Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Millainen palkkio musikaalin säveltämisestä?
1
northern
08.03.2011 11:30:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minua pyydettiin vähän aika sitten säveltämään ensimmäistä musikaaliani. Näytelmä on vielä hyvin alkuvaiheessa, käsikirjoituskaan ei ole valmis joten en osaa vielä yhtään sanoa kuinka monta kappaletta teokseen tarvitsee säveltää.
 
Nyt minua pyydettiin esittämään joku summa jonka toivoisin palkaksi että sen voisi merkitä budjettiin, mutten osaa sanoa kuinka paljon yleensä tällaisista töistä pyydetään. Kaikki produktioon osallistuvat on koottu vähän sieltä täältä, eli kyseessä ei ole mikään valmis teatteri tai ryhmä. Ilmeisesti avustuksien ja lipputulojen avulla pyritään rahoittamaan koko juttu.
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
Sanakuuntelija
08.03.2011 20:13:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyydä 5 % lipputuloista.
 
konehes
08.03.2011 20:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu aika monesta asiasta. Kuka on tilaaja? Mikäli harrastajateatteri tai vastaava, niin heillä on tuskin kovin paljoa laittaa musiikin säveltämiseen. Muutama sata euroa korkeintaan. Siinä tapauksessa homma kannattaa ottaa harrastuksena, oppina ja cv-merkintänä ja nauttia nimellisestä korvauksesta. Mikäli taas kyseessä on ammattiteatteri, niin he ovat kyllä budjetoineet tietyn summan musiikkiin. Sinun täytyy vain osata arvata mahdollisimman lähelle.
 
Laske, kuinka paljon arviolta työhön menee aikaa ja mieti, että mikä rahasumma vastaa mielestäsi työmäärää. Laskemattakin toki ymmärtää, että tuo on iso projekti.
 
Mikäli on mahdollisuus, että tämä työ auttaa sinua urallasi eteenpäin, niin tee se. Se on joka tapauksessa tärkeämpi asia kuin liiton mukainen kertakorvaus.
 
cherub with heavy metal machine
northern
11.03.2011 22:20:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

konehes: Riippuu aika monesta asiasta. Kuka on tilaaja? Mikäli harrastajateatteri tai vastaava, niin heillä on tuskin kovin paljoa laittaa musiikin säveltämiseen. Muutama sata euroa korkeintaan.
 
Kyseessä ei ole mikään valmis ryhmä vaan kaikki produktiossa mukana olevat henkilöt on kasattu nimen omaan tätä yhtä näytelmää varten. Osa ilmeisesti samoja juttuja työkseen tekeviä mutta suurin osa luultavasti ihan harrastelija pohjalta.
 
Mikäli on mahdollisuus, että tämä työ auttaa sinua urallasi eteenpäin, niin tee se. Se on joka tapauksessa tärkeämpi asia kuin liiton mukainen kertakorvaus.
 
Ennenkin olen tehnyt musiikkia harrastajateattereiden näytelmiin ja usein korvaus pyörinyt 0€ paikkeilla, eli ei tällä ennenkään olla rikastuttu. Nyt on sen verran jo nimeä saanut että ei tarvitse itse ettiä produktioita vaan ohjaajat soittelee useampaan näytelmään kuin kerkeäisi ja niimpä pienimuotoista korvaustakin jo voi vaatia. Tämä musikaali olisi kuitenkin minulle ensimmäinen ja varmasti työläin teos. Varmasti sen avulla saisi taas nimeä muidenkin tietoon, varsinkin kun esitys pidetään kaupungissa jossa en ole koskaan ennen tehnyt mitään produktioita.
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti