Muusikoiden.net
24.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko nykyään levy-yhtiöitä tms. jonne musiikkia voi 'tarjota'?
1
deeaa
10.02.2015 13:20:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulipa tuossa mieleen yhtäkkiä pohdiskella pikkubändien/harrastelija-artistien tekemisiä.
 
Joskus 90-luvullahan homma oli helppoa - senkun teki demon tai muun julkaisun niin siitä tuli arvio lehtien jne. demopalstoille ja soipa biisit radiossakin. Sai jopa korvauksia siitä ;-)
 
Jossain vaiheessa homma kävi hankalaksi. Enää ei oikein saanut edes CD-julkaisuista välttämättä arvostelua tai huomiota lehdissä, olipa se onlinessä tai paperiversiona. Jotenkin alkoi tuntua että helpompi oli saada huomiota ulkomailta kuin suomalaisista lehdistä tai mistään. Ja jossain vaiheessa sitten lakkasi oikeastaan edes yrittämästä laittaa suomeen mitään, tai muuallekaan.
 
Pitkälle yli vuosikymmeneen ei ole käynyt enää edes mielessä yrittää 'myydä' musiikkiaan minnekään..ja lieköhän sellaisia levy-yhtiöitä tms. edes olemassa enää jotka vastaanottaisivat demomateriaaleja / julkaisisivat pikkulevyjä? Kun eipä taida musiikin myymisellä saada mitään tuloja kuitenkaan enää, ellei sitten ole tätä radiotuotantokamaa isolla rahalla tuettuna. Pitäisi olla nuori ja nätti ja sillai, selvähän se. Tai vähintään keikkailla perkeleesti että saisi sitä kautta huomiota. Eikä siinä mitään, näinhän se homma menee. Ei vaan ole mitään havaintoakaan enää vanhalla mitä tapahtuu sillä rintamalla.
 
Joten homma on mennyt pitkälti siten että sitä vaan putkaisee ulos levyn, demon, videon tai EP:n aina parin kuukauden välein, työntää sen Spotifyhyn ja iTunesiin ja siinäpä se oikeastaan on. Kyllähän niille toki kuunteluita kertyy, sieltä täältä hiljalleen, vaikkei mainostakaan kummemmin. Onpa minunkin kanavallani vaikka YouTubessa kohta 200.000 viewiä. Mikseri.netissä biisejä kuunneltu reilusti yli 10.000 kertaa. Fandalismissä muutamaan kuukauteen pamahti 17.000 hetikohta. Soundcloudissa jotain puoli miljoonaa kuuntelua jopa viidelle viimeiselle pitkäsoitolle mitä on sinne tullut laitettua.
 
Ja eihän niillä mitään tuloja tule pennin jeniä, tai muuten huomiota, jokunen kehuva kommentti korkeintaan mieltä lämmittää. Spotifylle ja iTunesille en ole viitsinyt edes tilinumeroani ilmoittaa, koska ne korvaukset olisi tasoa pari kymppiä korkeintaan joka tapauksessa, ei kannata edes hakea niitä niin ei tarvi verottajalle selitellä. Jossain jenkeissä ehkä collegeradiossa joku soitto jota varten pyytävät lähettää levyn, ehkä haastattelu tai arvio jossain online magissa parhaimmillaan. Siis ulkomailla, ei suomeen tunnu saavan platoistaan arvioita ollenkaan.
 
Eikä sillä nyt niin väliä olekaan, itselle. Tommosta kaikenlaista skeidaa sitä nyt tulee tehtyä, eipä tuo niin tähdellistä ole moniko sitä kuuntelee, se itse tekeminen on se juttu eikä se julkaisu.
 
MUTTA. Kun sitten huomaa että tutuilla/nuorilla/kellä vaan on toinen toistaan parempia bändejä ja projekteja myös. Miten paljon talenttia on liikkeellä. Kaikki se menee pitkälti haaskiolle kun muuta ei ole kuin kaupallinen mitä radiosta tulee. Itse nyt tekisi ihan mielellään vaan pöytälaatikkoonkin näitä, jos niitä joku kuulee se on aina vaan bonus..mutta sääliksi käy nuorempia joilla olisi vielä intoa yrittää jonnekin. Mutta onko siinä nykyisin mitään saumaa?
 
Onko nykyään oikeastaan mitään paikkaa/tahoa minne voisi yrittää tarjota omia/kavereiden/hyväksi havaittujen ja TÄYSIN tuntemattomien bändien tuotantoa siinä toivossa että niitä jossain promottaisiin ja tarjolle laitettaisiin? Luulisi että jotain tilausta olisi jollekin vaikka non-profit-promootio-organisaatiolle joka toimisi aloittelevien artistien asialla, ehkä joskus itsekin siitä tuloja saaden. Eiköhän vaikka TV-ohjelmiin tms. olisi tarjolla vaikka minkälaista musaa halvalla uusilta artisteilta ihan missä vaan tyylilajissa jos joku 'hubi' olisi tuollaisille artisteille.
 
Voisi kai sitä 10v tauon jälkeen yrittää vaikka jonkun omankin julkaisunsa saada vaikka sinne Imperiumin arvioihin. Tai jonnekin, minne vaan. Eli liekö se mahdollista jotenkin tänä päivänä suomessa, vai kannattaako vaan suosiolla laittaa pelkästään ulkomaille sitä matskua?
 
-- It's always fun until someone gets hurt...then it gets hilarious!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti