Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitoreiden alle dempparilevyt
1
von spets
12.01.2017 12:57:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.primacoustic.com/recoils/
 
Onko kokemuksia näistä?
Monet huippumiksaajat kehuvat..
 
Ite oon tekemässä näistä omaa versiota - Thomannin halpisvanuihin 5mm teräslevyä ja 4mm kumia päälle.
 
www.facebook.com/badcaseband
von spets
14.01.2017 10:54:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaanpa itse tähän kun sain valmiiksi Tee-Se-Itse-kajarialustat.
https://muusikoiden.net/dyn/users/150599.jpg
Vaneria, vanua, teräslevyä ja päällä kumia. Tämä hässäkkä lepää piikkien päällä jalustoilla. Kajareina Genelec 1032:t. Ois voinut tehdä nätimmän näköiset ja tarkemmin mutku...
 
Bassotoisto parani kuten Recoileilla. Sitä ei tullut lisää vaan selkeämmin kuuluu nyt matalat taajuudet ja mitä kaikkea siellä tapahtuu.
 
Suosittelen experimentoimaan!
 
www.facebook.com/badcaseband
anapena
14.01.2017 13:19:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No perhana, pitäskö sitä tehä? Nyt mulla on ton yhden parin alla puhelinluetteloita ja kaiuttimen päällä vielä toisen parin kaiutin. Siinä välissä on sentään muovi/kuminappulat.
Onko sulla puhelinluetteloita että voisit verrata:)
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
von spets
14.01.2017 13:35:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HAHA, En ala enää nostelemaan noita Geneleccejä. Painavat liikaa.
 
Kantsii duunailla aluset!
 
www.facebook.com/badcaseband
-Q-
14.01.2017 18:23:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: No perhana, pitäskö sitä tehä? Nyt mulla on ton yhden parin alla puhelinluetteloita ja kaiuttimen päällä vielä toisen parin kaiutin. Siinä välissä on sentään muovi/kuminappulat.
 
Mulla on kuution muotoiset muurikivet K-raudasta. Painoa pari-kolme kiloa ja alla vielä solumuovin palat ettei pöytä raapinnu. Maksoivat noin kympin ja työvaiheita tässä DIY-projektissa oli aika vähän.
 
dewil
16.01.2017 09:48:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kivilevyt ja sorbothanepalaset. Hyvin toimii:
http://ethanwiner.com/speaker_isolation.htm
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
gunner
18.01.2017 11:03:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos tollasista dempparilevyistä mitään hyötyä, jos Genelecien pohjassa on jo nuo omat jalat, joilla kajari nousee vähän irti pöydästä ja sen saa suunnattua kohti korvia:
 
http://www.ventspleen.com/wp-conten … ploads/2011/01/8020a_ipod_thumb.jpg
 
Vai onko lopputulos käytännössä ihan sama?
basisti1971
18.01.2017 11:43:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
gunner: Onkos tollasista dempparilevyistä mitään hyötyä, jos Genelecien pohjassa on jo nuo omat jalat, joilla kajari nousee vähän irti pöydästä ja sen saa suunnattua kohti korvia:
 
Totta kai on hyötyä, usko ja toivo siirtävät vuoriakin...
 
Ko. kikareet toki toimivat sitä paremmin mitä kevyempi ja/tai huterampi kaiutinkotelo on.
Runkoresonanssien siirtymiseen vaikuttaa sitten paljolti materiaali ja materiaalin ominaisuudet, jollain HiFi-palstalla törmäsiin levitoiviinkin kaiuttimiin.
Olivat mallia aikas vanhat, joten oli toteutettu ilmapatjalla ja jousilla, mutta neodyymimagneetein olisi nykyaikana "helpompaa" ja hiljaisempaa toteuttaa tuokin.
 
Onneksi tämä viestiketjun aiheena oleva tuote on kammohalpa tehdä itse, ja pääsee pikkurahalla toteamaan onko just tuo se oma juttu vai ei.
 
T:Samuli
 
telescope
26.01.2017 23:10:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole huomannut mitään eroa vaimennuslevyillä tms tai ilman.
Pidän täytenä humpuukina ja turhan päiväisenä välineharrasteluna ja uskon että sokkotesteissä kukaan huomaisi mitään eroa.
 
oksatboys
31.01.2017 10:44:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

telescope: En ole huomannut mitään eroa vaimennuslevyillä tms tai ilman.
Pidän täytenä humpuukina ja turhan päiväisenä välineharrasteluna ja uskon että sokkotesteissä kukaan huomaisi mitään eroa.

 
Ei ole humpuukia, noille levyjen ja bassojen väliselle yhteydelle löytyy teoreettinen peruste: Kellutetusta kajarista energia ei karkaa tärinäksi pöytään vaan ilman kautta korviin. Kuuleko eroa vai on sitten toinen kysymys, siihen vaikuttaa kajarien, huoneen ja omien korvien laatu ;)
 
telescope
31.01.2017 21:25:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinkahan monen milliwatin energioista on kyse
 
basisti1971
01.02.2017 08:33:32 (muokattu 01.02.2017 09:37:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
oksatboys:...noille levyjen ja bassojen väliselle yhteydelle löytyy teoreettinen peruste: Kellutetusta kajarista energia ei karkaa tärinäksi pöytään vaan ilman kautta korviin.
 
Juu, ei.
 
Jos kaiutinkotelo tärisee selvästi, on kotelo rikki tai suunniteltu jokin muu seikka kuin tukevuus ensisijaisena kriteerinä.
 
Sama energia hukataan kaiutinkaapin muodonmuutokseen riippumatta siitä onko alla pinta, vai roikkuuko kaiutinkaappi jousien varassa.
 
Kosketusresonanseja pintojen irroittaminen toisistaan elastisen materiaalin avulla tietysti vähentää, ja massan kasvattaminen muuttaa resonanssitaajuuden maksimin paikkaa.
 
Itse olisin lähinnä huolissani kaiutinkoteloitteni laadusta jos aiheena olevilla värkeillä olisi selvää vaikutusta ääneen.
 

 
telescope: Kuinkahan monen milliwatin energioista on kyse
 
Jos oletetaan että kotelo on tukeva, eikä tehoa hukata turhanpäiten muuhun kuin sähkö/ilma impedanssisovitukseen:
 
Dynaamisen kaiuttimen hyötysuhde on luokkaa 0,1-1%.
 
Kaiuttimiin syötetyn tehon saa selville laskennallisestikin, mutta on keskimäärin tasapainoisella taajuusvasteella 2-10W.
Piikit ovat teholuokaltaan ~10 kertaisia.
Kovasti matalataajuusvoittoisessa materiaalissa tehot ovat kääntäen epälineaarisesti verrannollisia taajuuteen, ja niitä mittailleet voinevat valaista asiaa paremmin kuin minä.
Useampaa kertaluokkaa suurempia kuin tasaisella taajuusjakaumalla, se on varmaa se.
 

 
Koska kyseessä on oskilloiva (massa-)jousi-massa systeemi, kotelon+moottorin ja kaiuttimen liikkuvien massojen suhde on perinteisessä kaiutinkaapissa jo lähtökohtaisesti sitä luokkaa että kartio ei kaiutinelementin akselin suuntaista liikettä saa suurempimassaiseen osapuoleen aikaiseksi.
Muihin suuntiin ei moottor(e)ista voimia toki synnykään.
Paitsi toki kiertomomenttia jos moottorien keskilinjat eivät ole massakeskipisteessä.
Vaikka voimien resultantti onkin aina 0, kuten oskilloivissa systeemeissä on tietysti tapana, energiat joita vastaan aiheena oleva tuote on tarkoitettu "toimimaan" ovat toki mitattavissa, mutta pitkälti merkityksettömiä.
 
Psykologiset seikat ovat kuitenkin HiFissä pitkälti se ainoa markkinointikeino joka on mahdollistanut viimeisen parin vuosikymmenen ajan edes jonkinlaisen kilpailuedun, joten eipä valmistajia oikein voi ainakaan mielikuvituksettomuudesta moittia kun kaikenlaisia hilavitkuttimia markkinoille tuovat.
 
T:Samuli
 
-Q-
01.02.2017 10:43:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
Kosketusresonanseja pintojen irroittaminen toisistaan elastisen materiaalin avulla tietysti vähentää, ja massan kasvattaminen muuttaa resonanssitaajuuden maksimin paikkaa.

 
Eiköhän se ole nimenomaan nämä resonoivat pinnat joita varten mitään eristettä kaiuttimien alle laitetaan, ei niinkään että itse kaiuttimen toimintaa sillä korjattaisiin. Asiat vain menevät helposti sekaisin.
 
dewil
01.02.2017 12:31:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No juurikin näin. Monien kaiutinalustojen markkinointi vaan perustuu juurikin tuohon esoteriseen mambojamboon, että soundista tulee koherentimpi ja mikrodynamiikka tms. paranee.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
basisti1971
01.02.2017 13:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
-Q-: Eiköhän se ole nimenomaan nämä resonoivat pinnat joita varten mitään eristettä kaiuttimien alle laitetaan, ei niinkään että itse kaiuttimen toimintaa sillä korjattaisiin.
 
Tuohan se (ainoa) vaikutusmekanismi epäkelpojen koteloiden kyseessä ollessa toki on (ja samaan lopputulokseen päästäisiin kumitassujen avulla), mutta kun tuosta aloitusviestin linkistä löytyvä synopsiskin on jo luokkaa:
 
Enhances transient response and imaging
Tightens up the bass for greater accuracy
Eliminates resonance and phase anomalies
Improves translation to other audio systems

 
Ja tarkempi kuvaus kikareelle nimenkin antaneeseen ominaisuuteen:
 
By reducing the backward recoil as the speaker coil pushes energy forward, the initial transient no longer suffers lag and the sharpness of the resulting impulse is more defined. Upon first listening, one immediately notices more punch and extended low end. Upon further listening, one begins to notice greater detail at all frequencies, improved transient response and more defined depth of field. This not only makes mixing easier, but since the Recoils eliminate unknown resonance from contaminating the sound, your mixes immediately translate better to other rooms and audio systems.
 
Ollaan parhaimmillaankin dewilin yllä mainitsemassa esoteerisessä mambojambossa, ja tässä kyseessä olevassa tapauksessa höpistään ihan kirkkain silmin puuta-heinää.
 
Ken tahansa on päässyt testaamaan saman kaiuttimen resonoimatonta (kivi/betoni) ja resonoivampaa (MDF/lastulevy) koteloratkaisua, on todennut kuinka suuri merkitys koteloinnilla äänentoistossa oikeasti onkaan.
Kumpi sitten on mihinkäkin käyttöön ja kenenkäkin korville se parempi ratkaisu...
 
T:Samuli
 
-Q-
01.02.2017 17:05:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: ..Ollaan parhaimmillaankin in yllä mainitsemassa , ja tässä kyseessä olevassa tapauksessa höpistään ihan kirkkain silmin puuta-heinää.
 
Okei, tunnustan että en linkkiä käynyt klikkaamassa. Aika loistava tuote kyllä kuvauksen perusteella, en ymmärrä että kukaan pärjää ilman.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «