Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: GoDIY Records
1
Niq
01.02.2011 11:27:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muut törmänneet vastaavaan? Tarjoavat paikkaa jollekin heidän levittämälleen promo-kokoelmalle about 300 dollarin omakustannushintaan. Listalla on muutamia bändejä suomestakin, joten joku on ainakin tarttunut tilaisuuteen. Ollaan viestitelty puolin ja toisin ja parikin tyyppiä on sieltäpäin soitellut useaan otteeseen. Meininki vaikuttaa asialliselta, sopimuksessa ei näy mitään ansoja, oikeastaan sisältönä vain lause:
"The permission to reproduce the above materials is granted specifically to: GoDIY Records .."
 
Mitä olen ymmärtänyt niin kovat halut olisi saada juuri meidät tuolle levylle, siksipä olisi hauska tietää kuinka moni bändi näitä meilejä oikein saa? Sinänsä jo ensimmäinen sähköposti oli kirjoitettu, ei perinteinen spämmirobotin maili jossa olisi tietyt sanat korvattu bändin nimellä ja biisillä, siksipä en sitä pistänyt suoraan roskikseen vaan vastasin ja halusin tietää mitä sieltä vastataan takaisin
 
Eli firma promoilee uudella mantereella musaa ja bändi maksaa siitä hyvästä. Siitähän voi olla montaa mieltä onko tuo kannattavaa. Pahimmille skeptikoille ja muille voin jo etukäteen sanoa että ei tässä haeta mitään miljoonamenestystä tai maailmanmainetta eikä sellaista myöskään tarjota puljun taholta.
 
Kokemuksia, ehdotuksia?
 
ganesha
01.02.2011 22:25:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaikenlaiset "Artisti maksaa"-yritysideat ovat levinneet viime vuosina kulovalkean tavoin. Onko noista sitten artistille sen sanottavampaa hyötyä? - Noh, en tiedä. Toisaalta näkyvyys on näkyvyyttä, poikiiko se ikinä mitään riippuu sitten suhdanteista, kuun asennoista ja kosmisen karman laista.
 
Kun ynnäilee panos-hyöty-hieroglyfejä excel-taulukoihin, niin ehkä totuus löytyy sieltä.
 
Nää "Artisti maksaa"-judanssit on vähän samanlaisia kuin jokin aika sitten netissä valloilleen päässeet senttihuutokaupat: yksittäinen käyttäjä (bändi tässä tapauksessa) ei joudu panostamaan mitään tähtitieteellisiä summia, suurin osa bändeistä maksaa todennäköisesti sen pienenkin summan aivan turhaan, mutta ehkä muutamaa onnekasta retkuetta onnistaa. Eihän sitä koskaan tiedä.
 
viina. hanuri. ja naiset.
reos
02.02.2011 11:15:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näissä kannattaa laskea sitä panostuksen ja mahdollisen hyödyn suhdetta. Ja lukee tarkkaan pykälät materiaalin käyttöoikeuksista, ettei tuu jälkeen päin ylläreitä.
 
Kannattaa myös muistaa että joskus Amerikoissakin tehdään sellaisia kokoelmalevyjä, joihin osallistumisesta ei tarvitse maksaa. Itseasiassa joskus ne jopa maksavat bändille, pienellekkin, omakohtaista kokemusta on.
 
"Nokkela sanonta ei todista mitään." François-Marie Arouet "Nyt iloitsen siitä, että kokeilujen jälkeen on löytynyt siedettävä kipulääkearsenaali." Päivi Räsänen
RHirvela
07.03.2011 22:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus viime syksynä soittelivat tuolta muutamaan otteeseen ja lähettelivät mailia. Olin että "joo ihan hyvältä kuulostaa" mutta ei tuo silti niin houkutteleva diili ollu, joten päätettiin jättää.
 
Miten päädyitte lopulta tekemään ton homman kanssa?
 
Ootko annie mallia kuullu, mitä?!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti