Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Teosilmoitukset keikoista kun covereita soittava yhtye?
1
keminen
21.05.2014 18:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyn seuraavaa! teettekö kaikista keikoista teosilmoituksen jos soitatte covereita? Entäs voiko sovitukseen laittaa itsensä?..jos biisi kovinkin erilainen sovitukselta? Kuulun teostoon ja yhtyeestämme 2 on teoston jäseniä.
 
sickboy
21.05.2014 19:20:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et voi automaattisesti lisätä sovittajaksi itseäsi vaikka soittaisit kappaleesta minkälaisen version tahansa. Sovitusosuuksia voi säveltäjältä/oikeuksien omistajalta anoa ainakin levytettävien covereiden osalta, mutta säveltäjän ei ole mikään pakko sovitusosuuksia antaa.
 
Janus
21.05.2014 21:45:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

keminen: Kuulun teostoon ja yhtyeestämme 2 on teoston jäseniä.
 
Asiakkaita.
 
jäykkis
24.05.2014 13:18:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika paljon tulee soitettua myös covereita. Joskus, harvoin, tulee tehtyä jotain ilmoituksia. Yleensä menee ilman ilmoituksia taikka sitten sovitaan, että järjestäjä ilmoittaa.
 
Laittoman lähteen tunnistaa halvasta hinnasta. -Antti Kotilainen- / Tietokoneella musiikin kuuntelu on extraa. Kannattaa harkita tavallisen cd-soittimen hankkimista. -Tommi KyyrÄ-
aanipaja
26.05.2014 14:11:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jäykkis: Aika paljon tulee soitettua myös covereita. Joskus, harvoin, tulee tehtyä jotain ilmoituksia. Yleensä menee ilman ilmoituksia taikka sitten sovitaan, että järjestäjä ilmoittaa.
 
Nuo esitysilmot on nykyään kätevää tehdä verkossa ja ne kyllä PITÄISI tehdäkin.
 
Jabe
26.05.2014 15:33:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

keminen: Kysyn seuraavaa! teettekö kaikista keikoista teosilmoituksen jos soitatte covereita?
 
Keikasta tehdään esiintymisilmoitus. Siinä listataan mitä biisejä on esitetty. Kaikista julkisista keikoista pitäisi tehdä ilmoitus. Sillä tavalla laulujen tekijät saavat tienestinsä.
 
Teosilmoitus tehdään uudesta teoksesta, siis uudesta biisistä. Biisin tekijä tekee sen siinä vaiheessa kun biisi on valmis ja se levytetään, tai sitä aletaan esittää keikoilla.
 
Entäs voiko sovitukseen laittaa itsensä?..jos biisi kovinkin erilainen sovitukselta? Kuulun teostoon ja yhtyeestämme 2 on teoston jäseniä.
 
Em. esiintymisilmoitukseen ei erikseen laiteta biiskohtaisesti mitään sovittajia erikseen, vaan ne sovittajat on ne mitä siellä tietokannassa on. Jos haluaa uudelleen sovittaa jonkun biisin niin että tehdään uusi teosilmoitus, niin siihen pitää tietenkin saada tekijöiden lupa. Se hoituu Teoston kautta. Käytännössä siinä tilanteessa ollaan, jos tehdään coverlevy tms. Se, että vedät keikalla oman versiosi jostain biisistä, ei anna aihetta lupien kyselyyn tai uuteen teosilmoitukseen. Poimit vaan tietokannasta sen ensimmäisen levytyksen (tai useista versioista lähinnä omaa versiotasi olevan).
 
Kannattaa ilman muuta käyttää sitä Teoston sähköistä palvelua esiintymisten ilmoittamiseen. Sinne tehdään bändin omat tiedot, ja sinne voi tehdä biisilistoja pohjaksi. Niitä voi sitten muutella keikka keikalta vastaamaan todellisuutta, mutta ei tarvi joka kerta etsiä kaikki biisejä uudestaan tietokannasta.
 
Lue lisää: http://www.teosto.fi/
 
Soita tarvittaessa asiakaspalveluun ja kysy neuvoja.
 
Ja tee aina julkisesta esiintymisestä todenmukainen esiintymisilmoitus. Niin tekijät saavat palkkansa, joka heille kuuluu.
 
Janus
26.05.2014 16:48:22 (muokattu 26.05.2014 16:51:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jabe: Se hoituu Teoston kautta.
 
Teosto nimenomaan ei hoida tuota, vaan ko. asiat (sovitusprosentit, lupa rekisteröidä sovitus, lupa pitää sovittajan nimeä esillä uusioversion yhteydessä jne.) sovittajan pitää kysyä kappaleen säveltäjältä tai kustantajalta ihan itze. Teostosta saa kyllä tekijöiden yhteystiedot tällaista tarkoitusta varten.
 
Jabe
28.05.2014 12:04:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Teosto nimenomaan ei hoida tuota, vaan ko. asiat (sovitusprosentit, lupa rekisteröidä sovitus, lupa pitää sovittajan nimeä esillä uusioversion yhteydessä jne.) sovittajan pitää kysyä kappaleen säveltäjältä tai kustantajalta ihan itze. Teostosta saa kyllä tekijöiden yhteystiedot tällaista tarkoitusta varten.
 
No juur tätä tarkoitinkin: Teoston kautta saa tiedon tekijöistä tai kustantajasta, niin että tietää mistä sitä lupaa lähdetään kyselemään. Mutta siis, oikein hyvä kun täsmensit.
 
Janus
29.05.2014 12:37:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.elvisry.fi/sites/default … musiikin_alan_tutkinto-lausunto.pdf
 
northern
26.08.2014 19:11:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites jos on joku pienempi kuppila joka maksaa bändille tiskin alta. Voiko tuon teostoilmoituksen jättäminen olla jotenkin vahingollinen sille kuppilalle? Kattooko ne siellä teostossa jostain tietokannasta että "jahas, ei oo ilmotettu että bändi tulee esiintymään, nyt laitetaankin mojovat sakot...".
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
Jabe
27.08.2014 12:17:00 (muokattu 27.08.2014 12:26:49)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

northern: Mites jos on joku pienempi kuppila joka maksaa bändille tiskin alta. Voiko tuon teostoilmoituksen jättäminen olla jotenkin vahingollinen sille kuppilalle? Kattooko ne siellä teostossa jostain tietokannasta että "jahas, ei oo ilmotettu että bändi tulee esiintymään, nyt laitetaankin mojovat sakot...".
 
Teoston suuntaan pitäs tietenkin olla myös sillä kuppilalla sopimus. Se ravintola maksaa rahaa Teostolle siitä että siellä soitetaan musiikkia. Se maksu pienellä kuppilalla tod näk perustuu sellaiseen soppariin, joka kattaa taustamusiikin ja satunnaisen, pienimuotoisen esiintymistoiminnan. Hinta ravintolalle on jotain kymmeniä euroja per kuukausi. Sellaiseen sopimukseen tai sen hintaan ei yksi yksittäinen esiintyminen siis vaikuta mitenkään. Ravintolan ei siis tarvitse erikseen ilmoittaa Teostolle yksittäisestä keikasta. Se sopimus kattaa sen. Ja käytännössä sillä ravintolalla pitäisi sellainen sopimus joka tapauksessa olla.
 
No, jos se ravintola ei ikinä olisi sellaista sopimusta tehnyt, niin varmaan sitten Teosto voisi sinne olla yhteydessä, kun tulee ilmi että siellä on keikkoja ollut. Mutta minusta tämä ei ole sinänsä esiintyjän huolen aihe. Kyllä keikkailmoitus kannattaa aina julkisista keikoista tehdä.
 
Toinen keskustelun aihe on sitten harmaa talous, mutta en nyt aloita siitä ... Tarkoitan: Teosto on meidän tekijöiden yhdistys, joka kerää rahaa musiikin käyttöjiltä ja jakaa rahaa musiikin tekijöille. Sillä nyt ei sinänsä ole tekemistä keikkojen palkanmaksun tai verottojan kanssa.
 
edit: tuolta löytyy infoa ja hinnastoja käyttäjien (esim. ravintola) soppareista http://www.teosto.fi/kayttajat
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti