Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten radiot tunnistavat soittamistaan kappaleista tekijätiedot?
1
apeape
15.11.2009 18:00:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
Tällainen yksinkertainen kymysys kun ei ole mistään selvinnyt:
 
Miten radiot tunnistavat soittamistaan kappaleista tekijätiedot?
 
Eli miten käytännössä saan säveltäjänä osuuteni radiosoitoista? Täyttääkö toimittaja soitettuaan CD:täni, jonkunlaisen paperin missä on nimeni, osoitteeni, soittoaika/kerta ja lähettää sen sitten Teostoon ja teosto tilittää ne sitten minulle. Teosilmot olen tehnyt.
 
Miten 'Tallennuslupahakemus' tähän oikeastaan liittyy. Jos siis julkaisen levyn itse (tekemällä kaikki itse - myös monistuksen), voiko radiosoitoista saada korvausta mitenkään ilman sitä? Keskustelualueilta en löytänyt vastausta juuri tähän kymysykseen..
 
Taisi tulla parikin kymysystä..
 
apeape
 
Danko
15.11.2009 20:44:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ISRC-koodien mukaan, tuolta lisää: http://www.ifpi.fi/info/palvelut/kayttoohjeet
 
keltainen on uusi punainen (+4 = -16 dBFS)
apeape
15.11.2009 21:31:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ymmärtääkseni ÄKT -vastaa vain tuottajien edustamisesta. Eli ISRC -koodilla hoidetaan ainoastaan tuottajien oikeuksia ei säv/san -ihmisten. Teosto ei ainakaan muutama vuotta sitten edes vaatinut julkaisuihin tuota koodia koska ei tehnyt sillä mitään!!
 
ape
 
JoKo
16.11.2009 12:48:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täyttääkö toimittaja soitettuaan CD:täni, jonkunlaisen paperin missä on nimeni, osoitteeni, soittoaika/kerta ja lähettää sen sitten Teostoon ja teosto tilittää ne sitten minulle. Teosilmot olen tehnyt.
 
Jep, toimittaja (tai se kenen hommiin tuo nyt sattuu kuulumaan) kirjoittaa ylös levyn nimen ja koodin, raidan numeron ja keston kauan sitä ohjelmassa soitettiin. Sun osoitteesi ja muut tiedot (kuten myös kappaleen tekijätiedot jotka olet laittanut teosilmoituslomakkeeseen) ovat teostolla jos olet asiakas, niitä ei toimittajan tarvitse tietää.
 
mega
16.11.2009 15:40:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Jep, toimittaja (tai se kenen hommiin tuo nyt sattuu kuulumaan) kirjoittaa ylös levyn nimen ja koodin, raidan numeron ja keston kauan sitä ohjelmassa soitettiin. Sun osoitteesi ja muut tiedot (kuten myös kappaleen tekijätiedot jotka olet laittanut teosilmoituslomakkeeseen) ovat teostolla jos olet asiakas, niitä ei toimittajan tarvitse tietää.
 
YleX:llähän on normaalisti käytössä jonkin sortin oma digitaalinen järjestelmä, joka varmasti generoi moiset statistiikat automaattisesti mikäli sitä käytetään ja monella muullakin isommalla radiolla vastaava ole.
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
timus
16.11.2009 23:24:52 (muokattu 16.11.2009 23:26:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mega: YleX:llähän on normaalisti käytössä jonkin sortin oma digitaalinen järjestelmä, joka varmasti generoi moiset statistiikat automaattisesti mikäli sitä käytetään ja monella muullakin isommalla radiolla vastaava ole.
 
Kyllä isoimmilla kanavilla lienee ainakin noissa biiseissä, jotka ovat isommassa rotaatiossa/soittolistalla tai ainakin joskus "järjestelmään" syötetty ja sieltä jälleen soittoon kaivettu.
 
Yksittäisen harvinaisemmin soitetun levyn (eli kun biisi soitetaan oikeasti levyltä eikä normitapaan kovalevyltä) tiedot pitää sitten jonkun kirjata ainakin ensimmäisellä kerralla.
 
Näin siis olettaisin ainakin...
 
"The lyrics don't mean shit to be honest, in my opinion. It's all about the drums" -Larry Mullen Jr (U2).
Johnny Buzz
16.11.2009 23:53:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

timus: Kyllä isoimmilla kanavilla lienee ainakin noissa biiseissä, jotka ovat isommassa rotaatiossa/soittolistalla tai ainakin joskus "järjestelmään" syötetty ja sieltä jälleen soittoon kaivettu.
 
Yksittäisen harvinaisemmin soitetun levyn (eli kun biisi soitetaan oikeasti levyltä eikä normitapaan kovalevyltä) tiedot pitää sitten jonkun kirjata ainakin ensimmäisellä kerralla.
 
Näin siis olettaisin ainakin...

 
Kyllä nuo levyt on ripattu radioaseman tietojärjestelmään jo monta vuotta. Näin tehtiin jo yli viisi vuotta sitten, kun oli radiopuolella töissä. Samalla syötetään järjestelmään tiedot Teostoa ja Gramexia varten. Luulis, että nykyään olisi jo tietokanta, josta ISRC-koodien kautta olisi nuo tarvittavat tiedot saatavilla.
 
Soulstab 10 v. juhlakeikka pe 13.11. @ Alakerta, Nosturi. Klo 21 -> w/ Rollcage. Tervetuloa! www.soulstab.com www.myspace.com/soulstab
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti