Muusikoiden.net
16.02.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studio/treenitila piharakennukseen tai -mökkiin
1 2
dnwrm
23.01.2018 17:57:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivähdys,
 
sellaista tässä alkanut arpoa, notta onko kukaan koskaan toteuttanut jonkinlaista treenikämppää/soittotilaa/studiota esimerkiksi noihin pakettina myytäviin piharakennuksiin tahi -aittoihin? Sellaisenaan moinen ei tietenkään riitä, monenmoista tuunattavaa siinä varmasti olisi, varsinkin jos tilaa on tarkoitus käyttää ympäri vuoden. Kysymys kuuluukin, onko tällaisesta kokemuksia?
 
Päämäärä on se sama vanha eli päästä möykkäämään vuorokaudenajasta riippumatta ilman että kanssanisäkkäät suuremmin häiriintyvät. Omakotitalossa asustelen ja rakennusoikeuttakin vielä on, mutta kuten aina, pitäisi päästä helpolla ja halvalla. :)
 
Antti1
23.01.2018 18:09:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mahtaa sanoa laki sanoa moisesta? Voi tulla siinä ensimmäinen mutka matkaan.
dewil
23.01.2018 18:23:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites olis lämpövuorattu rekan kontti?
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
smoltron
23.01.2018 20:34:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tehokas tietokone, sähkörummut+Superior, kitara- ja bassoplugarit ja kuulokkeet tulisivat paljon halvemmiksi.
 
-Q-
23.01.2018 21:04:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Mitä mahtaa sanoa laki sanoa moisesta? Voi tulla siinä ensimmäinen mutka matkaan.
 
Piharakennus omalle tontille ja rakennusoikeuttakin on vapaana, mikäs laki tässä tulis vastaan? Onhan niitä rajoituksia kaikenmoisia, aitassa ei saa olla juoksevaa vettä ja niinpäin pois mutta ei kai soittamista ainakaan vielä ole kielletty.
 
kaukopoika
23.01.2018 22:05:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kokemusta ja nyt on pihassa katkera ja kallis muisto "hyvistä ajoista" Ostettiin ex vaimon kanssa tämmönen iso omakotitalo ja pihassa runsas sataneliöinen ulkorakennus, puolitoistakerroksinen. Rupesin siihen sitten rakentamaan ihan oikeaa studio/ treenikämppäkombinaatiota, kuljettiin kumpikin töissä ja rahaa oli nippanappa sitä pikkuhiljaa rakennella. Itse soittohuone/ treenikämppä olis ollut noin 25 neliöinen, tupla seinillä, kelluvalla lattialla ja tuplakatolla. Tarkkaamo jotain 16 neliötä, myös kelluvilla ja tuplarakenteilla ja sitten vielä vajaan parin neliön laulukoppi/ soittohuone vaikkapa koviaäänisille kitarasooloille, suunnitelin kaikki läpiviennitkin sitämukaa, että itse kitaristi voi istua tarkkaamossa soittamassa ja kitarakamat saa huutaa kopissa vaikka täysillä. Ja joka huone täysin äänieristetty ja kaikki kelluvaa toisiinsa nähden.
 
Mutta sitten tuli avioero ja tämä talo velkoineen jäi yksin minulle, luojan kiitos, ero oli helppo, ei vaatinut puoliso mitään osituksia itselleen. Se jäi sitten kesken koko mun unelmani. Hiukan sitä olen vuosien varrella tehnyt, tällä hetkellä tarkkaamo on melkein valmis, puuttuu vaan sisäkattorakenteet ja sähkötyöt, samassa mallissa on se laulukoppi, eli ne tulis kuntoon, valmiiksi ihan satasien budjetilla. Mutta se itse livehuone on eniten kesken, tällä hetkellä siellä on yksinkertaiset seinät, 125 millin eristepaksuudella ja tuplacyprocilla, eli sieltä puuttuu vielä se sisempi seinärakenne ja siihen uppoaisi jo huomattava määrä rahaa, mitä ei ole, olen jäänyt sittemmin työkyvyttömyyseläkkeelle, eli elän tosi köyhää elämää. Joka kerta kun käyn sitä katsomassa, käytännössä tulee itku, niin paha mieli siitä on, siihen meni helvetisti rahaa...
 
No, kompromissina sitten tein tässä viime vuosina yläkertaan yhden 30 neliön huoneen soittohuoneeksi, ei ole tarkkaamoo, eikä koppeja erikseen, mutta täydellinen analogistudiosetti on kasattu, pääkoneina Otari MX-80 24track kelanauhuri ja TAC Scorpion 30 kanavainen pöytä, nauhakaikuja jne. Tästä tuli vähä tämmöinen "itkuvirsi" mutta kun kokemuksia kysyttiin, niin kerroin omani.
 
Mikael
23.01.2018 22:16:05 (muokattu 23.01.2018 22:17:16)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikävä tarina mutta toisaalta sulla edellen on toi mesta ja vielä jonain päivänä mahikset. Ehkäpä vois löytyä joku yhteistyökumppani jonka kanssa saattaa hommat eteenpän...? Mennyttä rahaa ei kannata itkeä. Ne oli sen heteken juttuja ja varmaan siinä kohtaa oikeutettuja. Katse eteenpäin! Sulla on laadukkaita ja hienoja vehkeitä jolla on mahis tehdä miten hyvää musaa tahansa. Ite jos tekisin nyt studion niin soittotila ja tarkkaamo olis yks ja sama asia. Tsemppiä!
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
dnwrm
23.01.2018 22:24:12 (muokattu 23.01.2018 22:24:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

smoltron: Tehokas tietokone, sähkörummut+Superior, kitara- ja bassoplugarit ja kuulokkeet tulisivat paljon halvemmiksi.
 
Kyl. Näillä on menty tähän saakka, mutta kun haksahdin vielä noihin puhaltimiin. Siksi mä tätä alun perin lähdinkin pohtimaan, että saisi tuutata kaikessa rauhassa vaikka aamuneljältä, jos siltä tuntuu.
 
dnwrm
23.01.2018 22:30:45 (muokattu 23.01.2018 22:33:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil: Mites olis lämpövuorattu rekan kontti?
 
Mjoo... Ruma kuin perkele, mutta varmaan ajaisi asiansa. Tosin kaupungilla saattaisi olla ratkaisuun jotain maisemallista sanottavaa.
 
kaukopoika
23.01.2018 22:40:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Ikävä tarina mutta toisaalta sulla edellen on toi mesta ja vielä jonain päivänä mahikset. Ehkäpä vois löytyä joku yhteistyökumppani jonka kanssa saattaa hommat eteenpän...? Mennyttä rahaa ei kannata itkeä. Ne oli sen heteken juttuja ja varmaan siinä kohtaa oikeutettuja. Katse eteenpäin! Sulla on laadukkaita ja hienoja vehkeitä jolla on mahis tehdä miten hyvää musaa tahansa. Ite jos tekisin nyt studion niin soittotila ja tarkkaamo olis yks ja sama asia. Tsemppiä!
 
Kiitos Mikael lohdun sanoista :) Se on vaan se katkeruus, joka meitä monia suomalaismiehiä niin korpeaa, kun suunnitelmat eivät toteudukaan, mutta kuten sanoit, mulla on edelleen kamat ja katto pään päällä :)
 
kaukopoika
23.01.2018 22:47:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dnwrm: Mjoo... Ruma kuin perkele, mutta varmaan ajaisi asiansa. Tosin kaupungilla saattaisi olla ratkaisuun jotain maisemallista sanottavaa.
 
Siitä kuorma-auton kontista saa aika vähällä vaivalla myös hienon :) Tekee vaan kattotuolit ja vesikaton ja jonkun kevyen ulkovuorauksen, niin jo muuttaa kontti näköänsä, eihän se tietty kovin mieltä ylentävää ole, jos soittokämpän kyljissä lukee K-Market, tai Kiitolinja :) Mä asun aika lähellä Kauppilan Autohajottamoa, joka purkaa kuorma-autoja, mä joskus kysyin, paljonko sellainen eristetty umpikaappi maksaa, jossa on pari ovet, ne on kahden tonnin kieppeillä, tietysti sitten rahti päälle ja jos siihen miettii vaikkapa niitä verhoushommia, niin alle neljän tonnin jää ihan varmasti, siihen saa jo lekaharkot perustukseksikin, tai jotkut puujalakset, niin ei menis kiinteistöveroa ;)
 
Krice
24.01.2018 09:01:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkön ja lämmityksen suhteen lisäsiipi taloon olisi varmaan fiksumpi vaihtoehto, mutta ehkä myös hintaa tulee enemmän(?). Uskoisin, että vaikka tilan eristää hyvin niin kyllä sieltä jotakin aina kuuluu läpi, varsinkin rummut yms. Bassorumpuhan menee vaikka vuoren läpi, koska se on niin matalataajuuksinen vekotin. Eli ei kannata lähteä rakentamaan 10 metrin päähän pihalle rakennusta sillä oletuksella, että sieltä ei kuulu mitään, se välimatka ei ole tärkein tekijä.
 
dnwrm
24.01.2018 09:42:24 (muokattu 24.01.2018 10:16:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Sähkön ja lämmityksen suhteen lisäsiipi taloon olisi varmaan fiksumpi vaihtoehto, mutta ehkä myös hintaa tulee enemmän(?). Uskoisin, että vaikka tilan eristää hyvin niin kyllä sieltä jotakin aina kuuluu läpi, varsinkin rummut yms. Bassorumpuhan menee vaikka vuoren läpi, koska se on niin matalataajuuksinen vekotin. Eli ei kannata lähteä rakentamaan 10 metrin päähän pihalle rakennusta sillä oletuksella, että sieltä ei kuulu mitään, se välimatka ei ole tärkein tekijä.
 
Rumpuja tässä (vielä kuvitteellisessa) treenitilassa tuskin edes soitettaisi kuin korkeintaan satunnaisesti, eikä silloinkaan ihan Bonham-tatsilla. Enkä oleta, että silloin pitäisi ulkopuolella olla hiirenhiljaista, rummut kuuluvat väistämättä ainakin vähän.
 
Pääasiallinen motivaatio olisi tosiaan tuon puhallinharrastuksen mahdollistaminen myös lasten nukkumisaikaan. Ja fonin äänen vaimentamiseen huolella tehty "huone huoneessa" varmaan riittäisi.
 
Onhan tuossa toisaalta autotallikin, jossa tällä hetkellä säilytetään yllättäen autoa. Jos sitä pitäisikin pihalla ja lohkaisisi autotallista vaikka puolet soittotilaksi? Tällaisesta operaatiosta varmaan löytyy enemmän kokemuksia ja vinkkejä? Talli on nähdäkseni perustettu betonilaatalle eli ainakin yksi suunta olisi vaimennuksen kannalta melkeinpä paras mahdollinen. Niin ja sähkötkin siellä jo on.
 
Danko
24.01.2018 10:22:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dnwrm: Kyl. Näillä on menty tähän saakka, mutta kun haksahdin vielä noihin puhaltimiin. Siksi mä tätä alun perin lähdinkin pohtimaan, että saisi tuutata kaikessa rauhassa vaikka aamuneljältä, jos siltä tuntuu.
 
Jätän tämän vain tähän. https://usa.yamaha.com/products/mus … ments/winds/silent_brass/index.html
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
Hanuriin
24.01.2018 11:49:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Jätän tämän vain tähän. https://usa.yamaha.com/products/mus … ments/winds/silent_brass/index.html
 
Niin toihan ei toimi kuin vaskipuhallinten kanssa kun niissä ääni tulee yhdestä reiästä. Fonin kanssa ei auta yhtään.
 
basisti1971
25.01.2018 08:40:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ihan ekana kannattaa miettiä budjetti, ja olla yhteydessä rakennusvalvontaan.
 
Ja unohtaa kevythirsi-leikkimökit ;).
 

 
Määräykset ja käytännöt poikkeavat suurestikin toisistaan eri kaupungeissa, kuten myös usein tarvittavien poikkeuslupien irtoaminen.
 
Varsin usein postimerkin kokoiselle tontille lisärakennusta pykäävä törmää etäisyysrajoitteisiin, ja lisäsiipeen tarkoitettu rakennusoikeus kutistaakin erillisen rakennuksen leikkimökin kokoiseksi ellei poikkeuslupaa heru.
Isolla tontilla moista ongelmaa ei toki syntymään pääse.
 
Jos markkinahintaan joutuu rakennustarpeensa hankkimaan, eikä rakentamiseenkaan omat voimat riitä, puolilämpimän harrastetilan nyrkkisäännöstä 1000€/m2 on hyvä lähteä laskeskelemaan.
Akustoidun ja äänieristetyn tilan kyseessä ollessa tuon voi kyllä huoleti vähintään tuplata.
 
Toisaalta, jos itseltä löytyy ammattitaitoa, tarvikkeita tai kalustoa vaikkapa sopivankokoisen hirsikehikon siirtämiseen, voi kustannuksia saada huomattavastikin laskemaan.
 
Maisemoitujakaan kontteja taitaa tänäpäivänä olla likipitäen mahdotonta kaava-alueelle saada pystytettyä, ja sama koskee pelti-villa/uretaani elementtihallejakin.
Mutta käytännöissä on eroja joten kannattaa kysyä.
Termokontista ei äänieristyksessä kyllä mitään iloa ole, ja jollei lisäeristeitä rakenna ulkopuolelle, jo ennestäänkin pienet sisämitat kutistuvat olemattomiin.
 
Jos rakennustarkastajalta saa siunauksen, termokontti pelti-villa kuoren sisällä voisi olla purkukamoja käyttäen hyvinkin kustannustehokas ratkaisu.
Tuota pelti-villa elementtiä on 150 koossakin noin 10€/m2 näkynyt kaupiteltavan.
 

 
dnwrm: Ja fonin äänen vaimentamiseen huolella tehty "huone huoneessa" varmaan riittäisi.
 
Kunhan eristerakenteet ja -materiaalivahvuudet ovat riittäviä, varmasti riittää, mutta maksaa vastaavasti melkoisesti.
Ja tietenkin akustointeineen syö hyötyneliöitä varsin rankasti.
 

 
dnwrm: Onhan tuossa toisaalta autotallikin, jossa tällä hetkellä säilytetään yllättäen autoa. Jos sitä pitäisikin pihalla ja lohkaisisi autotallista vaikka puolet soittotilaksi? Tällaisesta operaatiosta varmaan löytyy enemmän kokemuksia ja vinkkejä? Talli on nähdäkseni perustettu betonilaatalle eli ainakin yksi suunta olisi vaimennuksen kannalta melkeinpä paras mahdollinen. Niin ja sähkötkin siellä jo on.
 
Autotallin koosta riippuen, varmasti se kaikkein halvin ja suoraviivaisin vaihtoehto.
 
Kiinteissä rakenteissa toki kannattaa jo vakuutusteknisistäkin syistä suorittaa käyttötarkoituksen muutos toimenpideluvan kautta, mutta yksin musisoidessa riittävä liikuteltava tai puolikiinteä "laulukoppi" ei toki lupaa välttämättä vaadi.
 
T:Samuli
 
basisti1971
25.01.2018 08:45:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Danko: Jätän tämän vain tähän. https://usa.yamaha.com/products/mus … ments/winds/silent_brass/index.html
 
Ja hyvä jättääkin, koska:
 
Hanuriin: Niin toihan ei toimi kuin vaskipuhallinten kanssa kun niissä ääni tulee yhdestä reiästä. Fonin kanssa ei auta yhtään.
 
Pelkkä soittimien sama materiaali tai väri ei toimivuutta takaa.
 
Foniin -kuten muihinkaan puupuhaltimiin- ei järkevästi toimivaa sordiinoa tai vaimenninta ole vielä kukaan saanut keksittyä.
 
Yritystä ja epäonnistumista on toki ollut senkin edestä.
 
T:Samuli
 
Juhani_t
01.02.2018 22:56:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
Maisemoitujakaan kontteja taitaa tänäpäivänä olla likipitäen mahdotonta kaava-alueelle saada pystytettyä, ja sama koskee pelti-villa/uretaani elementtihallejakin.
Mutta käytännöissä on eroja joten kannattaa kysyä.

 
Kontti ei ole kiinteä rakennus joten sen kanssa on vähän helpompaa sen suhteen. Ongelma on kontin kapeus. Ei semmoseen tunneliin voi mitään rakentaa. Pitäisi yhdistää kaksi rinnan ja sitten alkaa olemaan jo kyseenalaista se liikuteltavuus.
 
Entisellä naapurilla oli pihassa jalasmökki vierasmajana. 2h+k+wc+sauna. Luvatta tietysti. Roikkasähköllä ja vedet letkulla. Rakennusvalvonnasta oli joku ukko käynyt katsomassa vaan että jalasmökki on ja että palataan asiaan jos naapurit valittaa tms.
 
zekeode
02.02.2018 17:36:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaimon entiseen omakotitaloon oli uusi asukas kaivanut kellari/oleskelutilat ihan lapiohommilla. Oli varmaan asunnon neliöt tuplaantunu. Helvetin hienoa jälkeä oli tehnyt, eikä millään olisi voinut uskoa, että olisi jälkikäteen tehty. Ja täytyi ukolle nostaa hattua, nimittäin sen verran maa-ainesta oli tarvinnut siirtää. Mitään lupia ei tietenkään ole kysynyt.
 
Välittäjältä kysyin mitä näissä tapauksissa sitten tehdään, niin sanoi, ettei niitä asuntoja pureta, vaan asuntoa ei voi myydä isommilla neliöillä, eli niitä ei lasketa asuttaviksi. "eikä saisi nostaa hintaa". Sanoi, että näitä keissejä tulee silloin tällöin vastaan, että on luvatta tehty lisää tilaa.
 
Jotkut kysyy lupia, ja jotkut ei. Ihan rehellisyydestä kyse. Jos hommaa pihalle jonkun leikkimökin ja siihen roikalla sähköt, niin joltain menee varmaan maailmasta pohja.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia - Rouhee Blues - Spotifyn paras blueslista... ...tai aina
Torniojaws
12.03.2018 11:54:05 (muokattu 12.03.2018 11:54:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: kyllä sieltä jotakin aina kuuluu läpi, varsinkin rummut yms. Bassorumpuhan menee vaikka vuoren läpi, koska se on niin matalataajuuksinen vekotin.
 
Sähkörummut (tai pelkkä sähkörumpujen basari) + kuulokemonitorointi auttaa tähän asiaan, jos ei välttämättä halua akustisia rumpuja.
 
Vortech Industrial Death Metal
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti