Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Manageria?
1
McLeach
04.10.2009 15:24:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä saa managerin hoitamaan keikkabookkaukset, joka osaa hommata keikat ja tietää paikat? Itsellä ei ole aikaa eikä taitoa tehdä sitä pitemmän päälle.
 
kivi
04.10.2009 16:18:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: Mistä saa managerin hoitamaan keikkabookkaukset, joka osaa hommata keikat ja tietää paikat? Itsellä ei ole aikaa eikä taitoa tehdä sitä pitemmän päälle.
 
Keikkamyyjäksi sellaista täällä sanotaan.
 
Managerin rooli on laajempi. Manageri on ikäänkuin artistin julkisivu, joka nauttii artistin täyttä luottamusta siinä määrin että voi tehdä sopimukset artistin puolesta.
 
Keikkamyyjän saat kun jengiä alkaa käydä keikoilla siinä määrin että se kannattaa. Ne kyllä osaavat ottaa itse yhteyttä, kun aika on. Sitten kun yksi tarjoutuu, on aika lähestyä muitakin. Se on vähän sellainen Catch-22 -tilanne, ikävä kyllä.
 
Jos et mitenkään pysty yksin kehittelemään uraasi siihen asti, että bisnes sinusta kiinnostuu, kannattaa miettiä kaveripiiri läpi. Ehkä jollakin ystävistäsi on sanavalmiutta, halua viettää edes muutama tunti päivässä puhelimessa ja hiukan rahaa säästössä kiireimpiin kuluihin; mitä prosenttiin tulee, voit rauhassa luvata kaverillesi vaikka 20% tuloistasi (kulujen jälkeen), koska menee hyvän aikaa ennenkuin edes kulut saadaan peittoon.
 
Tuossa ne mahdollisuudet, sikäli kuin mä näen.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
käsi
19.10.2009 13:43:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ette oikeasti tarvi suomessa manageria. Keikkamyyjä kyllä helpottaa asioita. Voi myös sotkea niitä, jos olette eteenpäin pyrkivä bändi, voitte itse hoitaa alkuun myös omat buukkaukset. Ohjelmatoimisto tai keikkamyyjä tulee ajan kanssa tarpeeseen, mutta silloin keikoista tarvii jo jotain saada käteenkin.
 
ei ole järkeä mennä liian aikaisin ohjelmatoimistolle. Soppari kannattaa ainakin lukea tarkkaan. saattaa olla kohtia jotka vaikeuttaa teidän omaa keikkojen itsimistä. tai jos saattekin hoidettua keikan menee siitä sitten osuus toimistolle vaikka mitään ei olisi asian eteen tehny. Ja pieni bändi ohjelmatoimistolla bändi hautautuu isompien alle. vaikka toimiston leipä on kiinni myymisestä, on uutta nimetöntä bändiä vaikea myydä keikoille. Useimmiten hyvä paketti ratkaisu tulee kyseeseen.
 
Melkein suosittelisin, että etsitte pari kolme kaveri bändiä jotka yrittää hoitaa keikkoja yhdessä siten. Pyritte kahden ehkä jopa kolmen bändin iltoihin ja bändit olisi aina tuosta kaveripiiristä
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
Trey
21.10.2009 12:20:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

minun mielestä taas OIKEAN managerin tehtävät ovat suomessa unohdettujen listalla niin artisteilla kuin "managereille". Itse kyllä kannatan managerin hankkimista jos soittajaryhmästä ei löydy henkilöä joka on kykenevä hoitamaan business-maailma puolta. Manageri tulisi olla ryhmä motivoituineimpia jäseniä ja myös aikaansaavimpia. Ideaali tilanteessa bändi keskittyisi musiikkiin, esiintymisiin ja bändin sisäisiin seikkoihin ja manageri hoitaisi bändin ulkopuoliset kuten sopimus asiat yms. Tosin keikkamyyjä on erikseen ja se on enemmänkin asia jota threadin aloittaja on vailla.
 
ganesha
23.11.2009 22:15:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

managerin tehtävä on hommata bändille huumeita ja naisia, ja sit aamulla hätistellä ne tiehensä.
 
viina. hanuri. ja naiset.
M.Paisley
24.11.2009 19:02:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

managerin tehtävä on hommata bändille huumeita ja naisia, ja sit aamulla hätistellä ne tiehensä.
 
Ja viedä rahat, osa päihteistä ja parhaat naiset päältä.
 
jaska_kankkunen
27.11.2009 23:14:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivi puhuu tuossa yllä asiaa,
tekijämiehet tulevat tutuksi ja se ensimmäinen tarjoaja ei ole yleensä se paras.
 
J.K
Koivulahti
02.12.2009 13:41:15 (muokattu 02.12.2009 13:50:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kivi: Keikkamyyjäksi sellaista täällä sanotaan.
 
Managerin rooli on laajempi. Manageri on ikäänkuin artistin julkisivu, joka nauttii artistin täyttä luottamusta siinä määrin että voi tehdä sopimukset artistin puolesta.

 
Manageri voi olla myös konsultti, joka tsekkaa ne sopparit läpi ja antaa suosituksia / tai on muuten mukana neuvotteluissa. Mun toimintamalli on ainakin just tämä, eli en (ainakaan vielä) ole kauhean paljoa toiminut valtakirjan kanssa.
 
Lisäksi teen jonkun verran promojuttuja, sekä muutenkin asioita artistin / yhtyeen näkyvyyden eteen, mutta varsinainen keikkamyynti on erikseen.
 
Monissa ohjelmatoimistoissa kyllä tehdään asioita myös päällekäin. Pääsääntöisesti silti keikkamyyjä, manageri ja promoottori ovat kaikki eri toimenkuvia.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti