Muusikoiden.net
24.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Haluan tehdä EP:n, mutta sormi menee suuhun
1
Wallesmanni88
04.08.2011 18:20:51 (muokattu 04.08.2011 18:45:31)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tahtoisin siis tehdä oman EP:n jossa olisi jotain neljä kappaletta. Tarkoitus olisi se että painattaisin levyjä pari sataa kappaletta ja jakelisin niitä sitten kavereille ja lähettelisin joillekin musiikkialan ihmisille. Ongelma on siinä etten tiedä näistä asioista yhtään mitään. Pitäisi siis varmaan käydä studiossa. Osaako joku heittää arviota mitä moinen lysti maksaa? Entäs miksaus ja masterointi, miten ne yleensä hoidetaan? Ja sitten vielä tuo levyjen monistaminen yms., mitä se mahtaisi kustantaa?
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/8565/cxvxg
 
Kaverillani on tuollainen. Pystyisköhän sillä hoitamaan äänityksen? Jos ei, niin mitä suosittelette jos aion ostaa äänitysvehkeen mikä on tarpeeksi laadukas näihin hommiin? Tässä projektissa ei siis ole muita soittimia käytössä kuin akustinen kitara ja laulu.
 
Lopputuloksen ei siis tarvi olla mitään huipputasoa, vaan riittävän hyvää (mitä se sitten ikinä onkaan, sanokaa te =)). Tämä siksi koska olen aika pa. Eli mahdollisimman halvalla pitäisi päästä.
 
Tattis etukäteen =)
 
"In a closed society where everybody's guilty, the only crime is getting caught. In a world of thieves, the only final sin is stupidity."
Hargon
05.08.2011 08:12:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, tuota tuota...
 
En ainakaan suosittele millään videokameralla äänittämään...lataat vaikka Reaperin (www.reaper.fm) ja äänität musat ja laulut sinne raita kerrallaan.
 
Aijaijai aijaijaijaijaijai! Hirveältä näyttää ja voi luoja, voi luoja paratkoon! - 11.10.1997
gunner
05.08.2011 09:51:22 (muokattu 05.08.2011 09:52:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tolla Zoomilla melkeen selviää loppuun asti, jos ei tosiaan ole mitenkään pohjattoman nirso. Parempaa sais, kun kunnollisella konkkamikillä äänittäis erikseen molemmat, mutta tarpeet huomioonottaen taitaa olla hukkaan heitettyä rahaa.
 
Jos ihan autenttista saundia haluut, niin äänität tolla Zoomilla yhdellä otolla koko roskan, sijottelet sen vaan hyvään paikkaan. Siihen päälle miksaus/masterointi jonkun kaverin toimesta, niin pysyy kustannukset alhaalla. Samalla saat tietysti videon talteen, jota voit puskea youtubeen näytille.
 
Vaihtoehtosesti äänität tolla kitaran ja laulun erikseen käyttäen esim. reaperia. Pääset vähän hinkkaaman enemmän.
 
Jos ihan studiolaatua kaipaat niin mene studioon. Ei toi hirveesti varmaan vie aikaakaan, verrattuna kokonaisiin bändeihin tms.
 
Ja tosiaan, helpompaa ja melkeen parempaa promoa on vaan pistää youtubeen mahdollisimman hyvä video, ja tuutata sitä kavereiden feisbuukseinille.
xfrankx
07.08.2011 16:04:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flight13 tarjoaa 300kpl 7'' vinyyli + kannet = 1218€ tohon päälle postit ja sillä selvä.
 
Musiikkisihan sinä voit äänittää niin tietokoneohjelmalla kuin vaikkapa neliraiturilla. Riippuu paljon siitä millaista tavaraa olet äänittämässä ja millaisen lopputuloksen haluat. Et sinä studiota tarvitse mihinkään mies ja kitara tunnelmointiin.
 
Objectif Lune
16.08.2011 09:55:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xfrankx: Flight13 tarjoaa 300kpl 7'' vinyyli + kannet = 1218€ tohon päälle postit ja sillä selvä.
 
Musiikkisihan sinä voit äänittää niin tietokoneohjelmalla kuin vaikkapa neliraiturilla. Riippuu paljon siitä millaista tavaraa olet äänittämässä ja millaisen lopputuloksen haluat. Et sinä studiota tarvitse mihinkään mies ja kitara tunnelmointiin.

 
Siinä tosin jakaa kavereille äänitettä, jota kukaan ei pysty kuuntelemaan, vaikka haluaisikin. :D
 
kivi
16.08.2011 10:57:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xfrankx: Et sinä studiota tarvitse mihinkään mies ja kitara tunnelmointiin.
 
Jos tuolla tasolla on kysymykset, niin studiota tarvitsee vaikei olis edes levyä tekemässä. Etsi paikkakunnaltasi jokin edullinen ns. "demostudio" jossa on kokenut äänittäjä, ja kuuntele neuvoja.
 
Ei soittajan tarvitse eikä pidä alkaa äänittäjäksi, se on ihan eri ammatti. Toki jos haluaa kehittyä äänittäjänä niin jossain vaiheessa voi jotain omaa äänityskalustoa laitella, mutta mun mielestä senkin aika on vasta kun on käyty 5 kertaa oikeassa studiossa ja siis tiedetään jo mitä ollaan tekemässä.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
xfrankx
24.08.2011 02:30:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Objectif Lune: Siinä tosin jakaa kavereille äänitettä, jota kukaan ei pysty kuuntelemaan, vaikka haluaisikin. :D Astuinko ansaan vai oliko tässä taustalla todella ajatus siitä, ettei ihmisillä ole enää vinyylisoittimia?
 
kivi
24.08.2011 13:46:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xfrankx: Astuinko ansaan vai oliko tässä taustalla todella ajatus siitä, ettei ihmisillä ole enää vinyylisoittimia?
 
On ihmisillä vinyylisoittimia. Veikkaan että vihje oli, että studioon meno kannattaa kumminkin ja ettei soittaja-ja-kitara -levytystä voi kumminkaan ottaa yhtään sen kevyemmin kuin muutakaan äänitystä.
 
Positiivinen puoli on, että kun muuttujia on verrattain vähän (laulu ja kitara ja miten ne vedetään) ei luulisi studiossakaan tärvääntyvän kauaa aikaa.
 
Ehdottomasti suosittelen oikeaa äänittäjää ja kunnollista ympäristöä - joka löytyy helpoimmin studiosta. Siinä säästyy rahaa kun tekee kerralla valmista, eikä tarvi tehdä sitä halpaa ja sitä hyvää molempia erikseen.
:-)
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti