Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mistä UPC-koodi?
1
faq1
09.05.2010 19:28:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän UPC-koodin voisi hankkia, voiko Suomesta jostakin?
 
69
10.05.2010 02:22:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Mistähän UPC-koodin voisi hankkia, voiko Suomesta jostakin?
 
UPC-koodi (Universal Product Code) on tuotteen tunnistekoodi, eli viivakoodi.
Käytössä pääasiassa USA:ssa ja Kanadassa.
Suomessa vastaavassa käytössä EAN/GTIN-koodit ja niitä myöntävä taho on GS1 (http://www.gs1.fi/). Koodien hakemiseen ja saamiseen täytyy olla olemassa oleva yritys (Y-tunnus).
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
Me olemme Varissuo ja te olette maa. P@skalla on tekijänsä. Rendez-Vous.
kivi
10.05.2010 14:54:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Mistähän UPC-koodin voisi hankkia, voiko Suomesta jostakin?
 
Suomessa ei käytetä upc-koodia, vaan hakemasi viivakoodi on meillä nimeltään EAN-13. Sen saa tilaamalla http://www.gs1.fi/ - kannattaa lukea myös ohjeet tarkasti.
 
Itse koodin saat pelkkänä numerosarjana, koodin tekoon tarvitset lisäksi jonkin sopivan ohjelman.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
faq1
10.05.2010 16:19:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen laittamassa omat musiikkikappaleeni alla olevaan myyntipaikkaan, jossa vaaditaan UPC-koodi. Lupaavat levittää kappaleet myyntiin mm. iTunesiin, Amazoniin, Apotify'n, Napsteriin, ..ym.
PS. Kun/jos ne tuonne laittaa, niin niiden hallinta on silloin karannut lapasesta??? Mutta en ole noita pöytälaatikkoonkaan tehnyt.
 
https://www.recordunion.com/partners/
 
kivi
10.05.2010 18:36:47 (muokattu 11.05.2010 08:44:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Olen laittamassa omat musiikkikappaleeni alla olevaan myyntipaikkaan, jossa vaaditaan UPC-koodi. Lupaavat levittää kappaleet myyntiin mm. iTunesiin, Amazoniin, Apotify'n, Napsteriin, ..ym.
PS. Kun/jos ne tuonne laittaa, niin niiden hallinta on silloin karannut lapasesta??? Mutta en ole noita pöytälaatikkoonkaan tehnyt.
 
https://www.recordunion.com/partners/

 
Jos luet noi Record Unionin sivut, niin siellä nimenomaan sanotaan että se upc-koodi tulee heiltä: RU:n toiminnassa käytettävät upc-koodit on rekisteröity heille, ja heidän A&R-henkilönsä voivat jakaa niitä bongaamilleen bändeille saadakseen bändit nakitettua mukaan. Mikä muuten kuulostaa epäilyttävästi siltä, että omistusoikeus siirtyy samalla.
 
Suosittelen että annat jonkun englanninkielentaitoisen ja tavallista älykkäämmän (sori vaan) lukea tarkkaan mistä tuolla on kyse ennen sopparin tekoa. Mä en ainakaan 15 sekunnin pikavilkaisulla nähnyt että kaikki nuo koreat jakelijafirmojen logot ja firmakuvaukset todella tarkoittaisivat että Record Union myös toimittaa musat niihin, joitakin yhteisartisteja toki jokaisen kanssa voi olla, mutta oletko sinä sellainen? Tuskin, ennen kuin olet muutenkin esimerkiksi iTunesin kiinnostuksen kohde. Myöskin FAQ-vastausten puhuva koira sai hälytyskellon soimaan - nuo asiat pitäisi aina saada kirjallisina niin että niistä jää jälki.
 
Jos aikoo antaa musansa pois, kannattaa ainakin katsoa että saa jotain vastineeksi.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
faq1
10.05.2010 20:05:35 (muokattu 10.05.2010 20:07:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UPC-koodia tosiaan kauppaavat tuolla. Niin, tuskin tuota halvemmalla Suomesta sitä voi hankkia.
 
Niin, tuo FAQ ei ehkä kovin tyhjentäväati kerro kappaleen omistusoikeuksista ja mahdollisesta siirtymisestä. Jotakin tärkeätä voi jäädä huomaamatta. On kuitenkin kyse perustavanlaatuisen tärkeästä asiasta, joten siksi selvittelen, kannattaako tuonne laittaa. Tuo vaan kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, joten epäilyksiä herää.
Lakimiehen tuohon tekstin pitäisi tutustua, ja hänkin saisi olla tarkkana. Tuossa sanotaan että RecordUnion ei omi mitään oikeuksia,(?) mutta mitä partnerit sitten tekee, siitä ei ole varmuutta.
 
Lainaus:
Do I give up any ownership rights to my music?
No. Record Union does not take any kind of ownership rights over your music. What we do ask for is the exclusive digital distribution rights for a release to the stores we distribute to.
 
Can I still sell CDs and have my music played on Radio?
Yes. The agreement you have with Record Union does not prevent you from selling physical copies of your music or restrict you from having your music played on the radio.
 
Can I cancel my agreement with Record Union?
Yes. You can cancel your agreement with Record Union any time, free of charge. However, we do require a 3 month termination period to give us time to notify all our partners and remove your music from their catalogue. In most cases, it will take a lot less than 3 months. You will continue receiving royalties until your music is fully removed.
 
What happens if I get signed to a record label?
Record Union is happy for you! If the label you have signed with have their own means of digitally distributing your music, then you can cancel your partnership with Record Union and ask to have your music removed.
 
Simo78
10.05.2010 20:34:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä nyt vähän lukaisin noita ja eiköhän toi perimmäinen idea ole saada mahd.paljon jengiä mukaan? Kun saavat se 5dollaria per sinkku/albumi varmuudella+rahnut siitä koodista. Ja jos bändejä tulee paljon, vaikkeivät myisi yhen ainutta kappaletta, rahnua tulee siltikin... Mutta jos biisejä laittaisin tonne, niin tutustuisin kyll paremmiin.
 
faq1
10.05.2010 20:43:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska asia voi kiinnostaa muitakin, niin avasin uuden keskusteluketjun: "Myyntipaikkana Record Union."
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti