Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten hi-hat esiin ja virveli taustalle valmiista äänityksestä?
1
Bassottaja
17.06.2017 13:51:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten saisi overhead-mikillä äänitetystä raidasta vaimennettua virvelin äänen mahdollisimman hyvin ilman, että se tekee lautasten ja hi-hatin soundista liian diskattisen?
Tilanne: Rumpujen äänitys on tehty, eikä uuuteen äänitykseen ole enää mahdollisuutta. Äänityksessä oli mm. kaksi overhead-mikkiä. Virveli äänitettiin ala- ja yläpuolelta. Hi-hatille ei ollut omaa mikkiä. Rumpuraitoja miksatessa lautasia ja hi-hatia ei saa kuulumaan riittävän hyvin, koska virveli kuuluu suhteettoman kovaa overhead-mikkien kautta. Kun overhead-raitaa suodattaa ylipäästösuotimella, niin se auttaa hieman asiaa.
 
saastara
17.06.2017 15:47:28 (muokattu 17.06.2017 15:48:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos snare hyppää raidasta esiin suhteessa muihin elementteihin niin ehkä jotain limitteriä / clipperiä tmv voi koittaa nappaamaan snaren piikit, mutta siten että jättäisi lautasten ja muiden pannujen soinnin rauhaan.
 
Lisäksi / vaihtoehtoisesti voi kokeilla jollain dynaamisella equlla demppailla niitä snaren fundamentaalialueita pois sieltä överikanavasta, jolloin niitä voisi saada vähän ylöspäin.
 
Lisäksi / vaihtoehtoisesti jos snare on överien stereo-kuvassa tiukasti keskellä, voisi jollain mid/side-equlla kokeilla laskea keskikanavaa / buustata sivukanavaa ja vähän equtella tarpeen mukaan.
 
https://www.patreon.com/soundslikefog
anapena
18.06.2017 12:28:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Izotopen Ozonea voi demottaa hetken, jos se sillä onnistuisi.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
jannu
18.06.2017 14:58:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko mahdollista saada ääninäytettä overhead-raidoista, ihan siis stereosumma? Millainen oli overhead-mikkien asettelu äänityksessä?
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Saatanan kojootti
jonsku1
20.06.2017 12:45:52 (muokattu 20.06.2017 12:47:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista. Yleensähän varsinkin aloittelevat rumpalit tuppaavat hakkaamaan peltejä liian lujaa ja snare hukkuu ja jos taas virppakanavaa nostaa niin haikka puskee liikaa. Mikäli siis snare on mikitetty huonosti ja haikka vuotaa siihen liikaa, kuten esim. mulla yleensä. :D
 
Tässä tuntuis olevan päinvastainen ongelma.
Kasu-_-
20.06.2017 13:03:49 (muokattu 20.06.2017 13:24:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkäs tyylinen musa kyseessä? Vähän raskaammin käsitellyissä genreissä pystyy overheadejakin muokkaamaan aikalailla reilusti ilman, että ne menee pilalle. Jos taas kevyempää musaa niin sitten kevyemmällä kädellä.
 
Multiband-kompuralla lähtisin ekana tiputtelemaan virpan naksua ja lyöntiääntä eli noin 8 kHz ja 2,5 kHz paikkeilta. Eli tämähän vaikuttaa vain silloin, kun virppaa lyödään ja muulloin pysyy raita alkuperäisenä. Nopea attack, niin kompura ottaa kiinni heti, eikä virpan ääni ehdi läpi.
 
Muutenkin overheadraitaa saa toki kompressoida, niin erot kapenevat.
 
EDIT: Niin ja yleensä vielä saa peltejä kivasti esiin, kun rinnakkaiskompressoi koko rumpupaletin nopealla atakilla tosi lyttyyn ja blendaa kompressoitua kanavaa hieman mukaan.
 
EDIT2: Testasin, niin omissa nauhoituksissani pahiten erottuva virvelikopina löytyi 800 Hz paikkeilta ja laantui ihan mukavasti multikompuralla ilman, että peltien sointi pahemmin oheni.
 
keyboardplayer
22.06.2017 07:06:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multibandkompura jeesaa. Pitipä kaivaa vanhasta opinnäytetyöstä ote, kun muistin aikanaan rukanneeni saman asian kanssa.
 
"Koska alkuperäinen virvelirumpu vuoti overhead-mikkeihin ja kuulosti selkeästi eri virvelirummulta virvelisampleen nähden, päätin hillitä virvelivuotoa overhead-raidois:-)sa, käyttämällä Waves C6 -monitaajuuskompressoripluginia sidechain-tilassa. Ensiksi muunsin overhead-stereoraidan keski- ja reunaraidoiksi, käyttämällä Cubase-ohjelmiston M/S-matriisia.
Asetin Waves C6:n keskikanavan insert-lohkoon ja hain kompressorista sopivat rajataajuudet sen mukaan, kuinka paljon virveli milläkin taajuuksilla kuului. Tämän jälkeen reititin virvelin triggeri-signaalin ohjaamaan kompressoria niin että kompressorin aiheuttamaa vaimennusta tapahtui vain triggerisignaalin ohjautuessa kompressorille.
Tämän jälkeen pystyin asettamaan kullekin taajuuskaistalle sopivat attack, release ja treshold -arvot niin ettei kompressori vaikuttaisi peltien sointiin, vaan vaimentaisi ainoastaan virvelirumpuiskuja. Toistin saman prosessoinnin reunaraidalle, mutta hieman korkeammilla kynnysarvoilla, koska virvelirumpu vuoti enemmän keskikanavalle.
Krice
22.06.2017 21:02:59 (muokattu 22.06.2017 21:03:36)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jonsku1: Mielenkiintoista. Yleensähän varsinkin aloittelevat rumpalit tuppaavat hakkaamaan peltejä liian lujaa ja snare hukkuu
 
Minusta mielenkiintoisempaa on se, että tuota asiaa ei ole huomattu nauhoituksen yhteydessä. Ikäänkuin olisi ensimmäistä kertaa nauhoitettu rumpuja ilman mitään käsitystä siitä miltä ne kuulostaa.
 
Mikael
23.06.2017 11:45:17 (muokattu 23.06.2017 11:45:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus noin voi käydä jos saa vaikkapa miksatakseen jonkun muun äänittämiä raitoja ja äänittäjän visio on ollut asiasta erilainen.
 
Isolla editointiduunilla vois tietty tehdä sen haitsun siihen erikseen uudelleen... pari tuntia hukkaan elämää ja homma vois olla hoidettu :D
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
studiokekkonen
29.06.2017 14:11:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.soundradix.com/products/drum-leveler/
 
Juppu / Studio Kekkonen / www.studiokekkonen.com / studiokekkonen.blogspot.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «