, että maksaisivat viulut.
 
Tympee Huttunen
11.03.2015 07:55:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek:
 
Varmaan sydäntä lämmittää, että ilmoittavat olevansa kiinnostuneita, mutta eivät sit kuitenkaan ole niin kiinnostuneita, että maksaisivat viulut.

 
No näinhän se tuppaa ihan oikeidenkin lafkojen kanssa olla nykyään :D
 
Kannattaa lukea Steve Albinin kirjoitus musiikkimaailman raadollisuudesta ja yhden bändin tuhoutumisesta. Koitan linkin kaivaa jostain.
 
Bonham
11.03.2015 08:02:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yllättävästi ihan alkutaipaleellakin olevat bändit kiinnostavat huijareita yms. Nyt jo taitaa olla poliisitutkinnassa yhden "managerin" toimet täällä nurkilla... Tarkkana saa olla ja aina kannattaa kysellä, kuten juuri täällä.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Spedemix
11.03.2015 13:57:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lastinen: No näinhän se tuppaa ihan oikeidenkin lafkojen kanssa olla nykyään :D
 
Kannattaa lukea Steve Albinin kirjoitus musiikkimaailman raadollisuudesta ja yhden bändin tuhoutumisesta. Koitan linkin kaivaa jostain.

 
http://www.negativland.com/news/?page_id=17
 
Artikkeli on jo 20 vuotta vanha mutta lainalaisuudet pitää edelleen kutinsa. Tervetuloa musiikkibisnekseen.
 
miksauksia: http://soundcloud.com/spede-1
tender.insanity
11.03.2015 14:01:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spedemix: http://www.negativland.com/news/?page_id=17
 
Artikkeli on jo 20 vuotta vanha mutta lainalaisuudet pitää edelleen kutinsa. Tervetuloa musiikkibisnekseen.

 
Tässä myös joku kirjoitteli jemsite.comin foorumilla tämmöistä.
 
More on topic, I know a guy who's a great drummer. About 10 years ago when he was 20 he found himself in what I would call a great local band. They had a good guitar player, singer, bass player etc., They played original material and became quite popular locally. Within a year they were signed up by a large international record company. They were given studio time in London, Berlin and Copenhagen. They played support on some high profile gigs in Europe, were driven or flown everywhere and could be completely forgiven for thinking they had arrived. About 6 months into this when they had just finished recording their 1st album with only the mixing left to be done they received a 5 minute call along the lines of "sorry guys, we're pulling the plug, we thought that rock was on the rise again, but trends over the last few months completely contradict that assumption, so this isn't going to be what we had hoped!".
 
You would think that was the end of the story, 5 disappointed musicians who had their dreams torn apart and the record company parting ways. Unfortunately for them it was far from over. Within weeks the record company began the process of recouping their losses, the deal they signed covered the company. The studio time, engineers fees, cars, flights, instruments etc., were all advances. They were sued for about 2 million and had to declare bankruptcy. Almost overnight they went from the guys who were living the dream to the nightmare of extreme disappointment and debt. They were all between 19 and 22. It had quite an effect on each of them, the drummer whom I know, had put off university because his career was taking off, now he works at whatever he can find to make ends meet. He doesn't play and has too many financial committments at the moment to think about going back into education, so he's kind of trapped for the time being and quite understandably wants nothing to do with music or the music industry.
 
www.enfarce.com
ganesha
11.03.2015 18:31:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllä 5000 euron budjetilla tekee Suomessakin helvetin hyvää jälkeä. pitää toki olla biisit hyvin hanskassa, sovitukset hierottu jo kämpillä valmiiksi ettei tarvii mennä tuntihinnalla arpomaan lopputulosta. Eli jos ei tuo nyt aivan suoranaista kusetusta ole, niin ainakin vaikuttaa kovin bisnestietoiselta meiningiltä :)
 
rintapek
12.03.2015 03:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: kyllä 5000 euron budjetilla tekee Suomessakin helvetin hyvää jälkeä. pitää toki olla biisit hyvin hanskassa, sovitukset hierottu jo kämpillä valmiiksi ettei tarvii mennä tuntihinnalla arpomaan lopputulosta. Eli jos ei tuo nyt aivan suoranaista kusetusta ole, niin ainakin vaikuttaa kovin bisnestietoiselta meiningiltä :)
 
Off- topic varoitus!
 
Oltiin muinoin haittaripartion kans hääkeikalla. Siin jossain vaiheessa liiderin kans jäätiin ihmettelemään, et vedetäänkö seuraavaksi slovari vai rokkenrollia... siin ei montaa sekuntia menny kun basisti tuli sanomaan, et; "Nyt vittu jätkät äkkiä jotain soimaan, mut älkää alkako säveltämään sitä täs ja nyt."
 
On jääny mieleen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti