Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Demostudio »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ajanvirta : Hetki (Rock/Pop)
1
Demostudio
04.06.2010 23:17:27
Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin nimi: Ajanvirta
Kappaleen nimi: Hetki
 
Genre: Rock/Pop
 
URL: http://www.myspace.com/ajanvirta (Mp3)
 
Yksi kolmesta demobiisistämme.
 
ReBeat
06.06.2010 20:37:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pidin soitosta, laulusta ja soundimaailmasta. Kyllä tuon kuunteli mielellään. "Toisinaan kun pilvet peittää maan".... se kohta erityisesti oli kiva. Laululinja ja tausta muodostivat yhdessä jotain persoonallista sävyä siinä.
 
Jos jotain kritiikkiä koittaisi keksiä, niin lievä tasapaksuuden tunne jäi vaivaamaan muutaman kuuntelun jälkeen. Kertosäkeistössä päädytään neljästi samaan mollisointuun ja säkeistö jatkaa sen saman soinnun päälle. 2:25 paikkeilla kun lähtee vissiin C-osa, niin siinäkin se toinen sointu on sama joka toistuu läpi biisin. Uskalias ratkaisu, mutta jotenkin se käy loppupuolella puuduttamaan.
 
0:30 paikkeilla on ensimmäisen säkeistön sisällä "haikuväliosa".
 
Loppupuolella kun toisen säkeistön keskellä tulee tuo sama haikukohta (1:35), niin se oli samalla jonkinlainen rajakohta, jonka jälkeen itse kaipasin jo ehkä toisenlaista laululinjaa tai jotain yllättäviää sivupolkua, vaikkapa virkistäviä sointuvalintoja taustaan. Nyt siinä säkeistön jatkuessa tuli pieni puutumisen tunne, kun mikään ei muuttunut.
 
Laululinjoissa toistuu myös sama sävelkorkeus usein (taisi olla fis). Se alkaa vähän korostumaan loppua kohti. Tuossa toisen säkeistön jälkimmäisellä puoliskolla ( "jos välillä hukkaan merkityksen..... näytä tietä, kerro mikä on oikein" ) oli kokonaisuuden kannalta ehkä biisin hankalin hetki. Kun säkeistö lipui haikukohdan jäljiltä eteenpäin ehkä aavistuksen liiankin ennalta-arvattavasti, niin laulu tuli enemmän "silmille" ja siihen tuli kiinnitettyä huomiota vähän neuroottisestikin. Hankala kohta rytmittää nuo sanat, mutta siitä mentiin kuitenkin ihan juohevasti eteenpäin. Ei tuo ollut iso juttu, mutta jos nyt kaivelemalla jotain yritän kritisoida :) Ja sitten tulikin jo kertosäe ja vei voimakkaampaan virtaan eteenpäin.
 
Kaikenkaikkiaan pidin kyllä biisistä. Sovitukseen yrittäisin tyrkyttää pari kpl jotain hetkeksi omille poluilleen karkaavaa kohtaa sinne sekaan. Ehkä joku railakkaammin toisenlainen C-osa... tai hippimäinen välisoitto, joka lähtee pysähdyksestä... ja herää rumpujen nostatuksen + kitaramelodian kautta yllättäen eri korkeudelta tai aavistuksen eri sointukierrolla vetäistyyn kertosäkeeseen? Mutta joo, onhan näitä helpompi aina mielessä pyöritellä kuin toteuttaa :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti