Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikseristä häiriönaputusta
1
MindTravel
26.11.2016 22:33:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on useampikanavainen, ei mikään huipputasoa edustava USB mikseri, mutta ajattelin sen ajavan asiansa.
 
Sinänsä ajaakin, mutta ledeillä toteutettu desibelimittari pitää mukavaa naksuttelua sitä mukaa kun asteikon alin valo syttyy ja sammuu. Etenkin mikillä äänitettäessä tekee ihan kelvotonta koko hommasta.
Onko ideoita miten saisi ongelman poistettua, onko ehkä jotain maadoitussysteemiä yms..?
 
Laite on siis Montarbo eve pro 12fx -hankin alunperin tuon usb:n takia, mutta nyt minulla on ihan hyvä interface ja pidän tuota mikseriä välissä lähinnä monikanavaisuutensa ja efektien takia. Olisiko paras sittenkin vain heivata mikseri pois ja tyytyä vekslaamaan tuon äänikortin 2 sisääntulon kanssa?
 
Spedemix
27.11.2016 20:41:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siis että äänitettyyn signaaliin tulee napsu vai että että napsu kuuluu siitä ledistä jos siihen lediin laittaa korvan kiinni? Se ei käy ilmi viestistä.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
MindTravel
28.11.2016 10:42:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee kaikkeen mikserin läpi ajetun äänen sekaan, kuuluu kajareista ja jää kuulumaan myös nauhoitetulle raidalle.
 
Nykyisellään tosin kierrätän mikseristä kaiken signaalin normaalina ääniulostulona interfacen kautta koneelle, en ole tainnut kokeilla vaikuttaako asiaan jos ajan mätöt sisään suoraan mikserin usb:stä, mutta työskennellessä se ei kuitenkaan toimisi yhtä hyvin kun se interface tarvitaan siihen väliin joten samapa tuo.
 
Spedemix
28.11.2016 14:42:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MindTravel: Tulee kaikkeen mikserin läpi ajetun äänen sekaan, kuuluu kajareista ja jää kuulumaan myös nauhoitetulle raidalle.
 
Nykyisellään tosin kierrätän mikseristä kaiken signaalin normaalina ääniulostulona interfacen kautta koneelle, en ole tainnut kokeilla vaikuttaako asiaan jos ajan mätöt sisään suoraan mikserin usb:stä, mutta työskennellessä se ei kuitenkaan toimisi yhtä hyvin kun se interface tarvitaan siihen väliin joten samapa tuo.

 
Niin eli tarkemmin ottaen etuaste "sammuu" jos sinne ei syötä mitään. Kuulostaa konkkaongelmalta. Eli joku kondensaattori ei supata, purkaa varauksensa väärin tms.
 
Kuin pitkään sulla on ollut toi vehje? Oletko eka omistaja. Kuin vanha tuote ylipäänsä on? Oliko ongelmaa alunperin.
 
Näin apteekin hyllyltä tulee mieleen että tohon tarttis vaihtaa signaalitielle konkat. Eli avaat vehkeen, käyt kaikkien konkkien arvot läpi, ostat uudet tilalle ja kolvaat vanhojen tilalle. Näin niinku apteekin hyllyltä.
 
Sä voisit troubleshoottauksen nimissä kokeilla suoraan mikserin USB:stä, sillä tietää sit onko ongelma etuasteessa vai mikserin ulostulossa.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
MindTravel
05.12.2016 18:35:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin uutena pari vuotta sitten, mutta ollut kohtalaisen vähällä käytöllä kunnes nyt kaivoin sen esiin. Silloin aikaisemminkin tainnut olla lähinnä särökitaran kanssa mättämistä joten ei ole kuulunut läpi tuo raksunta. Huomasin vian vasta tässä viimeaikoina.
 
Tosiaan testasin nyt että rapina kuuluu, oli sitten usbin tai outputtien kautta. Huomasin myös että ääni ei kuulukkaan vain kun ensimmäinen ledi napsahtaa päälle, vaan kuuluu jatkuvasti ja sitä tiheämpään tahtiin kun volyymi nousee. Alussa sitä pientä napsahtelua ja siitä ylöspäin se onkin jo kunnon rätinää. Tosi harmillista sillä eihän tuollaisesta ole mihinkään.. Olisiko sitten tosiaan kondensaattor(e)issa vikaa? En sähkötekniikasta sen vertaa tiedä että itse olisin osannut lähteä arvailemaan.
 
Mutta niiden valojen tahtiin se ääni kyllä kuuluu joten voiko olla etuasteessa?
 
basisti1971
06.12.2016 07:57:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
MindTravel: Olisiko sitten tosiaan kondensaattor(e)issa vikaa?
 
Oman kokemuksen perusteella vika ei kuulosta konkkavialta, pikemminkin transienttipiikiltä joka on lähtöisin epäkelvosta tai ikääntyneestä puolijohteesta.
 
Virtalähteen regulointiaste olisi itsellä ensimmäinen vianetsintäkohde.
 
Etenkin koska piikki mitä luultavimmin kulkeutuu audioasteisiin käyttöjännitteiden kautta.
 
Tuohon laitteeseeen on kyllä ympätty jos jonkinmoista ominaisuutta, joten mikä tahansa saattaa olla syypää.
 
Mutta:
 
Jos kyseessä ei ole erityisen hyväsoundinen "läpi levyn" kalustettu mikseri, spekulointi on melkolailla turhaa, korjaaminen kun ei kannata kuin mielenkiinnosta.
 
Skemoja ei näyttäisi pikaisella etsimisellä löytyvän, kuten ei edes kuvia sisuskaluista.
 

 

 
MindTravel: Mutta niiden valojen tahtiin se ääni kyllä kuuluu joten voiko olla etuasteessa?
 
Epätodennäköistä, mutta toki mahdollista.
Ilman skooppimittauksia on ainakin omasta mielestä melko turhaa vaihdella komponetteja toiveikkaan summittaisesti, samalla vaivalla ja rahalla löytyy kaupasta uusi laite.
 
Trubaduuri- / treenikäytössähän laite varmaankin vielä menisi vielä ihan täydestä, joten onhan sillä vielä oma arvonsakin.
 
T:Samuli
 
MindTravel
06.12.2016 17:51:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos teille vastauksista, näin oikeastaan arvelinkin ettei kovin paljoa kannata satsata tuohon. Kyseessä on todellakin verrattuna halpis laite ja takuu ummessa joten huoltoon en ala viemään, laitoin vielä kuitenkin liikkeeseen viestiä jos osaisivat edes jotakin sanoa :P taitaa olla aika tuntematon merkki, joten jos ehkä joku tyyppivika yms..?
 
Nyt on laite auki. Noh, näyttää ehjältä.. en omista sähköteknisiä mittausvälineitä enkä turhan paljon käytännön kokemustakaan piirilevyistä joten en sen enempää osaa oikein sanoa. Taidanpa sellaiset välineet toki hankkia + jos vielä vähän lisää tietotaitoakin.. tässä harrastuksessa todellakin olisi hyödyksi ja aihe sitäpaitsi on kyllä ihan mielenkiintoinen.
 
Vielä mietin että voisikohan sen mittarin yli hypätä kokonaan tms.. Mutta ehkä vain laitan tuon suosiolla syrjään ja nöyrryn hankkimaan uuden. Tosiaan esim treenikäytössä toimisi tuokin oikein hyvin.
 
basisti1971
08.12.2016 11:22:24 (muokattu 08.12.2016 11:26:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
MindTravel: Kiitos teille vastauksista, näin oikeastaan arvelinkin ettei kovin paljoa kannata satsata tuohon. Kyseessä on todellakin verrattuna halpis laite ja takuu ummessa joten huoltoon en ala viemään, laitoin vielä kuitenkin liikkeeseen viestiä jos osaisivat edes jotakin sanoa :P taitaa olla aika tuntematon merkki, joten jos ehkä joku tyyppivika yms..?
 
Ole hyvä.
 
Toivottavasti liikkeestä löytyy apuja, mutta jonkinverran Italiaanojen kanssa toimineena en usko että mitään jälkimarkkinointiapuja on takuuajan jälkeen oletettavissa.
 
Täällä varmaankin tuntematon, mutta netin perusteella kovastikin tunnettu eteläeuroopassa.
 
Noinhan se toki menee kaikissa hyödykkeissä, meillä on yleisesti kaupan ehkä 1% saatavilla olevista brändeistä.
Kaikki kuviteltavissa olevat toki on saatavilla globaalin nettikaupan ansiosta epävirallisia kanavia myöden.
Eikä hommaa helpota piiruakaan se tosiseikka että samaa perustavaraa myydään joko pienin tai suurin kosmeettisin muutoksin useammankin eri brändin alla.
 
Enkä nyt varsinaisesti tarkoita UliUliUli-sedän yritysryppäitä vaan noin yleisestiottaen.
 

 
MindTravel: Nyt on laite auki. Noh, näyttää ehjältä.. en omista sähköteknisiä mittausvälineitä enkä turhan paljon käytännön kokemustakaan piirilevyistä joten en sen enempää osaa oikein sanoa. Taidanpa sellaiset välineet toki hankkia + jos vielä vähän lisää tietotaitoakin.. tässä harrastuksessa todellakin olisi hyödyksi ja aihe sitäpaitsi on kyllä ihan mielenkiintoinen.
 
Jos on läpireikä-laite, yksi tai kaksipuoleisella levyllä, saahan siitä ilman valmista skemaakin melko nopeasti signaalitien selville kun komponentti ja folio kerrallaan seurailee kytkentää ja raapustaa paperille, joten perus signaaligeneraattori + skooppi yhdistelmällä päässee pitkälle.
 
Pintaliitostekniikka tuo liki väistämättä mukaan monikerrospiirilevyt, ja niihin ei ilman skemaa ole toivoakaan koskea, kalustustavasta toki riippumatta.
 
Joku täys- tai puolimodulaarinen vintageäänitiski olisi kyllä huomattavasti suoraviivaisempi tie mikserin sielunelämään perehtymiseen.
 

 
MindTravel: Vielä mietin että voisikohan sen mittarin yli hypätä kokonaan tms..
 
Sama kävi mielessä ennen kuin mainitsit että häiriön taajuus muuttuu signaaliamplitudia seuraten.
Tuo seikka antaisi olettaa häiriön generoitumisen jossain muussa asteessa ja mittarointi ainoastaan paljastaa sen.
 
Jos jotain poistaisin kytkennästä, niin efektilaitteen ja/tai mustanaamion.
Toteutustavasta riippuen SAATTAISI riittää pelkkä käyttöjännitteiden katkaiseminen.
Käyttömahdollisuudet kyllä kapenisivat moisella leikkuuoperaatiolla huomattavasti.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «