Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka tullaan biisinkirjoittajaksi levy-yhtiölle?
1
revontuli72
12.11.2012 01:22:02 (muokattu 12.11.2012 01:24:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Kysyn nyt tätä teiltä. Olen tehnyt paljon pop/iskelmä tyylisiä kappaleita jotka ovat mielestäni hyviä ja joille tahdon löytää esiintyjän. En ole itse kiinnostunut esittämään niitä, sillä en halua esiintyä. Teenkö niistä demon ja tarjoan niitä demo-muodossa levy-yhtiöille? Millä tavalla esittelen asiani demossa ja minne lähetän ne, kuka levy yhtiöissä on se, jolle esitän asiani? En tunne ketään musiikkialalla. Millä tavoin ihmiset Laura Närhen, Jenni Vartiaisen yms kappaleiden takana ovat päässeet asemaansa??
 
Asiallisia ja rakentavia vastauksia kiitos!
 
Jabe
13.11.2012 09:33:46 (muokattu 13.11.2012 09:35:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Useimmat menestyvät muille biisejä tekevät ovat päässeet hommaan käsiksi sitä kautta, että ovat ensin tehneet itselleen / omalle bändilleen, ja sitten siitä tavalla tai toisella laventaneet hommaa myös muille tekemiseen (tai jopa siirtyneet kokonaan muille tekemiseen). Varmaan yksittäisiä poikkeuksiakin löytyy - ainakin pari sanoittajaa tulee mieleen, jotka eivät ole itse ikinä esiintyneet tai levyttäneet.
 
Toki voit tehdä omista biiseistäsi demoja (ja nuotinnoksia), ja sitten postitella niitä musiikkiyhtiöihin. Mikäs siinä. Jos biisit on oikein hyviä niin joku voi niistä kiinnostua.
 
Todennäköisesti kuitenkin pääset paremmin eteenpäin, jos alat rakentamaan polkua vähän pienemmän kautta. Lyöttäydy kimppaan vaikka jonkun paikallisen demobändin tai aloittelevan iskelmälaulajan kanssa, ja koita saada biisi tai pari heidän ohjelmistoonsa. Ja kuuntele mikä toimii ja mikä ei, ja opettele biisintekoa sillälailla.
 
Pointtini on ehkä se, että on melko epätodennäköistä, että sinulla on siellä kotona ihan timanttihyviä biisejä valmiina odottamassa. Niistä voi tulla hyviä, kun niitä alkaa elävässä elämässä testaamaan ja kokeilemaan. Ja sitten kirjoittamaan uusia ja lisää ja lisää jne.
 
Laulut alkavat elää vasta kun niitä lauletaan. Koita saada omia laulujasi laulettavaksi, niin kehityt tekijänä.
 
pimp
13.11.2012 14:46:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

revontuli72: Hei!
 
Teenkö niistä demon ja tarjoan niitä demo-muodossa levy-yhtiöille?

 
Et välttämättä vain levy-yhtiölle, vaan nimenomaan kustannusyhtiölle. Ne tekevät bisnestä biiseillä, välittämällä niitä muiden käytettäväksi. Jos olet mielestäsi tehnyt jollekin artistille sopivan biisin, niin sitten hänelle tai taustajoukoille, ketä siellä nyt häärii. Tuottaja tai joku.
 
Millä tavalla esittelen asiani demossa ja minne lähetän ne, kuka levy yhtiöissä on se, jolle esitän asiani?
 
Demon pitää olla mahdollisimman selkeä, niin että _biisi_ tulee esille. Eli soinnut, sanat ja eritoten melodia.
 
Jos itselläsi on joku idea tuotannon suhteen, niin sitten esität biisin siten.
 
Levy-yhtiössä asia kannattaa esittää a&r-tyypille, jonka duuni on nimensä mukaisesti yhdistää artisti biisiin. (Artist & repertoire)
 
Words can hurt, you know
Janus
13.11.2012 21:38:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jabe: Varmaan yksittäisiä poikkeuksiakin löytyy - ainakin pari sanoittajaa tulee mieleen, jotka eivät ole itse ikinä esiintyneet tai levyttäneet.
 
Nyt tarvitsisi määritellä "esiintyminen" vähän tarkemmin, mulle tulee heittämällä mieleen enemmänkin kovia biisinkirjoittajia (topline/track/sanoitus, jotain noista tai kaikkia), joilla ei ole välttämättä minkäänlaista yhtye-, saati sitten artistitaustaa.
 
revontuli72
14.11.2012 00:25:52 (muokattu 14.11.2012 00:26:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pimp: voitko sanoa että mitä kustannusyhtiöitä on & mitä niillä on eroa levy-yhtiöihin? ja katsonko vain levy-yhtiön sivulta että kuka on a&r ihminen ja lähetän hänelle?? lähetänkö a&r directorille vai a&r managerille? lähetänkö ensin itsestäni esittelykirjeen vai suoraan demon ja millainen saatekirje siinä pitää olla mukana sitten? anteeksi, että en ymmärrä näitä... jos pyrin vain kirjottamaan kappaleita muille artisteille niin onko ok jos demossa on vain kitara+laulu? liitänkö yhteyteen sanat?
 
janus: osaatko sanoa ketkä ovat tehneet vain biisejä toisille artisteille (ei itselleen)???
 
Asiallisia vastauksia kiitos!! muutkin voi vastata!!
 
pimp
14.11.2012 13:54:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

revontuli72: pimp: voitko sanoa että mitä kustannusyhtiöitä on & mitä niillä on eroa levy-yhtiöihin?
 
Wikipeedit selventävät tätäkin:
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Musiikkikustantamo
 
Levy-yhtiö on siis julkaisija, ja pelkkä kappaleen julkaiseminen ei vielä ole musiikin kustantamista, vaan kustantajan velvollisuuksiin kuuluu tarjota kappaletta useille eri esittäjille, julkaista nuotit ja markkinoida kappaletta mahdollisimman laajasti, muutoinkin kuin pelkästään yhden tallenteen muodossa, jotta se päätyisi useiden eri esittäjien keikkaohjelmistoihin ja julkaisuille.
 
Kustannusyhtiöitä, musiikinkustantamoita, löytyy internetistä. Kannattaa olla yhteydessä niihin, jotka lähinnä edustavat omaa musiikkityyliäsi.
 
ja katsonko vain levy-yhtiön sivulta että kuka on a&r ihminen ja lähetän hänelle?? lähetänkö a&r directorille vai a&r managerille? lähetänkö ensin itsestäni esittelykirjeen vai suoraan demon ja millainen saatekirje siinä pitää olla mukana sitten? anteeksi, että en ymmärrä näitä... jos pyrin vain kirjottamaan kappaleita muille artisteille niin onko ok jos demossa on vain kitara+laulu? liitänkö yhteyteen sanat?

 
Nämä riippuu nyt ihan kaikesta, mutta lyhyesti: kaikki yhteystiedot demoihin mitä lähetät, etteivät ne huku, kitara + laulu on ok, jos siitä tulee biisi esille, sanat myös erikseen kirjoitettuna.
 
Words can hurt, you know
Sistis
03.12.2012 10:23:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun nauhoittelimme debyyttiämme, kyselimme vähän tuottajaltamme, miten tämä kuvio yleensä menee. Hän totesi, että yleisimmin se menee niin, että artistit tai tuottajat itse pyytävät hyväksi havaitsemaansa biisinikkaria tekemään biisejä itselleen tai tuottamalleen artistille. Tyrkyttäminen ei siis välttämättä niinkään toimi - tai voi toimia, mutta silloin pitänee olla muutenkin jo suhteita.
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti