Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Music Clout
1
KTR
28.07.2013 18:04:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.musicclout.com/
 
Onkos kukaan käyttänyt tätä? "Music Clout is a website that lists current opportunities and projects for musicians to learn about, and if interested, submit their music to."
 
Idea ainakin vaikuttaa hyvältä. Tuo omien biisien submittaus tosin on maksullista, mutta kun maksaa tuon isoimman kuukausimaksun, voi heitellä kamaa niin paljon kuin voi ilman kertamaksuja. Itse ostin nyt kuukaudeksi aikaa ja yritän niin paljon tässä saada omaa matskua heiteltyä, kuin kerkeän. Ainakin teoriassa hyvältä vaikuttaa. Ehkä tuon maksullisuudenkin plussana voi ajatella sitä, ettei jokainen demospede ja räpeltäjä spämmää dropboxeja täyteen turhalla paskalla.
 
Onkos muilla tästä kokemuksia? Jos myöskin tulee samantyylisiä sivustoja mieleen, niin nekin kiinnostaa.
 
jannu
28.07.2013 19:56:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liekö tuolla tarjota yhtään mitään mitä ei Bandcampin, SoundCloudin ja Reverbnationin turvin jo saisi? Hyvähän se on että on monia palveluita, paitsi että niiden palveluiden pitää kiinnostaa yhtä paljon bändiä ja näiden potentiaalista kuulijakuntaa. Ja jos artistilla/bändillä on motivaatiota ja resursseja, niin kyllä kai jokainen somen kolkka kannattaa ottaa haltuun. Jos taas ei löydy kumpaakaan, parempi ehkä keskittyä yhteen palveluun ja pitää itselleen peukkua että tuli valittua oikein.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
ganesha
29.07.2013 07:50:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Music XRay on vastaavanlainen saitti, jota oman bändin kanssa on muutaman kerran tullut testattua. Pientä, todella nimellistä korvausta vastaan saimme muutaman biisin arvioituna mm. puolalaisella Fabryka-nettizinellä ja sitten pitkän linjan brittituottajalla Stuart Eppillä (työskennellyt mm. Led Zeppelinin kanssa).
 
Monet pikkulabelit, ja välillä isommatkin, etsivät tällaisten palveluiden kautta uusia artisteja/biisejä rosteriinsa - tosin on tullut tajuttua, että esim. ei mikään jenkkilabel ota suomalaista bändiä rosteriinsa, ellei bändi pysty lähtemään sinne promorundille. Oma bändi sai erään skaban kautta (ei siis tuon Music Xray'n) biisin ilmaiseksi jaettavalla download-kokoelmalle USA:an, mutta vaikka label kovin suopeasti tuntuikin diggailevan bändimme musaa, ei mitään sen kummempaa sitten kuitenkaan homma poikinut - arvatenkin juuri tuosta syystä, ettei ole mahdollisuuksia lähteä rapakon taakse promoamaan kunnolla.
 
ganesha
29.07.2013 07:53:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Liekö tuolla tarjota yhtään mitään mitä ei Bandcampin, SoundCloudin ja Reverbnationin turvin jo saisi? Hyvähän se on että on monia palveluita, paitsi että niiden palveluiden pitää kiinnostaa yhtä paljon bändiä ja näiden potentiaalista kuulijakuntaa. Ja jos artistilla/bändillä on motivaatiota ja resursseja, niin kyllä kai jokainen somen kolkka kannattaa ottaa haltuun. Jos taas ei löydy kumpaakaan, parempi ehkä keskittyä yhteen palveluun ja pitää itselleen peukkua että tuli valittua oikein.
 
joo, varsinkin Reverbnation tarjoaa jos jonkinlaista promopakettia. Se, että sivusto on aikalailla USA-painotteinen, jättää sitten itse kunkin arvioitavaksi, kannattaako niitä pr-paketteja ostaa. Keikkailu on kuitenkin parasta promootiota.
 
Janus
29.07.2013 17:03:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Music XRay on vastaavanlainen saitti, jota oman bändin kanssa on muutaman kerran tullut testattua.
 
"A while ago, because of a discussion on a forum which exposed modern day snake oil salesmen in the modern day guise of " online A&R ..?? Music X Ray CEO mike mcGready offered to create an account for me at his expense to prove to the many seasoned professionals in the forum how his business model works..
4 months on.. I / we can categorically say music x ray is a total scam that makes money off people with no clue how to make that first step .." -T** G******
 
ganesha
30.07.2013 18:07:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: "A while ago, because of a discussion on a forum which exposed modern day snake oil salesmen in the modern day guise of " online A&R ..?? Music X Ray CEO mike mcGready offered to create an account for me at his expense to prove to the many seasoned professionals in the forum how his business model works..
4 months on.. I / we can categorically say music x ray is a total scam that makes money off people with no clue how to make that first step .." -T** G******

 
onhan tuo turha välikäsi, monessakin jutussa. mut toisaalta, jos arvion ostaminen maksoi muutaman dollarin, who gives a shit :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti