Muusikoiden.net
22.10.2016
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Seuraava askel nuoren muusikon uralla
1
Jokapaikanapina
14.02.2013 11:53:10 (muokattu 14.02.2013 21:29:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tahtoisin kuulla mielipiteitä siitä, mitä munlaisen musiikintekijän kannattaisi tehdä edetäkseen musiikinurallaan.
 
Asun Tampereella ja oon 20-vuotias. Oon parissa bändissä soittanut nelisenkymmentä keikkaa, pääasiassa Tampereella, ja niiden kanssa julkaissut muutaman omakustanne-EP:n. Bändihommien mentyä muiden jäsenten opiskelujen takia jossain määrin jäihin, oon alkanut tehdä musiikkia oman nimeni alla, ikään kuin sooloartistina. Julkaisin viime kesänä englanninkielisen akustisen EP:n, ja soolona oon tehnyt noin kaksikymmentä keikkaa täällä kotikaupungin alueella. Levyä oon noin 150 saanut myytyä. Sit loppuvuodesta sain ensimmäistä kertaa päähäni tehdä suomenkielisiä biisejä. Monesti oonkin kuullut palautetta, että musiikki on hyvää, mutta kannattaisi tehdä suomeksi musiikkia, jos oikeasti haluaisi laajentaa kuulijakuntaa tässä maassa. He lienevät tässä asiassa oikeassa?
 
Tavoitteena olen pitänyt pitkällä tähtäimellä sellaista keskitason tunnettavuutta, joka ei tarkoittaisi sitä että eläisin musiikilla tai että olisi keskivertokaduntallaajalle tunnettu nimi, mutta että julkaisuja arvosteltaisiin musiikkilehdissä, ulkopaikkakunnilla vetäisi yleisöä ja että musiikkipiireissä mun musiikkia tunnettaisiin. En ihan kauheasti tunne vielä suomalaista musiikkiskeneä (olen viettänyt aikaa ulkomailla eikä perheeni ole musiikki-ihmisiä), mutta jos heittäisin esimerkkinä vaikka Samae Koskisen. Hepulla näyttäisi olevan nyt noin 1700 tykkääjää Facebookissa, muutama levy (toki myös ura Sister Flon kanssa, eli hän ei ole soolona ponnistanut pinnalle) ja pari viikkoa sitten veti Telakan täyteen. Sellainen olisi mukavaa.
 
Nähdäkseni seuraava askeleeni olisi pyrkiä saamaan keikkoja myös ulkopaikkakunnilta ja laajentaa kuulijakuntaa. Mutta muilta paikkakunnilta on aika vaikeata saada keikkoja tyhjästä, vaikka olenkin tehnyt todella riistohintaisia tarjouksia. Pitäisikö etsiä paikallisia yhtyeitä ja tehdä jotain lämppäystarjouksia? Entä ovatko keikkapaikat kiinnostuneempia kokoonpanoista kuin mies-ja-kitara-esiintyjistä? Tampereella saan taustabändini kanssa yleisöä naarattua tyypillisellä keikalla 40-50 henkeä.
 
Vai kannattaisiko musiikkia tarjota (pien?)levy-yhtiölle tai ehkäpä ohjelmatoimistolle? Äänityshommat ovat tuttuja ja bändisoittimet taittuvat sen verran että olen keskenäni saanut soitettua ja äänitettyä tämän J. Karjalais -koverin: http://www.youtube.com/watch?v=yjTN60lDstM . Mutta en minä vielä mitään debyyttialbumia haluaisi tehdä. Kokisin olevani valmis siihen kenties kolmen-neljän vuoden päästä, riippuen vähän paljonko siihen mennessä on kehkeytynyt kuulijakuntaa. Onko levy-yhtiöillä enää kiinnostusta tehdä pitkäjänteistä työtä artistien kanssa ja antaa näiden kehittyä rauhassa? Esimerkiksi olisiko jollain levy-yhtiöllä kiinnostusta tehdä kanssani ensin hyvä EP, jota voisi myydä edullisesti ja paljon keikoilla ja muualla, ja sitten alkaa vasta miettiä pitkäsoittoa?
 
Olen aika hyvä biisintekijä ja sana on hallussa. Koen olevani osa laulaja/lauluntekijä-perinnettä, mutta tunnen kaikenlaisen populaarimusiikin todella hyvin. Musiikki, jota haluaisin tehdä nyt suomeksi, on saanut vaikutteita The Beatlesilta, Neil Youngilta, Juice Leskiseltä ja J. Karjalaiselta.
 
Suomenkielinen sanoitus: http://www.youtube.com/watch?v=nruUdFPANhA
Soolona englanniksi: http://www.youtube.com/watch?v=hkzyomgnJto
Bändin kanssa enkuksi: http://www.youtube.com/watch?v=ijUw9sjTJFY
 
Lähikuukausien suunnitelmat ovat ensin parin viikon päästä äänittää viiden biisin suomenkielinen julkaisu taustabändin kanssa ja sitten keikkailla sen tiimoilta kesään asti.
 
Facebookissa: https://www.facebook.com/nicolaskivilinna
 
EDIT: Omat lähtöasetelmani ovat samat kuin monella muulla bändillä. Vaikka tässä nyt ovat omat detaljini, niin toivon mukaan myös muutkin saavat vinkkejä.
Objectif Lune
17.02.2013 22:46:42 (muokattu 17.02.2013 22:49:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pistin sulle FB:ssä viestiä ja plussan tälle viestille :).
 
Oot just oikeassa siinä, että yhteistyötä muiden kanssa kannattaa tehdä! Jos sulla ei ole suhteita levy-yhtiöihin eli ne ei halua vartavasten nostaa sua kaverisuhteiden vuoksi, on se reitti luultavasti pois laskuista ennen kuin sulla on jo yleisöä valmiina. Sen sijaan omakustanne-EP:n tekeminen suomeksi taustabändisi kanssa on varmasti hyvä idea. Sitä sitten voi soitattaa ihmisille verkossa ja myydä keikoilla.
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
PJS
17.02.2013 23:24:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiallista pohdiskelua! Samantyyppisiä keloja pyörinyt itelläkin mielessä bändi-asioiden näkökulmasta tosin. Pitäisköhän järkkää yhteiskeikka ;)
 
Peace!
Jooba
18.02.2013 15:27:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siistiä, että musaura kiinnostaa! Hyvälle musiikille on aina tilaa ja tästä tullaankin sitten siihen miten hommat oikeasti menee.
 
Koskaan ei ole yhtään artistia sainattu levy-yhtiölle tai ohjelmatoimistoon ilman, että artistilla ei olisi ollut jo aikaisempaa kokemusta alalta = omatoiminen keikkailu jonka avulla on pieni fanikunta rakentunut. Ne yritykset saavat palkkansa myynnistä ja jos myyntiä ei ole niin miksi he rakentaisivat pitkäjänteisesti uraa kanssasi koska voi olla, että olet täysin turha artisti jolla ei ole sanottavaa eikä kykyä sanoa edes mitään. Tässä yhtiö tekee vain tappiota rahan ja ajan suhteen. On toki olemassa ihme tarinoita kuten Johnny Cash ja monia muita mutta ne ovat kuitenkin aina enemmän poikkeuksia kuin sääntöjä.
 
Jos koet, että tekstisi on hyviä ja kappaleet niin voit myös lähestyä kustantajaa joka voi mahdollisuuksien mukaan innostua kappaleista ja tarjota niitä jo levyttäville artisteille. Tämä siis vaihtoehtona jos haluaisit tehdä muillekin kappaleita. Ne tyypit kuuntelee biisejä paljon ja tekevät päätökset niiden perusteella.
 
Sulla on vastaus jo tuossa kysymyksessäsi. Keikkaile ja tee musaa koko ajan aktiivisesti. Ensimmäiset ulkopaikkakunnan keikat on aina vaikeaita saada mutta kun saat sen lumipallon pyörimään rinnetta alaspäin niin se kasvaa koko ajan isommaksi. Jostain se on aina aloitettava. Soitatko bändissä vai vedätkö trubaduurina, sillä ei ole mitään väliä. Edelleen jos musa on kunnossa niin kaikki on ok. Tee kumpiakin keikkoja aina välillä. Käy ensimmäiset vedot ulkopaikkakunnalla aina itseksesi ja kun saat nimeä, otat bändin messiin. Variaatioita on useampia.
 
Kun sä äänität oman EP:n tai vaikka kolme biisiä niin sä saat ne itse helposti maailmanlaajuiseksi stream julkaisuiksi Spotify palveluun. On todella helppoa hoitaa artistina omat asiansa 100% itse tiettyyn pisteeseen asti päivätyön ohella. Ja arvosteltavaksi kannattaa lähettää aina sun tuotokset. Se on ilmaista mainontaa mikäli joku sen arvostelee.
 
Otat palautteen aina vastaan kun saat, teet aina uutta musaa, keikkailet, verkostoidut (esim. Musiikki&Media siellä Tampereella). Jos näillä ei ura aukene niin sitten voit miettiä, että onkohan musassa jotain vikaa.
 
Todella paljon tsemppiä musa-urallesi!
 
mpekkanen
26.06.2013 04:13:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään ei juuri kukaan muusikko elä Suomessa pelkällä levyn myynnillä ,että siihen keikkailuun kannattaa aina panostaa tekee sen sitten yksin tai bändin kanssa.
 
Siinä mielessä ollaan tultu paljonkin eteenpäin ,että hyvän äänityksen voi tehdä lähes kuka tahansa ja se ei maksa paljoa. Tällaisia demoja/omakustannelevyjä ainakin kannattaa tehdä ja tarjota niitä sinne minne haluaa keikoille. Niitä voi myös lähettää lehtiin ja radioasemille. Tosin radioihin kun lähettää niin kannattaa ottaa selvää kuka tai mikä on sellainen taho tai ohjelma jossa näitä omakustanteita tai demoja soitetaan.
Levyjen myynti on nykypäivänä tippunut lähes nollaan vaikka levyn materiaali olisikin ihan kympin arvoista. Levyille pitäisi saada kunnollinen jakelusopimus ja sekään ei vielä takaa ,että levyä myydään vielä kovinkaan suuria määriä.
 
Musiikkiala on käynyt soittajan kannalta kovemmaksi ja vain kovalla keikkailulla voi saada itseään tunnetuksi ja sitä kautta ehkä joskus jonkun levynkin ehkä kaupaksi.
Musiikkia ei kyllä kannata tehdä rahan tai julkisuuden kiilto silmissä,että jos ne ovat tavoitteita niin kannattaa vaihtaa suosiolla alaa.
Monessa muussa hommassa tienaa enemmän ja työajat ovat inhimillisemmät kuin muusikolla. Julkisuutta en tiedä onko se edes kovin hyvä asia jos se ei ole jotenkin oikeasti ansaittua.
 
Enigmatic
27.06.2013 15:41:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muuten olen täysin samaa mieltä edellisestä paitsi ehkä tuosta keikkailun osuudesta. Naapuriketjusta "Live-skenen ylitarjonta" saa jotain ajatuksia mikä liiassa keikkailussa nykyisin mättää. Raaka totuus vain on, että puolituntemattoman pikkubändin keikalle ei välttämättä väkeä riitä, kun suosittujakin on paljon tarjolla ja yleisö ei vielä tunne biisejä jne. Lisäksi keikat arkisin alkavat yleensä liian myöhään ja jos ihmiset haluavat uhrata illan/yöunet niin tuntemattomien bändien keikoille ei tule yleensä lähdettyä.
 
Keikkailu on tänä päivänä enää yksi promoväline ja rinnalle/täytteeksi on tullut monia muitakin. Ennen internetin yleistymistä tilanne oli toinen ja levy-yhtiöilläkin oli käytännössä monopoli levyjen julkaisemiseen eli signaamattomat bändit eivät oikeastaan mitenkään päässeet tuomaan esille omia tekemisiään muuten kuin väkisin keikkailemalla. Nykyään kannattaa ja pitääkin promota bändiään somessa, youtubessa ja oikeastaan kaikkialla 24/7 meiningillä. Väkeä alkaa kyllä tulla keikoillekin pikkuhiljaa kun yleisö on 'löytänyt' bändin.
 
Keikkoja kannattaa kuitenkin tehdä keikkakunnon ja -kokemuksen kannalta ja vain keikalla pystyy antamaan todella syvälle iskevän vaikutelman bändistä jos kaikki menee kohdilleen. Jos vielä levyjäkin saa myytyä paikan päällä niin yleisö saattaa myöhemmin suositella frendeillekin bändiä. Kuten sanottu niin menestyminen on monien osien summa pitkällä aikavälillä.
 
Objectif Lune
29.06.2013 11:20:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enigmatic: Keikkailu on tänä päivänä enää yksi promoväline ja rinnalle/täytteeksi on tullut monia muitakin. Ennen internetin yleistymistä tilanne oli toinen ja levy-yhtiöilläkin oli käytännössä monopoli levyjen julkaisemiseen eli signaamattomat bändit eivät oikeastaan mitenkään päässeet tuomaan esille omia tekemisiään muuten kuin väkisin keikkailemalla. Nykyään kannattaa ja pitääkin promota bändiään somessa, youtubessa ja oikeastaan kaikkialla 24/7 meiningillä. Väkeä alkaa kyllä tulla keikoillekin pikkuhiljaa kun yleisö on 'löytänyt' bändin.
 
Mua on ihmetyttänyt, miten toi promoaminen toimii? Siis mitä pitää tehdä? Kaikkihan osaa pistää pystyyn FB-sivun, kutsua sinne kaverinsa ja tunkea Youtubeen puolivillaisen videon, jolla saa 150 katsojaa vuodessa.
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
mpekkanen
29.06.2013 12:10:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se ikävä tosiasia on ,että live tarjontaa on niin paljon ettei oikein mikään tahdo saada sitä porukkaa liikkeelle jos puhutaan tuntemattomista bändeistä.
kannattaa olla mukana oman kaupungin/paikkakunnan mahdollisissa musiikki yhdistyksissä mukana ja neuvotella bändien vaihtoa naapuri kylien/kaupunkien kanssa. Siinä voisi olla yksi juttu miten sitä omaa bändiä saisi kuulumaan muillekkin kuin pelkästään kavereille.
Joskus ennen oli pienillä paikkakunnilla sellainen meininki ,että jo muutaman tuhannen asukkaan paikossa kierteli ihan isommatkin bändit ja niitä kävi porukka katsomassa. Nykyään netin takia ilmeisesti niitäkään ei enää järjestetä ja moni aika pieni kaupunki jossa on joskus ollut bändejä niin siellä ei enää tapahdu mitään.
 
Saarijärvi on hyvä esimerkki. Kuka uskoisi, että kisasuojalla on joskus esiitynyt judas Priest tai Dead kennydys. Nykyään sielläkään paikassa ei ole ollut enää mitään toimintaa vuosikymmeniin. Ehkä kerran kesässä voi olla joku taidenäyttely tai jotain vastaavaa. Joskus kun Saarijärvellä oli vielä ahvenlampirock niin siellä kävi myös Stray Cats ja monta muutakin kovaa ulkolaista nimeä vuosien varrella.
Ennen lähdettiin myös katsomaan bändejä,vaikka siitä orkesterista ei olisi niin tykättykään. Mentiin tapaamaan ystäviä ja hengailemaan.
 
Nyt pitäisi olla lähikaupungissa Lady Gaga tai Metallica niin sinne ehkä saattaisi tulla porukkaa ,mutta ne pienet bändit harvoin enää ketään kiinnostaa.
Ei ole sellaista meininkiä ,että käytäisiin katsomassa oman paikkakunnan tai kaupungin bändejä.
Miksi kun samalla vaivalla näkee ihan "nimi"orkestejakin. Kyllä siis sitä ylitarjontaa on.
 
Tähän ei oikein auta soittajan/bändin kannalta kuin se keikkailu ja jonkinlaisen oman tyylin löytyminen. Se on kyllä nykyisin aika vaikeaa,mutta jotain uutta juttua tai kulmaa siinä orkesterissa pitäisi olla.
Myös kunnianhimoa täytyisi löytyä, että jaksaa kaikki panostaa ja treenata siihen bändiin. huonolla soitolla ei ainakaan pääse eteenpäin.
 
ganesha
29.06.2013 14:35:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Objectif Lune: Mua on ihmetyttänyt, miten toi promoaminen toimii? Siis mitä pitää tehdä? Kaikkihan osaa pistää pystyyn FB-sivun, kutsua sinne kaverinsa ja tunkea Youtubeen puolivillaisen videon, jolla saa 150 katsojaa vuodessa.
 
FB on hieman kaksipiippuinen juttu; Toisaalta joka bändillä pitää se oma FB-profiili olla, mutta oman bändin promoaminen omille FB-kavereille on toisaalta aika turhanpäiväistä = tottakai ne parhaimmat frendit tykkää sivusta, vaikkeivät bändin musasta edes tykkäisi, mutta supportaavat kuitenkin hyvää hyvyyttään. Onhan se tietysti kivaa, mutta ei siitä bändille mitään konkreettista hyötyä ole. Eli pitäisi pystyä promoamaan bändiä ihmisille, jotka eivät bändiä entuudestaan tunne - ja se yleensä maksaa.
 
Omaa bändiä on tullut promottua ahkerastikin niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla musafoorumeilla - mutta varsinkaan kansainvälisiltä sivustoilta tuskin kovin montaa ihmistä eksyy keikalle asti; kengännauhabudjetilla kun ei lähdetä kovin kauas turneelle...mutta toisaalta sit taas: joidenkin ulkomaisten fanien kanssa on tullut vaihdettua kuulumisia enemmänkin ja muutamista on tullut jopa omia FB-kavereita, joiden kanssa tulee pidettyä yhteyksiä aktiivisesti, kun kuitenkin mielenkiinnon kohteet eritoten musiikin suhteen menevät aika hyvin yksiin.
 
keikkailu on kyllä sitä parasta pr:ää. oon ollut huomaavinani kahta eri koulukuntaa bändiympyröissä: toiset soittavat vaikka missä perslävessä ilmaiseksi, kunhan vain pääsevät keikalle - ja kun tätä tekee tarpeeksi monta vuotta, niin pakosti jonkunlaista fanbasea alkaa muodostua. tie on kyllä pitkä ja kivinen. aika moni nykyisistä stadionluokan bändeistä on aloittanut tällä metodilla - mutta puitteet on tietysti tuolla isossa maailmassa hieman toiset. soitapa itse kellaribändillä 100 keikkaa vuodessa (esim. Pink Floyd ja Radiohead tekivät näin uransa alussa)...siinä saa juosta jo jos jonkinmoisissa kissanristiäisissä, kun eihän täällä Suomessa ole edes tarpeeksi pieniä keikkapaikkoja tuntemattomille bändeille, kun tuskin joka bändissä on niin rahakasta porukkaa että on varaa tämän tästä lähteä pistokeikalle Helsingistä Ivaloon kaljapalkalla. Sitten on se toinen koulukunta, joka soittaa vähemmän keikkoja, mutta valitsee ne keikat niin että niistä on jonkinlaista pr-hyötyä (esim. yrittää päästä lämppäriksi tunnetulle bändille, jonka musa liippaa jotenkin läheltä). Itse poukkoilen jossain näiden kahden eri koulukunnan välillä :D
 
Olen ollut huomaavinani, että breikkaaminen ottaa bändiltä sen 10 vuotta perustamisesta - ja sekin vaatii helvetisti sekä työtä että tuuria. Musiikin pitää olla ensinnäkin sellaista, että se jotenkin puhuttelee isompiakin ihmisryhmiä - ja vaikka genre olisikin jossain marginaalissa, vaatii se useamman vuoden että bändi breikkaa sen oman kohderyhmänsä sisällä yhtään isommin...vitusti keikkaa ja julkaisuja, vitusti nettipromoa kuin myös sitä vanhan koulukunnan käsinkosketeltavampaa promootiota: promolevyjä jokaiselle mahdolliselle taholle, joka voisi olla kiinnostunut.
 
Mut tässähän ne jyvät erotellaan akanoista: vain omalle jutulleen tosissaan omistautuneet pääsee sinne seuraavalle levelille - ne jotka soittelevat bändeissä vain lämpimikseen tai joidenkin epätodellisten rikkausfantasioiden vallassa, ne karsiutuu jossain vaiheessa kun se Hiacen takakontin hyinen lattia jäätyy tukkaan kiinni :D
 
En tiedä muista, mutta onhan se vaan ihan helvetin siistiä soittaa musiikkia jengille - oli siellä yleisössä sitten 5 tai 5000.
 
Objectif Lune
30.06.2013 13:46:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Olen ollut huomaavinani, että breikkaaminen ottaa bändiltä sen 10 vuotta perustamisesta - ja sekin vaatii helvetisti sekä työtä että tuuria. Musiikin pitää olla ensinnäkin sellaista, että se jotenkin puhuttelee isompiakin ihmisryhmiä - ja vaikka genre olisikin jossain marginaalissa, vaatii se useamman vuoden että bändi breikkaa sen oman kohderyhmänsä sisällä yhtään isommin...vitusti keikkaa ja julkaisuja, vitusti nettipromoa kuin myös sitä vanhan koulukunnan käsinkosketeltavampaa promootiota: promolevyjä jokaiselle mahdolliselle taholle, joka voisi olla kiinnostunut.
 
Mut tässähän ne jyvät erotellaan akanoista: vain omalle jutulleen tosissaan omistautuneet pääsee sinne seuraavalle levelille - ne jotka soittelevat bändeissä vain lämpimikseen tai joidenkin epätodellisten rikkausfantasioiden vallassa, ne karsiutuu jossain vaiheessa kun se Hiacen takakontin hyinen lattia jäätyy tukkaan kiinni :D
 
En tiedä muista, mutta onhan se vaan ihan helvetin siistiä soittaa musiikkia jengille - oli siellä yleisössä sitten 5 tai 5000.

 
Jep. Mä oon miettinyt aika lailla samoja keloja. Näissä keloissa tuntuu, että facebookilla ja muilla someilla on hyvin vähän tekemistä kuulijakunan kartuttamisen kanssa. Totta kai hyvät FB-sivut kuuluu olla, ja musiikin pitää olla kuultavissa helposti. Ne ovat edellytyksiä, mutta eivät riitä yksin mihinkään, koska kaikilla on se puoli kunnossa.
 
Uskon, että keikkailu on kaikesta huolimatta se, jolla pikku hiljaa pääsee varmasti eteenpäin. Joillekin keiloille yleisöä ei tule, mutta joillekin jostain syystä saattaa tulla suhteellisen runsaastikin porukkaa paikalle. Ahkera keikkailu ja muu toiminta ovat kuitenkin niitä, joka saa näyttämään bändin mielenkiintoiselta ja tosissaan musiikkia tekevältä.
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
mpekkanen
30.06.2013 15:03:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Objectif Lune: Jep. Mä oon miettinyt aika lailla samoja keloja. Näissä keloissa tuntuu, että facebookilla ja muilla someilla on hyvin vähän tekemistä kuulijakunan kartuttamisen kanssa. Totta kai hyvät FB-sivut kuuluu olla, ja musiikin pitää olla kuultavissa helposti. Ne ovat edellytyksiä, mutta eivät riitä yksin mihinkään, koska kaikilla on se puoli kunnossa.
 
Uskon, että keikkailu on kaikesta huolimatta se, jolla pikku hiljaa pääsee varmasti eteenpäin. Joillekin keiloille yleisöä ei tule, mutta joillekin jostain syystä saattaa tulla suhteellisen runsaastikin porukkaa paikalle. Ahkera keikkailu ja muu toiminta ovat kuitenkin niitä, joka saa näyttämään bändin mielenkiintoiselta ja tosissaan musiikkia tekevältä.

 
Itse kun olen joskus ollut bänditoiminnoissa parikymmentä vuotta mukana niin tähän sanoisin ,että aika monessa bändissä on yksi tai korkeintaan kaksi kaveria jotka panostavat siihen hommaan ihan kunnolla. Tehdään kunnolliset kotisivut ,oli niistä sitten hirveästi hyötyä tai ei ja hommataan niitä keikkoja.
Aina on sellaisia soittajia ,että niille riittää se kun ovat ne soittokamat saaneet hommattua ja käyvät treeneissä. kaikki muu säveltäminen ja bändin muu toiminta sitten jää muiden harteille. Olen soittanut useammassa orkesterissa ja kyseisiä tyyppejä jotka tulee ns. "valmiiseen pöytään" on ollut varmaan joka ainoassa orkesterissa. Sitten kun alkaa perhettä tulemaan niin nämä hommat menee entistä vaikeammiksi. Samojen kavereiden pitäisi tehdä ihan kaikki.
 
Keikkoja kannattaa kuitenkin tehdä ja keksiä kaikkia mahdollisuuksia mitenkä saisi sitä omaa juttua eteenpäin. Treenata lisää ja olla avoin uusille ideoille.
 
Nykyään musiikkibisneksessä vaikuttaa niin paljon muutkin asiat kuin pelkästään musiikilliset ansiot,että oikeastaan v*tuttaa seurata kuinka paljon ihan huttua myydään hanurin pyörityksellä ja laulut korjataan nekin efekteillä kun ei osata edes sitäkään.
Ongelma on vaan siinä ,että suuri yleisö ei jaksa etsiä mitään hyvää uutta youtubesta tai mistään muualtakaan kun se sonnan määrä siellä seassa on niin paljon suurempi jos sitä verrataan siihen hyvään musiikkiin. Tällöin kuunnellaan jo niitä entuudestaan tuttuja esiintyjiä.
 
xerxes
30.06.2013 21:31:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Objectif Lune: Mua on ihmetyttänyt, miten toi promoaminen toimii? Siis mitä pitää tehdä? Kaikkihan osaa pistää pystyyn FB-sivun, kutsua sinne kaverinsa ja tunkea Youtubeen puolivillaisen videon, jolla saa 150 katsojaa vuodessa.
 
Pitää muistaa päivittää. Oli se kanava mikä tahansa. Eli on oltava jotain sanottavaa tai näytettävää säännöllisesti. Vaikka ei olisi mitään kovin mullistavaa esittää. Saa ne naamakirjan porukat tuntemaan ittensä osaksi 'perhettä'. Ne voi helpommin jakaa niitä teidän juttuja omille kavereilleen, kun niitä on useammin.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti