Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oma "näennäislevy-yhtiö" ja muuta omiin räpellyksiin liittyvää
1
Stargazers
23.01.2014 14:30:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, tässä kun on tullut musiikkia väännettyä enemmän ja vähemmän ja olen poltellut omia levyjäni CD-RW:lle itselleni niin mieleeni heräsi ajatus että jospa ostaisin jonkun perus väritulostimen ja tekisin ihan kauniimmat kannet niihin (kansitaiteet on jo olemassa levyihin etukannen osalta joka albumissa).
 
Mietin että sama toisaalta olisi panostaa ja ostaa myös CD-RW-levyjen sijaan CD-R-levyjä jotka edes jotenkin näyttävät musiikkilevyiltä ja eihän niitä kuitenkaan tarkoitus ole tyhjennelläkään kerran polton jälkeen. Voisi siis ostaa samalla mahd. hyvälaatuisia CD-R-levyjä ja polttaa ne aina Red book standardin mukaiseksi, miksikäpäs ei?
 
Eniveis tästä tuli mieleeni sellainen että jos innostun tulostimen ostoon ja väripapereiden ostoon ja alan printtailemaan itselleni kansia, onko laillista antaa levyihin jokin "levy-yhtiö" joka ei ole virallinen?
 
Siis tarkoitan että "Aleksin Ultimate Publishing Record Company" olisi jokaisessa kansitaiteessa (no okei fiksumpi nimi tulisi) jossain missä toisilla on levy-yhtiöiden infot, samaan syssyyn sitten jokin kataloginumero yms.? Onko sellainen "ok" ja laillista? Tietenkään ei saa laittaa mitään entuudestaan olemassa olevan firman nimeä joka nyt on sanomattakin selvä eikä lisätä mitään "Ry", "Oy" tai muuta jos ei sellainen oikeasti ole. Kuitenkin jossain softadevauspuolella ainakin jos laitan "Aleksi Super Productions" niin se on ok - lienee sama sitten musiikkilevyjen osalla?
 
Tällaisia ideoita lähinnä pohdin kun kuitenkin teen vain omakustanteita joita jakelen netissä, mutta itselleni haluan "fyysisen levyn" ja miksikäpäs ei jos joku niitä myös haluaa ostaa itseltäni fyysisessä muodossa niin sama olisi niitäkin myydä niitä kotipolttoisia.
 
Juu nou, paremmalta tuntuisi ja näyttäisi levyhyllyssä omakustanneräpellykset jos niissä olisi kansitaiteet jotka on edes "hieman" aidomman levyn näköiset kuin mitä on CD-RW johon mustekynällä raapustettu levyn nimi. Ihan siis vain psykologista himmeliä, ei se musiikki siitä sen paremmksi muutu ;)
 
Elikkä apuva, neuvokaa hölömöä - saako tuollaista "olematonta levy-yhtiötä" perustaa vai onko noissa jotain säädöksiä. Olen kuitenkin niin arkistointi- ja logistiikkaintoinen niin olisihan se päheä kun saisi kaikki omat tuotokset omalle "levy-yhtiölle" hienoine kataloginumeroineen yms.
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti