Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Myyntipaikkana Record Union
1 2
faq1
10.05.2010 20:41:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään kokemuksia otsikon myyntipaikasta? Lähinnä mietin, että kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
Kuinka on oikeuksien laita sen jälkeen, kun antaa tuonne? Entä saakohan koskaan poistettua kappaleitaan jos sattuu tulemaan sellainen tarve? Lupaavat FAQ:ssa poistomahdollisuuden, ym.
 
FAQ:ssa lupaavat maat ja taivaat, mutta mitähän olennaista jättävät kertomatta?
 
https://www.recordunion.com/partners/
 
Lainaus:
Do I give up any ownership rights to my music?
No. Record Union does not take any kind of ownership rights over your music. What we do ask for is the exclusive digital distribution rights for a release to the stores we distribute to.

Can I still sell CDs and have my music played on Radio?
Yes. The agreement you have with Record Union does not prevent you from selling physical copies of your music or restrict you from having your music played on the radio.

Can I cancel my agreement with Record Union?
Yes. You can cancel your agreement with Record Union any time, free of charge. However, we do require a 3 month termination period to give us time to notify all our partners and remove your music from their catalogue. In most cases, it will take a lot less than 3 months. You will continue receiving royalties until your music is fully removed.

What happens if I get signed to a record label?
Record Union is happy for you! If the label you have signed with have their own means of digitally distributing your music, then you can cancel your partnership with Record Union and ask to have your music removed.
 
Hargon
11.05.2010 08:11:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhden sinkun olen laittanut tuota kautta julkaisuun. Kyllä ne ihan oikeasti toimittavat musan myytäväksi. Aika nopeasti biisit olivat noiden kauppojen valikoimassa, ainoastaan Spotifyhyn ilmaantuminen kesti muistaakseni jopa pari kuukautta.
 
Tulopuolesta en osaa sanoa vielä mitään. Record Union ottaa sen 5 dollariaan joka vuosi kertyneistä tuloista. Jos ei ole tuloja, niin sitten ei ota. Olen testimielessä ostanut biisini yhdestä kaupasta, mutta Record Unionin tililläni ostot eivät ainakaan vielä näy.
 
Minä vahingossa koko allekirjoituksen. Onko hauskaa?
faq1
11.05.2010 11:38:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kaksi vastaavaa paikkaa- maailman laajuiseen jakeluun:
 
http://www.imusiciandigital.com/
 
http://www.myspace.com/imusician
 
faq1
11.05.2010 17:09:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä vähän "oikeusasiaa":
http://meteli.net/downloads/recordunion
 
Lainaus:
Entäs artistin oikeudet?
Record Union pyytää eksklusiiviset digitaaliset jakeluoikeudet partnereilleen. Kaikki muut oikeudet pysyvät sinun hallussasi, mukaanlukien täydet omistusoikeudet. Syy täydellisten digitaalisten levitysoikeuksien pyytämiseen on, etteivät yhteistyökumppanit halua kahta tai useampaa identtistä kopiota samasta kappaleesta palveluunsa. Voit tietenkin toimittaa musiikkisi myyntiin kauppoihin, joiden kanssa Record Unionilla ei ole sopimuksia.
Voinko vetää musiikkini pois myynnistä?
Tottakai. Voit lopettaa sopimuksen ja ottaa pois osan tai kaiken musiikkisi milloin haluat, jolloin ne poistuvat kauppojen valikoimasta kolmen kuukauden lopetuskauden kuluessa.
Miksi kolme kuukautta? Record Union ilmoittaa kaikille yhteistyökumppaneilleen samaan aikaan, että haluat ottaa musiikkisi pois myynnistä, mutta osa heistä ei pidä poistamisen kanssa kiirettä ja kolme kuukautta kattaa tuon ajan. Useimmissa tapauksissa poistaminen tapahtuu huomattavasti nopeammin.
 
Vaihe
13.09.2010 21:52:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukaan osaa kertoa selkokielellä mitä RU metatiedoissa tarkoittaa Add Publishers kohdassa: Name ja Writer Name. FAQ sanoo: "Publisher Name: The copyright notice that applies to the musical work. If published by a label and they hold the copyright, put the label name here. If created independently, put the name of the person(s) who created the musical work."
 
Erikseen Name ja Writer Name?
 
Myöhemmässä kohdassa:
Copyright name: The copyright note that applies to album art, which usually follows the © symbol on physical products. This is the name of the person(s) who created the art.
 
WTF?
© tarkoittaa kansitaidetta ja ei liity musiikkiin?
 
Meneekö mulla nyt termit sekaisin ja tässä ei tarkoiteta Publisherilla kustantajaa vaan levyn tuottajaa (siis teoston termein)?
 
Juhani
14.09.2010 16:18:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihe: Meneekö mulla nyt termit sekaisin ja tässä ei tarkoiteta Publisherilla kustantajaa vaan levyn tuottajaa (siis teoston termein)?
 
Teostosta puheenollen miten Teoston kanssa tulee toimia mikäli laittaa musiikkiaan myyntiin Record Unioniin?
ganesha
14.09.2010 21:25:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Teostosta puheenollen miten Teoston kanssa tulee toimia mikäli laittaa musiikkiaan myyntiin Record Unioniin?
 
itse laitoin yhden biisin RU:n kautta digijakeluun. Tein biisistä normaalin teosilmoituksen. Käsittääkseni teostomaksut menevät sitten toteutuneiden latausten mukaan niin että esim. iTunes tai muu vastaava myyntitaho tilittää maksut suoraan kansainväliselle NCB:lle josta ne sitten ISRC-koodien (ulkomailla kaiketi enemmänkin IPI-koodien) perusteella kohdentuvat asianmukaisen maan tekijänoikeusjärjestölle, Suomessa Teostolle. Näin olen antanut ainakin itselleni kerrottavan :)
 
Sittenhän sen näkee kun biisi oikeasti ilmestyy kauppoihin ja joku sitä ihan oikeasti (muka) ostaakin...2-3 vkoa sitten taisin jakoon laittaa eli pitäisi kohtapuoliin näkyä mestoilla...
 
viina. hanuri. ja naiset.
KTR
24.05.2012 11:36:35 (muokattu 24.05.2012 11:37:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 617 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Tosi on.
 
Rupesi itseäni kiinnostamaan tuo Record Union. Konemusaa teen ja ajattelin, että jos vääntäisi 3-5 -biisin mittaisen EP:n, joka sitten digitaalisesti jakeluun Record Unionin kautta. Tuolla voi näköjään valita, minne sitä musiikkia laitetaan niin omalta osaltani lähinnä tuonne konemusiikkipuolen putiikkeihin ja spotifyhyn kiinnostaisi. En haaveile mistään älyttömistä rahasummista tai suosiosta, joka tuon myötä tulisi, mutta kiinnostaa lähinnä onko muilla hyviä tai huonoja kokemuksia tuosta. Pikkasen pitää laittaa omaa rahaa likoon ja markkinoida itse, mutta se on ihan ok mulle. Sitten toi teosto-puoli myös. Ilmoitukset normaaliin tapaan?
 
ganesha
24.05.2012 18:35:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KTR: Huom! Olet kirjoittamassa yli 617 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Tosi on.
 
Rupesi itseäni kiinnostamaan tuo Record Union. Konemusaa teen ja ajattelin, että jos vääntäisi 3-5 -biisin mittaisen EP:n, joka sitten digitaalisesti jakeluun Record Unionin kautta. Tuolla voi näköjään valita, minne sitä musiikkia laitetaan niin omalta osaltani lähinnä tuonne konemusiikkipuolen putiikkeihin ja spotifyhyn kiinnostaisi. En haaveile mistään älyttömistä rahasummista tai suosiosta, joka tuon myötä tulisi, mutta kiinnostaa lähinnä onko muilla hyviä tai huonoja kokemuksia tuosta. Pikkasen pitää laittaa omaa rahaa likoon ja markkinoida itse, mutta se on ihan ok mulle. Sitten toi teosto-puoli myös. Ilmoitukset normaaliin tapaan?

 
Joo, tuo on ihan kätevää että maksaa vain niistä putiikeista, jonne musansa oikeasti haluaa laittaa. Meillä on kaks Carved In Ashes'in EP:tä Spotifyssä ja muutamissa nettimusakaupoissa ja just linkaisin vielä digisinglejulkaisuna remixin uuden EP:mme avausbiisistä jakeluun. Vaikka tuo nykyään onkin maksullinen (mitä se ei alkuaikoinaan vielä ollut) niin eihän tuota voi kalliina pitää pahalla tahdollakaan, verrattuna moniinkin kilpailijoihin.
Teosto-ilmoitukset normaaliin tapaan. Nyt Record Unionilla näyttää olevan sellainenkin optio, että maksamalla muutaman kympin (dollareita) lisää, saa isomman siivun rojalteista itselleen. (ja tietysti jos hommaa IFPIltä oman ISRC-tuottajakoodin niin silläkin saa "kaikki" massit itselleen)
Itse oon kyllä tyytyväinen RU:hun. Aikanaan kun yritin ensimmäistä digisinkkua laittaa jakeluun, niin sen kanssa oli jotain häikkää (ehkä siksi että se oli remix, en tiedä), mutta sittemmin kaikki on sujunut ok.
 
jigsore
24.05.2012 23:29:24 (muokattu 24.05.2012 23:30:00)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutama EP ja yksi pitkäsoitto on tullut laitettua tuon kautta pihalle, lähinnä Spotifyn vuoksi. Pitkäsoitto on ollu noin puolitoista vuotta linjoilla ja tuottoa on kertynyt peräti 3.01$. Muista 0$.
Vaan eipä ollut aikeenakaan tienata tuolla, kunhan sai Spotifyyn kuunneltavaksi biisit.
 
Vieläkö muuten tuo Meteli.netin koodi toimii? Sillä julkaisin edelliset tuotokset ilmaiseksi.
4dur0
21.06.2012 21:38:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ymmärtänyt, että Teostolle ei tarvitsisi tehdä tallennuslupahakemusta jos julkaisee Record Unionin kautta, eli kyseinen hakemus koskisi vain fyysisiä CD/vinyyli yms. äänitteitä (Tämän puolesta puhuu myös se, että tallennuslupahakemuksessa ei ole edes vaihtoehtoa merkitä äänitteen tyypiksi muita kuin CD/vinyyli/kasetti). Mites tuo Gramex, sinne täytyy siis tehdä ääniteilmoitus, että ISRC-koodit rekisteröidään? Nettisivuja lukemalla olen saanut käsityksen, että Teoston ja Gramexin määritelmä äänitteelle on erilainen. Teoston puhuessa äänitteestä puhutaan fyysisistä äänitteistä ja Gramexin tapauksessa myös mp3 ja muut äänitiedostot lasketaan äänitteiksi.
 
Tästä herää kysymys, miten ihmeessä Teosto saa tiedon ISRC-koodeista jos niitä ei sinne ilmoiteta jos kyseessä on puhtaasti digijulkaisu (tallennuslupahakemuksessa kysytään ISRC koodeja)?
Korjatkaa jos olen väärässä.
 
ganesha
21.06.2012 21:43:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

4dur0: Olen ymmärtänyt, että Teostolle ei tarvitsisi tehdä tallennuslupahakemusta jos julkaisee Record Unionin kautta, eli kyseinen hakemus koskisi vain fyysisiä CD/vinyyli yms. äänitteitä (Tämän puolesta puhuu myös se, että tallennuslupahakemuksessa ei ole edes vaihtoehtoa merkitä äänitteen tyypiksi muita kuin CD/vinyyli/kasetti). Mites tuo Gramex, sinne täytyy siis tehdä ääniteilmoitus, että ISRC-koodit rekisteröidään? Nettisivuja lukemalla olen saanut käsityksen, että Teoston ja Gramexin määritelmä äänitteelle on erilainen. Teoston puhuessa äänitteestä puhutaan fyysisistä äänitteistä ja Gramexin tapauksessa myös mp3 ja muut äänitiedostot lasketaan äänitteiksi.
 
Tästä herää kysymys, miten ihmeessä Teosto saa tiedon ISRC-koodeista jos niitä ei sinne ilmoiteta jos kyseessä on puhtaasti digijulkaisu (tallennuslupahakemuksessa kysytään ISRC koodeja)?
Korjatkaa jos olen väärässä.

 
Joo, digijulkaisuista ei tarvitsekaan tehdä tallennelupahakemusta. My bad, sekosin ajatuksissani koska omasta EP:stämme on ulkona nyt myös digipak-CD. Mutta teosilmoitus kannattaa Teostoon silti tehdä. (vaikkei tästä nyt kauhean kauan ole kun moisen tein, niin en kyl enää muista tuliko siihen IRSC-koodit johonkin...)
 
4dur0
21.06.2012 21:56:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites toi Gramexin ääniteilmoitus? IFPIhän neuvoo, että ISRC-koodit pitäis ilmottaa sitä kautta, mutta meneeköhän se tässä tapauksessa näin
 
ganesha
22.06.2012 09:37:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

4dur0: Mites toi Gramexin ääniteilmoitus? IFPIhän neuvoo, että ISRC-koodit pitäis ilmottaa sitä kautta, mutta meneeköhän se tässä tapauksessa näin
 
joo, kyllä ne koodit siihen ilmoitukseen pitää laittaa. tietty Record Unionin tapauksessa, kun ne koodit tulee RU:n kautta niin en tiedä miten saat ne tietää. Sähköpostin kautta?
 
Meillä meni kuvio Carved in Ashes'in kanssa debyyttirieskan kanssa siten, että fyysinen lätty julkaistiin demona ja myöhemmin sitten digitaalisena (koodit RU:n kautta) - enkä oo saanut vielä aikaiseksi tehdä tuosta mitään ilmoituksia minnekään. Teostoonkin liityin vasta myöhemmin. Uudestakin EP:stä on vielä tuo ääniteilmoitus tekemättä - aikaa olisi ens kuun loppuun asti väsätä se, mutta huomasin että ilmoituksen täyttäminen vie huomattavasti vähemmän hermoja jos kaikki bändin jätkät ovat Gramexin asiakkaita (sit ilmoitukseen riittää gramex-numero, muuten joutuu skrivaamaan kaikkien osoitetiedot ja Gramex pistää liittymiskaavakkeita postiin). Meillä kun on vielä toistaiseksi sillai puolivillainen judanssi, että bändistä Gramexin ja Teoston asiakkaita on vain toistaiseksi mä.
 
randombeats
10.01.2013 12:31:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heipparallaa!
 
Olis tarkoitus äänitellä biisejä, saanpa sitten mitään tukea tai en.
 
Kahdeksan biisiä ja toi Record Union kävi kiinnostamaan. Onko porukalla viimeisimpiä kuulumisia tuolta palvelusta? Onko toiminut hyvin?
 
Lähinnä itseä alkoi nyt mietityttämään seuraavat:
 
A) miten tuolta saa ikäänkuin sitä moneya? Eli miten maksavat, tuleeko tilille? Ja miten verotus?!
 
B) ilmeisesti jotta sais oikeaoppisesti julkaistua, niin tartteis hakea musiikkituottajilta tuottajakoodi ja kun biisit valmiit, niin niihin vielä ne ISRC-koodit?
 
C) tarviinko Teostoa tohon mitenkään? etenkin jos en tee fyysistä tuotetta.
 
D) tarviinko Gramexia tohon mitenkään?
 
E) miten voi lähestyä radioita, jos matskut on vaan digitaalisina?
 
National Acrobat
PJS
10.01.2013 13:31:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

randombeats: Heipparallaa!
 
Olis tarkoitus äänitellä biisejä, saanpa sitten mitään tukea tai en.
 
Kahdeksan biisiä ja toi Record Union kävi kiinnostamaan. Onko porukalla viimeisimpiä kuulumisia tuolta palvelusta? Onko toiminut hyvin?
 
Lähinnä itseä alkoi nyt mietityttämään seuraavat:
 
A) miten tuolta saa ikäänkuin sitä moneya? Eli miten maksavat, tuleeko tilille? Ja miten verotus?!
 
B) ilmeisesti jotta sais oikeaoppisesti julkaistua, niin tartteis hakea musiikkituottajilta tuottajakoodi ja kun biisit valmiit, niin niihin vielä ne ISRC-koodit?
 
C) tarviinko Teostoa tohon mitenkään? etenkin jos en tee fyysistä tuotetta.
 
D) tarviinko Gramexia tohon mitenkään?
 
E) miten voi lähestyä radioita, jos matskut on vaan digitaalisina?

 
A) Paypal tilille maksavat aina kun on tilitettävää tarpeeks.
B) Joo, mut se on tosi helppoa ja sitten kun sulla on tuottajakoodi ni sä voi ihan itse määrittää kappaleidesei ISRC koodit ja ilmoittaa ne eteenpäin
C) Kyllä ne biisit piti muistaakseni teostolle ja sinne NCB:hen ilmoittaa
D) Sama kuin ylläolevaan
E) Sähköposti
 
Tuottajakoodin hakeminen kävi eri helposti.
 
Peace!
randombeats
10.01.2013 14:55:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: A) Paypal tilille maksavat aina kun on tilitettävää tarpeeks.
B) Joo, mut se on tosi helppoa ja sitten kun sulla on tuottajakoodi ni sä voi ihan itse määrittää kappaleidesei ISRC koodit ja ilmoittaa ne eteenpäin
C) Kyllä ne biisit piti muistaakseni teostolle ja sinne NCB:hen ilmoittaa
D) Sama kuin ylläolevaan
E) Sähköposti
 
Tuottajakoodin hakeminen kävi eri helposti.

 
Kiitti tiedoista.
 
A) Paypal sinänsä kuulostaa hyvälle, mutta entä tuo verotusnäkökulma?
 
B) Aloinkin tässä jo rustailemaan lomaketta! By the way, lomakkeen ekassa kohdassa näkyvät kysyvän yhtiötä (yhtye tai yksityishenkilö)... Mitä tuohon kannattaa laittaa - onko se jokin mikä näkyy ulospäin kaikkialle?!
 
C) Ilmeisesti siis teosilmoitus vai pitääkö tosiaan olla tallennuslupa (NCB viittais siihen...) ?
 
D) Ok.
 
E) Ihan sähköpostilla vinkkiä Spotifyyn, iTunesiin vai mitenkä? Vai jopa ilmaisjakelua mp3:sesta?
 
National Acrobat
ganesha
10.01.2013 20:58:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

randombeats:
 
A) Paypal sinänsä kuulostaa hyvälle, mutta entä tuo verotusnäkökulma?

 
Paypal ottaa muistaakseni 2% siivun kun siirrät masseja omalle tilillesi. Jos summat on pieniä, niitä on turha ilmoittaa verottajalle. Jos taasen isoja, säästyy turhalta byrokratialta kun ilmoittaa ne veroilmoituksessaan verottajalle - aika harva tuolta Record Unionilta taitaa kuitenkaan saada verottajaakin kiinnostavia summia...
 
Omalle bändille on siunaantunut tänä vuonna jotain 13 dollaria, tuosta tuo parin prossan provikka välistä Paypalille ja muutos euroiksi...ei tässä vielä tarvii alkaa heitellä televisioita hotellihuoneiden ikkunoista ulos tai snorttailla kokaiinia strippareiden pakaroilta :D
 
xerxes
11.01.2013 08:44:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Paypal ottaa muistaakseni 2% siivun kun siirrät masseja omalle tilillesi. Jos summat on pieniä, niitä on turha ilmoittaa verottajalle. Jos taasen isoja, säästyy turhalta byrokratialta kun ilmoittaa ne veroilmoituksessaan verottajalle - aika harva tuolta Record Unionilta taitaa kuitenkaan saada verottajaakin kiinnostavia summia...
 
Omalle bändille on siunaantunut tänä vuonna jotain 13 dollaria, tuosta tuo parin prossan provikka välistä Paypalille ja muutos euroiksi...ei tässä vielä tarvii alkaa heitellä televisioita hotellihuoneiden ikkunoista ulos tai snorttailla kokaiinia strippareiden pakaroilta :D

 
Ja kun jotain tuloa näistä musajutuista on, niin voi tosiaan hyvin ilmoittaa tulon verotuksessa, kunhan muistaa sitten ilmoittaa ne vastaavat kulutkin. Näin tuli aikoinaan tehtyä ja lopullisessa verotuksessa oli sitten plusmiinusnolla siltä osin.
 
Relax.
misty
10.03.2013 07:28:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka!
 
Jos jollain on juuri nyt jotain julkaistavaa, niin multa saa (kolme nopeinta) ensi perjantaihin asti toimivia alennuskoodeja, joilla pätkäsee 25% hinnoista pois. Ne toimii syöttämällä rekisteröityessä A&R koodin 32AFa6d93b ja sitten pyytämällä multa vaikka privana alennuskoodin joka syötetään julkaisun yhteydessä. Ja tossa rekisteröityessä tulee vielä boonuksena UPC-koodeja (pakollisia digijulkaisulle) kaksi kaupan päälle.
 
Ja ennen kuin joku keksii kimpaantua siitä että markkinoin moisia täällä, mainittakoon etten näistä käyttännössä mitään hyödy, haluan vaan tarjota mahdollisuuksia & helpottaa omakustanteiden julkaisua digitaalisesti.
 
http://www.damiancullenband.com http://www.indiloveless.net http://www.trevolution.fi http://www.nuotti.net http://www.adore.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti