Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Netissä julkaistavan demon laatu
1
Ezmeralda
23.06.2012 15:06:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen laulaja-lauluntekijä ja säveltelen ja sovittelen biisejä Garage bandilla. Olen alkanut miettimään biisien julkaisemista esim. myspacessa ja/tai soundcloudissa. Toki kiinnostaisi myös käydä ihan studiossa tekemässä kunnolliset ja laadukkaat vedot, kun tuo GB:lla hommailu on ainakin minun taidoillani aika sympaattista, mutta se on tietty kallista hommaa :) Kuinka hyvälaatuista tällä tavalla julkaistavan materiaalin kannattaa olla, jos toiveissa olisi, että vaikkapa joku levy-yhtiön tyyppi tmv kiinnittäisi huomiota? Tiedostan kyllä, että mitä laadukkampaa materiaali on sitä paremmat taitaa olla mahdollisuudet tulla löydetyksi.. Tietoa/kokemuksia/mielipiteitä asiasta?
 
Jooba
25.06.2012 15:41:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ezmeralda: Olen laulaja-lauluntekijä ja säveltelen ja sovittelen biisejä Garage bandilla. Olen alkanut miettimään biisien julkaisemista esim. myspacessa ja/tai soundcloudissa. Toki kiinnostaisi myös käydä ihan studiossa tekemässä kunnolliset ja laadukkaat vedot, kun tuo GB:lla hommailu on ainakin minun taidoillani aika sympaattista, mutta se on tietty kallista hommaa :) Kuinka hyvälaatuista tällä tavalla julkaistavan materiaalin kannattaa olla, jos toiveissa olisi, että vaikkapa joku levy-yhtiön tyyppi tmv kiinnittäisi huomiota? Tiedostan kyllä, että mitä laadukkampaa materiaali on sitä paremmat taitaa olla mahdollisuudet tulla löydetyksi.. Tietoa/kokemuksia/mielipiteitä asiasta?
 
Aina parempi jos biisit on niin valmiissa kuosissaan kun vaan pystyy. Label säästää aikaa ja rahaa, että saadaan tuote pihalle. En ole kuullut vielä kenenkään julkaisseen GB raitojaan. Sen sijaan täysin koneella tehdyt rummuthan ovat arkipäivää jos tietää mitä niille pitää tehdä jotta saadaan akustisten rumpujen fiilis (mikäli sitä haetaan.)
 
Jos sä yrität pelkkiä biisejä saada muille esitettäväksi niin sitten lähesty kustantajaa hyvällä demolla. Jos taas haluat levy-yhtiöden setien ja tätien huomion niin valmis tuote tiskiin, kenelle ja miksi perusteluin. Aktiivinen fanikunta auttaa asiaa huomattavasti. Netti on biisejä pullollaan. Sieltä sä et tule löydetyksi jos sulla ei ole yhtään kuuntelijoita/faneja.
 
Ezmeralda
27.06.2012 10:17:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin vähän arvelinkin... Artistiseen toimintaan nimenomaan on kiinnostusta eli kaippa se on bändiä kasaamaan ja siitä eteenpäin. Kiitos hyvästä vastauksesta!
 
Johann Onn
19.07.2012 14:30:26 (muokattu 19.07.2012 14:31:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooba: En ole kuullut vielä kenenkään julkaisseen GB raitojaan.
 
Kate Nash:in eka sinkku, ei taida paljon muuta sisältää kuin niitä ja sen laulua...
 
Objectif Lune
28.08.2012 10:20:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ezmeralda: Näin vähän arvelinkin... Artistiseen toimintaan nimenomaan on kiinnostusta eli kaippa se on bändiä kasaamaan ja siitä eteenpäin. Kiitos hyvästä vastauksesta!
 
Taitaa mennä niin, että niitä GB-demoja tarvitset ensin vain sen bändin aikaan saamiseen. Jos demo kuulostaa mielenkiintoiselta, voi monikin muusikko lähteä bändiin mukaan sen perusteella. Oikeastaan bändin jäsenten saamiseksi on kaksi tietä: 1. Ole niin mielenkiintoinen biisintekijä, että muusikot kiinnostuvat tai 2. Ole niin hyvä tyyppi, että kaverit lähtee messiin. Sanomattakin on selvää, että ykkösvaihtoehdon tulee toteutua, jos mielit levytyssopimusta, mutta heikommallakin materiaalilla pääsee kehittymään bändisoittajana ja opettelemaan kaikkea tärkeää.
 
Vasta kun paketti on niin kasassa, että on valmis laittamaan rahaa hyvään demoon, ollaan sillä tasolla, että joku levy-yhtiö voisi edes kiinnostua. Kiinnostusta ennen tarvitaan lisäksi fanipohjaa ja keikkoja. Ja niitä saadaan nimenomaan hyvätasoisilla demoilla.
 
Oma bändini on juuri nyt siinä vaiheessa, että eka hyvätasoinen demo on ulkona ja pyrimme saamaan mahdollisimman paljon keikkoja. Aikaa on kulunut kaksi vuotta siitä, kun päätin hyvän ystäväni kanssa perustaa ko. bändin akustisen duomme jatkoksi. Koko ensimmäinen vuosi meni perusasioiden harjoittelemisessa ja siinä, että vaihtoehdolla kaksi saaduista kavereista kaksi kolmesta putosivat pois. Samalla kuitenkin olimme kehittyneet sen verran, että kun vihdoin saimme toimivan kokoonpanon, asiat alkoivat rullaamaan tosi hyvällä vauhdilla eteenpäin.
 
Ja mitä haluan tällä sanoa? Sitä, että kaikkeen tähän menee aikaa, rahaa ja vaivaa. Suomessa on sopimuksen saaneisiin nähden ainakin kymmenenkertainen määrä bändejä, jotka ovat panostaneet toimintaansa ihan suhteettomasti. GB-demolla ei hevillä saa mitään sopimusta, jos sopimuksista on kilpailemassa satoja bändejä, jotka ovat treenanneet pitkään yhdessä ja tehneet paljon määrätietoista työtä bändin edistymisen eteen.
 
Bonham
28.08.2012 10:35:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näissä hommissa voi helposti mokata ja hyvin. On melkoinen moka lyödä nettiin kaikki puolivalmis shaisse ja kutsua sitä demoksi + jakaa siitä tietoa mahdollisimman monelle - näin annat itsestäsi huonon ensivaikutelman ja senhän voi antaa vain kerran...
 
Kuten yllä todettu, käyttäkää aika, vaivaa ja vaikka vähän rahaakin. Nykyaikainen äänityksen helppous yhdistettynä nettiin on salakalava yhdistelmä, ja hiton houkutteleva.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Kukkis 77
28.08.2012 11:21:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: On melkoinen moka lyödä nettiin kaikki puolivalmis shaisse ja kutsua sitä demoksi
 
Tuommonen on kyllä hämmentävän yleistä.
 
"No tehtiin nyt tämmöne. Tää on kyl vähän kesken ku ei keksitty kertsii ja bassoki puuttuu ku ei ehitty nauhottaa eikä keksitty sanoi eikä oikeestaan oo laulajaakaan mut sit tähän kyl tulis kitarasoolo tohon 2:15 kohtaa ja sit paremmat rummut myöhemmi ja sit totanoinni sillee mut hei likettäkää tätä feisbuukis ja kertokaa kavereillekki!!1"
 
"Jumalattoman iso lokki paskantaa" -Klamydia
Danko
01.09.2012 01:45:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukkis 77: Tuommonen on kyllä hämmentävän yleistä.
 
"No tehtiin nyt tämmöne. Tää on kyl vähän kesken ku ei keksitty kertsii ja bassoki puuttuu ku ei ehitty nauhottaa eikä keksitty sanoi eikä oikeestaan oo laulajaakaan mut sit tähän kyl tulis kitarasoolo tohon 2:15 kohtaa ja sit paremmat rummut myöhemmi ja sit totanoinni sillee mut hei likettäkää tätä feisbuukis ja kertokaa kavereillekki!!1"

 
"tein itse, säästin."
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti