Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Lyriikka »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sanootuksia/Runoja
1
trashead
03.09.2010 18:06:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksinäisyys
Yksinäisyys tuo
Se kalvaa ja vihloo
Vääryys jota koit
Painaa hartioita
Se on kuin kasa tiiliskiviä
Nuo kivet sinut lytistää
Ne sinut alleen murskaa
Elämäsi valuu läpi sormien
Se filminä pyörii silmissäsi
Se on raskas sekä katkera
Nyt se loppui
Ohi siis on taistelu
Ohi on elämä
 
Liekki
Hiljaa liekki lepattaa
Hiljaa se taistelee
Uhmaa omaa kohtaloaan
Kohtaloaan sammua
Mutta kohtaloon se on sidottu
Sidottu niin kuin myös ihminen
Turha on kohtaloa paeta
Kohtaloa joka on tarkoitettu
Sille se vainoaa ja seuraa sinua
Minne menetkin ja mitä teetkin
Se on aina läsnä
 
Bardi
05.09.2010 20:07:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä tekstit kuuluvat jollekin runopalstalle eikä tänne, koska ne ovat runoja. Saat varmasti palautetta muilta runoilijoilta.
 
itsy
06.09.2010 08:41:59 (muokattu 06.09.2010 20:23:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bardi: Nämä tekstit kuuluvat jollekin runopalstalle eikä tänne, koska ne ovat runoja. Saat varmasti palautetta muilta runoilijoilta.
 
Runon ja laululyriikan raja on vähintäänkin häilyvä. Täällä ne myöskin esitetään miltei yksinomaan kirjoitetussa muodossa ilman ääninäytteitä, joten rajanveto lienee turhaa.
 
oivoi
Bardi
06.09.2010 21:21:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itchy: Runon ja laululyriikan raja on vähintäänkin häilyvä. Täällä ne myöskin esitetään miltei yksinomaan kirjoitetussa muodossa ilman ääninäytteitä, joten rajanveto lienee turhaa.
 
Höpöhöpö. On vain muutama promillen miljoonasosa maailman musiikista, jota on esitetty tuolla tyylillä, johon viittaan. Palstan nimi on Muusikoiden.net. Kyllä tänne tekstejä lähettävien pitää olla edes jotenkin perillä sanoittamisen perusteista. Tai olla edes kiinnostuneita niistä.
 
Sakmongkol
08.09.2010 01:37:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Häh. Lyriikka on runoutta, miksipä siis ei saisi lyriikkapalstalle runoutta laittaa. Lisäksi aiheen otsikko antaa ymmärtää että kyseiset tekstit saa lukea joko sanoituksina tai runoutena. Itsensä kirjoittajan näkemyksestä en tiedä mutta ei sillä ole merkitystäkään.
 
Bardi: Höpöhöpö. On vain muutama promillen miljoonasosa maailman musiikista, jota on esitetty tuolla tyylillä, johon viittaan. Palstan nimi on Muusikoiden.net. Kyllä tänne tekstejä lähettävien pitää olla edes jotenkin perillä sanoittamisen perusteista. Tai olla edes kiinnostuneita niistä.
 
Mitähän ne tuommoset sanoittamisen perusteet ovat, ja mitä niistä näissä teksteissä muka räikeästi rikotaan? Miksi niitä pitäisi noudattaa, miksi niistä pitäisi olla edes kiinnostunut? Eikö jokainen saa tehdä omat sanoituksensa ja runonsa sellaisten perusteiden mukaan kuin parhaaksi kokee, tai vaikka täysin perusteiden vastaisesti tai niistä lainkaan piittaamatta, niitä edes tiedostamatta? Palsta on Muusikoiden.net, mutta tarvitseeko olla muusikko kirjoittaakseen lyriikkaa? Pitääkö olla muusikko jotta saa julkaista tekstejään julkisella keskustelupalstalla?
 
Viimeisenä tärkein kysymys, onko mielestäsi tällä palstalla paljonkaan 'oikeaoppisia' sanoituksia? No, huomasin että olet muitakin tekstejä käynyt vastaavalla tavalla kommentoimassa joten ehkä vastauksesi edeltävään kysymykseen on kieltävä. Kuitenkin, onko sinulle jostain syystä erityisen tärkeää kertoa tekstejään julkaiseville ovatko heidän tekstinsä ruonoutta vai sanoituksia, vallankin kun palstan nimi on nimenomaan 'Lyriikka' eikä esimerkiksi 'Laululyriikka', 'Sanoittaminen', 'Sanoitus' tai 'Sanoitukset'?
 
Bardi
21.09.2010 12:26:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on Muusikoiden.net. Olkoon palstan otsikko mikä tahansa, niin kyllä tänne halutaan sanoituksia, eikä runoja. Runoilijoille on omat palstansa.
 
oo-p
21.09.2010 14:01:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bardi: Tämä on Muusikoiden.net. Olkoon palstan otsikko mikä tahansa, niin kyllä tänne halutaan sanoituksia, eikä runoja. Runoilijoille on omat palstansa.
 
Voi kamala..
 
Kai nä oot trolli?
 
Mitäpä sitten, jos vaikka Kauko Röyhkä laulaa Uuno Kailaan runoja ja Sir Elwoodin hiljaiset värit Aale Tynniä ja A.W. Yrjänä säveltää oman alunperin runoksi tarkoitetun tekstinsä lauluksi, niin onko runo silloin yhä pelkkä runo, vai olisiko mahdollista, että se voisi muotoutua lyriikaksi? Olisiko mahdollista, että runon ja lyriikan raja, etenkin tässä tapauksessa on niin ohut, ettei sillä ole väliä?
 
Ongelma on se, että jos otsikossa lukisi vain Sanoituksia, eikä Sanoituksia/Runoja, niin kukaan ei itkisi täällä, että tämä ei ole oikein.
 
Terve, ja kiitos kaloista! ..Delay, missä viivyt?!
Sakmongkol
21.09.2010 14:01:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bardi: Tämä on Muusikoiden.net. Olkoon palstan otsikko mikä tahansa, niin kyllä tänne halutaan sanoituksia, eikä runoja. Runoilijoille on omat palstansa.
 
Kukahan näin on linjannut? Keskustelualueen tai palstan säännöistä ei nähdäkseni moinen käy ilmi. Tällä palstalla on lisäksi muitakin runoaiheisia keskusteluja, miksei niitä ole esimerkiksi poistettu jos tänne ei kerta haluta runoja?
 
Mitenkäs sitten nuo niinkutsutut sanoittamisen perusteet, onko jotain järkiperusteita sille miksi niistä pitäisi olla kiinnostunut jos haluaa julkaista tekstejään täällä?
 
oo-p
21.09.2010 14:13:11 (muokattu 21.09.2010 14:15:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, tässä.
 
Sävelsin tuon toisen runon nopeasti esimerkiksi siitä, että joku on väärässä:
http://dl.dropbox.com/u/4285848/liekki_m-net.mp3
 
Onko se nyt sitten yhä pelekkä runo?
 
E: ai niin, sorge trashead, toivottavasti et pahastu kun otin vapauden puolustaa ;D
 
Terve, ja kiitos kaloista! ..Delay, missä viivyt?!
Sakmongkol
21.09.2010 15:30:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oo-p: Sävelsin tuon toisen runon nopeasti esimerkiksi siitä, että joku on väärässä
 
Mahtavaa! Plussa hienosta sävellyksestä ja vahvasta argumentoinnista. =)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti