Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikkaverotuskuviot
1 2 3 4 5
mx
09.01.2006 13:39:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten hoidatte keikkaliksojen verotuksen? Onko kellään kokemuksia osuuskunnasta, jossa olisi jokainen yhtyeen jäsen toiminimellään mukana? Etuna ainakin että jokainen voi vähentää omia kulujaan toiminimen verotuksessa, ja yhteisiä osuuskunnan verotuksessa.
 
Tässä siis osuuskunta laskuttaisi keikkajärjestäjää, ja bändin jäsenet osuuskuntaa. Toimiiko se näin yksinkertaisesti? Kuka tässä maksaa verot, missä kohtaa ja miten se käytännössä tehdään.
 
Olen kuullut myös että jotkut ovat perustaneet yhdistyksen. Osakeyhtiö olisi tietysti myös yksi vaihtoehto, mutta on liian massiivinen tähän tarpeeseen.
 
Kiitti etukäteen!!
 
damn_pc
10.01.2006 15:53:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko harkinnut avointa- tai kommandiittiyhtiötä (=elinkeinoyhtymiä)?
 
Täältä saat lisätietoa http://www.vero.fi/default.asp?arti … O_MAIN&path=5,40,89,91&language=FIN
 
Valitse "uusi yritys" palkista oikealta "Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö."
 
Yhtiömiehet voivat nostaa joko voitto-osuuksia (pääomatulona tietyin ehdoin) tai ansiotuloa palkkana. Yhtiön ero yhteisöön on karkeasti sanottuna tarkoitus tehdä voittoa. Yhtiö tarjoaa joustavampia malleja tulouttamiseen (firmanne voi laskuttaa ja yhtiömiehinä jaatte tai investoitte fyrkat lähes kuten huvittaa) mutta vastuita tulee enemmän (kirjanpitoa, tilintarkastusta, vastuut yhtiön mahdollisista veloista yms.).
 
Ja pidä huoli, ettette ota epäluotettavia tai täysin persaukisia kavereita kuvioon mukaan yhtiömieheksi. Yksikin luupää saa paljon hallaa aikaan keksiessään väärentää prokuroita tms
 
love ´em both; heavy & metal
Jabe
10.01.2006 17:06:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten hoidatte keikkaliksojen verotuksen?
 
Ohjelmatoimisto myy keikat ja laskuttaa asiakasta. Ohjelmatoimisto maksaa minulle ja bändille palkkaa, ja hoitaa ennakonpidätyksen ja työntekijän ja työnantajan maksut ihan niinkun muutkin työnantajat. Näin.
 
Uutiset ja mää
Jabe
11.01.2006 09:55:13 (muokattu 11.01.2006 10:09:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjoitanpas vielä lisää ajatuksiani aiheesta. Minun mielestäni kannattaa aika huolella miettiä mahdollisen firman perustamisen motiiveja. Jos todella haluaa ryhtyä keikkamyyntibisnekseen (siis perustaa ohjelmatoimiston), niin mikäs siinä. Ala on kuitenkin aika kilpailtu, eikä mikään helppo rahantekohomma. Toisaalta, jos on originaaleja ideoita ja ahkeruutta, niin voihan sitä menestyäkin, ei siinä mitään.
 
Jos sitten motiivina on se, että saisi omalle demo/harrastusbändille jotenkin paremmin keikkoja, niin suosittelen istumaan alas ja miettimään kunnolla, onko firman perustamisessa pelkästään sitä varten yhtään mitään järkeä. Jos bändi on niin hyvä, että se todella vetää jengiä, niin silloin se varmaan kiinnostaa ohjelmatoimistojakin. Ja vaikka ne ottavat bisneksestä oman siivunsa, niin kyllähän sille rahalle saa vastinetta: bändi voi keskittyä musantekemiseen ja keikkailuun. Ohjelmatoimisto keskittyy sitten keikkamyyntiin ja rahaliikenteen hoitamiseen.
 
Jos taas bändi ei ole vielä niin hyvä, että se kiinnostaisi yleisöä, niin ei se varmaan kiinnosta klubeja ja ravintoloitakaan. Eikä se kiinnosta ohjelmatoimistojakaan. En kyllä keksi mitään hyvää syytä perustaa firmaakaan semmoisessa tilanteessa.
 
Useimmilla demobändeillä lienee promokeikkoja, joista ei saa mitään liksaa. Jos sitten on vuodessa muutama keikka, josta saa varsinaisen keikkapalkkion, niin nehän voi hoitaa esim. Hasabrosin tai jonkun muun "laskutustoimiston" kautta. http://www.hasabros.com/
 
Tiivistäen: kantsii miettiä mikä sen mahdollisen yhtiön perustamisen todellinen pointti on. Minä en ryhtyisi siihen sen takia, että pystyy laskuttamaan muutamasta keikasta.
 
Yritys kannattaa perustaa, jos haluaa yrittäjäksi, ja jos on joku oikea liikeidea, jolla voi tehdä voittoa.
 
Edit: Osuuskunnasta vielä. Sekin on yksi yritysmuoto. Jotkut taiteilija ja muusikot ovat kylä semmoisia perustaneet omia työmahdollisuuksia lisätäkseen. Mutta ne mitä minä tiedän, ovat usemman bändin/taiteilijan yhteisöjä. Mieleen tulee esim. Lilith: http://www.lilith.fi/
 
Sinänsä olen tuosta osuuskunnastakin ihan samaa mieltä, kuin mitä jo edellä kirjoitin: ei sitä kannata yhden bändin muutaman keikan takia. Mutta jos se konseptina kiinnostaa, niin lisöinfoa saa esim. yrityssuomen sivuilta: http://www.yrityssuomi.fi/liston/perustajaninfo/page.lsp?r=3017&l=fi
 
Uutiset ja mää
uruttaja
11.01.2006 18:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä väännettiin tuossa kesällä aika pitkään toisessa yhteydessä. Silloin viittasin verottajan ratkaisuihin, jotka olivat siinä vaiheessa jossain hukassa. Nyt ne ovat tuossa laatikossa tallessa, ja voin niissä neuvoa jos joku neuvoja haluaa.
 
Monet bändit ovat maksaneet sivuutetun yhtiönsä veroja vuosikausia.
 
Keskustelukumppanit eivät ihan kaikki uskoneet mun kirjoituksia. Muistaakseni laitoin Kivelle aiheesta kommenttia ja oikaisun jälkikäteen.
 
Mutta tässäpä ihan perusasiaa:
 
Yrityksen perustamiseen liittyy muutama sellainen riskitekijä, että ihan vähässä kummassa en suosittele yrityksen perustamista muutamien keikkojen laskuttamiseen yhdelle bändille.
 
Aloittajalle:
 
Jos toiminimenharjoittajat muodostavat bändin ja samalla osuuskunnan, ja jos osuuskunta laskuttaa ravintolalta ja jakaa saamansa rahat takaisin toiminimenharjoittalle, verottaja takuuvarmasti sivuuttaa osuuskunnan. Pääsääntöisesti samoin tapahtuu, jos liksa maksetaan osuuskunnan jäsenille.
 
Jabe puhuu asiaa. Alihankintafirmaa ei kannata perustaa jos keikkoja mallia joka toinen kuukausi pari. Firmaan pitää liittää muitakin tulolähteitä kuin keikkailu, muuten verottaja sivuuttaa yhtiön.
 
Verottajan kannalta firma on firma, jos sen toimintaan liittyy liiketoimintariski. Jos ei liity, se on veronkiertoa. Verottaja on sitä mieltä että yhtiö ei esiinny.
 
Sinun pitää siis firman perustajana näyttää, että sun firma esiintyy ja harjoittaa muutakin liiketoimintaa.
 
mx
20.01.2006 12:35:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei tässä huvikseen mitään firmoja perustella, eli kyse ei ole mistään leikkimisestä. Keikkoja ei tarvitse myydä kun tarjouksia tulee, eikä tähän yhtälöön keikkamyyjä voi tuoda mitään lisää. Ongelma kuitenkin se, ettei haluttais hirveästi rikkoa lakia, ja verot pitäis jotenkin maksaa. Verokorttien lähettely joka paikkaan on työlästä eikä ole kannattavaa oikein kenellekkään.
 
Mutta siis jos tilanne on se, että kaikilla yhtyeen jäsenillä on toiminimet, joista yksi laskuttaa järjestäjää ja muut sitten osuutensa tältä yhdeltä, eikö tämän pitäisi täyttää kaikki lakivaatimukset? Tässä yksityisyrittäjät tekevät viihdebisnestä, kukaan ei maksa palkkaa kenellekään, vaan ikään kuin alihankkijoille. Soittajat voivat vähentää toiminimensä verotuksessa kalustohankinnat, huollot jne. Ylläolevista kommenteista sain kuvan että tässä olisi kyse veronkierrosta? Soitin jopa verotoimistoon ja kysyin asiasta ja sanoivat että asia on kunnossa. Lisäksi olen ymmärtänyt että monet toimivat vastaavalla tavalla.
 
Kiitoksia kaikille kommenteista, ovat vähän monimutkaisia asioita.
 
Jabe
20.01.2006 19:22:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta siis jos tilanne on se, että kaikilla yhtyeen jäsenillä on toiminimet, joista yksi laskuttaa järjestäjää ja muut sitten osuutensa tältä yhdeltä, eikö tämän pitäisi täyttää kaikki lakivaatimukset?
 
Jaa-a. Siis yksi bändi jäsen laskuttaa keikkajärjestäjää, ja sitten muut bändin jäsenet laskuttavat tätä bändin jäsentä? Laskuttavat mistä?
 
Kukaan ei siis maksa kenellekään palkkaa, ja siten kukaan ei myöskään maksa mitään työntekijän maksuja (eläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu ..)? Hmm ... Aikamoista säätöä, jos multa kysyt.
 
Mutta kyllähän tällä alalla kaikenlaisia säätöjä on. Emmätiedä .. Ehkä jotkut mua rohkeammat ja viisaammat saa näppeihinsä paljon enemmän euroja yhdestä keikasta kun minä. En rupea neuvomaan enempää :)
 
Uutiset ja mää
xerxes
21.01.2006 07:37:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittajat voivat vähentää toiminimensä verotuksessa kalustohankinnat, huollot jne.
 
Kyllä noita kuluja saa ihan palkansaajakin vähentää, kun on itse hankituista työvälineistä kyse. Been there, done that.
 
Relax.
Tomtom
23.01.2006 13:55:38 (muokattu 23.01.2006 13:56:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietääkös kukaan lonkalta, että kuinka paljon esim. kaluston hankintakuluja voi vähentää?
E: siis nimenomaan perus-palkansaaja..
 
Eli ohjelmatoimisto maksaa vaikka mun omalle sivutuloverokortille sanotaan nyt vaikka 2000€ vuodessa. Eikös ne mene silloin tulonhankkmisvähennyksinä tuollaiset? Onko tulonhankkimisvähennys suhteessa ansaittuun palkkaan ja käsitteleekö verottaja tuollaista selkeesti harrastustoimintaa ansiotulona, jos päätoimen palkka on vaika 30-kertainen?
 
"Less is less- more is more. The idea that less is more is illogical." Y.J.M
varakeef
23.01.2006 14:19:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietääkös kukaan lonkalta, että kuinka paljon esim. kaluston hankintakuluja voi vähentää?
E: siis nimenomaan perus-palkansaaja..
 
Eli ohjelmatoimisto maksaa vaikka mun omalle sivutuloverokortille sanotaan nyt vaikka 2000€ vuodessa. Eikös ne mene silloin tulonhankkmisvähennyksinä tuollaiset? Onko tulonhankkimisvähennys suhteessa ansaittuun palkkaan ja käsitteleekö verottaja tuollaista selkeesti harrastustoimintaa ansiotulona, jos päätoimen palkka on vaika 30-kertainen?

 
Jos saat soittamisesta ansiotuloja, ovat soittamiseen uponneet kulut tulonhankkimiskuluja, jotka voit vähentää verotuksessasi samoilla ehdoilla kuin mitä tahansa muitakin tulonhankkimiskuluja.
 
Verottaja ei korvamerkitse eri lähteistä saatuja ansiotuloja, vaan voit laskea kaikki ansiotulosi ja tulonhankkimiskulusi samaan läjään. Jos saat toiminnastasi tuloja, se on ansiotoimintaa eikä harrastamistasi. Jos satut saamaan soittohommista vähemmän tuloja kuin mitä siihen kulutat, saat silti vähentää kaikki tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut, jos ylipäätään sinulla on riittävästi ansiotuloja.
 
Muistaaka se, että verotuksessa vähentäminen ei tarkoita samaa kuin että verottaja maksaa hankintasi. Hyöty on lopullisen veroprosennitisi suuruinen vähennettynä tulonhankkimisvähennnyksen omavastuulla.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
uruttaja
23.01.2006 15:10:03 (muokattu 23.01.2006 15:11:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a. Siis yksi bändi jäsen laskuttaa keikkajärjestäjää, ja sitten muut bändin jäsenet laskuttavat tätä bändin jäsentä? Laskuttavat mistä?
 
Kukaan ei siis maksa kenellekään palkkaa, ja siten kukaan ei myöskään maksa mitään työntekijän maksuja (eläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu ..)? Hmm ... Aikamoista säätöä, jos multa kysyt.
 
Mutta kyllähän tällä alalla kaikenlaisia säätöjä on. Emmätiedä .. Ehkä jotkut mua rohkeammat ja viisaammat saa näppeihinsä paljon enemmän euroja yhdestä keikasta kun minä. En rupea neuvomaan enempää :)

 
Sivuutetaan tasan varmasti verottajan toimesta.
 
EDIT: mä käyn huomenna verotoimistossa ja kysyn miten tämä asia oikeasti on.
 
Tomtom
23.01.2006 17:00:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos keef tiedotuksesta..
 
"Less is less- more is more. The idea that less is more is illogical." Y.J.M
Ukko
23.01.2006 18:34:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Verottaja ei korvamerkitse eri lähteistä saatuja ansiotuloja, vaan voit laskea kaikki ansiotulosi ja tulonhankkimiskulusi samaan läjään. .
 
Tämä kannattaa kysyä verottajalta suoraan. Ei ihan välttämättä näin yksioikoista. Nimim. kokemusta on.
 
varakeef
24.01.2006 10:26:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä kannattaa kysyä verottajalta suoraan. Ei ihan välttämättä näin yksioikoista. Nimim. kokemusta on.
 
Tietenkin vähennystä vaatiessaan tulee perustella, miten uponnut kulu liittyy tulonhankintaan.
 
Verottaja on vuosikausia johdonmukaisesti noudattanut tuloverolain 95 §:ää, jonka mukaan verovelvollinen saa vähentää palkkatulostaan:
1) tulonhankkimisvähennyksenä 620 euroa, kuitenkin enintään palkkatulon määrän
2) työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut ja työttömyyskassamaksut;
3) matkakustannukset asunnosta työpaikkaan ja takaisin siltä osin kuin ne ovat 93 §:n mukaan vähennyskelpoisia;
4) palkkatulon hankkimisesta tai säilyttämisestä johtuneet muut kuin 2 ja 3 kohdassa tarkoitetut menot vain siltä osin kuin niiden yhteismäärä ylittää tulonhankkimisvähennyksen määrän.
 
En ole löytänyt säännöstä, jonka perusteella verottaja voisi tehdä eron eri ansiotulolähteiden välillä.
 
Tähdennän vielä sitä, että vähennyksen vaatimisella ei ole merkitystä, ellei ole törsännyt yli 620 euroa työvälineisiinsä. (Tuon 620 euroahan saa jokainen vähintään tuon summan tienannut hyödykseen todellisista kuluista riippumatta. Helpoin keino hyötyä systeemistä onkin olla ostamatta mitään... tätähän kukaan ei kuitenkaan halua kuulla, koska vaimolle voi perustella kitaraostoksen sillä, että sen voi vähentää verotuksessa.)
 
Tuota reilua kuutta sataa ylittävältä osalta hyöty on siis veroprosenttisi suuruinen. Jos ostaa vaikkapa tuhannen euron työvälineen ja veroprosentti on 30, vähennyksestä hyötyy 0,3 x (1000 - 620) eli 114 euroa.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
uruttaja
24.01.2006 11:12:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puhutko sä Varakeef nyt siitä että voitko vähentää verotuksessasi soittimien aiheuttamia kustannuksia, vaikko siitä toimitko yrittäjän- vai palkansaajan statuksella?
 
varakeef
24.01.2006 11:25:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puhutko sä Varakeef nyt siitä että voitko vähentää verotuksessasi soittimien aiheuttamia kustannuksia, vaikko siitä toimitko yrittäjän- vai palkansaajan statuksella?
 
Palkansaajastatuksesta on esimerkeissäni kyse. Yritysverotuksesta en sano mitn.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
uruttaja
24.01.2006 14:23:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei tässä huvikseen mitään firmoja perustella, eli kyse ei ole mistään leikkimisestä. Keikkoja ei tarvitse myydä kun tarjouksia tulee, eikä tähän yhtälöön keikkamyyjä voi tuoda mitään lisää. Ongelma kuitenkin se, ettei haluttais hirveästi rikkoa lakia, ja verot pitäis jotenkin maksaa. Verokorttien lähettely joka paikkaan on työlästä eikä ole kannattavaa oikein kenellekkään.
 
Mutta siis jos tilanne on se, että kaikilla yhtyeen jäsenillä on toiminimet, joista yksi laskuttaa järjestäjää ja muut sitten osuutensa tältä yhdeltä, eikö tämän pitäisi täyttää kaikki lakivaatimukset? Tässä yksityisyrittäjät tekevät viihdebisnestä, kukaan ei maksa palkkaa kenellekään, vaan ikään kuin alihankkijoille. Soittajat voivat vähentää toiminimensä verotuksessa kalustohankinnat, huollot jne. Ylläolevista kommenteista sain kuvan että tässä olisi kyse veronkierrosta? Soitin jopa verotoimistoon ja kysyin asiasta ja sanoivat että asia on kunnossa. Lisäksi olen ymmärtänyt että monet toimivat vastaavalla tavalla.
 
Kiitoksia kaikille kommenteista, ovat vähän monimutkaisia asioita.

 
No nyt kävin verotoimistossa. Laitan tämän mahdollisimman yksinkertaiseen muotoon. Minulta saa kysyä tarvittaessa pikana ohjeita.
 
Verottaja ratkaisee edelleen tarveharkintaisesti, mikä on yritystoimintaa ja mikä ei. Aikaisemmin esillä ollut liiketoimintariski on edelleen verottajan harkinnan varainen.
 
Helpoiten tuon selitän sillä lailla, että on yksi bändi, joka tekee yhdelle ohjelmatoimistolle keikkaa. Tämä samainen bändi perustaa yrityksen ja laskuttaa tältä samalta ohjelmatoimistolta keikkaliksansa ja jakaa bändin jäsenille yritystulona sen rahan. Verottaja sivuuttaa bändin muodostaman yrityksen. Sillä ei ole merkitystä mikä yrityksen yritysmuoto on. Jos ei mennyt vielä ns. läpi, niin mieti mikä muuttuu ko. kuviossa. Aivan, samat keikat ja samat toimijat. Tästä on maksanut moni bändifirma ja paljon.
 
Kun otat ennakonperintärekisteriotteen, teet siitä eteenpäin omalla vastuulla keikkasi. Ep-otteen saa helposti. Mutta muista, että kun laskutat yrittäjänä tai yhtiönä vastaat itse niistä maksuista, jotka ohjelmatoimisto hoitaisi jos olisit palkansaajan statuksella. Vastaat myös siitä, että perustamasi yritys täyttää yritystoiminnan kriteerit.
 
Yrityksellä on kirjanpitovelvollisuus. Paperityötä on hirveän paljon enemmän kuin palkansaajana.
 
Bändejä toimii tällä hetkellä verotusyhtymänä, avoimena yhtiönä, osuuskuntana, kommandiittiyhtiönä ja osakeyhtiönä ja myös harvoin osuuskuntana. Kävin verottajan kanssa nämä kaikki muodot läpi, niiden hyvät ja huonot puolet.
 
Bändeistä suurin osa toimii palkansaajan statuksella.
 
Kun perustat firmaa, pyydä verotoimistosta KIRJALLINEN ennakkopäätös siitä, että sinun firmasi asiat käsitellään yritysverotuksen piirissä. Ainakin meidän paikkakunnalla tälläisen ennakkopäätöksen saa saman tien.
 
Siihen verottaja ei ottanut tarkasti kantaa kuinka monta yritystä sivuutetaan vuosittain, mutta vähemmän kuin 10 vuotta sitten.
 
Ukko
24.01.2006 17:54:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole löytänyt säännöstä, jonka perusteella verottaja voisi tehdä eron eri ansiotulolähteiden välillä. .
 
Kyllä vaan teki. Päätoimen lisäksi tein sivuduunia joka ei kuvaltaan mitenkään sivunnut päätointa. Verottajan mukaan minun olisi pitänyt tienata sivutoimella vähintään 30 % koko toimeentulostani että sivutoimesta johtuneita vähennyksiä olisi voitu huomioida verotuksessa.
Tosin siitä on jo aikaa enkä tiedä kuinka käytäntö on muuttunut mutta ei vara venettä kaada.
 
uruttaja
24.01.2006 19:21:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä vaan teki. Päätoimen lisäksi tein sivuduunia joka ei kuvaltaan mitenkään sivunnut päätointa. Verottajan mukaan minun olisi pitänyt tienata sivutoimella vähintään 30 % koko toimeentulostani että sivutoimesta johtuneita vähennyksiä olisi voitu huomioida verotuksessa.
Tosin siitä on jo aikaa enkä tiedä kuinka käytäntö on muuttunut mutta ei vara venettä kaada.

 
Ihan normaalia vieläkin. Sivutuloja pitää olla ns. uskottava määrä, että voit vähentää sivutulojesi verotuksessa esimerkiksi 5000 euron rummut.
 
varakeef
24.01.2006 21:05:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan normaalia vieläkin. Sivutuloja pitää olla ns. uskottava määrä, että voit vähentää sivutulojesi verotuksessa esimerkiksi 5000 euron rummut.
 
Noissa isommissa hankinnoissa on tietysti huomattava se, että koko hankintamenoa ei välttämättä saa vähentää kerralla.
 
Verohallituksen ohje kertoo: "Jos työvälineen todennäköinen taloudellinen käyttöaika on yli kolme vuotta, hankintameno vähennetään poistoina. Poisto tehdään esinekohtaisesti. Poiston määrä on enintään 25 % menojäännöksestä. Jos työvälineen hankintameno on enintään 1 000 euroa, voidaan sen todennäköisen taloudellisen käyttöajan yleensä katsoa olevan enintään kolme vuotta ja vähennys tehdään kerralla. Kuitenkin, jos verovelvollinen osoittaa, että työvälineen taloudellinen käyttöaika on yli kolme vuotta, meno vähennetään poistoina."
 
Minun olisi pitänyt tienata sivutoimella vähintään 30 % koko toimeentulostani että sivutoimesta johtuneita vähennyksiä olisi voitu huomioida verotuksessa.
 
Olisi kyllä siistiä tietää, mihin tuollainen raja tai tuo sivutuloja pitää olla ns. uskottava määrä perustuu tai mikä se raja milloinkin on. Kolmekymmentä prosenttiahan voi olla järjetön kasa rahaa.
 
On hyvä muistaa, että tässä tapauksessa yrittänyttä ei laiteta, jos pelataan avoimin kortein. Verovelvollinen vaatii vähennystä, esittää perustelunsa ja verottaja suhtautuu siihen miten suhtautuukin. Vastauksen saa verotuksen valmistuttua.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «