Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Sooloprojekti"?
1
ekikoo
15.01.2014 13:05:11 (muokattu 15.01.2014 13:14:46)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä tieto salettiin olisi kaivettavissa eri puolilta palstaa, mutta uskallan aloittaa oman ketjun. Tämä ei tässä todellisuudessa kerro itsestäni mutta kiinnostaa seuraavanlainen fiktiivinen skenaario:
 
Yksilö väsäilee biisejä tr00-indiesti kämpällään, omaa säv/sov/san-krediitit, ei ole Teoston eikä Gramexin jäsen. Bändikokoonpanoa ei ole näillä näkymin mahdollista laittaa kasaan, joten projektimuodossa hän laittaa nimellä X 40min edestä musaa Youtubeen, Soundcloudiin jne. Jengi kiinnostuu musasta ja saa kuuntelijoita jotain satoja, tulevaisuudessa enemmän, vaikuttaa että ehkä jengi saattaisi sen euron maksaakin jostain iTunesista, Spotifyyn saattaminen olisi myös kova juttu. Individuaali harkitsee spämmätä huttuansa potentiaalisille aggregaattoreille.
Kuinka järkevä tekijä hoitaisi koko prosessin? ;b
 
Do we need harmonics in the range above 8 kHz? Are a lot of dogs going to listen to your solos? - J. Johansson
PJS
15.01.2014 14:43:43 (muokattu 15.01.2014 14:46:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kaikkee kerrallaan vaan tipoittain. Jengi ei keskimäärin jaksa kuunnella 40 minsaa uutta musaa erikseen kerralla netistä. Siks parin biisin "julkaisut" pitkin vuotta tavoittaa paljon enemmän kuulijoita ja huomiota.
 
bandcamp, soundcloud, youtube, facebook, instagram, google+, spotify, Deezer, iTunes, blablablaa... kamaa tarjolle kaikkiin palveluihin missä on jengii ja jotka vaikuttaa sellaisilta nyt pinnalla olevilta. Esim. mikseri.net ja myspace esimerkkejä sellaisista jotka ei välttämättä niinkään oo.
 
Ennen ku mitään nettiin kandee varmistaa et matsku on hyvin äänitetty ja muutenkin duunattu. Myös profiilien graafinen ilme yms.
 
Aina ku tulee uutta "julkaisua" ni sähköpostitse yms. kanavia pitkin infoa musablogaajille. Kunnolliset saatekirjeet auttaa asiaa.
 
Ja sit se liittyy sinne Teostoon myös, jos uskoo et on mitään potentiaalia edes jollain aikataululla vähäiseen radiosoittoon tai tarkoitusta tehdä keikkoja.
 
Skip Zone: Soundcloudissa ja Faceboogiessa! Peace!
Hannu H.
15.01.2014 15:36:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sosiaalisissa medioissa kannattaa pitää mielessä, että niissä tarttis olla aktiivinen kanssakäymiseen ihmisten kanssa ja tuottaa säännöllisesti laadukasta sisältöä.
 
Eli kannattaa miettiä tarkkaan missä ne omat kohderyhmät aikaansa viettää ja panostaa sinne eikä luoda jokaiseen sosiaaliseen mediaan omaa profiilia jossa on sitten 2 postausta ja hyvällä tuurilla 10 seuraajaa joista 8 on botteja ja kaksi muuta äiti ja tyttöystävä.
 
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. Theres also a negative side." - Hunter S. Thompson
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti