Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko positiivisen levyarvion ostaa? (Haastattelupyyntö)
1
mcrentoe
23.04.2012 23:05:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pistän pystyyn pientä kyselyä aiheesta, josta kuulen silloin tällöin huhuja:
 
"Suuressa maailmassa", kuten Saksassa, Briteissä, USA jne. tuntemattomien bändien levyjen arviointi toimii kaiketi suunnilleen näin: Yhtye, tai levy-yhtiö ostaa musalehdeltä mainoksen. Mitä kalliimman, sitä varmemmin uusi levy saa hyvän vastaanoton. Mikäli mainosta ei osteta, levy lytätään, tai siitä ei edes tehdä arviota. Bändihaastattelusta puhumattakaan.
 
Arvon muusikot: Miten kuvio pyörii Suomessa? Oletteko törmänneet samaan? Olen nimittäin kuullut, että vastaavaa toimintaa harjoittaa myös Suomen hallitseva musiikkimedia. Mikäli näin on, kuulisin mielelläni kommentteja ja erityisesti omakohtaisia kokemuksia.
 
Eero Mäntymaa, Yle
 
eero.mantymaa@yle.fi
 
chachi
26.04.2012 09:11:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin tulee mieleen tämä "osta mainos, niin tehdään susta juttu" periaate, joka tuntuu olevan valloillaan...
 
www.qstock.org | www.teatria.com | www.jalometalli.net | www.psychedelica.fi
Enigmatic
30.04.2012 11:01:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet levy-yhtiöt myöntävät mainostavansa musiikkilehdissä tukemistarkoituksella, sillä muuten ko. lehdet kuolisivat pois. Se pitää myös paikkansa, sillä levikit ovat pieniä Suomen kokoisessa maassa ja jonkinlainen musiikkilehdistö olisi mukava säilyttää.
 
Sitten on tietty erikseen esim. YLE:n kaltaiset suojatyöpaikat, jotka saivat valtiolta lahjan alistaa kansalaiset verolle. Siinä kyllä taloudelliset realiteetit leijuvat utopiassa ulottumattomiin, sillä jokaisen täytyy tuo YLE -vero maksaa riippumatta siitä mitä kanavilla esitetään.
 
mandojoe
05.06.2012 22:40:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Radiosoittoa voi ostaa ainakin kaupallisilta kanavilta. Tästä on ensikäden tietoa. Lehtiarvion ostamisesta en ole kuullut, mutta en pidä sitäkään mahdottomana.
 
ganesha
06.06.2012 07:41:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jostain kumman syystä lehtipuolellakin tuo "haiskahtaisi" menevän hieman niin, ett niiden labelien artisteista on enemmän juttua jonka mainoksiakin on enemmän...
 
mandojoe
06.06.2012 22:10:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: jostain kumman syystä lehtipuolellakin tuo "haiskahtaisi" menevän hieman niin, ett niiden labelien artisteista on enemmän juttua jonka mainoksiakin on enemmän...
 
Tuo ei kuitenkaan välttämättä kerro lahjonnasta, vaan siitä, että tunnettuja artisteja markkinoidaan paljon ja niistä kirjoitetaan paljon. Esim. Poko mainostaa aina Eppujen uutta levyä Soundissa ja toki levy aina Soundissa kehutaan, mutten usko sen johtuvan mainoksesta, vaan siitä, että soundilaiset tykkäävät Suomi-rokista. :)
 
ganesha
07.06.2012 07:43:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mandojoe: Tuo ei kuitenkaan välttämättä kerro lahjonnasta, vaan siitä, että tunnettuja artisteja markkinoidaan paljon ja niistä kirjoitetaan paljon. Esim. Poko mainostaa aina Eppujen uutta levyä Soundissa ja toki levy aina Soundissa kehutaan, mutten usko sen johtuvan mainoksesta, vaan siitä, että soundilaiset tykkäävät Suomi-rokista. :)
 
Totta. mulla oli kyllä mielessä aivan toisen kokoluokan lehti, jonka nimeä en nyt viitsi mainita :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti