Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pari peruskysymystä
1
Hietalahti
19.03.2012 18:10:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olemme tehneet omia kappaleita, joissa näemme potentiaalia. Aiomme perustaa yrityksen, joka myy ko. kappaleita artisteille ja muusikoille. Kenen kanssa tästä olisi hyvä keskustella / saisiko täältä apua? Kiitos jo etukäteen.
 
Jabe
20.03.2012 20:35:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hietalahti: Olemme tehneet omia kappaleita, joissa näemme potentiaalia. Aiomme perustaa yrityksen, joka myy ko. kappaleita artisteille ja muusikoille. Kenen kanssa tästä olisi hyvä keskustella / saisiko täältä apua? Kiitos jo etukäteen.
 
Minun mielestäni homman alkuun saattamiseen ei tarvi yritystä. Tehkää hyviä biisejä, tehkää niistä hyviä demoja ja tarjotkaa niitä artisteille, niin siitähän se homma lähtee jos on lähteäkseen. Sit jos alkaa olemaan enempi biisejä radiosoitossa, ja levyttävät artistit ja musiikkiyhtiöt alkavat suorastaan himoamaan tuotantoanne, niin sit voi varmaan harkita esim. oman kustannusyhtiön perustamista. (Sinänsä kukaan biisintekijä ei tarvi yritystä siihen että saa esim. Teostotuloja.)
 
Tiivistäen: jos halautte tehdä hyviä biisejä, ja saada niitä soittoon, niin keskittykää hyvien biisien tekemiseen.
 
Jos yritystoiminta on ensisijainen kiinnostuksen kohde, niin sit kantsii paneutua siihen. Liikkeelle esim. tuolta: http://www.yrityssuomi.fi
 
Jos oman kustannusyhtiön perustaa, niin tuolta löytyy ry: http://www.musiikkikustantajat.fi/
 
Jos koko homma on vielä hakusessa, notta mikä nyt tarkottaa oikein mitäkin, niin tuosta ensin peruskäsitteistöä haltuun: http://www.muusikkojenliitto.fi/faq.html
 
sickboy
20.03.2012 23:13:03 (muokattu 20.03.2012 23:14:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei varmasti yksikään artisti osta biisejä, tai edes levy-yhtiö artisteilleen. Biisejä tarjotaan ja ollaan onnellisia, jos niitä joku artisti ottaa, joka on julkaisemassa levyä. Levy-yhtiöt etsii kyllä varmasti hyviä biisejä/biisintekijöitä jatkuvasti, mutta se riski biisin luovuttajalla on, ettei siitä välttämättä tule juurikaan tuloja. Jos biisi ei isolla starballa päädy radioon, vaan jää vain levybiisiksi, niin tuloja ei ihan samalla tavalla kerry, kuin radiohitistä. Radiosoitosta saatavat teostotulot on siis ne, mistä säveltäjällä tulot karttuu.
 
Täytyy myös osata oikeaan aikaan tarjota biisiä/biisejä oikealle taholle....eli esim. tietää, että artisti-x on juuri nyt haalimassa materiaalia uudelle levylle.
 
Jooba
20.03.2012 23:50:36 (muokattu 20.03.2012 23:54:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hietalahti: Olemme tehneet omia kappaleita, joissa näemme potentiaalia. Aiomme perustaa yrityksen, joka myy ko. kappaleita artisteille ja muusikoille. Kenen kanssa tästä olisi hyvä keskustella / saisiko täältä apua? Kiitos jo etukäteen.
 
Levy-yhtiössähän biisit valitaan bändille/artistille seuraavassa järjestyksessä.
1. Artistin/bändin oma sävellykset jos tarpeeksi hyviä
2. Talon oman kustantajan biisit (jos kyseessä 360 asteinen yhtiö)
3. Ulkopuolisen kustantajan biisit
4. Nimekäs biisinikkari.
5. Muut
 
Tästä voit jo päätellä, että ihan turhaa lähetellä suoraan biisejä levy-yhtiöön mikäli haluat vain omat biisisi jollekin artistille esitettäväksi. Yritä saada itsellesi ja kavereillesi kustannussopimus. Ja se oman yrityksen perustaminen jos ei ole kontakteja on ihan turhaa päänvaivaa. Teette vaan oikeesti maailman parhaimpia biisejä ja esitätte niitä kustantajalle niin hän hoitaa loput.
 
Ja ei radio nyt pelkästään niitä tuloja tuo säveltäjälle, sanoittajalle, sovittajalle ja kustantajalle. Näistä kaikista tulee rahaa:
1. Mekanisointi (biisin tallentaminen fyysiseen muotoon esim cd-levylle)
2. Radio ja tv soitto
3. Livenä biisin esittäminen
4. Synkronointi (pelit, leffat)
5. Nuotit (sekä myynti, että vuokraus)
 
Ja vielä sen verran, että varsinaisestihan sinä ja kaverisi ette koskaan myy biisejänne kenellekään. Kustantaja maksaa toki ennakkoja biiseistänne mutta oikeuksianne biiseihin te ette koskaan myy. Jäikö joku kohta vielä epäselväksi? Kysy rohkeasti.
 
Jabe
21.03.2012 09:09:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooba:
 
Ja vielä sen verran, että varsinaisestihan sinä ja kaverisi ette koskaan myy biisejänne kenellekään. Kustantaja maksaa toki ennakkoja biiseistänne mutta oikeuksianne biiseihin te ette koskaan myy.

 
Hyvä täsmennys, just näin. Käytännössä kustantajan maksama ennakko on ainoa mahdollisuus saada biisistä rahaa ikäänkuin saman tien. Mutta sinänsä biisejä ei "myydä". Niitä annetaan toisten levytettäviksi/esitettäviksi, ja sitten sitä vastaan korvauksia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti