Muusikoiden.net
07.03.2021
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laajakalvokonkat
1 2
Antti1
22.11.2020 14:04:58 (muokattu 22.11.2020 14:26:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Me oltiin tehty silein etä tyhmästi menin vuosia sitten myymään kirjaimellisesti kaiken äänityskalustoni turhauduttuani koko touhuun. Tuo päätös on jälkeenpäin harmittanut monta kertaa, mutta minkäs teet. Tänä vuonna kuitenkin tuli hommattua äänityskelpoinen treenikämppä, pieni entinen studiotila, ja sitä myöten on taas tullut hankittua äänityskalustoa.
 
Monenlaista kapulaa multa jo löytyy, mutta stereopari laajakalvokonkista loistaa vielä poissaolollaan. Markkinoilla on noin kymmenessä vuodessa tapahtunut paljon muutoksia ja uusia vaihtoehtoja on aivan älyttömästi. Osaako muusinetin raati suositella mulle jotain hyvää ja edukasta vaihtoehtoa? Tonni parilta on ehdoton yläraja, mutta hyvin mielelläni maksaisin vähemmän, kun noita tonneja on mennyt jo melko monta.
 
Pääasiallinen käyttötarkoitus on rumpujen overheadit, perkussiot, jousisoittimet ja ehkä akustinen kitarakin. Suuntakuvioista kardioidi riittää about aina, pad ja hpf ei myöskään ole pakollisia, muttei niistä ja useammasta suuntakuviosta haittaakaan ole. Soundissa arvostan sellaista hienoista neutraaliutta, hyvää yläpäätä ja matalaa kohinaa. Toisaalta taas budjetin salliessa mulla varmaan kiikkuisi rumpusetin päällä 2x U67 ja ne ei oo varsinaisesti neutraalit. Kuka tietää, jos keksin nopeasti fyrkat ja laitan JZ:lta vielä toisen V67 tilauksen jatkeeksi, jonka tässä bf-alessa tein.
 
Olen melko hyvin kartalla yleisimmistä brändeistä ja tähän asti mielenkiintoisimmilta vaikuttavat Lewitt LCT 440 Pure, Warm Audio WA-14, Aston Microphones Spirit ja pienellä varauksella uusin musta Rode NT1. Lewittissä ei ole mitään vikaa, mutta se yläpääboosti arveluttaa ihan hitusen. Warm Audion näkemys 414:stä on ihan ok, muttei alkuperäisen veroinen muutamissa soundidemoissa. Spirit on vakuuttanut lauludemoissa, mutta harmittavan vähän siitä löytyy mitään noista mun pääasiallisista käyttötarpeista, lisäksi vielä älytön tölkki ripustaa ylös roikkumaan. Rode olisi kohtuullisen varma valinta mun toiveet huomioon ottaen, mutta tuntuu jotenkin kamalan tylsältä ratkaisulta ja se runkomölyn määrä on aika eeppinen.
 
Heittäkää jotain vaihtoehtoisia ratkaisuja tai ajatuksia noista, olen varmasti sivuuttanut sen tuhat uutta vaihtoehtoa.
PJS
22.11.2020 23:27:30 (muokattu 22.11.2020 23:33:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites Audio Technica? 2050 tai sit jos haluu semisti "kalliimman saundisen" ni 40 sarjaa. Esim. 4040.
 
Neutraalin saundisii, hyviä ja kestäviä mikkejä. Bonarina myös miellyttävän kevyitä, joka on kiva asia just vaikkapa rumpujen overhead käytössä.
 
BTW: Jos on tarvetta hyvältä saundaaville pienikalvoisille, tajuttoman halvalla niin ruotsalainen Line Audio on ollut todella jees. CM4 kardioidit ja OM1 Omnit olleet kovalla käytöllä kesästä asti rumpuja, akkarii, pianoo, styrkkarii jne. äänittäessä ja 100€ kappale ei oo hinnalla pilattuja.
 
http://www.lineaudio.se/
 
I still love rock and roll
Antti1
23.11.2020 00:11:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AT mmmmhhh... Ehkä, se ei vaan koskaan oo brändinä kamalasti kiinnostanut, kakkossarjaa joskus omistin pari kappaletta ja ne oli vähän tunkkaiset sekä kohisevat. Kalliimman pään nelosia olisi tutuilla testattavana, voisin ehkä kysäistä testiin.
 
CM3 on tuttu mikki, mutta sille en oikein ole lämmennyt. Ehkä tuollekin voi antaa mahdollisuuden, pistän ainakin check listille. Kiitos ehdotuksista!
Mikael
23.11.2020 10:16:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mojave:n "87" eili MA-301fet on omasta mielestä ollut just erinomaisen hyvä kaikenlaisen instrumenttien (myös OH) kanssa. Laulumikkinä oikea U87 on edelleen ollut tummemman yläkerran vuoksi itestä kivempi. Mojaven yläkerta on asetta modernimpi mikä toisaalta on just ollut omiaan intsrumettien kanssa.
 
Fuzz is Clean!
Antti1
23.11.2020 12:49:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Mojave:n "87" eili MA-301fet on omasta mielestä ollut just erinomaisen hyvä kaikenlaisen instrumenttien (myös OH) kanssa. Laulumikkinä oikea U87 on edelleen ollut tummemman yläkerran vuoksi itestä kivempi. Mojaven yläkerta on asetta modernimpi mikä toisaalta on just ollut omiaan intsrumettien kanssa.
 
Toi olisi varmasti erinomainen, mutta menee tosiaan tuplaten yli budjetin. Tonni yhteensä stereoparilta olisi oma tavoitehintaluokka tällä kertaa. En viitsi hirveästi investoida, kun ei kaupallisesti tule tehtyä enää juuri mitään. Ylipäätään vähän omia hommia ja muutama levy vuodessa tuttaville, eikä edes niistä kaikkia tule äänitettyä itse.
Pauli Lappalainen
23.11.2020 14:24:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Toi olisi varmasti erinomainen, mutta menee tosiaan tuplaten yli budjetin. Tonni yhteensä stereoparilta olisi oma tavoitehintaluokka tällä kertaa. En viitsi hirveästi investoida, kun ei kaupallisesti tule tehtyä enää juuri mitään. Ylipäätään vähän omia hommia ja muutama levy vuodessa tuttaville, eikä edes niistä kaikkia tule äänitettyä itse.
 
Mitenkäs AKG C214, menisi ainakin budjettiin
 
Antti1
23.11.2020 14:30:32 (muokattu 23.11.2020 14:32:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: Mitenkäs AKG C214, menisi ainakin budjettiin
 
Laitan senkin vertailulistalle ylös. Vähän mietityttää yhdistelmänä esikuvaansa pienempi herkkyys ja suurempi kohinataso esim. akustista kitaraa tms. hiljaista äänilähdettä äänittäessä. Ei toi kuitenkaan mitenkään pahalta numeroina vaikuta ja soundihan se loppupeleissä ratkaisee.
 
Sellainen oma ihannetaso olisi jossain n. 23 mV/Pa ja 6 dB-A paikkeilla herkkyyden ja pohjakohinan osalta. Siitä kuitenkin joustan mieluusti, jos valinta on soundin ja noiden välillä.
Danko
24.11.2020 02:34:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Pääasiallinen käyttötarkoitus on rumpujen overheadit, perkussiot, jousisoittimet ja ehkä akustinen kitarakin.
 
Tähän kohtaan pakko kysyä, että miksi juuri laajakalvokonkat? Noihin käyttökohteisiin valitsisin itse pienikalvoiset nopeamman transienttivasteen takia; esim. Oktavan herttaparin saa kolmasosalla budjetistasi: https://www.thomann.de/fi/oktava_mk_01201_mkii_matched_pair.htm
 
Tai jos haluaa LDC-option ja useampia suuntakuvioita, niin silti pysytään alle tonnissa: https://www.thomann.de/fi/oktava_mk_012_20_msp8_black.htm
 
"Tätä palvelua selaillessani olen tullut siihen tulokseen että täällä liikkuu enimmäkseen alle 20-vuotiasta heviporukkaa." -Chrometta
rintapek
24.11.2020 09:48:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Tähän kohtaan pakko kysyä, että miksi juuri laajakalvokonkat? Noihin käyttökohteisiin valitsisin itse pienikalvoiset
 
Tää on ihan arvaus, mutta mä luulen, että tolla on jotain tekemistä asiassa:
 
"Monenlaista kapulaa multa jo löytyy..."
 
Lelulaatikossani on vieläkin tilaa.
Antti1
24.11.2020 10:13:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Tää on ihan arvaus, mutta mä luulen, että tolla on jotain tekemistä asiassa:
 
"Monenlaista kapulaa multa jo löytyy..."

 
Juurikin näin. Laajakalvot ihan vaan sen vuoksi, että tällä kertaa tekee mieli niitä.
Mikael
24.11.2020 10:20:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Toi olisi varmasti erinomainen, mutta menee tosiaan tuplaten yli budjetin.
 
Ah, budjetti meni multa ohi. sE Electronicsin SE2200 on itseä kiinnostanut kovasti budjetti-isokalvoisista. Sitä on kehuttu monessa kohtaa ja ainakin noi VR1-ribbonit on olleet tosi vakuuttavat niin mekaanisesti kuin soundillisestikin.
 
Fuzz is Clean!
askomiko
24.11.2020 12:01:00 (muokattu 24.11.2020 12:03:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kahtele budjettiin sopivasta 3u audion malleista käyttäjäkokemuksia ja testipätkiä. Tykkään omastani.
 
Uutta ja vanhaa Rodea kuuntelin ropelihattu päässä vierekkäin samalla laulajalla ja overheadina, en kyllä havainnut minkäänlaista eroa pehmeämmän mainostetun yläpään markkinahypestä huolimatta vaikka kuinka yritin.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Antti1
24.11.2020 12:10:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Kahtele budjettiin sopivasta 3u audion malleista käyttäjäkokemuksia ja testipätkiä. Tykkään omastani.
 
Tämäpä olikin täysin uusi tuttavuus, kiitos vinkistä! Tutun näköistä designia kyllä mikeissä. :D
 
Uutta ja vanhaa Rodea kuuntelin ropelihattu päässä vierekkäin samalla laulajalla ja overheadina, en kyllä havainnut minkäänlaista eroa pehmeämmän mainostetun yläpään markkinahypestä huolimatta vaikka kuinka yritin.
 
Ai, mä taas kuuntelin jotain kolmen eri version näytettä aikoinaan ja siinä kaksi oli aika samantapaisia, mutta yhdessä oli selkeästi räikeämpi yläpää. En vaan muista oliko sitä ensimmäistä sarjaa vai keskimmäistä.
anapena
24.11.2020 12:26:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhana oktava-veijona muistutan, että esim. Dankon linkkaamassa isossa setissä oli isokalvoset kapselit, mutta eihän ne kovin sexyt ole, pornåt toki.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Antti1
03.12.2020 14:11:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässähän kävi lopulta siten, että ostin kuitenkin Aston Starlightit alennuksesta.
 
Tuli kuunneltua kaikki mahdolliset näytteet ja vertailut läpi kyllästymiseen asti, jonka myötä totesin budjettini olevan auttamatta liian pieni toiveeni toteuttamiseen. Starlightit olivat omaan korvaani se seuraavaksi paras vaihtoehto niistä mitä pystyin järkevästi arvioimaan. Mikä tärkeintä, niin niissä on laaserit. Nyt enää savukone jostain.
rintapek
03.12.2020 21:40:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Mikä tärkeintä, niin niissä on laaserit. Nyt enää savukone jostain.
 
Silmäkarkin, mojon ja hyvän fengshuin vaikutusta ei pidä aliarvioida.
 
Lelulaatikossani on vieläkin tilaa.
jannu
04.12.2020 13:20:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Tässähän kävi lopulta siten, että ostin kuitenkin Aston Starlightit alennuksesta.
 
Tuli kuunneltua kaikki mahdolliset näytteet ja vertailut läpi kyllästymiseen asti, jonka myötä totesin budjettini olevan auttamatta liian pieni toiveeni toteuttamiseen. Starlightit olivat omaan korvaani se seuraavaksi paras vaihtoehto niistä mitä pystyin järkevästi arvioimaan. Mikä tärkeintä, niin niissä on laaserit. Nyt enää savukone jostain.

 
Onnea! Oon tovin noita itsekin miettinyt.
Tää ketju tuli silleen vähän myöhässä vastaan, etten ehtinyt suositella Aston Originia.
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
jPekka
04.12.2020 19:45:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Mojave:n "87" eili MA-301fet on omasta mielestä ollut just erinomaisen hyvä kaikenlaisen instrumenttien (myös OH) kanssa.
 
Tämän innoittamana olen äänitellyt dobroja pitkään kotelossaan viihtyneellä samaisen mikin herttaversiolla eli MA-201fetillä. Toimii todella hyvin.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Antti1
05.12.2020 11:54:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Onnea! Oon tovin noita itsekin miettinyt.
Tää ketju tuli silleen vähän myöhässä vastaan, etten ehtinyt suositella Aston Originia.

 
Mä en ole ikinä päässyt testaamaan Originia, mutta se ja Spirit kiinnostaa aika kovasti. Pidän kuulemastani, mutta nettidemot on aina nettidemoja. Ehkä joskus vielä.
Jucciz
05.12.2020 22:01:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Vanhana oktava-veijona muistutan, että esim. Dankon linkkaamassa isossa setissä oli isokalvoset kapselit, mutta eihän ne kovin sexyt ole, pornåt toki.
 
Ilahdun veijo-sanan käytöstä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti